Отговори
# 150
Мари рус, честито, много се радвам и ти желая безпроблемна бременност! Wink

Много ме зарадва прогнозата за времето, че аман от дъждове Sunglasses

# 151
  • София
Привет на всички мами!

Моля за съвет или мнение по следната дилема - канени сме за кумове като сватбата трябваше да бъде април, но се отложи ... и сега изведнъж булката ми се обажда и казва дата 19,09. по принцип това е едно страхотно събитие, и аз много искам да сме им кумове, адски сме си близки приятели, но има едно голямо НО....
По мои изчисления ще съм в 8 и 1/2 месеца. Първо незнам колко ще приличам на кит и после на човек  Rolling Eyes, после по-скоро ме е страх дали ще издържа на данданията, а и си има традиции, в които кумата не може да не присъства.... ще ми е много тъпо аз да си стоя на масата като кибук и всички да се веселят....  и третото е че сватбата е на 12 км. от Пазарджик, в една гориста местност.....

от 2 седмици го мисля и премислям.... вечер решавам че ще се справя ,какво толкоз, обаче през нощта като се събудя или рано сутрин пада едно голямо мислене и по-скоро съм на мнение че ще ми дойде в повечко.

проблема е че няма как да се предвиди как ще се чувствам, а не върви сега да потвърдим и после да не отида щото примерно са ми подути краката.... а колко е голям шанса примерно да започне едно раждане или вече съвсем откачам?

и не на последно място си мисля дали от финансова гледна точка се га е момента да сме кумуве ?!?!?!

на всички благодаря за вниманието!

# 152
Да сложим точка на лекцийте..и от тук натам само да подкрепяме мамита за отказването им.
Нека се подкрепяме и усмихваме взаимно Hug

Нали и аз това казвам!  Hug Бившите пушачки даваме съвети, непушачките четете лекции...  ooooh! Чак ми се пропуши докато ви чета  Cry

Сега за количките - аз, както вече споменах в предната тема, съм се спряла на Пег Перего Уно..., обаче съм в дилема! Тук се предлага моделът от 2008 година за 400 лв, 9 кг и с ръчна спирачка... и моделът за 2009 година за 800 лв, 11 кг и "крачна" спирачка... Естествено ръцете ме сърбят за по-евтината, която на всичкото отгоре е и по-лека... Ама се чудя тая ръчна спирачка като са я махнали при новия модел, да не би нещо да е недостатък  Thinking Някакви съвети  newsm78

# 153
Elvireste, кога ти е термина?
Ако си в 9 месец тогава, наистина можеш да откажеш, защото ще е възможно да родиш по всяко време.Иначе веселбата си е веселба, няма страшно - аз се омъжвах в 7ми месец Simple Smile

# 154
Здравейте момичета, аз се по загубих малко ама каката замина на море с баба си и дядо си и аз покрай оправяне на багажа и приготовления нямах време.
Виждам че сте обсъждали имен та ние засега сме се спря ли на Никол. Въпреки че аз харесвам и Александрина и Елизабет. Не знам какво ще ми хрумне до края.
Когато бях бременна с каката и моита кума я кръсти Спаска на майтап. И всички и казвахме Спаска. Когато се роди голям зор беше да и казваме на име - Тя е Антонина. И като я извеждахме навън като но спираха познати и ни питат как се казва не искам да си казвам колко пъти изтърсих" Спаска" и съответни познатите   newsm09. Голям смях падаше.

# 155
Е аз лично съм пушила много години и ги спрях, защото сама поисках (ако става въпрос за моето изказване).
Повече нямам намерение да си губя времето да пиша, докато дъщеря ми плаче за разходка. Така, че който иска да се трови и себе си и детето си е негова работа. Лек ден на всички   bouquet
Всъщност редактирах се малко

# 156
  • в ябълковата градина
Добро утро на всички!

Елвистре, тогава не си ли в 7 месец?

Мари–рус, много се радвам,
дано всичко е наред!

Последна редакция: вт, 14 юли 2009, 10:25 от Gulia

# 157
Мамчета, гледах снимките, че нещо ги бях пропуснала!  Mr. Green Големи сте сладурани! А и какви нещица сте накупили ...  smile3555 Чак се разчувствах ...  Особено за таткото! Ама и коремчетата ви са сладурски! Аз как да кача снимки?  Blush
Васи, тази количка верно е много практична! Аз точно така си представям нещата - да може да се регулира кошът. Повечето, които гледах са ниски и имам чувството, че бебче ще е на земята! А тази се повдига нагоре и изглежда много функционална! Страхотна е!  Hands Clap Само финикийците ... Rolling Eyes
Моята сватба беше в 4. месец и бях изпаднала в шок и ужас, когато разбрах, че ще се омъжвам бременна (първоначалният замисъл не беше такъв, но радостите дойдоха едновременно)! Започанах да премислям - ами роклята, ами танците, ами бебето ...? А се падаше само 4. месец! Затова, Elvireste, добре си помисли. кумовете са важна част от сватбата, а ако не се чувстваш добре ... Приятели, но всеки си има приоритети!   Hands Thumbsup

# 158
Добро утро мами и лек и усмихнат ден  bouquet
днес се очертава доста жешко, та май няма много много да се мърда от офиса, че жегите не ми понасят особено..
Елвистре, ако се чувстваш добре и наистина са ти близки - не отказвай на покана за кумове, 8 и 1/2 но по лунарни месеци, иначе септември сме в 7 месец ако смятам правилно newsm78 Няма страшно, ще се справиш и ще се забавляваш, а и ще зарадваш младоженците ако приемеш Wink
Аз като бивша пушачка само да кажа как аз се справих за себе си - спрях ги от раз като разбрах за беба и излизах нарочно с пушачи, ходих навън с колежките да пушат ей така на инат да изпрабвам воля и така свикнах, малко садо мазо си беше ама с ефект Joy
Количка въобще не съм решила още каква, само ви чета момичета и се опитвам да запомня какво казвате Simple Smile но аз смятам да си набележа каква и като родя живот и здраве мъжът ми ще отиде и ще я купи, нека всичко да е наред, че до количката да стигнем...
хубав ден на всички мами  bouquet

# 159
Сетих се по повод количките - една мацка в продавалника продава АБЦ 3тек за 450лв с коша за новородено.Много й се чудя, ама като имам 2 колички..... ooooh!Пък и аз ще купувам всичко, когато се роди бебето.

Хрисси
и аз точно тази гледах много добре изглежда, но мацката не дава много инфо колко време е ползвана има ли забележки, преди месец пак в продавалника беше пуснат същия модел за 650 лв имаше огромен интерес.
Обаче пък разбрах от позната за тази марка ABC-то, че не били много качествени германски са но са сглобявани в Китай, тежки били и т.н ... някоя от мамите ако е ползвала най-добре ще каже

за сега май Пег Перего Уно ще е като чета отзивите Васи е доволна от марката пък и от другаде ми я препоръчват !
Оранжево и сиво става ли за момченце? (питам за цвета на количката) newsm78

# 160
  • София
честно казано и аз незнам кой месец ще съм  Rolling Eyes
пада се 32 седмица.... по табличката най-отпред на календара е 8и1/2 но това дали са лунарни или календарни идея си нямам.....

все пак много благодаря за мненията ви!

# 161
Привет, момичета.  Peace

Хубав ден от мен!  Hug

# 162
elvireste, кумовете имат много важна роля на самата сватба. Мисля, че ще ти дойде малко нагоре. Аз на твое място бих отказала. Това разбира се е само мое мнение и не искам да го налагам. Помисли си добре  Heart Eyes 
Мари–рус, страшно много се радвам за теб. Пожелавам ти безпроблемна бременност! Hug
За цигарите, аз ги спрях от раз когато видях двете линийки, но и преди това ги бях намалила доста. Една кутия ме изкарваше близо една седмица. В момента ме дразнят адски много. Иска ми се никога повече да не посягам към тях.

# 163
Елвиресте, ще си в началото на 8ми или края на седми - нещо такова.Мисля, че можеш да си кумуваш на воля, стига да нямаш някакви неразположения.

Lusia, аз тези клички ги гледам в един магазин до нас и са си много хубави. Simple SmileНо гледам, че има и доста quinny buzz в продавалника - и те са хубави ( с някои забележки де).
То всичко е сглобявано в Китай, нали знаеш. Wink

Между другото е много важно на живо да гледаш количките, пък и да ги побуташ.Има голяма разлика в текстила и облицовката на една евтина и една скъпа количка.

# 164
  • Варна
Според мен единствения недостатък на АБЦ Дизайн 3 Тек е цената - за когото не е недостатък смело да купува newsm10.
Аз лично съм се спряла също на АБЦ Дизайн , но не триколка а на  модел Астро - аз просто не искам да е триколка!!! newsm08 Разглеждах я на живо, бутах я , вдигах я и досега не съм чувала  недостатък - освен че е лека , а някои мами умишлено си търсят тежки колички , за да са по-стабилни.
Другите хубави колички от същия клас са на Quinny, Peg Prego и някои модели на Chicco!!!

Последна редакция: вт, 14 юли 2009, 11:46 от Petya28

Общи условия

Активация на акаунт