ЮЛИ - 2009 - тема 66 :)

• 13 667
  • 291
  •   1
Отговори
# 105
Честита мома на мама Мацко!!!
Стеф, мила и от мен имаш стиснати палци  Hug Hug Hug
Аз пак имам контракцийки,но лекички  ooooh! Май ще си дочакам термина така като гледам  Tired

# 106
Привет момичета, на мен не ми се пише много напоследък... време нямам много, а и като гледам, че повечето вече се гушкате...аз няма какво да споделя...Иначе чета и си припомням първите трепети покрай раждането и се моля всичко да мине добре...почнах да се страхувам вече Praynig
Юлско бебе, само си спомних, че когато раждах каката бях на 26 години, а 2-те момичета в стаята бяха на 29 и 30 и по документи ги водеха "възрастни първескини..." Не знам и аз как ги определят тези възрастови граници, но тогава много се смяхме на това....
А иначе мен майка ми ме е раждала естествено на 38 години, с плацента превия и то без шев...така че всичко е относително...спокойствие да има  Peace
На Мацко честита дъщеричка, с много обич да се гледат   bouquet И ако случайно съм пропуснала да поздравя някоя мама, пожелавам на всички бързо възстановяване  bouquet
Ми6е66, аз ти казах, ама пак да кажа - ти май мен чакаш да се видим в окръжна Wink
Мама Диди, май изтървах развръзката на твоя проблем с гърдите, но исках да споделя,че първия път аз имах същия, от незнание се цедях до дупка, после хиперлактация и едни адски болки...всичко се нормализира като намалих, и съответно после спрях цеденето Peace Дано и при теб да е така Peace Все исках да те питам - защо мъжа ти те цеди  newsm78 може би е лично де, но ми е просто любопитно, да не би да е по-лесно така newsm78
Приятна вечер на всички, и накрая - леко раждане на чакащите мами  Hug

# 107
  • Видин
Здравейте и от мен! Днес съм доста по-скромна от вчера, нали  Blush
Стеф, стискаме палци, разбира се  Hug Всичко ще бъде наред, най-важното е да си спокойна за срещата с малкото човече  Heart Eyes Чакаме новини утре! А мъжа ти направо ме разби  Party Представям си колко ти е забавно.
Юлско бебе, определено покрай теб има само образи Joy
Миласара, даваха за случая на родилката при д-р Мазнейкова.Но да спрем до тук  Stop Вие как сте?
мама Диди, ми че то май не останаха храни, които да са позволени.Вече не се чудя как ще отслабна - само на вода и диня ще карам явно  Joy
Стрелче, стиснати палци и чакаме новини Simple Smile
А4, забелязах, че те няма ама все да питам,да питам и все забравям  Laughing
Честито бебе на Мацко! Жива и здрава да е малката Яна   bouquet
На мен днес ми е адски тъп ден.Още от сутринта ме "зарадваха" с новината, че на свекърва ми баща й е починал и тя си идва най-вероятно утре от Италия.Стана ми мъчно за дядото, ама повече ми стана мъчно, че ще ми се пречка покрай раждането! Очаквахме я чак след месец Confused Ама няма да я мисля нея, ако трябва ще се скараме ама няма да допусна да ми се бърка!
Другото - за пореден път ми падна поредната коронка на един от зъбите #Cussing out И най-лошото е, че се счупи и част от зъба и сега не знам дали ще може да се залепи.Останали са само 2 парченца и така ме дразнят, сигурно утре ще имам раничка на езика #2gunfire
И за капак мъжа ми го боли глава и така се е предал, че ми иде да го застрелям.Тва мъжете са ужасни! Все едно края на света е дошъл щом го боли главата ooooh! ooooh! ooooh!
Айде спирам се вече, намрънках ви се и прекратявам Simple Smile
Искам само да споделя нещо последно с неродилите (може и на родилите да им е в полза) - ето тази статия
Мисля, че е полезна.Както и следващата след нея - тя е за разранените зърна и т.н.
Пише, че е за специалисти  Joy
Хубава вечер   bouquet

# 108
  • sofiq
привет на всички  Grinning
не съм писала одавна ,но сега имам повод Laughing
вече съм мама,родих на 07.07 син,тежи 3550 и е дълъг 51 см.,казва се Златомир

# 109
  • Варна
ЕЕ Честито!  newsm51

# 110
tediata живо и здраво да ти е златното момче!!!
Много късмет и щастие!!!   bouquet  bouquet  bouquet

# 111
привет на всички  Grinning
не съм писала одавна ,но сега имам повод Laughing
вече съм мама,родих на 07.07 син,тежи 3550 и е дълъг 51 см.,казва се Златомир
Честито и от мен, много хубава дата   bouquet

# 112
Amanita-скръцни на свеки със зъби от самото начало-моята свекърва,не от лошо, първата седмица все ми обясняваше-не я буди малката, тя си спи сладко,не е гладна щом не плаче...е,резултатът е не наддаде,кърмата намаля безвъзвратно и ни се наложи дохранване с АМ-не се поддавай.Просто с тази жълтеница си трябваше насилствено да я будя и храня
Да споделя-чуствам се много кофти,че се налага да дохранвам-много непълноценна!Като Ви чета за това колко кърма имате и замръзявате направо ми се плаче,но геройски ще се държа.

# 113
  • София
Благодаря за поздравите   bouquet
Днес станах на 32 г.Едва станах за обяд,нали цял ден спя,майка ми като се разготвила,като омирисала къщата на пържоли  ooooh!А аз за 5 мин исках да хапна и пак да легна,а те едни салати,едни ракии...Ама бабето добре се представи та не и се карах, 200 лв в пликче ми беше подаръка,ще добавя още някой лев като ми ги преведат и една перална Миеле 2 употреба ще си взема.Няма да ви черпя със снимки,че има още доста неродили.
Деянова,и мен ме болят гърдите или по-точно зърната.Не са ми видимо разранени вече,по-скоро като при изгоряло болят.
Диди,и аз предимно домати ям,не сядам на масата без тях,от 2 дена не ги пипвам заради коликите ,но мисля вече да не се ограничавам.Само бобовите ще отбягвам.
Галето,аз си записах час при моята лекарка за точно месец след рзждането.Много рядко ми придърпва нещо,но общо взето все едно не съм рязана.Нали има 6-7 слоя шити навътре,може от тях да е.
Като казах за контр.преглед мисля тогава да занеса нещо на лекарката.Занесохме торбички на акушерките и анестезиолога още докато бях в болницата,но на нея с нищо не и се отблагодарих.Много се чудих какво да и взема и да ви питам според вас дали е подходящо.Решила съм ваучер за някаква сума да и подаря, и така тя сама да реши какво да си купи.Нали работя в Пикадили и от там мисля да е ваучера.Имаме щанд на Бюти Зона,ако иска козметика.Или храна,или хубав алкохол.Малко техника има,абе изобщо всичко.Само за сумата се чудя newsm78.Вие какво подарихте и дали изобщо сте купували нещо?

# 114
  • София
Сиси аз го казах, защото до мен имаше едно майче с епидурална и й беше даже по-тежко. Може пък и да си права Peace. Другият път ще пробвам и с двете и ще сравня върху себе си, защото всеки има различен праг на болка Mr. Green
Утре ще идва и педиатърката и ще я питам специално за ноктите и ще споделя какво е станало, че предполагам доста се интересуват
strelche успех ти пожелавам Peace
За храните - на мен ми казаха да избягвам ядки, шоколад, цитрусови плодове и плодове с мъх.
Честито бебче на Мацко, да й е жива и здрава дъщеричката newsm51
Stef много стиснати палчета за теб от мен и бебка
Честит син и на мама tediata smile3525

# 115
mia_ata , мъжа ми ме цеди защото на мен ми е някак неудобно .Той и миналата година така си ме цедеше и свикна това да е негово задължение.Е като го няма аз сама.То малко моето и от глезотия де  Joy А за гърдите ми - засега се оправиха.

Честита дъщеричка на Мацко - да ви е жива и здрава

Хайде утре стискаме палчета на Стеф и чакаме новината  Hug

# 116
  • варненка от София
Amanita-скръцни на свеки със зъби от самото начало-моята свекърва,не от лошо, първата седмица все ми обясняваше-не я буди малката, тя си спи сладко,не е гладна щом не плаче...е,резултатът е не наддаде,кърмата намаля безвъзвратно и ни се наложи дохранване с АМ-не се поддавай.Просто с тази жълтеница си трябваше насилствено да я будя и храня
Да споделя-чуствам се много кофти,че се налага да дохранвам-много непълноценна!Като Ви чета за това колко кърма имате и замръзявате направо ми се плаче,но геройски ще се държа.

Не зная дали си чела когато съм споделяла предния си опит с каката, точно така дохранвах, защото чаках да се буди сама, давах глюкоза и спазвах режим, както казваш кърмата ми намаля, дахранвах до 4-тия месец, след което се заинатих и махнах добавката, с идеята да кърмя по често и то стана. Така се регулираха нещата и кърмих Стефи 2 години и 4 месеца. Така че откажи се от режимите, давай на бебка да суче по-често и така ще си вазобновиш лактацията, иска се от теб търпение и упоритост.

Честито на новите мамчета, тъкмо се бях притеснила, че бебетата се закучиха и не излизат, но имало все пак поводи за почерпка.   bouquet

Стеф, успех утре!

ЧРД на Мимето и от мен, много здраве, радост и късмет желая.

Аз също все исках да питам мама Диди, защо мъжа й я цеди, ама не смеех, сега вече и аз питам открито  Blush
Аз докато пиша, и мама Диди отговорила, щом той е съгласен да цеди кво толкова, аз моя левент не си го представям в тази роля  baby_neutral

# 117
Марулка-и аз мисля,че това е правилният път,но толкова ме е страх да не оставя детето да гладува-много ми се ще да имам твоята смелост-не знам как да обясня и на таткото,че сме длъжни да опитаме 2-3 дни без добавка и да видим дали ще се справи сама.

# 118
Не знам хора с това кърмене!То май не е за всеки.Не ми стига кърмата и се налага да дохранвам,а това хич не ме кефи.Кога дохранвам кога не.Днес от 1:30 до 4:30 ме направи луда.Какво ли не ми мина през акъла докато го разбера какво иска. Дадох му фризолак и заспа.
Иначе проблем със зърната нямам,Емили.

http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=859 вижте какво намерих и се обезнадеждих,че ще ми се увеличи кърмата.За 5 дни съм свалила 2 кг хич не ме оставя да спя нощем,а денем не мога.

# 119
  • варненка от София
Марулка-и аз мисля,че това е правилният път,но толкова ме е страх да не оставя детето да гладува-много ми се ще да имам твоята смелост-не знам как да обясня и на таткото,че сме длъжни да опитаме 2-3 дни без добавка и да видим дали ще се справи сама.

Обясни му на таткото, че даваш най-доброто на детето си. Просто се подготви да кърмиш по често, да кърмиш и нощем и така. Не се предавай  Hug Започни постепено да намаляваш дажбите от АМ и да увеличаваш кърменията, докато не махнеш изцяло добавката, направи го плавно и безболезнено и за теб и за бебчо.

Общи условия

Активация на акаунт