Хей лъжичка, хей ги две, хапва си пюре януарското дете

• 17 008
  • 298
  •   1
Отговори
# 15
Ехооооо, ето ме и мен! Да не сте ни забравили случайно  Mr. Green

Дони, мерси за темата   bouquet Да си жива и здрава да ни правиш все такива хубави темички!  Laughing

Аз чета тия дни ама нямам време да пиша.

Мини, Преслава направо ме разби. Като я гледам тя утре ша вземе да проходи. Дано да няма алергия. ама чутох че в такива случай трябвало след 2 седмици пак да се прабва този продукт.
Йоанка калпазанка и тя натам е тръгнала явно.
Като ми раззказвате как вашите пълзят и чак се стресирах.  Shocked Никола уж най-голям пък нема никакви изгледи да пълзи скоро. Обаче поне вече се търкаля без проблем. Имаме напредък  Mr. Green

Любито, честити ви зъби и на вас.

Много са сладки всички дечица. Няма да изброявам, че да не обидя някой.

Никола в петък беше на консултация и направо се стреснах. За храненето едва ли не ми се скара сестрата, че не съм слагала в пюрето мляко и масло  Shocked. Излъгах, че му давам сокчета и плодови пюрета, че съвсем ми стана неудобно. Странно ми е, че в купешките няма мляко, пък откъде да знам, че трябва. От време на време слагам кърма като стане по-гъсто, ама после трябва да го яде веднага, че става иначе като супа след 15 мин.  Ама се чуда и защо да слагам мляко като така или иначе той после си суче и то все едно нищо не е ял преди това кажи речи.  newsm78 От тогава му слагам във зеленчуковото пюре АМ, така и така имам една отворена кутия, която до утре е годна. Обаче така нещо по не му харесва. Чудя се дали да не взема някое по-вкусно АМ. Я ми препоръчайте някое, което на вкус не е много гадно и да е сравнително евтино, че така или иначе няма да го изразходвам и пак ще трябва да го хвърля сигурно половината. Плодови пюрета взех да му давам следобед, но без да замествам хранене. Педи каза по 80-100 гр най-много на ден. След 2 седмици да дам и жълтък. Аз мисля, че тогава няма да му е рано ама я кажете и вие? Това за нас се пада в края на седмия месец.

Аз процедирах със захранването както ме посъветва и Мим. Първо по 2-3 лъжички. После към вече дадения продукт прибавях по 2 лъжички от новия и така с първите 4-5 продукта. После видях, че няма реакция и го карах по-смело. Направо сега си мешам по колкото ми падне. Ама това щото си ги правя основно, аз а готовите ползвам, когато нямам от съответния продукт. Примерно купувам си пъщърнак, тиква, моркови (понеже не мога да намеря хубави и пресни български)  прибавям към това, което имам. Стават чудни манджи. Чак на мен ми харесват. Последно правих тиквичка в картоф и печена чушка. Много му хареса. Чак на мен ми се услади. Ама като сложа АМ и вече не му се кефи толкова.

Иначе наддал е около 500 гр и 3 см. за последния месец. Не се знае точно колко наддава вече, щото го мерим със мен на големия кантар при педи и е малко... Вече сме 10600 гр.  Пак добре, че не е стигнал 11 кг.  Laughing.

Хайде до утре, че едвам гледам. Дано поне утре е слънчево, че вече ми писна от тоя дъжд.

Ние вече сме в Трявна при баба ми. Нямах време да пиша, че то докато стегна багажите и.... нали се сещате. Пък после докато се установи катуна....

# 16
  • София
Запис-утре ще чета-супер тема, Дони Hug Hug

# 17
  • Варна
Ха добро утро!
Като се седнах да ви изчета и си изгордих препечените филийки  Joy
Сладурчеста мляко се слага , ако заместваш изцяло кърменето с друга храна . Така че ако преди или след пюрето Никола суче няма никакъв проблем . А кърмата , когато се слага в пюре или каша , я втечнява . След като си суче , не виждам никакъв смисъл да се купува и дава АМ . Масло може да слагаш , може и да не слагаш . Жълтък от началото на 8 месец си е ОК . А на тия килограми ако му търсят кусури за яденето , направо ще ме уморят  hahaha
 Туй мойто диване нещо става много ранобудно , а това хич не ми харесва . Снощи заспа в 10 , днес стана в 6  #Crazy

# 18
Дони Hug,мерси за темата!
Еспа,дано Сами не го мъчи повече стомахчето.
Сладурче,аз не слагам мляко в пюрето,но ние сучем преди и след,нонстоп май си цока,по-малко ей така за кеф Mr. Greenзасега давам само зеленчук-картоф,морков ,тиква,мисля тиквички да е следващото-домашно производство .
Ние след като почнахме захранването се запекохме много.Не беше акъл 6 дена.Беше кошмар ooooh!В събота сутринта с много мъки и помощ от наша страна  успя да се изходи,твърдо и на въже и оттогава пак нищо.Днес май ще минем само на кърма,че много ми  е мъчно за малкия като му е така.

# 19
Айде да се оплача сутрешно Cry

Ходихме на лекар с двете деца и се оказа че и двете имат херпангина #Cussing out За разкош малката е по-зле от каката. Сега ще пробваме де си лекуваме без АБ до утре, но ако няма подобрение, ще се наложи да давам Оспамокс Sick Яна е с 39 Т и не виждам как ще се повлияе от чай лайка, вит С и нурофен, ама дано Praynig Какато умира от скука и ме побърква, ама не мога да я пратя на градина, щото ще изпозарази децата. Иначе тя е само с леко зачервено гърло и почти без Т....

# 20
Здравейте момичета  ние сме в Сливен и нямаме нет и немога да ви прочета. влизам само да ви ппочерпя че днес съм рожденничка и ставам на 23 Simple Smile

# 21
Здравейте момичета!
Запис и от мен в новата тема, да ни носи само положителни емоции, дечицата да са здрави и да слушкат  Hug.
Дони, благодаря за темата  Hug.

Сиска, честит рожден ден. Желая ти много здраве, щастие, късмет и хармония в семейството ви. Весел празник!

Павлинче, ама какви са тези болести покрай вас, милата, бързо да оздравяват и двете дечица  Praynig.

Сладурчеста, аз не слагам АМ или кърма в зеленчуковото пюре, на нас педиатърката не ни е казала така да процедираме. Преди пюрето сучем, така че не виждам смисъл да слагам и в пюрето мляко. Аз пък следвам схемата на Мини, давам на обяд зеленчуково около 130-140 гр. и следобяд към 18,00 часа плодово пюре 50-60 гр. като десерт след кърмене. За сега, да чукна на дърво нямаме проблем с изхождането, ака си 3 пъти на ден.

Момичета, този месец, т.е на 6-я месец, коя ваксина се слагаше  newsm78, мисля че беше за хепатит Б, кажете как я понесоха бебчета ви. Ние сме на ДК в сряда.

# 22
Добро утро, честита месечинка на всички бонбони днес!
Павлина, дано се разминете без АБ, бързо оздравяване и на двете сладурки!

# 23
здравейте момичета Simple Smile
аз не съм писала мноооого отдавна. сега ви попрочетох малко, снимки още не съм разглеждала и рекох да се разпиша.
Дони, радвам се че си се сещала за нас, Бърборанчето ми предаваше  Hug

да разкажа накратко как е при нас - пролетните месеци все разни гадости - боледувания, лични проблеми и така. май месец изкарахме варицалата - първо аз се заразих, незнайно откъде, след 12 дни и децата едновременно. голям зор беше, децата я изкараха много тежно. важното е, че мина. сега се гледаме двамата с бебо, иван го пратих в една частна ясла и съм много доволна. още не е напълно свикнал, но определено му е приятно, и вкъщи обстановката се поуспокои. почнах да захранвам бебо, правя му домашни пюрета и е истинско удоволствие. засега ги приема, а ако се мръщи му пускам тв-то и за 5 мин е изял всичко Simple Smile на обед давам зеленчуково пюре, след обед давам каша, а сутрин наред с кърменето и плодово пюре. вечер минахме на  АМ, че по едно време много ми намаля кърмата, колкото и да не вярвах в такива приказки. и откакто е на АМ си спи по цяла нощ, направо се родих и вече нищо лошо няма да кажа за АМ-то  Grinning. Мерките са му 6700, 68см. Още не седи стабилно, но аз го слагам, най-вече в количката. Преди 2 седмици ги кръстихме и двамата едновременно, беше много хубаво. Бебо си беше спокоен, но баткото доста си поплака.

приятен ден и ще гледам да се включвам редовно Simple Smile

Сиси, 4РД   bouquet Хубав празник!

# 24
Здравейте от нас!
Честити месечинки на всички дечица   bouquet
Павлина,да се възтановяват бързо момите.
Ели,да хепатитната се слага,лека ваксина е ,ние нямахме проблеми,добре я понесе Peace
Марио сутрин папка каша,после зеленчуково пюре,за следобед АМ и плодово,първото и последното хранене са си АМ,мисля след 2-3седмици да включа месните пюрета и жълтък.Иначе пъпешчо вече е добре,тази нощ пак спа непробудно, не е вдигал Т,храни се както преди,по жизнен е и не мрънка,остава само да си допие АБ,капя му още капки в ушенцата,голям зор му беше......  
Сиска,честит рожден ден!Много здраве,щастие и любов!

# 25
  • София
Хилоууу Simple Smile Първо да отбележа, че много се радвам на присъствието на Данчето Hug Сега ще чакаме и снимки на юнаците.
Павлина, чух, че имало епидемия от тази херпангина и се моля да ни се размине, ама знае ли се...
Днес на 5.5 месеца се захранихме - 3 лъжички картоф, добре го прие. Да видим нататък как ще е .Аз пък да ви кажа никога не съм слагала АМ в купешките зеленчукови пюрета(при Хриси де), ама и никой не ми е казвал, че трябва... newsm78
Честит рожден на siska8607 и на другата рожденичка под прикритие Joy  bouquet както и на днешните месечинковци Simple Smile

# 26
  • София
Момичета, здравейте
Одавна не съм писала, ама защото не бях в насторение, наложи се един ремонт на колата за хич не малка сума и сега се разминахме и с морето, и с климатика Tired
Иначе сме добре. Йоанна постоянно иска да стой по корем и почи пълзи, ама назад Laughing, на обяд яде зеленчуково пюре с две лъжички АМ, а следобяд яде каша с половин плодово пюре, че иначе не иска да я яде кашата.
Имам едно въпросче за млечните каши- взех каша на Хумана с елда, ама после видях, че кашата е млечна, а не безмлечна и сега се чудя мога ли да и давам или не Rolling Eyes...това мляко в тази каша АМ ли е или не Rolling Eyes, на кутията пише обезмаслено мляко...
Честита месечинка на всички днес  bouquet
Сиска- честит рождед ден, пожелавам ти здраве и много щастие, да си все така прекрасна майка  bouquet newsm59 newsm38
Деси- радвам, се че пъпешче Марио вече е по-добре
Павлина- дано да се разминете с АБ Praynig
Данчето- радвам се да те видя Hug

# 27
Здравейте, януарки и януарчета  Hug Hug Hug
Радвам се да ви видя толкова пораснали и папкащи! Понеже съм обещала наминавам само да споделя, че утре е нашия ден... Ако се сетите по някое време стиснете палчета за моята принцеска.. Дано я гушна здрава и красива! Ще пиша веднага щом мога да ви се похваля! Целувки на всички   bouquet

# 28
Аз не слагам кърма в пюретата. Нито суче преди или след това. Яде си само пюрето и после му давам малко вода. Не че я пие. Просто си играе с биберона. Ние редуваме през ден зеленчуково и месно пюре и в зеленчуковото слагам 1/4 жълтък. Пробвах да му дам каша след обяд ама нещо не му допадна.

# 29
BubolecheMeche , толкова се радвам за теб! Имаш моята подкрепа  Hug и моите  Praynig за утрешния ден! С нетърпение ще чакам да се включиш, а по - нататък и снимки да покажеш! Хайде много леко да мине всичко!!!  Hug Hug Hug
desisladka, Espa  и tais, благодаря за милите думи за моите дечица!
siska8607 , Честит рожден ден, мила!!! ех, кога и аз бях на 23  Wink
sladur4esta , при положение , че си го кърмиш, не виждам смисъл да слагаш АМ в пюрето. Това си е мое мнение, де. Аз с Гого никога не съм слагала нито АМ, нито  кърма и сега мисля така да действам. Просто давам да си суче след пюрето, не преди това, защото ще се нагълта с кърма и няма да иска после друго.
Завиждам ти за Трявна, като студентка ходех всяка седмица там. Имам много добра приятелка , която се ожени за тревненец.
Павлинче, много неприятно с тези болести, дано се размине по- леко и да не се наложи АБ.
Данче, наистина отдавна не се беше включвала. Радвам се , че сте добре!

Общи условия

Активация на акаунт