Хей лъжичка, хей ги две, хапва си пюре януарското дете

• 16 968
  • 298
  •   1
Отговори
# 30
Честита половин годинка на Йоана, Габи и Карина

siska8607, Честит Рожден Ден, да си много здрава, щастлива, обичана и уважавана

Бубулече Мече, Hug. Желая ти най-прекрасното и леко раждане. Много се радвам за вас. Ще чакаме новината и снимки Hug

Eй, Данче, добре си дошла отново! Бяхме се затъжили за вас. Много неща са ви минали през главата Hug, дано от тук на татък всичко да е по мед и масло. Чакаме снимки

Сладурче, аз също мисля, че не е нужно да слагаш мляко в пюрето. Нали мляко се слага, за да е млечно храненето, пък той Никола като суче преди/след ова си е млечно, само дето си се омешва директно в стомахчето му Laughing
Павлинче, бързо да се оправяте Hug
Дони, ха успешно да ви е
Ралче, ако не пише изрично, че е АМ – значи е обикновено мляко
Ето от кърмаческия
Цитат
Информация за разликата между обезмасленото мляко и АМ в кашите

Млякото е краве – то е стандарт в детското хранене.
Ако липсва изрично означение и/или млякото не е описано подобно на АМ (с дългите обяснения за съставките на едно АМ), значи е обикновено краве мляко.

Обикновеното може да е обезмаслено, може да е пълномаслено.
Обезмасленото сe счита за по-лесносмилаемо и по-полезно заради добавените ненаситени мазнини, но самият белтък не е преработен.  
Пълномасленото пък е по-близо до естествения състав на самото мляко - не минава през преоцеса на частично премахване на животинските мазнини и добавяне на растителни такива, но белтъкът не е преработен и не отговаря на нуждите от конретен вид мазнини за дете под 1 год.

По-разумният вариант е кашите с неадаптирано мляко да се дават от 8 м. най-рано. На 6 м. е по-удачно да се ползва каша с АМ.

Разлика между обезмаслено мляко и АМ - в полза на АМ:
1) От гледна точка на алергията и поносимостта от организма:
- белтъкът е обработен (най-проблемният и алергизиращ белтък, казеинът, е в пъти по-малко)
- белтъчините и солите са по-малко (не товари бъбреците)
2) От гледна точка на хранителната ценност:
- обогатено е с важни минерали
- обогатено е важни мазнини
- обогатено е с млечна захар
- обогатено е с допълнителни витамини

# 31
Буболече,много стиснати палци от мен миличка Hug
Чакаме да се включиш с хубавата новина,леко раждане и бързо възстановяване Hug Hug Hug
Ралче,кофти за колата,но понякога се случват и такива неща,да ти объркат всички планове ConfusedКолкото до кашите,четох някъде,че млякото не е адаптирано,но пък от друга страна АМ-то след 6месеца,пак не е напълно адаптирано,така че човек наистина  може да се обърка,аз давам млечна-плодова безглутенова на Хип,но нека по запознатите мами кажат/Еспа ме е изпреварила Mr. Green/.
Дони,успешно захранване Peace

# 32
Бубулече-мече, стискам палци и съм сигурна, че всичко ще е ок! Само кураж и се приготви скоро най-сетне да гушнеш своята принцеса! А след някоя и друга седмица вече да сте в добро здраве и да се скитосвате с нас из парковете!  Hug

# 33
BubolecheMechePraynig Praynig Praynig Ние ще бъдем с теб в този толкова важен ден!  Hug И скоро малката принцеса да се сгуши в мама...

Честито на всички празнуващи! Желая ви цялото земно щастие и доброта!

# 34
Буболече, с теб съм и аз, стискам палци утре всичко да мине прекрасно и да си гушнеш здрава прекрасната Преслава  Hug Hug Hug Ще чакаме новината с нетърпение!  Hug

Сиска, честит рожден ден! Много любов и щастие ти желая   bouquet

# 35
Буболече, Peaceстискам палци! Всичко ще е наред!

# 36
Буболече, много се радвам за теб и стискам палци с две ръце всичко да е наред.  Praynig

Сиска, честит рожден ден! Да си жива и здрава и много обичана!   bouquet  bouquet  bouquet

Честита половин годинка на Йоана, Габи и Карина!

Павлина, много гадно с тия болести, дано по-бързо да се оправяте!

Данче, добре си се завърнала. Чакаме снимки.

Ралче, кофти това с колата, ама здраве да е.

Еспа, много благодаря за инфото за кашите. И аз това много се чудех.

Благодаря ви много за отговорите! Аз взех за всеки случай една кутия Фризолак 1. Незнам що реших единичката да взема, ама викам си щом досега е бил само на кърма, да не му взимам двойка все още. А пък ще видя може и  да слагам, може и да не слагам. Той ако ще и пет буркана ппюре да изяде пак си иска да суче после. Имам чувството, че изобщо не го смята това за ядене, а по-скоро за забавление. Ама поне този месец не е наддал много от захранването, та ще си го караме така.

На нас пък за каши нищо не ни споменаха. Знам, че са много полезни, но от тях се дебелее. Чудя се да давам ли по-нататък? newsm78

В Трявна е много хубаво да ви кажа. Днес и времето се оправи и все на двора седим. Малко на чист въздух, че в София е ужасен въздуха.

# 37
Здравейте, момичета, Доника, благодаря за темичката Simple Smile Честито на всички месечинки , да са ви живи и здрави, палави и игриви!!!  party023  ura
Ние сме много нервни днес, но май си има причина - нещо ме убоде като напипах долния венец на Елина - едно такова драскащо. Зъбчето май излиза вече  newsm44  .Дано бързичко се покаже цялото, че се измъчи детето. Редува часове игри и радост, с рев и яростно чесане. Поне има апетит и продължаваме захранването, дано да се поразхлабим днес, че яко се затегнахме пак.

# 38
  • София
Буболече, имаш стиснати и моите палци  Praynig Ще чакаме после разказ и снимки от щастливото събитие  Hug
За млечните каши - на Хриси съм давала само такива - тогава, както споменах не бях толкова информирана, и си му ги давах. Мисля сега и на Георги да давам. Ще гледам да не се втилясвам толкова, че едно злоядо си имам в къщи - стига да яде - всичко ще му давам, както е приказката. Навремето като питах сестрата - дали да гледам има ли глутен или не , отговора беше - майка ти за теб безглутенови все едно е гледала да ти дава. То ако даде реакция - ще се види...За АМ-то, Деси правилно е споменала, че след 6-я месец е частично...
Ох, утре ще ходим на консултация...имам бегли подозрения, че Кюфтелин е качил доста този месец, но дано не се оправдаят...Доста ми тежи. На моя кантар излиза 9 кила, да видим с този в поликлиниката ще съвпаднат ли.
Ха честито зъбче и на Елина Hug

# 39
Здравейте момичета Hug
буболече стискам ти всичките палци който имам .УСПЕХ Praynig Hug
Аз момичета нали ви бях казал ,че смятаме да се връщаме в бг ,ами след много много размизли май решихме да си останем тук Thinking.
Както ми беше дала съвет любопитка ,взех че писах в клю-клюто и ето ви темата
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=412339.0
голям фурор настана там ,много мнеиея много чудо чак се хванах за главата.
все пак де май решихме ,че за нашата малка Габи е по-добре засега поне да си седим тук.
Моля не се обиждайте не искам да кажа че в бг нещата са супер зел ,но май ние не сме осигурени достатъчно финансово ,за да се върнем поне засега.
Благодаря ви за отговорите и на вас  bouquet
Сиска ,честит рожден ден ,да си жива и здрава

# 40
Честит рожден ден, Сиси!   party023

Аз да се похваля... Виктор се сдоби със стол за хранене. Тъй като Cangaroo  стана прекалено комерсиално из нашата отчетна, ние заложихме на друго  Mr. Green Bertoni Mambo http://www.kasidabg.com/product_info_cpath-274_278_436-products_id-10786.html, който е абсолютно копие на ето това Chicco : http://www.kasidabg.com/chicco-polly-2-in-1-safari-cpath-274_278_437.html (това с пилето) и то на половин цена от Чикото Wink

# 41
Само да отбележа, че изчетох темана на Били-били в клю-то....ииии....потресох се...даже още не мога да осъзная кое точно ме срази - това как изглежда БГ в очите на българите в чужбина или факта, че наистина е така, но ние сме свикнали и претръпнали...и започнах да си задавам твърде много въпроси

# 42
Момичета, Тони официално вече лази. Имаме си и клипче

# 43
Само да отбележа, че изчетох темана на Били-били в клю-то....ииии....потресох се...даже още не мога да осъзная кое точно ме срази - това как изглежда БГ в очите на българите в чужбина или факта, че наистина е така, но ние сме свикнали и претръпнали...и започнах да си задавам твърде много въпроси
Само да кажа ,че вече малко съжалявам че изобщо почнах тази тема.
Аз исках съвсем по друг начин да протече разговора но не би Sad

# 44
  • Русе
Хелоу! Честити месечинки на Дивна и Ева! Да порастнат красиви моми!

[/quote author=ral4e:) link=topic=412418.msg11854092#msg11854092 date=1247482903]

Имам едно въпросче за млечните каши- взех каша на Хумана с елда, ама после видях, че кашата е млечна, а не безмлечна и сега се чудя мога ли да и давам или не Rolling Eyes...това мляко в тази каша АМ ли е или не Rolling Eyes, на кутията пише обезмаслено мляко...

[/quote]
Ралче, мила, и аз взех същата каша и чак у дома забелязах, че е с мляко  Shocked Доверих се на производителите- нали пише след 4-тия месец..пък и продавачката каза безглутенова, подходяща, кой да очаква, че е с прясно мляко!? Карина яде 3 дни от нея като стигна 90гр. Появи й се едно обривче по гърдичките и коремчето. Дано не е алергия, а да е от топлото. Така или иначе я спрях кашата. До сега не ми е проявявала алергия, пък и аз самата не съм алергична към нищо, нито татко й.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт