Хей лъжичка, хей ги две, хапва си пюре януарското дете

• 16 973
  • 298
  •   1
Отговори
# 225
merrygold  ще пусна снимка, ама първо трябва да отидем да си я вземем ,защото тя е платена ама е на 300 мили от тук и уикенда ще отидем да си я вземем ,таткото де Laughing
Иначе цените са много различни. Нашата например да ти кажа сега незнам каква марка е че не разбирам ама е 850 паунда което смятам за такава каравана е супер.
Вътре има баня ,кухня и други глезотиики Laughing

# 226
Добро утро и от нас!
Ние от вчера сме на Разлог  Party, много се радвм, че вече сме тука, напрекрасна природа, спокойствие, сред любими хора, кеф. Обаче пътуването този път си беше направо изпитание. Александрина досега не е имало никакви проблеми катопътуваме, а ние често отскачаме за уикендите на разни места най-малко на 100-150 км, така че е свикнала да пътува. Вчера обаче решихме да тръгнем в 7 вечерта   ooooh!, че да е по-прохладно, да не е постоянно на климатик, а и пътя си е 4, 4 и половина часа.  В началото всичко беше ок, спа час и половина, после яде, поигра си в столчето и от там на сетне близо 2 часа не спря да реве Rolling Eyes, какво ли не правих - песни, друсане на ръце, спирахме, на гърда я слагах, е не и не - рев, придружен с многооо сълзи и хлипане, няма нужда да казвам, че и на мен ми се ревеше. Дали защото пътувахме толкова късно...вече и се спеше толкова много, а не можа да заспи. В къяи веднага се успокой, радва се на баба и дядо и после блажено заспа.
Оплаках ви се  Blush, сега по същество  Wink - Мериголд, урина взех с педиатричен колектор, продават се в аптеките, първият път не успях, но на принзипа проба-грешка следващите 2 пъти нямаше проблем.Ђ Залепяш колектора и я оставяш по дупе, стой до нея, че като се изпишка вднага да махнеш колектора, че иначе като мърдат, урината може да изтече, както при нас стана първия път. После слагаш в стерилно контейнерче и носиш в лабораторията.
Отивам да правя пюрето на бебка, че после заминаваме на плаж  Wink

# 227
защо не се вижда снимката,както и да е маи доста сам назад с материала,исках да ви покажа как плуваме,иначе сме добре вече почнахме да хапваме и плодови пюренца харесва и яде всичко което и дам пу пу дано все да е така

Последна редакция: ср, 22 юли 2009, 14:46 от sisa2780

# 228
защо не се вижда снимката,както и да е маи доста сам назад с материала,исках да ви покажа как плуваме,иначе сме добре вече почнахме да хапваме и плодови пюренца харесва и яде всичко което и дам пу пу дано все да е така

Прочети http://www.bg-mamma.com/index.php?board=21.0 закованите теми, там е и мястото за проби и въпроси.

# 229
Ето няколко снимки и от нас благодарение на подробното обяснение на Evjeni.Благодаря Hug

Приятно гледане!При нас днес е страшна жега и си стоим вкъщи,че по-хладно.Утре планувам да дам картоф на София,стискайте палци да го хареса.Приятен следобед на всички!

# 230
Здравейте мамчета.
много ми домъчня за вас, ама нали бяхме на море, което продължи 5 дена, защото си заминахме по спешност да селото на мъжа ми ,защото баща му почина.Много гадна работа и много тъжно  Cry.
Иначе на морето си беше всичко наред , само дето много не ядеше Габи , явно от жегата.
Улучихме и много бурно море и много вятър на плажа, но Габи се облажи от морската вода с басейна си.
Продължаваме си със захранването ядохме и кисел и бисквити с кисело мляко и всичко и харесва, но засега само две яденето са ни заместени.
Вчера бяхме на консултация и за месец сме пораснали 600 гр и 4 см ,биха ни последния Пентаксим и ни казаха ,че имунизация чак на 1,1 месец , на мен ми се стори странно не се ли биеше 2-ра противохепатитна на 6 месеца?  newsm78.  Днес дадохме кръв и урина и утре ще видим резултатите.
Педи ни каза да почвам да давам всеки ден по четвърт жълтък  Shocked , но аз мисля ,че е твърде много и то всеки ден и няма да я послушам.
Връщам се назад да ви чета , да видя какви сте ги свършили  Heart Eyes

# 231
Хайде и аз да се отчета, че ще ме забравите Joy
Ние се размотаваме семейно по Родопите и Пирин - Якоруда, Черна места, Велинград, Разлог, Банско, Рупите, Мелник...супер е да се смени малко обстановката. Яна ни поезнерви първите два дни, защото явно се чувстваше некомфортно от смяната на обстановката и непознатите хора и рева, рева, ревааааааа #Crazy Но накрая се успокои. Лошото е, че след първите два часа пътуване започва супер да се изнервя. Освен това много трудно заспива в количката. Абе, общо взето, нужни са здрави нерви и голямо желание за такива обиколки  hahaha Но пък аз се чувствам много добре, че нещо взех да се вкисвам в София. bowuu В петък си тръгваме обратно и пак ще пиша Hug

# 232
susu , много хубаво семейство имаш Hug
sisi_8227 , много съжалявам за бащата на съпруга ти Hug
При нас не правят такова изследване на кръв и урина ,много странно newsm78, я момичетата от тук да кажат на вас правиха ли ви?
Като стан въпрос за момичетата от тук Радостчо съвсем се загуби ще взема да и звънна да видя какво става newsm78
Аз вчера купих на Габи ето това:http://www.lloydspharmacy.com/wcsstore/LloydsPharmacyScripts/images/catalog/otcMed/3274040_l.jpg обаче странното ми че пише ,че се слага една лъжичка от сместа и 10 лъжички мляко, и сега странното ми е че нали се започва захранване с една лъжичка ,а като добавя и мляко то няма ли да стане много newsm78 оф сигурно съм много тъпа че не мога да разбера Embarassed

# 233
bili_bili ,благодаря!

Относно изследванията на кръв и урина,тук също не се правят,а също и прегледите на бебето не са всеки месец ами през около 2-3 месеца.Но навсякъде е различно.Тук нито някой се е интересувал от хемоглобин синът ми като беше бебе,голямо спокойствие.Павел сега е на 3 год.и кръв не са му взимали.

# 234
bili_bili ,благодаря!

Относно изследванията на кръв и урина,тук също не се правят,а също и прегледите на бебето не са всеки месец ами през около 2-3 месеца.Но навсякъде е различно.Тук нито някой се е интересувал от хемоглобин синът ми като беше бебе,голямо спокойствие.Павел сега е на 3 год.и кръв не са му взимали.
Странно newsm78 защо така правят тези хора аз сега се притеснявам дали и е добре всичко и защо никой не казва за никакви изследвания newsm78

# 235
Здравейте!

Тук си прекарваме отлично, мааме гащи по цял ден, утре пак ще ходим на плаж и така  Flutter Дадох днес броколи (е не е истина как го мразя това броколи  Sick), ама детето го хареса  Party Скоро ще му вкарам и оризец, че всички пюрета бъкани с ориз, та да съм спокойна. А след ориза и месцеее  Wink В тази връзка - за изследванията - в темата за захранването казаха, че в чужбина действително не правят изследвания на 6-месечна възраст, а по-нататък, но си зависи вече от държавата. Те тези изследвания уж за хемоглобина най-вече се правят, ама пък последният бил в много колеблив точно на 6 месеца, което значи, че дори хубав и висок резултат не бил показателен, а можело просто да значи, че бебето имало добри запаси  Peace (това пак от темата за захранването - аз напоследък й станах редовен четец Wink). Така че, мами от чужбината - ни съ притиснявайтиии (както са казва по Бургаски и Силистренски Wink)

Елли, целувки и от нас за прекрасната Александрина! И Кало още няма зъби, ама по-добре така, аз в началото много държах да е с ранни зъби, ама сега вече ще съм по-доволна ако по-късно излязат Wink На баща му първият зъб е излязъл на година и 2 месеца  Laughing А за Разлог направо ти завиждам, много яка природа там, баща ми взе едно местенце да прави къща уж, ама в Добърско де, не точно в Разлог.. Ноооо къща нямам идея кога ще видим  Whistling Дано като се заженят поне да има къде да спим натаралянкани  hahaha

Били, не го видях това дето си го пуснала, но както пишеш изглежда, че просто сместа се разрежда 1:10 с мляко и после вече даваш 1-2 лъжички като за начало на захранването  Peace Ти можеш да си направиш и цялото количество ако искаш, ама на бебето в началото просто му даваш по-малко Wink

# 236
Честит седма месечинка на Цветомира и половин годинка на Гери и Борис
Не пиша много на последък, но нещо не мога да смогна с нещата и задълженията
susu, добре дошла при нас welcome. Пишеш, че си отбила Павел на 2 годинки? Ще се радвам да споделиш трудно ли беше? Питам, защото аз съм в чуденка до кога да кърмя малчо, искам хем да е повечко, хем не прекалено дълго, хем да не го травмирам отбивайки го.  Crazy
Данче, бързо да се оправят мъжете ти. Уф, много гадно така с тези болести
Много са ви хубави децата на всички Heart Eyes
sisi_8227, моите съболезнования за загубата ви Hug
Честити зъбчета на Вики, Пъпешчо, Евгени и Габи /дано не изпускам някой малък герой/
Били, и ние си мечтаем за кемпър, ама много. Мъж ми само гледа обяви. Има и едни като автобуси /ужасно скъпи, разбира се/, но вътре даже вана има и банята им е по-голяма от нашата в къщи Laughing
Кокосче, страшен акробат си имаш
Евжени, Тони много подвижен
babyboy, тази ваксина не съм я чувала, но и аз и мъжът ми сме на мнение, че ще слагаме само задължителните ваксини от тук на татък.
Елена, как е стомахчето на Марти? Оправи ли се?
Пепи, бързо да се оправя младежа

Моят малчо от вчера се оптва да пълзи, ама много смешно. Вдига дупето и се избутва с крачета и го прави и по корем и по гръб. Много бързо растат, като гъбки.  Иначе и той е от беззъбите още. Днес яде за първи път тиква, за сега всичко харесва /и моркова и картофчето/ и отваря устата. Ако не го спра на половин бурканче малко на Хип имам чувството, че и цяло може да опапка, но след това задължително иска да суче, не зависимо, че преди пюрето е бозал. На мама бозайничето, все по-пристрастен става, напарво не знам как и кога ще се отбиваме Rolling Eyes Днес се опита да нахрани кучето с лъжичката, която му давам да си държи Laughing

Хубава и спокойна нощ  bouquet

# 237
сусу, мини, прекрасни снимки и дечица  Heart Eyes

Еспа, да ти споделя моя опит с отбиването на Иван Simple Smile. Като започнах захранването всеки месец замествах по 1 кърмене с твърда храна. така до 10ти месец остана само вечер, разбира се и нощем. След това вечер му давах и каша лека нощ да приема и постепенно и него заместих. да, ама той продължаваше да се буди нощем, по навик. една нощ му дадох кисело мляко, вместо да суче, пиина и заспа. беше точно на 11 месеца. и така, стана лесно и безболезнено, не е търсил да суче, та предполагам съм уцелила момента. след 2 седмици разбрах, че съм бременна, та съвсем на време беше Simple Smile
Най-трудно беше да заместя първите кърмения с твърда храна. точно както казваш, търсят си да сучат, а Иван заспиваше само така. Сега Спас пак търси, но той няма навик да заспива така, и ми е по-лесно. Аз мисля, че си още далече от отбиване, а и в един момент детето ще си покаже Wink

лека нощ!

# 238
sisi_8227 моите съболезнования!

bili_bili , честита ви придобивка!
susu Hug за Павел и София!
elli_g , хубаво да си изкарате в Разлог, ама щом е при мама и тате , ще е хубаво  Wink Добре ще й се отрази на Бубка хубавият въздух в Разлог.
pavlina_k , размотавайте си се  Laughing със сигурност е добре да се махне човек от шумната София. Аз много харесвам Родопите , но отдавна не съм ходила там. ... и по- малко рев да има при вас.
Espa, Гого вече определено е по- добре. Благодаря за вниманието  Wink
merrygold , и аз ще вземам урина с колектор. Вече пробвах веднъж , предварително , за да видя как  става, и се получи от първия път. И аз така, както е обяснила Ели, го направих- слагам колектора и я оставям по голо дупе, и чакам  Laughing
Хайде лека от мен!
Утре ще се отчетем колко сме пораснали.

# 239
Добра вечер!

Вмъквам се малко като учтивия лос, ама е от сърце. Heart Eyes Не съм писала от бая отдавна, но ви следя редовно, макар и не много изкъсо. Януарчето Матей и той в редиците на захранващите се, но до момента нищо не го влече, ни плод, ни зеленчук. Процедирам по осмотрение - кога на пюре, кога в суров вид, стига да съм сигурна в качеството. Е в този ред на мисли да питам, че наколко глави по-добре мислят от една - готово пюре или плодове и зеленчуци, макар и сезонни, но с неясен произход и качество? Не че дребният нещо е харесал и е проявил интерес към храната, но аз предлагам разнообразие, пък той ще ме води.

Та мосю Матей е един ужасно поврътлив, любопитен и сияещ момък с два зъба от вече месец и нещо, със смешна техника на придвижване, нещо като лазене и дебели бедра като на мама. За 6 месеца е достигнал до завидните 7900 и едва 67,5 см. Хемоглобинът го е докарал до 124 и със статистиките спирам вече.  Hug

И онова, което се каня да споделя от вече месец: ужасно съм щастлива, че успях да кърмя 6 месеца, нещо, което ми се виждаше адски далечно и несигурно и желано разбира се, а сега някак съм толкова горда с постигнато дотук, че ми иде да изкопая една дупка и да изкрещя в нея: "Преборих сеееееее, ето и аз успях." Постигнах абсолютният минимум, който си бях поставила, цел номер 2 е 1 година, а от там насетне, колкото дойде. Не смятам да отбивам целенасочено и надявам се Матеус още дълго да е любител на  млекоцентралите.
Трябваше да споделя с някой напиращото вълнение, че инак щях да се пръсна по шевовете. Crazy

Поздрави на всички! Бебоците ви са страхотни!

Общи условия

Активация на акаунт