Декупаж - 30

• 41 505
  • 358
  •   1
Отговори
# 255
Анка,johni, JuliS ,голямо благодаря на всички вас  Hug
На български има някъде в по-предните теми обяснение от мен за Shabby chic
,но не знам точно в коя тема.Ако никой не го намери ще го обясня отново.Само малко ще изчакате,защото сега нямам много свободно време,а пък и с тези кукли ....... ooooh! Толкова съм се зарибила,че вчера си изхвърлих половината докупажни материали/изсъхнали/  SickНе съм забравила,че някой искаше и мастер-клас за 3D,но и за това когато имам време.
Анка,това е салфетка.
 Който реши да прави яйчно кракле трябва да знае,че на  черупките трябва да им е махната вътрешната ципа.Маха се още докато не са изсъхнали.

# 256
                 Ей,голяма работа си! Laughing И се извинявам за въпроса извън темата,ама видях подписа - да не сте първокласници? Или пък сте 8-класници?
Сори за СПАМА - 8мокласници сме! Mr. Green
Мери Попинз - аз не съм махала ципата Embarassed Embarassed проблем ли ще имам

# 257
JuliS,не знам дали ще има проблем.Аз винаги я махам,от рускините и италианките го знам,но не съм се интересувала защо е необходимо това.Само съм забелязала многократно,че винаги изтъкват това при яйчното кракле.

# 258
може би, защото остава и като лепиш се налага там където се е развлачило да се маха. Вероятно е заради удобство, или поне се надявам да е само това!!!

# 259
  • пловдив
само да се разпиша
продължавам да ви обичам
и да ви се възхищавам  omm
ще ми се да се извиня с мързел защото това ще означава , но съм си заформила цяла поредица от задачки и понеже няколко са свързани с хойкане по улиците /направо уличница  Wink/ та ви пускам обновеното си албумче със салфетки
който се хареса да споделя - пращам  Peace
http://antom.snimka.bg/other/salfetki-za-dekupaj.390306.14295931
и  Naughty
утре като се събудите
първото нещо което да видите да е усмивка
първото нещо което да почувствате да е милувка,
първото нещо което да чуете да е признание в любов,
първото нещо което да ви светне лампичка в мозъка да е поредната прекрасна идея за декупаж,
а последното нещо с което вечерта да заспите да е усещането за невероятно прекаран ден!

Мери виждам, че пишеш заедно с мен и аз като пърле да си дам мнението - от ципичката понякога мирише като приседи, поне с кухите яйца съм забелязала, дано не съм права  Confused

# 260
Само да попитам - освен със салфетки, някой пробвал ли е например с изрезка от списание или нещо, като вестник, хартия? И ако е пробвал - какъв беше резултатът, по-зле ли се лепи гланцираната хартия на списания или нищо не става, защото започва да си личи напечатаното от другата страна, моля кажете ?
Интересува ме и , с какво се лепи, понеже някъде прочетох, че с С200, с това или с друго лепило, ОТКЪДЕ се купуват специални лепила ? Какъв лак да си купя, има ли значение лакът или лепилото за материята, например, дали има значение с какво се лепи на стъкло, на дърво, на порцелан ?

# 261
  • пловдив
© Анка на първа страница има описание на     Rakovina за принтирана картина, мисля че принципа е същия и с гланцирана / с200 няколко пъти върху картинката, като изсъхне намокряш и обелваш долните пластове, но по подробно намери обяснението/ напред има и бутилки с вестник
няма как да ти изброя всички на 7 страница виж тази на Rakovina
изобщо налага се да разгледаш всички страници, освен море от красота има и много обяснения в помощ на нас новоизлюпилите се  Joy

# 262
© Анка, виванова добре дошли  Hug
dadusq - благодаря ти много   bouquet
Didia - бях на почивка в Еленския балкан и там ми показаха как да правя рози и листа от маслено тесто. Реших да пробвам какво съм научила и направих шишето и чинията, само че ползвах солено тесто.
А ако живееш някъде наблизо, следващия път те взимам с мен.  Grinning
Julis - намекът е страхотен.  newsm10 След толкова разваляне накрая ще стане чудесна. Добре си се сетила за черупките от великденските яйца, особено има една боя която е със седефен ефект,невероятна е. За ципата не мога да кажа нищо, защото и аз я махам предварително.

# 263
наде, не пиша на ЛС , щото мисля че ще е полезно и за другите. Налепих всичко. Обаче... newsm78 на мен ли ми се струва твърдо агресивно , на фона на нежните розички. Чудя се с какво бих могла да притъпя лееекичко цвета на черупките. Иначе мъжо ме призна и каза че си калявам нервите и по-често щял да яде яйца стига да не ги овиквам а да си поща черупките!!! Joy

# 264
                    Наде,в София съм! Във Варна само рода имаме и аз и мъжа ми.Понеже съм учителка със солено тесто работя от поне ...не знам колко години стана вече ,но скоро бях попаднала на един сайт и видях чудеса направени от него.Ама за жалост не го сейфнах. Thinking
                    За ципата - сваля се защото ,ако не се свали залепва ципата и самата черупка може да се отлепи.Ако отгоре има залепена салфетка се надува и става кухичко,а ако са боядисани черупки докато ги лакирате могат да се оронят,не ,че не повдигат и лака.Това го разбрах случайно.Пробвах се да направя едни макове върху чиния /технологията на Надя/ и преди да залепя втория слой видях,че някои от черупките са се отлепили и се чудя защо.Оказа се,че на 4-5 парченца има малки остатъци от ципата и реших ,че ако е оставена ципата ще се отлепи цялото парче.
                    Някой питаше дали може черупки от сварени яйца.Е,днес докато белех яйцата на внуците се сетих и пробвах да отстраня ципата.Става лесно,но докато са топли после не може,изсъхва и трудно се сваля.Като здравина и двата вида черупки са еднакво здрави.Така,
че става. Laughing
                  JuliS , на мен пък ми се струва , че подчертава нежността на розите . Така поне излиза на снимката.Хич не ми изглежда агресивно и ако е по-бледо ми се струва,че ще се загуби ефекта,но както ти решиш.В момента според мен е много добро,а и страшно оргинално.До сега на маса не знам дали е правено подобно нещо.Е,аз като започнах с черупките моя ми каза ,че не съм наред,но понеже го оставих да си рови из колите също реши,че го устройва моето пощене  Mr. Green Даже взе да пита какво питие да си купи ,че да не иде зян бутилката  Mr. Green аз все разглеждам по-интересните бутилки и нали се сещаш какви питиета има в тях  Laughing Сега съм хвърлила око на една трилитрова бутилка от  Джони с поставка - квадратна и една на Грантс - триъгълна и също с поставка ,но като не пия трябва да измисля някакъв повод. Laughing Вече имам кръглата на J&B и ми се иска да станат комплект.При това съм приготвила и едни шкафчета да ги правя за трапезарията - с една дума,че се увлякох , вече си представям трапезарията с шкафа и трите бутилки върху него ,ама кога ще стане  newsm78 и аз не мога да кажа.  

# 265
Julis щом сега ти се струва че са силни цветовете, то като лакираш незнам какво ще мислиш, защото цветовете се ''отварят'' и блясъка е доста силен след 2 ръце лак накрая. Не знам какво да ти кажа, за да притъпиш цветовете, единственно ми хрумва да си подсилиш цветовете на розите и така и те ще са с по ярък цвят. НО аз не бих правила нищо, бих използвала това че черупките ще са по ярки, един вид ще се явят рамка на розите.

Дидиа писали сме заедно. Жалко, че живееш токова далеч, но ако имаш път насам, обаждай се. Аз скоро открих соленото тесто, но наистина стават страхотни неща. В момента само гледам и очите ми са на палачинки. Ако попадна на добър сайт непременно ще ти го пратя.
За ципата на яйцата казваш много полезни неща.  Peace Права си, че ципата на сварени яйца се маха лесно докато са топли, но става и да ги сложиш да се накиснат във вода и после да си ги дообелиш. Аз така правя с пресните яйца, чупя ги и ги накисвам във вода и после когато имам време ги беля.

Последна редакция: чт, 20 авг 2009, 23:13 от NadiaStoianova

# 266
Didia ,пратих ти сайтове са солено тесто на лични, дано да ти харесат...

# 267
Didia ,пратих ти сайтове са солено тесто на лични, дано да ти харесат...
Дъфи, може ли и на мен да ги пратиш: mimes@abv.bg Много те моля Praynig

# 268
Ееее, пък лаленце, ми то и ний искаме сайтове  Crossing Arms  Hug
Четох, гледах  Shocked и няма да ви коментирам по имено, че ще ми дадат направо червен картон   Twisted Evil

Анка, ако почетеш много неща ще ти се изяснят - само набързо(просто в момента нямам много време) да ти кажа, че аз не ползвам специални лепила и лакове  Laughing моите са Ц200 и лазурен водоразтворил лак на Оргахим. Искам обаче да ти подчертая, че ги разреждам 2:1 в полза на матРиала с вода  Thinking в малки бурканчета.

JuliS даН си посмяла да си развалиш розите с яйченото кракле  Naughty Е то си е мое мнение, ама е прелестно  Hug Hug Hug
За яйцата и аз така правя като Надето - даже ако ги накиснете е по-лесно да се издърпа ципата, отколкото веднага  Thinking

На 22.08 си правим нова среща - около 14.00 на Терасата до операта - пиша това вместо Миражчето, щото тя май цял ден е пращала съобщения и вече най-вероятно  smile3524
Щ е се радвам да дойде който може  Hug Hug Hug Hug Hug

# 269
Момичета,моля да ми кажете Praynig откъде в Бургас мога да си купя прозрачни стъклени чинии?

Общи условия

Активация на акаунт