ЕКСПЕРИМЕНТАЛНО ВКУСНООО

  • 2 863
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 8 525
Уау, на това му се казва манджа с грозде  Shocked
Не...защо манджа с грозде......това си е най-обикновен ориз със зеленчуци Peace.
Картофите ,само нещо не ми се връзват ,и огромното количество сол в ястието..... newsm78.
А ,за "Сварих два бута агнешко месце " - мисля че момичето говори за джоланчетата,които не са чак толкова големи  Wink
Щом ориза е 1 чашка......надали говорим за предните или задните бутове  Laughing

eli00 ,пиши мааалко по-бавно  Peace, за да не се получават толкова много недоразумения в един пост   bouquet[/size]

Агнешки джоланчета викаш. Хм ... ми може и така да е, обаче аз за друго се замислих. Например за технологията на приготвяне. И то по специално за картофите де. Значи ся идеята явно е картофите да се "мариноват" със зеленчуците. Щото нали автора пише, че първо картофите се забръкват там с разни ми ти други неща и после изведнъж пояснява, че картофите турга пък най-отгоре. Та това ме навява на мисълта, че нали като ги обърка първо рендосаните картофи с кво беше там царевицата, гъбите, броколите та ги подържи малко и после отделя рендосаните картофи от тия продукти за да си ги сложи най-отгоре.

Сега на първо четене цялата тая процедура си помислих, че я прави с ориза. Щото то така като го четеш нещо като такова иде нали, че една чаша ориз е забъркала с рендосаните картофи и там другите неща и после пък отделя ориза за да иде най-отдолу с месото, па другите отгоре и т.н. Обаче не ми се вярва оти вие представяте ли си цяла чаша ориз после да отделяш от тия продукти какво време иска за приготвяне на това ястие.

Иначе така като се зачета май след като почти всичко е полуготово. Агнешкото сварено, броколите сварени, царевицата и тя сигурно явно ще ни трябва време само за ориза и рендосаните картофи и затова понеже пък тия двете искат различно време за варене може би затова картофите са рендосани.

Но иначе аз лично (говоря сериозно) приемам пък идеята с рендосаните картофи. Не съм сигурен дали обаче ще жи сложа веднага или ще изчакам ястието малко да се позапече. Така като ги сложа после по някое време отгоре и те се запечат ще се получи нещо подобно се едно съм сложил кашкавал и очаквам тия картофи да направят някаква интересна "заливка" като се позапечат. Нямам представа каква е идеята, но предполагам, че мога да заменя рендосаните картофи с картофено пюре но задължително, част от подправките бих ги сложил в пюрето.

Правел съм подобен опит с корейска мусака (нали знаете има една дето като ви остане от ориза с каймата, с които пълните чушките). Та значи тая мусака я заливам с пюре от картофи с малко кисело мляко настърган кашкавал и индийско орехче и демек така и правя заливката (ползвам я дори и при обикновенна мусака).

Последна редакция: пн, 13 юли 2009, 07:06 от дядо хаджия

# 16
  • Мнения: 11 743
Това да не е от така наречените теми 'пързалки' ?  Ориз със зеленчуци ли? Сварени броколи да се готвят отново - ми то ще стане каша не, ами чорба. И... соев сос, Пикантина, босилек, кетчуп и черен пипер..... жива да не бях!  Shocked

Недейте така бе хора! Не пишете такива работи, някой ще вземе да го сготви!  Confused

# 17
  • Мнения: 6 515
.... половин домат нарязан на едри парчета и захвърлен отгоре небрежно...

Мисля,че небрежното захвърляне на домата е от особена важност за добрия вкус на гозбата Joy

# 18
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
  • Мнения: 580
Темата е абсолютна пързалка според мен

# 19
  • Варна
  • Мнения: 959
Паднах от хилеж с тази рецепта  Joy
И в каква тава се побра това количество продукти  newsm78
Ама като гледам и другите теми на авторката са също така "смислени" .....  Crazy

# 20
  • София
  • Мнения: 8 525
...
Недейте така бе хора! Не пишете такива работи, някой ще вземе да го сготви!  Confused

Ми що пък не няма само аз да правя експерименти и да изхвърлям продукти я.  Laughing

...
Мисля,че небрежното захвърляне на домата е от особена важност за добрия вкус на гозбата Joy

То тука си има чалъм душа. Това височина на захвърляне, па ъгъл па ехееее. То небрежно небержно ама си иска майсторлък да хвърлиш един домат върху другите продукти. Някой път например може па да не улучиш тавата например.  Wink

Обърни внимание обаче, че вече си имаме салата "лабрадор с тиквички", а за санбернара нищо не се споменава.

Интересно обаче, че никой не се позаинтересува от супата (щото авторката твърди, че и такава е направила).

# 21
  • Мнения: 59
.... половин домат нарязан на едри парчета и захвърлен отгоре небрежно...

Мисля,че небрежното захвърляне на домата е от особена важност за добрия вкус на гозбата Joy

Определено,в това се крие тайната  Mr. Green

# 22
  • Мнения: 5 001
...
Недейте така бе хора! Не пишете такива работи, някой ще вземе да го сготви!  Confused

Ми що пък не няма само аз да правя експерименти и да изхвърлям продукти я.  Laughing

...
Мисля,че небрежното захвърляне на домата е от особена важност за добрия вкус на гозбата Joy

То тука си има чалъм душа. Това височина на захвърляне, па ъгъл па ехееее. То небрежно небержно ама си иска майсторлък да хвърлиш един домат върху другите продукти. Някой път например може па да не улучиш тавата например.  Wink

Обърни внимание обаче, че вече си имаме салата "лабрадор с тиквички", а за санбернара нищо не се споменава.

Интересно обаче, че никой не се позаинтересува от супата (щото авторката твърди, че и такава е направила).
Абе дядо хаджи.... smile3532 smile3532 След твоя пост още не мога да с затворя устата бряяя...голям хилеж!!!
Много точно казано!   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 23
  • Мнения: 9 474

Абе дядо хаджи.... smile3532 smile3532 След твоя пост още не мога да с затворя устата бряяя...голям хилеж!!!
Много точно казано!   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

на мен целия ми ден беше весел, благодарение на него   bouquet В отчетната спомена за "лабрадор с тиквички,"  та си рекох аз още салата с тиквички не съм направила, но я да видя къде иде реч за лабрадор с тиквички Shocked 

Чудесна рецепта!  ако можеше всеки понеделник да пуска някой по една такава  Hug

# 24
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
уникални сте просто- от 5 минути не мога да спра да се смея-моите ме питат какво толкова чета Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
смятам от утре да съм по-отговорна към височината и ъгъла на захвърляне на продуктите-пък може да ми станат по-добри манджите знае ли човек  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy


Чудесна рецепта!  ако можеше всеки понеделник да пуска някой по една такава   -и аз съм съгласна с това предложение

# 25
  • Мнения: 9 785
Голям смях пада и при мен Joy. Дъщеря ми смята, че е от чашата вино, което пия, но аз съм категорична, че не е от него Mr. Green.

# 26
  • Мнения: 1 907
По-безсмислено нещо не бях чела  Crossing Arms

# 27
  • Бургас
  • Мнения: 1 437
По-безсмислено нещо не бях чела  Crossing Arms
Не бързай със заключенията, а прочети другите постове на авторката  Crossing Arms

# 28
  • близо до Кресненското дефиле
  • Мнения: 965
Убедена съм,че авторката тепърва ще претърпи сериозно развитие по отношение на различните въпроси,които я вълнуват.
На това му се казва,човек с разностранни интереси.
п.п.Ето,нещата вече търпят развитие.От eli00(0)вече сме малката патка

Последна редакция: вт, 14 юли 2009, 20:32 от rumibumy

# 29
  • Sofia
  • Мнения: 3 215
Убеден съм, че авторката с бодра крачка ще достигне там, за където се е засилила... или ще доплува... или ще се допързаля.
Да видим.
При следващото крещящо заглавие обаче, почваме да я учим на баница с банани.
А сега, ще заключа тази уникална творба.

Общи условия

Активация на акаунт