ЕКСПЕРИМЕНТАЛНО ВКУСНООО

• 2 860
  • 29
  •   1
Отговори
Днес си приготвих вкусна манджа на фурна :
Сварих два бута агнешко месце, почистих една чапка с ориз, рендосах 4-5 картофа, обърках с 5-6- супени лъжици грах, 3-4- супени лъжици царевица, 2-3- моркова нарязани, една чушка, кромид лук 1-2- главички, 5-6 сварени броколи, 5-6 едри гъби, отгоре залях съсс оев  сос, пикантина за супи и ястия 2-3 супени лъжици, босилек, олио, половин домат нарязан на едри парчета и захвърлен отгоре небрежно, водичка да покрие ястието и завих с фолио цялата тавичка ! Значи пояснявам отдолу на тавата сложих ориза и месото, а после отгоре другите продукти като рендосаните картофи сложих най отгоре и после подравките ! Сервира се с кетчуп поъсено и черен пипер.
Отделно си направих супичка там където беше вряло месото, правих палачинки, от суровста салата на лабрадор с тиквички, ориз с прясно мляко, че много обичам и така !
ДА ви е сладко , ако опитате !   chef

# 1
  • In a surreal moment!
дай снимка на туй чудо....

ох , два агнешки бута , ти ме разплака....

и да не би да имаш предвид Лабрекс.....че за друг лабрадор тук не се сещам....Simple Smile  

хахахах...и докато разгадая това "суровста"....развесели ме....

# 2
Ох, объркала съм се на лабрекс да  Embarassed

# 3
Първо не разбирам ....цяла тема ,за да споделиш какво си сготвила днес?
Има си тема за това  
Но като гледам колко теми си напускала,не се учудвам  Laughing

Миг незабравим ....кажи ми как разгада какво е :

newsm78
шапка?
чепка ? Rolling Eyes
шепа ?
крина ?  Laughing
чаша?

# 4
за една чашка става въпрос !   chefСъжалявам за недоразомнието !

# 5
На тая "чапка" и аз се чудех,ама реших ,че е чаша Joy

# 6
...... от суровста салата на лабрадор с тиквички.....

Ох, eli00, и мен ме развесели! Grinning Манджата ти звучи наистина много вкусно, а и останалите, дето си ги приготвила. Важното е, че си хапнала сладко-сладко!   bouquet

Аз пък на "чапка-та" реших, че е шепка. newsm78 Grinning

# 7
Благодаря ти Лабрекс!   bouquet

# 8
два бута агнешко месце
една чапка с ориз
4-5 картофа
5-6- супени лъжици грах
3-4- супени лъжици царевица
2-3- моркова
една чушка
кромид лук 1-2- главички
5-6 сварени броколи
5-6 едри гъби
соев  сос, пикантина
босилек, олио,
половин домат

Уау, на това му се казва манджа с грозде  Shocked

# 9
зависи от вкусовите предпочитания  Peace за мене например манджа с грозде е да ядеш диня със сирене,ама много хора го обожават  Grinning

eli00,хубаво сте си хапнали,ама като гледам пропорциите,да бяхте викнали подкепление /демек-да бяхте ни поканили на гости де  Joy /

# 10
  • In a surreal moment!
хахахахха....мамини златни ...ще умра от смях...да живее Елито , дето ни развесели с нейната манджа.....и лабрадора, чапката, суровста, недоразомнието ....и моля , моля диня със сиренье  е класика ...незнам какво ще кажеш за кекс с лютеница тогава....Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 11
хахахахха....мамини златни ...ще умра от смях...да живее Елито , дето ни развесели с нейната манджа.....и лабрадора, чапката, суровста, недоразомнието ....и моля , моля диня със сиренье  е класика ...незнам какво ще кажеш за кекс с лютеница тогава....Simple Smile Simple Smile Simple Smile

А за филийка с мед, горчица и парченца сИЖук? Heart Eyes Grinning

# 12
  • София
...от суровста салата на лабрадор с тиквички, ...

То да ви кажа и аз пиша с краката, а че и объркано някъде, ама недейте така бе.

Прочетох аз салата "лабрадор с тиквички" на всичкото отгоре и "суроваста" и щях да получа удар. За миг си представих салата от лабрадор с тиквички и суроватка и направо ви казвам очите ми изскочиха. Добре че са неволните грешки та да се пошегуваме малко.

Така това до тук беше шега, а сега имам един въпрос. Защо се рендосват картофите, че нещо не схванах. И още един ? Този състав на продуктите задължителен ли е или е въпрос на импровизация.

Последна редакция: пн, 13 юли 2009, 00:32 от дядо хаджия

# 13
...от суровста салата на лабрадор с тиквички, ...
Прочетох аз салата "лабрадор с тиквички" на всичкото отгоре и "суроваста" и щях да получа удар. За миг си представих салата от лабрадор с тиквички и суроватка и направо ви казвам очите ми изскочиха.
Joy Joy Joy Joy

# 14
Уау, на това му се казва манджа с грозде  Shocked
Не...защо манджа с грозде......това си е най-обикновен ориз със зеленчуци Peace.
Картофите ,само нещо не ми се връзват ,и огромното количество сол в ястието..... newsm78.
А ,за "Сварих два бута агнешко месце " - мисля че момичето говори за джоланчетата,които не са чак толкова големи  Wink
Щом ориза е 1 чашка......надали говорим за предните или задните бутове  Laughing

eli00 ,пиши мааалко по-бавно  Peace, за да не се получават толкова много недоразумения в един пост   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт