Идеи за Бизнес 3

• 97 294
  • 605
  •   1
Отговори
# 75
lady_Blu  кризата засяга определени сектори от търговията не всички Peace
Твоят магазин за какво е?

Дрехи втора употреба.
Изгладени, подбрани, качествени.
Дори и с малко петънце да е, дрехата безмилостно се бракува.
Къде се намира магазинът ти?

# 76
С какво ще се занимавам?
Какво помещение ми трябва и къде да бъде разположено то?
Какви са средните наеми за такова помещение?
Какви други разходи ми предстоят? Техника, офис оборудване, телефони и т.н.
Каква е стоката/услугата, как да бъде представена, какви хора ще могат да се възползват от нея? Масова ли е или само за определен кръг хора? Как те да разберат за нея и да могат да я ползват. Какво би ги накарало да предпочетат нея пред другите подобни стоки/услуги на пазара. Ценообразуване в зависимост от много неща - себестойност, доставчици, транспорт, условия на доставка. При производство - пак реална оценка на себестойноста плюс разходите. Ако е за стока - условия за рекламация, начин на процедиране при проблеми. Изготвяне модел на поведение на работа с клиентите и при евентуални проблеми.
Трябват ли допълнително хора, или може да се започне без тях в началото.
Какъв е минималния оборот, който ми трябва, за да покрия разходите си. Колко време мога да издържа, ако не мога да го постигна веднага. Какъв би бил резервния ми вариант (общо ползване на помещението с друга фирма, разделяне на разходи и т.н.). Смяна на дейността?

Никога не съм правила бизнес план, това са малка част от задължителните неща според мен...

Да уточня, че нямам опит с онлайн бзинеса, там разбира се, нещата са други  Simple Smile

# 77
  • Варна
Цитат
Да уточня, че нямам опит с онлайн бзинеса, там разбира се, нещата са други  Smile

Ами, същата работа е. Ние нали продаваме и онлайн и иначе, не виждам разлика.

# 78
Не са необходими помещения  Grinning

# 79
Ето тук http://www.karierist.com/business/businesschool/bs_002_plan_investor.html може да прочетете същността и как точно става изготвянето на бизнес план. Статията е разделена на три дяла.
Колкото до бизнес идеи и аз съм си мислила че магазин за дрехи втора употреба би бил успешен ако дрехите са изгладени, подредени, сортирани.
Дори си бях харесала помещение, намерих и откъде изгодно мога да зареждам стока. Идеи взех и от сайта : http://www.ehow.com/how_4744640_start-secondhand-clothing-business.html
 Все още не съм се отказала от тази идея, но в момента ми се върти и друга идея в главата: фризьорски център за деца. Може да се направи много красиво и децата не да плачат, а да се радват да ходят на фризьор. Според мен за да е печаливш бизнеса, то той трябва да е насочен в някаква ниша. И най важното - трябва да си уникален:) успех на всички Simple Smile

# 80
И от мен успех на всички Hug

# 81
Тесс, Пепи01, благодаря за помощта   bouquet Още тази вечер се заемам да чета, защото вече не виждам защо трябва да изчаквам!   bouquet

# 82
Няколко дни не мога да се включа, съвсем се затрупах с ангажименти. Щях да пиша за европейските проекти, къщичките, плетивата, да кажа и за моите неща.

http://www.sme.government.bg/IANMSP/default.aspx - линк за следене на енергийните проекти, но този бизнес не бих го препоръчала, освен ако човек няма връзки в системата и пряк достъп до Европейските проекти, които постъпват. Големите проекти се държат от бивши държавни служители, или хора, приватизирали съоръжения и сгради на непазарни цени.

Хвърлих око на къщичките, които се предлагат в момента. Доколкото видях, до ключ са на цена, 350 евро/м2. Но все пак при днешната пазарна ситуация, има голяма вероятност да се намерят и по-евтини. Може да се стартира бизнес, и е хубаво ако може се свърже с някакъв исторически, туристически обект наблизо. Зависи дали искате да наблегнете на нещо по-натурално като концепция, или нещо по-модерно. Аз лично харесвам това начинание. Около една къщичка първоночално биха могли да се надградят още идеи.

За плетивата, идеята е страхотна. Нещата са красиви. С една дума - който се занимава с ръчноизработени изделия, няма как да остане незабелязан.  newsm10. Е-bay е чудесен начин, тъй като е достъпен за цял свят. И разликата в цените (в България - наемния труд, в чужбина - продажбите) ще донесе по-голяма печалба. Аз печеля също от тази разлика. Естествено, че при възможност е хубаво да си се направи фирмен сайт с изделията, и бих дала съвет да си измислиш някакви серии. В смисъл да си кръстиш даден комплект, или дадени облекла от един тип - може да е с имена на хора, цветове или нещо подобно. Това ми хрумна в момента, но може да се помисли още.

Фризьорския салон за деца - супер. Мнението ми като цяло е че, почти всичко за деца върви. Весел дизайн, приветливо, свежо - може да се осъществи. Браво за хубавата идея. Аз поне не знам да има такива специализирани салони. Че и верига може да направиш, и с франчайзинг да я популяризираш.

Мира, за да може да дадем повече съвети ще трябва ако не да кажеш идея ти, поне нещо услуга ли, стока ли. Прави са момичетата - нишата, сегмента, дистрибуторската мрежа евентуално... куп неща има. По-късно ще пусна още нещо за бизнес плана, което може да ти свърши работа.

За втората употреба, познавам и аз две мацки, чиито дрехи са така подбрани, че по-скоро приличат на бутици. Ако има място е хубаво в магазина да се оформи нещо като кът - с масичка и диванче. Че може и кафе да се предложи, или чай. Тъй като пътувам много и повечето в региони, където не е имало планова икономика, и хората обичат да търгуват и се пазарят тези идеи ги взимам от там. Там се разчита повече на разговор, от рода на има ли коментар относно цената. Друго е човек да влезне, да поседне, спокойно да премери, а не както сме свикнали, влизаш, хвърляш око и излизаш.

А мислилили сте за нещо свързано с лицензионни права, независимо за услуги или стоки. Аз в момента съм в преговори, и по-скоро от моя страна протакам малко нещата, защото юли и август са отпускарски за България и не искам да ми е загубено време. Ще споделя като има развитие.

Другото, което исках да споделя, каквото и да почвате много е важно да получи популярност или да се обяви в интернет. Аз лично полвам интернет от 1993 година, и тогава много малко хора имаха достъп, но сега повечето хора първо пишат в Гугъл. Това не е за пренебрегване, има сайтове за безплатни обяви, безплатни блогове и т.н. Това също е някакво начало. За някои не е нужно да си много на ти с компютрите.

Ох, пак стана дълго, ама като нямам възможност да пиша често.

# 83
За търговия/ магазин и оналайн продажби/ става въпрос, намерила съм страхотни чуждестранни доставчици, убедена съм в доброто качество на стоката, ще се продава на "народни" цени. Проблемът ми е , че не зная по колко продажби месечно ще правя и оттам ми "куцат" сметките.
Момичетата, които имат магазини как залагат при бизнес планирането приходите от продажби?

Ако се изчисли примерно, че месечно трябва да се продадат 100 артикула с по 15 лв надценка , за да е ефективен бизнеса, как да се прецени за колко време може да бъдат осъществени тези продажби? Струва ми се ,че сметките могат да бъдат само прогнозни newsm78
Ще ми се наложи доста пари да отделя за наем, тъй като малък квартален магазин тип гараж не ми върши работа и ми е голям страх дали ще се покрива наема от продажби.
В същото време виждам как магазини за джунджурийки вече години си работят...

# 84
miro_slava_ в началото ще са мн малко продажбите, все пак няма да е популярен магазина. Хубаво ще е да направиш реклама. Предполагам с всеки месец ще става по-добре. Но за прогнозни резултати и аз не мога да кажа. Все пак разходите ти няма да са големи, и ако предлагаш качество на добра цена, смятам, че ще имаш успех.
Успех, и да покажеш магазинчето, като го направиш  Peace

# 85
Момичета, може ли да разясните малко по-подробно как стават продажбите по интернет. По-конкретно ме интересуват препоръки каква карта е най-добре да си извадя ако реша да продавам в сайтове от типа на e-bey и etsy например. Как се справяте с изпращането на пощенски пратки до Америка да речем, купувача ли поема пощенските, какви са таксите за ползване на тези сайтовете. А също и как стоят нещата със създаване на собствен онлайн магазин.

# 86
здравейте и от мен

аз съм от много малък град н 100км, от Пловдив
имам малък магазин за дрехи от 2 години,но в последно време тук ни заля вълната от магазинчета "купи по цени на едро" ,тоест наголемея боклук от китайското производство днес купуваш,утре вече за нищо не става!!!но хората тук са бедни и се лъжат от ниските цени

та ми салта ми е да помогнете с някоя идеика с какво мога да сменя сегашното си занимание/съобразено и с това,че нямам големи парични възможности/
като можете да споделите и своите лични идеи/все пак не мога да съм ви никаква конкуренция или да крада вашите идеи /:35:

иначе сте много яки,продължавайте само в този дух Heart Eyes  bouquet

# 87
здравейте и от мен
имам малък магазин за дрехи от 2 години,но в последно време тук ни заля вълната от магазинчета "купи по цени на едро" ,тоест наголемея боклук от китайското производство днес купуваш,утре вече за нищо не става!!!но хората тук са бедни и се лъжат от ниските цени

Споко, щом сме тук - никой не си крие идеите. Пък и една идея не значи нищо, ако няма насреща потенциал за осъществяването й.  Peace
След като имаш опит с дрехите и продажбата им, защо не подхванеш и ти вълната "купи по цени на едро". След като има купувачи за този сегмент евтини стоки, няма ли начин и ти да продаваш такива? Откъде доставяш стоката? Ако бизнесът с китайските стоки върви, има ли как да доставяш или да препродаваш?

Ако имаш опит с дрехите, защо трябва да влизаш в бизнеса с други стоки?
Използвай потенциала на нишата, която познаваш.

# 88
Здравейте, записвам се, за да изчета темата и да я следя. Малко късно през нощта я открих и нямам сили сега са продължа с четенето  Simple Smile

# 89
здравейте и от мен

....
Вече имаш опит. Търси производители и изкупувай непласираната им в края на сезона стока.  Така може да договориш доста по-ниски цени и  да предложиш конкурентни такива на клиентите си.   newsm10

Общи условия

Активация на акаунт