Септември `09 - 31

• 11 782
  • 285
  •   1
Отговори
# 210
  • на Русе
Здравейте!  Hug на коремчетата
BebEshOnDeL дано всичко е наред при вас  Praynig
Аз вчера бях на ЖК и видях бебо. Лекарката каза, че е 100%-ов мъж, даже имаме доказателството на снимка  Heart Eyes Вървим с две седмици напред, но коремът ми изглежда много голям, даже бабите по улиците ме питат дали не са близнаци  Crazy Казаха, че следващият път ще ми пишат документите за раждането. Аз обаче се чудя какво да правя... Мисля да не раждам в Сф, т.к. няма да гледаме бебето тука, а вероятно в Русе. Страх ме да пътуваме с новородено на такъв дълъг път /4-5 часа с кола/. Така че август се местим, само дето док. още не знае  Party
Относно количката, ние решихме да не купуване засега. Аз също станах фен на слинга като gingerina и мисля да си купя, а за таткото ще вземем кенгуру, че той няма търпение вече да го разхожда  Grinning

mim4eto007, вземи си прополки за гърлото, а червенината можеш да успокоиш като намажеш с мед и правиш гаргара с лайка. Ако го правиш няколко пъти днес, довечера ще имаш подобрение   Peace
Хладен ден ви желая, момичета!

# 211
Dundito, за Шейново ти препоръчвам д-р Андреева, тя ме израждаше и останах с прекрасно впечатление от нея като специалист и човек  Hug. За шишетата на Авент мога да ти кажа да купуваш смело, страхотна марка са, аз само такива ще вземам Peace
Gingerina, чудесно си се насочила към слинга и книгата "Близо до бебето" Peace

# 212
LaDiDa много ти благодаря миличка   bouquet
А някой знае ли какво правим след  като ни издадат 45-дневния болничен-продължаваме ли да ходим на ЖК,къде,от кога и колко пъти в седмицата се слушат тоновете на бебето,подават ли се някакви документи някъде?
И още едно въпросче-как стерилизирахте помпата в болницата?(стават ли тези таблетки за студена стерилизация за тази цел)

Последна редакция: чт, 16 юли 2009, 13:12 от maliby

# 213
"Аа, ти като циганките го кърмиш" :shock
И аз съм виждала и чувала такива реакции и много ме дразнят! При положение, че кърменето е едно от най-естествените неща на света, не виждам нищо притеснително човек да го прави на обществено място! Аз ще изчакам да видя дали всичко ще е наред и въобще как ще ми тръгне с кърменето и после ще си поръчам от тези покривалата за кърмене, макар, че като нищо бих си кърмила и без такова...
Оххх дано BebEshOnDeL е ОК! И всички мами, които са се поизгубили напоследък  Praynig
Преди малко надникнах при Августинките и видях, че вече си имат 5 бебета  Shocked Да са им живи и здрави!  Grinning Направо почвам да се шашкам, че нещата започват да наближават съвсем. Аз както съм за началото на септември ...
mim4eto007 и аз не знам какво да ти кажа, дано бързо се пребориш с болежките. tsveta дано и детенце бързо да се оправи!
Аз съм голяма шматка! Хем ще имам хубава количка (Peg Perego Uno предишния модел) хем се заглеждам непрекъснато по разни колички  Embarassed И само си викам: "Абе дали не ми трябва такава? Ама нашата няма еди кво си.." Голяма тъпотия  Blush Сега ме впечатлихте и с количките, които сте си избрали  Crazy Ужас! Трябва да се спра, че това желание да купя от всичко. Нещо някви хормони са ме друснали явно  Mr. Green

# 214
Здравейте и от мен,

И ние вчера бяхме на косултация. Бебето явно си похапва доста добре. Докторката каза, че е 2, 300 кг. Аз съм в 30 г.с , но явно бебето върви 2-3 седмици напред. Да Ви кажа незнам до колко са верни изчисленията на кг. Те се правят доколкото разбрах на база на размера на главата и бедрото. Мъжът ми е висок и е нормално малкия също да е висок, това обаче не означава, че непременно ще е трупнало толкова телесна маса. Например дъщерями се роди 3,300 и 53 см. - дълга и елегантна госпожица. Споделете какво мислите за определянето на кг. ?

slavip, къде си решила да раждаш в Русе, че аз още се чудя?

# 215
Ходих до болницата. Нищо ми нямало казаха. Прегледаха ме и казаха че само е скъсена шийката и родовия канал не е отворен. Казаха ми да пия повече дози от хапчетата и да си почивам. Общо взето казаха че това били нормални контракции, ако не са болезнени не било страшно. И така "добрата новина" е че след 10 август спирам всички хапчета и ще започнат пак болезнените контракции, но ще трябва да търпя докато не станат регулярни на 5 мин, за да съм сигурна че процеса е започнал.

Благодаря на всички за подкрепата  Hug

# 216
Седя си на работа и вместо да работя си мисля колко хубаво би било да съм си в къщи ...и да си измия прозорците  #Crazy
Чисто съм полудяла, казвам ви!

# 217
Благодаря на всички за отговорите  Hug Смучам прополките и казах на мъжът ми да ми вземе още,наливам се и с чаи,но резултата е по-честото ходене до 00  Crazy Ще пробвам това с намазването с мед и гаргара с лайка Peace Ох,а иначе като кашлям имам чуство,че ще ги изтрелям като тапи! Joy

Криската,повечето мами практикуват миенето на прозорци,като начин бебо да тръгне да се ражда Simple SmileТака че не ти го препоръчвам PeaceАко има кой да ти помогне,го остави да ти помогне!

Бебешондел,радвам се,че всичко е наред Hug

Радвам се на хубавите новини от прегледите!  bouquet

# 218
  • София
Здравейте момичета!
Много тъпо изказване това за кърменето. Вместо да стимулират жената, че кърми... newsm78
Мимчето - прополки за гърлото, гаргара с лайка и сода, мед и лимон. Но мисля, че вече можеш да взимаш и по-сериозни лекарства. Проблема е до 3-тия месец, а ти вече си много напред Peace
Малибу аз си поръчах от Италия течност за студено стерелизиране на Чико, защото тук не намерих никъде, а тези таблетки не съм ги и чувала. Мои 2 приятелки си отгледаха децата с течността на Чико и не са имали проблеми.

Агуто Хриси и аз в МД. Незнам кой попита, но когато бях на отворените врати казаха, че засега баща не може да присъства на раждането. Избор на екип не ти осигурява самостоятелна стая. Плаща се допълнително - 70 лв. За стая с 2 легла и бебето при теб 35 лв на ден. Ремонтирания 12 еташ изглежда много добре. Баните са чисти и спретнати. Поне това си спомням. Казаха да си носим нощници памучни, защото те имат, но са найлонови и запарвали. Така че всеки си преценява.
Дундито и аз съм се спряла на този комплект
Дано с Бебешондел всичко да е наред. Неки как сте?
Чопър как си? Аз път се бях записала в "АЗ ТИ ТО" ии снощи ни беше последната лекция. Много бях доволна! А Миринда е на работа и сигурно не може да пише много. Видяхме се с нея оня ден и изглеждаше чудесно. Абсолютна свежарка

Радвам се за момичетата видели бебетата и че всичко е ок

Докато си публикувам отговора и Бебешондел се появи. Много се радвам, че всичко е добре. Почивай повече! Ти пиеш ли изоптин?

# 219
Цитат
Седя си на работа и вместо да работя си мисля колко хубаво би било да съм си в къщи ...и да си измия прозорците  #Crazy
Чисто съм полудяла, казвам ви!
, в тая жега и за прозорци да мислиш гаранция, че си  Wink

BebEshOnDeL  стискай си краката, че има още време едни 20-ина дни те чакат поне.

Gala79 и аз незнам, дребния ми го измериха с разлика около 100-ина грама, лекарката ми го изкара 3100, а той се роди 2950гр.
Но съм чувала и за много драстични разлики между мерките взети от ехото и реалността часове по-късно.

Цитат
Малибу аз си поръчах от Италия течност за студено стерелизиране на Чико, защото тук не намерих никъде, а тези таблетки не съм ги и чувала. Мои 2 приятелки си отгледаха децата с течността на Чико и не са имали проблеми.
И аз ползвах само такава течност, но преди 4 години си я продаваха и у нас. Не съм ползвала изобщо стерилизатори, но то и не ми трябваше де, дано пак да кърмя докъм 6 месец поне.

# 220
Ооо, Бубара! Радвам се да те видя  Hug Аз съм си много добре - кръстосвам нагоре надолу, че на морето ходенето ми беше прекалено малко. Моя мъж е свикнал само с колата и не можеше и да става дума да се разхождаме. Как са снахичките? Много ще ми е кеф да те видя на срещичката другата седмица  Simple Smile Ние ще сме там, пък ти когато дойдеш. То и денят все още е голям.

# 221
Сложих най-накрая снимка и на моето коремче / то си е тумбаче, де /
Всички сте много готини на морските снимки   bouquet

# 222
  • Испания и Стара Загора
Пак много сте писали,
при мен нищо ново.Тъкмо купих малко дрехи на Алекс он-лайн,да видим дали ще дойдат.До сега не съм пазарила от тази странца. Rolling Eyes
Гледам обсъждате стерилизирането-аз винаги съм ползвала таблетки.Никога не съм изварявала шишета или биберони.Сега пак така ще правя. Peace
Днес купих и някои дребни неща за беба-ножичка за нокти,гребенче и четка за коса,и 2-3 ританки,че нямах женски цветове. WinkДаже си събрах чантата за родилното.То не ,че има какво да събирам-бельо за мен и бодита, ританки, шапка и пелена за бебето.Всичко друго ни го дават в болницата. Peace
За размерите на бебетата-като сравнявам картона на Алекс и този на бебето- и двамата вървят еднакви размери.И Алекс е бил 2,230кг в 33г.с.А иначе се роди 3.090кг 48см.Ще видим бебка колко ще бъде. Crazy

# 223
ООО,тази студена стерилизация,вече ми е болна тема!Не знам вече,колко детски магазина обиколих и на всякаде ми казват,че течнос няма и да има, за таблетки дори някои не бяха чували  #Shocked Сега съм си поръчала в една аптека,която работи директно с Чико и Авент и ми казаха,че утре ще доставят каквото има!Надявам се поне таблетки да има Peace
В Тина Киркова като бяхме с малкия,се родих с течността,но от тогава е като дефицит!Там никога не съм му давала мляко с техните шишета,стерилизирах мойте и той хапваше от тях! Peace

# 224
Здравейте момичета,
Още съм си вкъщи, но вися по лекарски кабинети 3 дни в седмицата- доплер, узи, тонове. Като пропътувам и през цяла София с градския транспорт, нямам сили дори да седна на комп-а, особено пък в тези жеги. А колко пари се издаваха...не искам да ги смятам.
Мимчето, аз често страдам от гърлени инфекции и мога да ти предложа гаргари с клеева тинктура- 20-25 капки в 40-50 мл. вода. Доста е гадничко, после щипка на гърлото, но много бързо ликвидира всякакви инфекции. Има антибактериален и противовирусен ефект. Само след гаргарата не поглъщай течности и храни около час.
Ако обаче си стигнала до кашлица, ще трябва да направиш нещо и за нея. Сиропче Стодал или Гелче Пулмекс са абсолютно безопасни.  Успех.
Пишете ме в списъка за срещата. Няма да съм там само ако раждам в момента. Имам, обаче уверението на АГ, че в близките 10 дни е малко вероятно да настъпят сериозни промени.
Хм, тогава защо пък ме вика през ден да ме наблюдава?!!!
Пазете се момичета.
Чакам за новини от Неки...Дано да са заети с приготвянето на детската стая...

Общи условия

Активация на акаунт