Септември `09 - 31

• 11 624
  • 285
  •   1
Отговори
# 75
Момичета някои може ли да ми подскаже как се смята майчинството на ето този калкулатор http://bglog.net/bebelog/19557, кликнете върху "майчинство-1.xls"?????

# 76
Дундито, нямам идея как се изчислява и аз го гледах ей така  #Crazy!

# 77
Тити има време не се притеснявай:) Simple Smile
Ianita и на мен Рая ми харесва Simple Smile
Мечтание  newsm17 скоро да се похвалиш
Вчера ми изписаха Ulco gel за киселините-в 6-7 аптеки в бургас не са го чували.Някоя дот вас да го знае newsm78
Дундито,и аз не мога да се оправя newsm12

# 78
Ние, които не сме от София, едва ли ще успеем да дойдем...

Хаха, ми тогава ние да направим едно турне из България Joy
Всъщност аз събота и неделя ще съм в Пловдив най-вероятно, ако някой иска да се видим - да звънка  Peace

# 79
Този калкулатор е много объркан и аз не мога да се оправя.
Но ми се струва че е стар защото виждам че се попълва инфо за 9 месеца назад, а сега нали са 12.

# 80
Мечтание  Hug стискам палци!

dundito 2 този калкулатор изчислява сумите по много неточен и непълен начин Sad Формулите не са толкова елементарни в действителност. Смята се средно дневно възнаграждение за 1 година назад и от него се смята 90% и после ти превеждат сума равна на броя на работните дни в месеца по така изчислената сума. Проблемът е, че за да се сметне средно дневно възнаграждение за една година назад не е достатъчно да си напишеш само заплатата за един месец, защото влияние оказват болнични и брой отработени дни и т.н. А и ако имаш месец с по-голяма сума и той променя нещата. А да не говорим, че това в калкулатора - заплата /максимум 2000 лв/ според мен не е коректно. Защото ако взимаш над 2000 лв. ти се осигуряваш до 2000 лв., но и средно дневното възнаграждение мисля, че се смята не след приспадане на осигуровките от 2000, а е максимум 2000 лв за месец. Ако има специалисти ТРЗ може да ме оборят  Embarassed аз само от обща култура говоря.
Иначе, ако все пак искаш да пробваш изчислението, напиши си брутната заплата в клетка F5.

Добре, че моята полу-свеки (не съм омъжена) е далече, че каквато съм зла понякога, ако тръгне да ми се меси и ще стане  smile3515.... Ама сега иска да идва на гости и след като боядисаме детската стая ще я поканим  Mr. Green То си трябва де, жената не е идвала никога у нас ... А и ако съм със секцио, ща не ща ще трябва да помоля да дойде да ми помага...или поне така си мисля ...ще видим.
За имената - всички, които сте писали ми харесват, само дето някой са твърде разпространени и малко са ми втръснали. Аз съм решила да кръстя бебка Катерина, на моята майка (Катя) само, че понеже е починала и всички мноооого държат да ми обясняват, че не било хубаво #Cussing out Направо ми писна! А и татито нещо се чуди по този повод  Confused Ама като ми кажат да си кръстя детето на свеки и вече искам  #2gunfire А тя се казва Тянка #Crazy  !!!! Егати си и името! Да не говорим, че съм я виждала 3 пъти през живота, а и не смятам, че е направила нещо толкова значимо за милото (освен че го е родила и възпитала лошо та сега си патя Crazy ) та да кръщавам детето на нея.

# 81
kriskata Simple Smile, как ме разсмя с твоята полусвеки  Laughing
От калкулатора и аз не отбрах.
1 година майчинството се ядва като сума, ми после какво ще правим с тия 240лв, да е живот и здраве  Thinking

# 82
Ехоооо! Здравейте сладурани!

Аз не пища често  Embarassed , но редовно ви чета!!! Просто не съм много по писането (по скоро по миткането по улиците  Grinning)

Имам въпрос: какъв комплект за изписване ще си вземете? По-скоро от колко части? Има различни варианти по магазините, ама се чудя дали са необходими 10 или 12 части например. Със сигурност в началото на септември няма как да му навлечеш всичките на детето. Та питанката е кое според вас е необходимо - боди с дълъг ръкав + гащеризон как ви звучи  newsm78 . Мисля да си направя някаква комбинация от неща, които ми харесват, че нещо тези готовите, които се продават не ме вдъхновяват особено  Tired

Hug на всички

# 83
Аз съм взела блузка,ританки,боди-потник,шапка и ръкавички.
Ако намеря "човешки" бебешки дрехи ще е панталонче с блузка, отдолу боди, чорапки и шапка.Септември е още топъл месец, май няма нужда от толкова части...

# 84
  • София
Аз туку що се върнах от ЖК. Опитах се да си взема болничен от 2 седмици. Първия път ми казаха, че трябвало да си донеса здравната книжка , задължително с печат от личния лекар. До сега никой никога за болничен не ми я е искал newsm78 Хубаво та отивам аз днес с книжката подпечатана в 13,30 първа писта. Излиза акушерката и ми вика - Само докторката може да подпише болничния ама тя идва след обяд около 15 ч. Викам :ама нали сте от един и половина?? Тя само дигна рамене. После ми обяснява, че много ми била стара книжката и що не съм отишла да си купя, незнам от къде си амболаторна карта за да нямало проблеми. Изчакай вика до три да видим докторката какво ще каже Shocked Абе момичета ще ги гръмна тия двете. Просто не издържам вече. Много се ядосах #2gunfireотидох и си купих новата амбулаторна карта и се прибрах в къщи. Ще отида отново в 16,00 и ако не ми издадат болничен /на мен ще ми е първи за бременността/ мисля да ходя при личната и да си сменя гинеколожката. Нали имам право един път по време на бременността да го направя?? Моля кажете  Embarassed
Атракция на мен от сега ми говорят дали мога да се върна на работа преди 6 месечна възраст на бебетата, а ти за втората година питаш...мене няма кой да ме чака 2 години в къщи Sad А за имената на сина ти се сещам че като малка си бях кръстила куклата - Ломба #Crazy

# 85
Точно преди малко и аз си мислех за комплектите за изписването и си мисля да се въздържа от масовите такива, които се продават по магазините. Смятам да се "огранича" до дънки/панталон+ блузка(боди с къс или дълъг ръкав)+шапка+обувки.
Така или иначе от комплекта за големия, който си бях взела, ползвах само лигавника и панталонките и ризката, никакви терлички и ръкавички не съм употребила и са само вещи от типа "къде да си ги нав,...".
kriskata Simple Smile мисля, че добре сте решили за името на детето.
bubara отново без коментар за несъобразителността на мед. персонал.

# 86
kriskata да не ти пука 4е не било хубаво (според мен). Азне вярвам на такива работи...
А относно свекърви аз нямам никакви проблеми с мойта (за сега) и за напред надявам се Grinning
bubara аз два пъти си сменях гинеколозите и от 3-тата (в случея жена) не съм доволна ама то не остана .....
dd2  аз лично харесвам готовите комплекти за изписване

# 87
Привет! Hug

Хаиде и аз да се разпиша с нещо ново около нас Party Вчера бяхме на ФМ във Фемина,прегледа мина чудесно,доктор Славкова е чудесна! PeaceПрегледа трая около час и малко и за двете бебета,разгледахме ги подробно от всякаде.Единя младеж-десния е 1281гр,скъса се да ме рита докато го разглеждахме,дори ни се уплези по едно време Peace А другия младеж-левия е 1221гр-той е по-срамежлив,в момента в който док се премести на него,той ни обърна гръб,та трябваше да го побутне малко да се размърда  Laughing Иначе и двете са надоло с главичките и нормално раждане може и да има,стига да не се обърнат PeaceЕ поне това е мнението на една от 4-те докторки при които ходих,за сега са 2 на 1,а в понеделник ще разбера и мнението на 4-тата! WhistlingЗа жалост обаче прегледа на шииката не мина много добре,оказа се,че се е скасила с около 1 см и ми изписа Утрогестан,за да позабавим скасяването,поне до 32 г.с,а на там каквото дойде  ooooh!
После ходих на ЖК-там пък се указа,че и хемоглобина ми е нисък,та ми изписа Малтофер!Общо взето сега съм с едно сакче с лекарства  ooooh! Tired

Емир,мила,направо ме хвана яд,че не си ме заговорила,спънала или нещо от тоя сорт! JoyАз едва домъкнах съпруга ми вътре,той ато вида колко много хора има не искаше да влиза,но аз  #Cussing out,нали видя как му отварям и затварям вратата,каточе ще избяга,ама...........вече е късно Laughing

Соник,  добре дошла:bouquet:

Сънито newsm59 nbirthday Както и на юнака на Анита hbday bdbaloni baloni

Беболинки,дано всичко с бебо е наред! Peace

Бубара,и при мен нещата с акошерката са същите!Никога не може да чуе тоновете на левия бебок,че е с предна плацента и преписва резултатите от ултразвука или от ФМ-то сега!Направо ми идва да  #2gunfire

Покахонтас,коя докторка си си избрала?А и от каде го чу тоя слух?

Горби,на мен по-ми харесва Ивайла! Peace

Мечтание,от все сърце ти желая едно прекрасно априлче,но не се притеснявай може и майче да е! Peace  bouquet

О за обиколката на корема-моята е 110  Grinning

А това май е най-дългия ми пост при положение,че не написах всичко,което бях решила,но компа ми се рестартира,когато почти бях написала всичко от което аз smile3515 После пак бях към края,когато малкия натисна нещо и всичко изчезна и аз вече  smile3511,но ако съм забравила нещо ще пиша пак,че сега си донесе обувките и ми ги остави на клавиатурата та да го извеждам на вън.А на мен никак не ми се ще,че е малко настинал,но от мен да мине........

# 88
  • Испания и Стара Загора
Здравейте момичета,
нямам време да ви чета,че много сте писали.Искам да ви почерпя,че днес Алекс става на 3г. Wink

Сънито,честит рожден ден и на теб  bouquet

# 89
  • София; Дружбето
За комплекта вече реших, че със сигурност ще сглобявам нещо, защото тези за изписване после за нищо не стават.
Аз ще си седя със сигурност поне 2 години в къщи, но това е, защото няма работа, на която да се върна, а с малко дете видях какво е да започнеш на ново место ooooh!
kriskata, ние понеже не сме женени и бях заплашила милото предния път, че ще си кръстя детето както искам ако много много се опъва за името Blush То е Виктор, майка му Венета и се опитваше да предлага Валентина Crossing Arms Сега го бъзиках, че ще го пиша Пешо сина  Crazy щот пак предлагаше нещо с В

Общи условия

Активация на акаунт