Септември `09 - 31

• 11 630
  • 285
  •   1
Отговори
# 90
dd2 аз мисля и пелена за завиване, че трябва да има или портбебе. Миналата година една приятелка роди в средата на септември и точно в деня на изписването, рязко паднаха температурите и от жега стана доста есенно време и добре че майка и беше приготвила едно плетено вълнено чувалче и така се справиха. Аз съм си избрала едно от гащеризончетата, които купих този weekend в комбинация с боди с къс или дълъг ръкав в зависимост от времето и към бодито има шапка и ръкавички със същата картинка, ако все пак потрябват. И сега си търся подходяща пелена. Поръчах една от mothercare и ако дойде  Mr. Green и е подходяща ще взема нея.

bubara аз трябва да ходя до личната да си взема амбулаторната карта, но доста се чудя дали да се сблъсквам с този връх на невежеството и безумието и да не си купя нова карта  #Crazy Иначе, точно заради това отношение, въобще на ходя на ЖК по здравна каса! Тези в поликлиниката са направо за  #2gunfire

# 91
  • София
За дрешките ние сме си харесали боди с къс ръкав и отгоре гащеризон с дълъг ръкав. Шапки и пелена. А между другото от всичкото обикаляне май в магазина на Чиполино има всичко и на най-нормални цени. Във Вис Виталис има някои евтини неща /като дрешките/ но се броят на пръсти. И креватчетата и всичко ми се стори по-скъпо от Чиполино. Може и да бъркам newsm78
Криската никой не е хубаво да ти се меси - било свекърва, било близък. А бебето можеш да кръстиш Катарина - хем на майка ти, хем не съвсем. От друга страна ще го кръстиш както ти искаш и не се притеснявай кой какво говори Peace
Анита честито. Да ти е живо и здраво детето

Аз тръгвам за ЖК. Пожелайте ми късмет да си взема болничния. Като си помисля че ходя на тая ЖК само заради пусти болничен и накрая не мога да го взема даже.

# 92
Ами Бубара, ще стискаме палци да успееш да си получиш болничния от ЖК!  Peace
Момичета, как поръчвате от Mothercare?

# 93
Ianita28 понеже аз споменах Mothercare последно, ето как поръчах аз:
Да ти кажа чесно на мен ми е за пръв път и се надявам всичко да е ОК, но поръчката направих по указания на LaDiDa  и за това ги копирам (надявам се LaDiDa няма нищо против  Rolling Eyes):
"Значи, да обобщим:
Отиваш на сайта на Mothercare. Регистрираш се с адреса на Емпреса и задължително твоите три имена!
(Трите ти имена)
47 Third Avenue
Dagenham
Essex
RM10 9BE

Пазариш си каквото си пазариш. Доставката до адреса на Емпреса е 5 паунда, но ако е над 150 паунда това, което пазариш е безплатно.
Аз пазарих за над 200 паунда и освен безплатна доставка ми направиха автоматично още 6 паунда намаление.

След няколко дена (максимум 5, минимум 2) получаваш на мейла с който си се регистрирала, че пратката ти е шипната и ти дават номер за проследяване. За 2 дена отива до адреса на Емпреса и от там със следващия курс за България ти го изпращат. След като получиш имейла, че пратката ти е шипната към адреса на Емпреса пишеш имейл наМариела: mimi45671@abv.bg че на твое име ще пристигне пратка и че искаш да я получиш:
А) ако си от София от офиса в София
Б) ако си от Пловдив от офиса в Пловдив
В) ако си от друг град пишеш, че искаш да го получиш с куриер с наложен платеж (Еконт/Д&D) на адрес: .........

Таксата ти е в зависимост от килограмите- 1,5 паунда на килограм."

Та спазвайки тези указания и аз днес пуснах една поръчка пък да видим  Mr. Green

Сайта на Емпреса е http://empresa.forumi-bg.com/
Малко ми е несигурна цялата работа, защото аз си плащам да изпратят нещо на чужд адрес, но LaDiDa каза че си е получила нещата и всичко е ОК.
Ходих в магазина на Mothercare и толкова ми харесаха като качество нещата, че се навих да рискувам.

# 94
Криската, благодаря ти!

Ще се пробвам и аз, и на мен много ми харесват тези дрешки! То всички ми харесват де, малиии, голяма слабост ще са ми и занапред...  Heart Eyes

# 95
Някои имали списъка за родилниа

# 96
  • Бургас
t_i_t_i, всяка болница има различни изисквания и в този случай списъците са излишни! Тук дават списъка заедно с болничния за 45 дена преди раждането.

kriskata Simple Smile,  по обед си получих още една огромна поръчка от Мадъркеър, Англия и вече смело мога да твърдя, че съм на 100% готова да посрещна човека. Имам 3 нощници за родилния дом (за кърмачки). И вече дори съм пременена в една от тях!  Mr. Green Пакет памперси за новородено, рокли, потник за мен, играчки, биби, лигавници, шапки, пелени, сенници за колата чак! Много съм луда, мъжа довечера ще ме утрепе. Добре, че предвидливо скрих по-голямата част от нещата!  Mr. Green Нещата са им страхотни и съм толкова ентусиазирана, че ми идва да вляза в сайта пак! Но ще се въздържа, че отивам към фалит!  Flutter
Огромен кашон- тежащ 9 кг ми излезе 43 лева! Това е такса на Емпреса за доставката от Англия до БГ (31 лв.) и 12 лв. куриер от София до Бургас.
Много, много съм доволна и препоръчвам с 2 ръце!  Peace

# 97
ЛаДида, нещо не мога да вляза в сайта на Емпреса...  newsm78
Помощ, моля те!
Благодаря ти!

# 98
Някои имали списъка за родилниа
Да ти кажа честно то списъци има колкото искаш! А и зависи къде ще раждаш, защото някой болници имат специални изисквания. За това можеш да прочетеш в темите за раждане в съответните болници.

Хайде и за да спомена за използването на препинателни знаци и Проверка за правопис

# 99
Здравейте мами!!! Нямам много време да пиша, защото "съкровищата" са на гости! Остана ми малко време и реших да споделя- моята малка джуфка Heart Eyes се е обърнала с главичката надолу готова да излиза, само дето пъпната връв е много близко до вратлето! Д-рката каза че не е страшно за сега!
Бубара дано всичко мине успешно с този пуст болничен! Цялата ни система е прогнила от ненужна бумащина #2gunfire Не ги е срам да карат бременните да се разхождат по 100 пъти, защото някой е имал сливи в устата си да предупреди за нужните неща!!!
kriskata относно името ( понеже неможах да чета подробно назад) говори с мъжът си, но мисля че тъй като ти носиш новият живот, и търпиш несгодите на бременноста ти трябва да прецениш как да си го кръстиш! Ние нашата биборанка няма да я кръщаваме на никойу!!
Относно дрешките виждам че сте започнали да се подготвяте! Моят мъж не иска да вземаме нищо, защото в началото на 6 м имах малко проблеми! Но като цяло и аз се чудя- с дълъг или къс ръкав и още куп други newsm78! Ще следя мненията ви! Даже изпаднах дотам да се чудя какъв биберон да купя - каучуков или силиконов baby_neutral Абе луда работа!  Peace

# 100
Сетих се да питам за емпреса и пазаруването, плащането при получаването на доставката ли е или с кредитна карта ?

# 101
Ееее супер LaDiDa! Сега и аз с ентусиазъм ще чакам моята пратка Simple Smile
Аз не се престраших да взема повечко неща за мен, макар че си харесах, но не съм сигурна дали ще вляза в най-големия размер Sad
За колко време пристигнаха нещата? Не че бързам за някъде  Crazy ама пусто така се кефя на тези бебешорски нещица  Mr. Green
Момичета, някоя успя ли да хване намалението в Premama? Аз ходих в неделя, ама много малко неща за новородени имаше и почти нищо намалено Sad  Казаха ми, че чакат нови неща, ама кой знае на какви цени ще са. В Premama обаче има бодита с копченца отпред, които няма в Mothercare, а аз не мога да си представя как ще обличам мъничето отначало през главичката  #Crazy
Поръчах си такива за през главата, ама за по-големичко бебче - комплектите по 7бр. с дълъг ръкав излизат по 4 лева бройката  #Crazy. Надявам се до 2-3 месец живот и здраве, да ми е минал страха и да влязат в употреба.

# 102
Сетих се да питам за емпреса и пазаруването, плащането при получаването на доставката ли е или с кредитна карта ?
Мисля, че ако си от София или Пловдив си получаваш нещата от офиса им и там плащаш транспорта. Ако си от друг град ти изпращат по куриер с наложен платеж. Може би и за София може да ти доставят на място с куриер.

bibo4e аз винаги съм твърдяла, че майката има пълното право да си избере името! Просто ме е яд на всички доброжелатели, които обясняват на милото кое е хубаво и кое не и той горкия сега се притеснява да не е кофти за бебка! Аз съм си решила да не казвам на никой, като ме пита вече защото не знам какво още ще чуя по темата! Последно ми казаха, че Катерина било много студено име #Cussing out

# 103
Момичета,благодаря,че взимате отношение по моя ,,проблем'' за името!
Kriskata,моят племенник е кръстен на починал дядо.Вече е на 15-здраво,умно дете!Това са суеверия и не мисля,че трябва да им обръщаш внимание!!!
Аз все още не съм купувала нищо за бебето! EmbarassedСвекито донесе от Италия шишета на Чико-3бр.,биби и разни бебешки мазила.Само това имам!Мисля да купя още това-онова,но повечето неща ще оставя да пазаруват майка ми и сестра ми след като родя.На тях мога да се доверя напълно!
Анита,да ти е честит рожденника!!!Да е жив и здрав и много късмет да има!!!  ura

# 104
Криската аз точно в началото си бях накупила такива с копчета откъдето се сетиш и хиляди пъти ги проклинах, няма по удобно нещо от бодито, което е с копченца отстрани на вратлето или просто е с по-широко деколте и 2-3 копченца отдолу. Много бързо става обличането и не се бавиш с хилядите копчета.
А момичета наистина на mother care са страхотни нещата, ако някоя има съмнение недейте и трикото им е много хубаво, а са и здравички, а с тези новите цени си е просто престъпление да не купи човек. Аз все още не мога да си обясня защо веригите Premaman и Mother care поддържат такива хитови  ooooh! цени у нас, в другите страни цените на дрехите даже и в евро отнесени към лева са по-ниски отколкото в родните ни магазини.

Общи условия

Активация на акаунт