Септември `09 - 31

• 11 634
  • 285
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Плащането на самата поръчка от сайта е с кредитна карта. С наложен платеж плащаш таксата на Емпреса и куриера до населеното място в БГ. Ако си от София или Пловдив плащаш таксата на Емпреса в офиса им при получаване на пратката.
kriskata Simple Smile , тази ми поръчка я пуснах на 25 юни и днес дойде с куриер при мен. Всичко зависи от курсовете на Емпреса. Иначе са я получили в Англия в офиса седмица след като съм пуснала поръчката.
Относно дрехите за нас- поръчва се номера, който по принцип носиш. Аз поръчах 10 английска номерация (което е нашето S-M) и са ми точно нещата.
За бодитата- на мен пък тези с предно закопчаване никак не ми бяха удобни и така и не ги ползвах с Краска. За сметка на това тези на Мадъркеър са много удобни, защото има достатъчно място да промушиш главичката и няма опасност да защипеш без да искаш нежната бебешка кожа (както на мен ми се беше случило веднъж  Embarassed Confused). Такъв рев му удари миличката после, че само като се сетя и ми става много гадно. Да не говорим, че се ползват дълго във времето. С един пакет съм карала повече от 1 година.  Shocked (примерно тези, които дават 6-9 месеца съм ги ползвала докато Краска стана година и половина).

За имената- готови сме ние- Невена/Борис са нашия избор. Много съм щастлива, че стигнахме да абсолютното единодушие по този въпрос!  Party  

# 106
  • София
Здравейте..
gingerina то след 30-32 седмица трудно вече се прави ФМ....и аз я питах какъв е смисъла от ФМ след това и тя ми обясни, че то не се боди ФМ, а биометрия...а доплер не ти ли прави всеки път...??Това е за кръвотока от теб към бебето и неговия кръвоток, със сигурност ти прави, но не си обърнала внимание......последните седмици си е почти задължително изследване, както и тоновете...
Някой беше питал за болничния 45 дена преди раждане...ако бебето се преноси и се роди след термин се дава друг болничен...тези 45 дена преди раждане са от едни 135 дена - те се водят бременност и раждане...и взависимост от това колко по-рано или по-късно е родено бебето се издават болничните, като е хубаво да се си следите да са си общо 135 дена общо....преди раждане и след това....Този болничен се изплаща 90%. След тия 135 дена, трябва да си попълните молба образец при работодателя за останалата 1 година, която ще получавате обезщетение/това е онова платено майчинство, което е също 90% от осигурителния ви доход 1 година назад/След като изтече платеното майчинство имате и още 1 година пак платено на минималната сума....това е до 2рата годинка на детето.
Относно педиатрите...избират се предварително, уговаряш се като те изпишат от болница да те посети в къщи. Като излезе ЕГНто на бебето пополъваш бланка за избор на лекар - от моя опит досега е хубаво да ти е близо, а отделно да си имаш частен....защото в поликлините много се виси...но пък тези картони дето ги водят са си важни/отбелязват се ваксини и т.н и при прием на детска градина са доста водещи/ ....да не говорим, че не всички педиатри са наясно с новите схеми за захранване, не винаги се подкрепят кърменето и разни др.проблеми....то много си зависи и от педитъра, ама при добрите обикновено е лудница...мен ми се е случвало да вися по 3часа и да кърмя във фоайето, което си е кошмар с малко бебе....да не говорим, че не навсякъде има отделно кабинет за детска консултация и здравите и болните деца вървят редом...и нали се сещате какво може да си лепнете докато чакате реда си....слава Богу при нас са отделени...но доки прескача от кабината за болните в кабинета за детската консултация....ама няма начин...частния си го викам в къщи като се наложи и си плащам....това е другото...
Аз пък съм доволна от комплектите за изписване...в Пигис хаус има хубави...и като изписаха Кати имаше едно бебе дето го бяха облекли с дънки...ама те големи...с някаква ризка...то кожата им е толкова нежна, че се беше зачервило милото...ама всеки си прави избора...трябва да е меко, памучно и удобно за бебето, това си е мое мнение де...да не говорим, че бебоците са още в ембрионална поза и по-скоро са смешни в тези дрехи, отколкото сладки....
Списък за влизане на родилка в Тина Киркова  първият път нямах...носех си нощница, чехли, превръзки,джапанки за банята, там нормалните козметични неща.....в болницата ти дават нощица пак, а ако я нацапаш ти я сменяват...бяха приятни памучни нощници...така че ги ползвах....нещо по специално от това от което ти имаш нужда май нямаше....подсещам ви за ластични гащи, ако ще ползвате за прибиране на корема...някой ги отричат...аз лично първият път ползвах....Единственото при секциото е, че искаха минералната вода да е в малки бутилки и да е от тези бутилки спортните...отгоре дето пускат /сети ли се/ защото първите 24 часа лежиш в реанимация и да можеш поне да се обслужваш по някакъв начин....както и сок от зелена ябълка...незнам защо точно зелена...но това беше препоръката....Храна при секциото не се препоръчва поне първите 2 3 дена...захранвате те с някаква гадна извара по 100 200 грама...ама то не ти се и яде де...така че храната в последствие....Помпата за цедене е много важна.... Hug
Стана дълго...уффф...

# 107
По отношение на името моето мнение е че няма значение на кого е кръстено и дали е кръстено на някого! Просто името трябва да се харесва първо от мама и тати за да може детето да свикне да го слуша с любов! Така чеkriskata  смело си избери име и непитай никого дали му харесва или не! Важното е на теб да ти харесва Peace
Относно вземането на име или буква на починал - нашите кумове си кръстиха дъщеричката на починалата майка на на кума! Ходиха специална в църква да питат дали е лоша поличба за детето! Отчето казал че няма нищо лошо, а това е уважение към починалия! Така че смело с имената Peace

# 108
  • София
Ама като ми кажат да си кръстя детето на свеки и вече искам  #2gunfire А тя се казва Тянка #Crazy  !!!! Егати си и името! Да не говорим, че съм я виждала 3 пъти през живота, а и не смятам, че е направила нещо толкова значимо за милото (освен че го е родила и възпитала лошо та сега си патя Crazy ) та да кръщавам детето на нея.
kriskata, искрено ме разсмя с този коментар за свекървата  Joy Наистина е много неприятно да ти се бъркат и да ти дават акъл, без да си го искал. Според мен няма нищо лошо да кръстиш детето на починал роднина, това си е уважение към човека.

# 109
Някои имали списъка за родилниа
Искай си от Александрова в поликлиниката,трябва да имат.

# 110
  • Бургас
gorbi, забравих да се изкажа и аз за името- Ивайла от мен!  Mr. Green

# 111
  • София
Днес бая писахте, от един час се опитам да чета всичко!
Мимчето, аз избрах д-р. Панова, много хора ни я препоръчаха, а и в нета пише само хубави неща за нея. Дано всичко е наред. А за цените не се сещам къде го чух...но бях чула нещо от рода на 900 лв вместо 500 за избор на лекар...Но както казах, не съм сигурна..Много неща чета напоследък...
Анита, да ти е живо и здраво детенцето!
Бубара, мога само да те  Hug и да ти кажа, че знам за какво говориш...Просто прегледите по ЖК за гола вода, ако разчита човек само на тях  ooooh! не ми се мисли. Надявам че, че си успяла да си вземеш болничния.
За педиатъра и аз мисля, че трябва да се избира преди раждането, даже в момента се ровя за педиатър в Младост и правя списък, мисля другата седмица да почвам да ги посещавам.
Аз днес цял ден прах дрешки и готвих, тая миризма на нафталин няма излизане  #Cussing out Ще трябва утре да повторим...НЕ знам защо свекърва ми продължава да използва този гаден препарат при положелия, че има Райд и тем подобни неща, които миришат далеч по-добре. И ме заплашва, че ще донесе още еди голям кашон дрехи, когато ще дойде за изписването, а аз знам защо исках всичко предварително, за да мога да ги подготвям за беба  #Cussing out Просто виждам как голяма част от нещата от нея ще отиват в кофата за боклук...Моля ви, изпратила ми е даже и одялца, с които е отглеждала мъжа ми  Crazy Можете да си представите как изглеждат  ooooh! Защо винаги има хора, които ти се бъркат и предлагат помощ, когато нямаш нужда???

# 112
  • Варненско мишле
Това за одеалцата от мъжа ти направо ме разби newsm62
Днес лекарят , при когото ходя  почти ме убеди , че избора на екипи за раждане , ВИП стаи ,предварителни уговорки и други подобни си е чиста психоза и пълна безмислица(особено ако се касае за нормално раждане ). Пък и всеки гинеколог казва, работейки в родилен дом , може да прави секцио.В един момент аз сама му викам - ама вие сега вървите против интереса си - аз искам да ви платя , вие ме убеждавате, че не е нужно.Голям майтап smile3503
Но пък все още има лекари , които мислят и за родилката , не само за джоба си. Ето това е и ЧОВЕКА , и добрия ПРОФЕСИОНАЛИСТ !
Поклон пред такива хора  smile3501

# 113
Честит рожден ден на Сънито и от мен Simple Smile

# 114
Моля ви, изпратила ми е даже и одялца, с които е отглеждала мъжа ми  Crazy Можете да си представите как изглеждат  ooooh!
Ooohhh, голям смях и с теб  Laughing Моята в това отношение, а и не само, е злато - или ми дава пари да си купя каквото искам или след покупката ми дава парите. Никога не си натрапва мнението - е, акъл дава,но в допустимите рамки.

# 115
Galatea:я сподели кой е този лекар,че ми стана любопитно? newsm78

Аз  от моята свеки като цяло не мога да се оплача.Е,имаме си понякога дребни противоречия,ама това да ни е проблема Wink

Имам 3 пелени от Зоя и поне 3 оделца,та ще се оглеждам за комплект за изписване от 2-3 части.Да има шапка,боди, гащиризонче примерно.Смятам да купя и козметика и количка и приключвам.Абсолютно всичко друго имам от каката.С дрешки вече напълних почти цял гардероб от каката и племеницата,поне до 8-9 месец няма какво да купувам.

# 116
  • Бургас
Аз пък си нямам свекърва и честно казано това ми липсва!  Cry
Мога да разчитам за помощ само от майка ми. Друго е да имаш подкрепа от 2 страни!  Peace

# 117
Зависи от свекървата обаче.На моята приятелка е голяма особнячка.Тя си гледа кученце и деца не гледа.Не е взела веднъж внука си у тях,не го е изкарвала никога на люлките сама,ей така да го разходи за час.А детето е вече на 2 години.Ходи само в неделите у тях за по час с дядото да го вижда,като на посещение в болница ConfusedТа каква и е файдата,че си има свеки?Хора всякакви.

# 118
Здравейте пак от мен Hug Пак да се разпиша. Меджу другото темта за свекитата ми  е любима.... Joy Много я уважавам. Много обичам да слушам такива истории и винаги се очудвам колко  е шарес света Rolling Eyes Но ние трябва да знаем че колкото и да се ядосваме, никои и нищо няма да променим. Мойта също е дразнеща понякога , но нейното е по скоро мързел, а аз  трудно се разбирам с мързеливи жени особенно  на възраст. Мноооогооо е мързелива.... Смятайте щом на мен като по- млада ми прави впечатление , колко е много мързела.... Иначе най смешното е че й прави впечатление другите колко са мързеливи #Crazy. Понякога ме убива с мнения за другите , а някак си не вижда другите в себе си. Искам да ви кажа че от както сме се оженили с мъжа ми тя си обърна поведението на 360 градуса- като с нож- хоп от днес съм друга...започна да гледа само себе си, нас ни остави някак си да си се оправяме. Пазарува си за нея си , готви си  за нея си.... ей такива неща които си правят впечатление в край на сметка като сме под един покрив. Ама...  33uu какво да правиш и да се ядосваме няма как да ги променим.
Иначе одеве ходихме с мъжа ми до Premaman- гооолееми цени - голямо нещо #Crazy Ама тея хора наистона не са добре. Аз се чудя как може в чужбина да е толкова евтино в тези магазини както и в Мадър кер , а само тука яко надутии newsm09. Може ли една бебешка хавлиика да е 54 лв кажете ми Rolling Eyes Че то един мъжки голям халат е 60 лв за Бога... каде отиват тези хора....Та ... хвърлих един поглед и си заминах. А моя мъж като шаран онези мацки му говорят там за количките нещо и той само "да", "да"....БОжеее, ако иде сам там ще му съдерат кожата. Вярва на всичко което  му се предложи ooooh!
Това е от мен за сега Hug

# 119
Oт Лондон в Мадъркеър взех на Зоя сега балеринки са 6 паунда.Цените на всичко бяха повече от нормални,блузки по 4-5 паунда,комплекти от по 7 бодита за около 8-9 паунда...такива работи.Наистина тук са луди,ама има и кой да им купува на тези цени,те затова и не падат.Гъзарията здраво ни тресе ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт