ИЗРАЕЛ 43

• 24 137
  • 289
  •   1
Отговори
# 105
  • На дивана, под юргана
Тали, можеш ли да погледнеш следващия път и да ми кажеш евентуално, ако намериш някаква табелка - коя е фирмата, производител на тези съоръжения?

# 106
Тали, ина Палмахим чат пат  ходим. Вечер  е хубаво за пикници, щото е по-спокойно , пуст плаж малко .И риболовци има по нощите , та даже на палатки Simple Smile ... Девер ми  ходят с джиповете  там  по дюните . Там плащате ли вход вие като не  сте "нашенци" ? Или само на  централния плаж се плаща ? Иначе  площадката  , където  малкият е паднал е страхотна ! Къде е това ? Как падна  това дете бе !? Ей , много са диви ...чак страх ме хваща . Пазиш  ги, пазиш , ама колко можеш ... Добре , че  е добре детето!

Мента , супер   цимерче ! Що не се топнахте и във външното джакузи ? Не голи де  Joy ..... Много  е хубаво ! Я кажи , колко е  цимер за нощ (не помня дали го имаха в сайта и не ми се търси сега) ? За  бнейбраковци и меа шеаримци  кат' се заговори с тяхните щуротии и малко ме стяга  врата , та не ми се приказва за тях !  Rolling Eyes Какво постигат с техните огньове - издигат стена пред  всичките си тайни проблеми ...Чудя се дали поне успяват себе си да излъжат и то на каква цена ?! Нями са за много неща , а  много отворени за други иначе ! Шарена държава сме , така е !

# 107
  • На дивана, под юргана
... Петя питах за ресторанта защото не видях само фалафели там в един албум ами и други интересни ястия, ама сега като гледам май трябва и Илка да питам тя пък сладкарница дали няма да открива ?

И след като прочетох пък току що написаното мнение на Мента, май трябва да попитам Бубето пък ще откриват ли скоро семеен хотел или кафененце ?
Отваряйте, отваряйте... Нали след това и за ПР-а ви някой трябва се грижи...  Laughing

# 108
  • София-България, Израел - където си поискам
Тиги, нали видя какво съм ти отговорила за лифта и паркинга Laughing,
 другата седмица ще е голяма жега, не му мислете и към Витоша тръгнете Peace  даже в рима се получи  Joy
Мента, и на мен ми харесва това местенце Peace закуската кой вие приготви ?Laughing имахте нужда от почивка с Ментов Hug
Бубе, всички такива неща разказват след като са ти били на гости  Heart Eyes, само да дойда в Израел няма да ти се размине Laughing

# 109
  • Някъде там...
И ние имаме хумус от Акко(мъжо има де  Mr. Green )
Получих и магнитчето от Ханд за което много благодаря(обожавам сувенири и магнити)
И на мен много ми хареса цимера и ме интересуват цени  Grinning И тези които правят рафтинг в морето имат ли водач в лодката или са си чисти новобранци хвърлени в бурното море?
Дядо Хаджи,мъж ми може да отвори ресторан-готви страхотно,но нямаме такива планове засега.Аз надявам се някой ден да имам тапия за екскурзовод и да те разведа с кака Хаджийка из Ерусалим за да си припомниш как е било...А гости посрещам с удоволствие защото всички от форума са много приятни и съм сигурна,че и хората които не съм виждала са такива  Peace

# 110
Мента, супер са снимките! Аз съм ходила на Рош аНикра още преди децата да се родят, т.е. много време е минало от тогава, а те не са ходили. На есен ще поправим грешката. Много красиви места. Дълго сте чакали тази екскурзия, но си е струвало  Peace!

Пете, плащаме  Money, нали не сме ришонци! Ние нали си нямаме плаж ходим или на Палмахим или към Ерцелия. Тел Авивския е много пренаселен и облагороден за моят вкус. А за Бат Ямският не ми се говори просто...

Трепят се бе, диви, говориим, говорим... пришки от говорене, но то докато не го почувства не вдява значи  ooooh!! Да са здрави и аз, като се сетя все с кори на коленете и синки имах  Crazy. Площадката е в парк Перес, до Ямит 2000 на 5 мин. от нас. Но тя е за по- големките, отделно си има и за малки пързалки и люлки.

Тиги, другият път ще погледна. Видях, че имат табелки, но не обърнах внимание на името.

# 111
  • Някъде там...
Тали,какъв кошмар си изживяла...Ох дано бързо да забравите всичко  Praynig

# 112
  • На дивана, под юргана
...А гости посрещам с удоволствие защото всички от форума са много приятни и съм сигурна,че и хората които не съм виждала са такива  Peace
Peace
Освен това сме и красиви, и скромни! Wink

Жаки, може още в петък да се качим горе... щом в останалите дни на седмицата лифтът не работи.

# 113
  • T"A
G-mail -а го оправих - оказа се проблем с браузера ми   Rolling Eyes трябва да си сваля по-нова версия на Mozilla Firefox, ползвам някаква стара, която непрекъснато ми създава проблеми.

За италианската "трагедия" още не съм си събрала мислите  newsm78

Пете, нашите цимери бяха скъпички, но нали не пътуваме всеки ден... С включена закуска ни излезе 900 шекела на нощ (за вино, кафе, бисквитки не се доплаща, а закуската е 100 шекела) Peace Имаше и сауна, DVD, ... каквото се сетиш, наистина са се постарали хората, така че всеки шекел си заслужаваше  Hug За външното джакузи не си бях взела бански Blush
За дюните на ришонския плаж съм чела дори в Интернет, явно е атракция  Grinning

Жаки, закуската ни я направиха съдържателите, а ние си приготвихме вечерята.
Мъжът (семейство държи цимерите) меси хляб, бере подправките от двора, лимонадата е от прясно набрани от дървото, туко-що изцедени лимони, приготвя всичко и ти го носи в стаята в една голяма кутия от стереопор (лимонадата се запазва студена, хлябът още пари) - наистина райско кътче и незабравимо преживяване  Heart Eyes
(вярно е и, че имахме нужда да се поглезим)

Бубе, рафтингът беше с един водач за няколкото лодки (бяха компания ли, по-голямо семейство ли..., т.е. не във всяка лодка има водач), но не разбрах от къде взимат лодките  Thinking
Дано не ти писне да посрещаш гости, защото наистина живеете на привлекателно място  Hug

Тали, и двете места, които посетихме, са подходящи за деца, за Рош аНикра ни предупредиха да отидем в петък, защото в събота се пренаселва с деца и е по-шумно... единствено, че е малко хлъзгаво в "пещерите" (мога ли да ги нарека така?), защото морската сол (и обувките на посетителите) е направила камъка гладък. А за вас двамата с г-н половинката меарат намер (имало е някога тигри, но вече не) може би ще е интересно - пещера със сталактити, а в моите планове съм си набелязала и нахал Кзив  PartyДа видим кога ще се реализират...  Confused Ще попътуваме и на юг, пустинният туризъм отбелязвал големи успехи напоследък, а и там още не са надули цените, както е на север (не че се оплаквам Peace)

# 114
  • София
...
Дядо... Сега чакате класиране, а? Дано го приемат в желаната специалност!
...

Ами дето се вика го чакаме официално де. Ама така като правихме анализи на бала от първото класиране миналата година ни се струва, че той ще се класира. Впрочем господин младшия е развил някаква стратегия, която да ви кажа ме накара да се замисля. Искал да влезне сега някоя по лесно направление за да вземе добра диплома като бакалавър, а после вече за магистратурата щял да мисли по интересна професия. Та не знам сега прав ли е, крив ли е - времето ще покаже. Те сега в УНСС ги приемат по направления, а не по специалности както беше по мое време. После ги дерат две години с яки изпити и отпадат около 30-40 % от студентите. Та чак след тия две години в зависимост от успеха ги разпределят и почват да учат по специалности. Та като му дойде времето ще ги видим.

...
Дядо Хаджи,мъж ми може да отвори ресторан-готви страхотно,но нямаме такива планове засега.Аз надявам се някой ден да имам тапия за екскурзовод и да те разведа с кака Хаджийка из Ерусалим за да си припомниш как е било...А гости посрещам с удоволствие защото всички от форума са много приятни и съм сигурна,че и хората които не съм виждала са такива  Peace

Гледай ся. Бизнеса трябва да се развива така че не знам какво му мислите толкова. А ескурзоводка като станеш ще пратя децата да ти бъдат първите клиенти. Мене времето вече ми мина за пътешевствия аз мисля да го удрям на мемоари.  Laughing

Петя, Мента, Тали и вече не помня кой. Бе хора не разбрах сега. Вие там дето си ходите по плажовете нали. Те сигурно са наблизо около вас или обикаляте по тия горещини с колите.

Омесих един хляб с картофи, ама още не ми е готов. Впрочем изпече се де, ама не мога да го снимам, като стане готов ще ви почерпя.

# 115
Цитат
За  бнейбраковци и меа шеаримци  кат' се заговори с тяхните щуротии и малко ме стяга  врата , та не ми се приказва за тях !  Rolling Eyes Какво постигат с техните огньове - издигат стена пред  всичките си тайни проблеми ...
Внесете малко яснота  newsm78

Цитат
А гости посрещам с удоволствие защото всички от форума са много приятни и съм сигурна,че и хората които не съм виждала са такива  Peace
Арни сме ,арни! Joy
Цитат
Освен това сме и красиви, и скромни
newsm10

# 116
  • София
Моля заповядайте !
Много държа да ви почерпя с този хляб, защото го правих по рецепта останала от баба ми. Майката на моята майка е починала, когато аз съм бил само бебе на един месец и не я помня, но нейните рецепти направо са незаменими.

Това е хляб с картофи. Много често го правят по сливенския край. Аз естествено малко съм модифицирал рецептата , но ви уверявам, че и с оригиналната рецепта хляба е с неповторим вкус.

[Снимките са линк към по-голями изображения]

Изобщо представете си тука да се съберем цялата компания и като се развъртим из кухнята какво ще излезе.  Laughing Laughing Laughing

# 117
  • T"A
Мене времето вече ми мина за пътешевствия аз мисля да го удрям на мемоари.  Laughing
Joy

Хлябът изглежда супер, но картофите не ги виждам  Thinking

Петя, Мента, Тали и вече не помня кой. Бе хора не разбрах сега. Вие там дето си ходите по плажовете нали. Те сигурно са наблизо около вас или обикаляте по тия горещини с колите.

Ние сме на 5 км от телавивския плаж, който беше най-често посещаваният от нас през изминалите години. Имахме 2 варианта - на отиване до там с такси, на връщане - пеша (на плаж ходим след 16:30, т.е. връщахме се вечер на прохлада  Grinning). Вторият вариант е подходящ и за посещение на плажове в други градове (тази година предпочитаме Херцелия): motor

В кулинарната ни темичка имахме една много приятна съфорумка. Зарадвах се да видя, че е направила свой кулинарен форум и ви го препоръчвам, защото още в "рецепти от Израел и приятели" ми направи впечатление с колко старание и любов приготвя ястията си: "В кухнята на моето семейство. простички и вкусни манджи&qu … изкоизточна кухня Wink
(надявам се да не я разсърдя с тази "минутка за реклама" Blush)

Танче, тя, Петя ще ти обясни какво е имала предвид, но аз само да уточня, че сбиването на бнейбраковците (което споменах по-горе) не беше на политическа основа, а изглеждаше младежко сбиване...  Crazy Бнейбраковците са живеещите в религиозния град непосредствено до този, в който живея аз... (Бней брак -> бнейбраковци)

# 118
Цитат
Изобщо представете си тука да се съберем цялата компания и като се развъртим из кухнята какво ще излезе.
Отиде ми диетата....щото аз основно ще консумирам  Laughing

Ментичка,много хубаво местенце .Размечтах се..... Rolling Eyes

Тали,в "Заимов" са направили подобна площадка и аз ходих да видя под пирамидата от въжета каква настилка има ,защото ми мина през ума ,че някое дете може да падне .... Миши не стигна до там....трудно й се видя.... навсякъде настилката беше мека,чак ми потъваха токчетата.Нямам снимки ,не сме правили! Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 19 юли 2009, 17:46 от Татянка-бърборанка(DIM)

# 119
  • София
...

Хлябът изглежда супер, но картофите не ги виждам  Thinking
...

Ами няма как да ги видиш. Нали са сварени, па намачкани и умесени в тестото на хляба.  Wink Ъъъъъ такова ... значи да поясня, в хляба има сварени картофи, а не че съм готвил отделно някакво ястие с картофи.

Общи условия

Активация на акаунт