ИЗРАЕЛ 43

• 24 135
  • 289
  •   1
Отговори
# 120
 Еми какво искам да кажа , Танче ... Не искам да се задълбавам, но  накратко... Това е казала и Мента в  един предишен постинг. Затворено общество са  . Имат проблеми, които подтискат, крият . Така се случи и с майката и малкото детенце (обсъждахме как  е недохранено) .Имат и педофили даже по училищата ,имат и побои над деца ,  имат и  всичко, което го има в  едно отворено общество така да кажа. Само, че те крият и ако недай си боже някой разбере се вдигат  в защита на  "техните" - как тъй ! Нищо лошо не се е случило , криво е разбрано !Палят ли палят огньове , издигат  някакви стени около себе си - видими и невидими  , някаква защита - на кое ?! Колко  сакъткъци стават измежду тях , но сакън ! Шт! Яд ме е . Жал ме е за "жертвите". Вместо помощ да намерят , те  се крият , не признават никой и нищо .Карат на молитва и техни си вътрешни норми. С клатушкане  (за молитва говоря) не се решават проблеми . С мълчане - също ! Тяхна си работа ! Не ща да ги обсъждам хич повече . Има порядки , които са ми непонятни на мене.  Имам чувството , че по-голямата част от израелците също не са им фенове  Rolling Eyes .Като нищо ще ти метнат някой камък по колата ако се объркаш да им минеш в  шабат. Може да те целнат и с някое  яйце или домат ('щото немогат да плюят толкоз  далече) ако минеш  неприлично за тях облечен по техните улици. На кой ли му трябва ама ...   вземе , че иде човек някой път .По-добре да е подготвен , че не са  божи кравички хич !  ooooh! Вие знаете , познавате ме . Не  съм противник на раличните хора от мен, даже хич. Прекаленото обаче не ми е по вкуса. За тях даже един роден от  двама родители евреи - евреин не е достоен ако не е роден от  религиозни такива . Всички сме  друга категория. Еле пък аз  дето съм "присадена"  Crazy .... Айде , спирам . Скоро няма да ме чуете пак с такъв тон , но сега ме е напушило и по разни  други причини  Grinning и карам наред . Целнахте да ме видите и такава  Whistling ...

Дадо хаджи
, за плажа да добавя се сетих и се върнах да допиша. Ами на 10-тина минути с колата е от нас.. Ришон Лецион  е крайбрежен град. Тук лесно се ходи в съседен град на плаж например , защото  няма тия разстояния  между градовете. Понякога  ги дели едно кръстовище със светофар, а понякога малко озеленена площ.  Разбира се - това е така  не навсякъде. Тук сме гъсто населени около Тел Авив.

Последна редакция: нд, 19 юли 2009, 19:24 от petia911

# 121
  • T"A
Като нищо ще ти метнат някой камък по колата ако се объркаш да им минеш в  шабат. Може да те целнат и с някое  яйце или домат ('щото немогат да плюят толкоз  далече) ако минеш  неприлично за тях облечен по техните улици.

Ние пътувахме едно време от Мъртво море до Германската колония в Ерусалим и (улиците там нали са много преплетени...) и моят мъж отказа да влиза в Ерусалим преди края на шабат - уж в светски квартал отивахме, ама знае ли се по пътя... Та, той ми казва "Как? Не си ли чувала - замерват с пълни памперси, наакани?!"   Shocked  Crazy И аз си представих колата, засипана с памперси и си чакахме чинно, мотахме се по пътя, ама   Naughty не влизаме в Ерусалим  Laughing

Дядо Хаджия, голям срам с този хляб ... значи  Blush - аз търся парченца картофи в него, представях си го като тези хлебчета със стафиди, с маслини и т.н. - в тях нали вътре виждаш парченцата, и по тази логика... И аз тези дни ще правя нещо тестено - харесала си една рецепта за мъфини с тиквички и гъби, но не мога да я намеря... Между другото - ти защо не отвориш една тема в Любимите рецепти - там да са накуп и по-лесно се намират  Wink

Татянка, а ти с какви токчета се разхождаш по детските площадки  Hug Добре, че не ти се е наложило да сваляш детето от някоя катерушка...  Whistling

# 122
Ти мани  ами да не е била и с пола ! ГлеЙ сеир !  Flutter

Свекърва ми утре  отива на екскурзия  в Ерусалим със  зълва си - двете баби ...айде ! Малко да с е  оттърсят от  ежедневието ! Нека , нека ....  Simple Smile

# 123
Цитат
Татянка, а ти с какви токчета се разхождаш по детските площадки  Hug Добре, че не ти се е наложило да сваляш детето от някоя катерушка...
С малки токчета,вие пък какво помислихте ooooh!Високи не нося.... Пете,с дънки бях.....Ама съм виждала майки с къси поли и прашки.....аууууу ooooh!

# 124
Пълните памперси вече са хардкор,обаче.
Яйце и домат се преживява горе-долу...

# 125
  • София
...
Дядо Хаджия.... Между другото - ти защо не отвориш една тема в Любимите рецепти - там да са накуп и по-лесно се намират  Wink
...

Ами аз съм влизал там, ама нямам рецепти, които да публикувам. При мен няма нищо оригинално, всичко си е компилиране и импровизиране.

# 126
Да Ви почерпя,днес моя мъж има имен ден!Честит празник на всички,които носят името Илия,Илиян и Илияна!

# 127
  • На дивана, под юргана
Наина, честито! Да му е живо и здраво името!

# 128
  Честито ! Айде повод  за празнуване  Simple Smile !

Поздравче  - Ищар и Коби :

http://www.youtube.com/watch?v=5W_9HPmOwP4&feature=related   

Жегите подхванаха от рано , лудница! Хайде , днес - хубаво настроение на всички!

# 129
  • София
Наина, да му е живо и здраво името на мъжа ти!
Добре че погледах тук, иначе щях да забравя, че и аз имам имен ден  Embarassed

# 130
  Ето на , проверяваме те дали следиш  Joy Аз никога не помня празници, само рождени дни и то на най-близките ! Много съм зле, трябва ми припомняне! Срамота е понякога! 

Честито !!!!   Hug

# 131
  • София-България, Израел - където си поискам
Честит имен ден на всички именици!  bouquet
Наина, Илка Hug Hug

# 132
Благодаря Ви момичета,и на теб Тигър! Laughing
Илка,честит имен ден и на теб!

# 133
  • T"A
Наина, да му е живо и здраво името и само с хубаво да се споменава   bouquet

Илка, предполагам, че не празнуваш, но и на теб - най-добри пожелания  Hug

Пете, записвай си ги във "вечен календар" - ако една жена не помни поводите, то кой  Laughing (аз поне не познавам мъже с памет за тези неща  Mr. Green все жените отговарят в семейството за честитките  Whistling). Моят мъж някога е писал и програма за рождени дни и годишнини (много е хубава, ама интерфейсът и е неугледен), но откакто има аутлук хората предимно него ползват, та не можем да котираме продукта му... Иначе само при него има 20 близки роднини с рождени дни, поне 6-7 годишнини от сватба + една дузина близки приятели... като добавим и моето семейство и приятели - няма начин да се запомнят наизуст всички  ooooh!

Дядо Хаджия, не трябва да са ти оригинални рецептите за там  Peace Може би да са с точни пропорции, но иначе има и всеизвестни манджи в "Любимите"... аз с удоволствие черпя идеи от там, а нали не съм по сложните приготовления  Blush Имай го като опция Peace, сутринта видях, че и други са ти предложили  Grinning Wink

Танче, ти си си маце , представям си те с токчета  Flutter

# 134
  • Някъде там...
Илка,
Честит имен ден!   bouquet
Наинка,
Да е жив и здрав именика ти!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт