Бременна съм... за първи път...

• 5 520
  • 53
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
Честито мила. Пожелавам ти безпроблемно и леко бременеене  preggo   bouquet

# 31
  • София
Днес бях при лекарката, изгежда ми приятна жена. Гледаха ме на ехограф и ни показаха една малка точица Grinning
Каза ми че не може да види по добре, че за сега това било. И не ми каза какъв е срока, не че аз съм питала, бях леко стресната от происходящото и въобще нищо не я питах... Тука чета че можело да се чуе сърчицето на 5 седмица, аз го смятам моето примерно 6 седмица (4 седмици от зачеването)...
От този преглед поне разбрах че съм бременна "категорично", както се изрази лекарката.  EFP
Сега не знам кога да отида пак на преглед, тя ми обясни по някое време след сватбата (която е на 1 август), но кога е това по някое време? Трябваше ли да я питам нещо? Трябваше ли тя да ми каже нещо, което не е казала?
Малко много въпроси станаха, но пък съм много смотана, вместо да питам всичко това лекарката питам тук Embarassed

# 32
  • София
5-та седмица от оплождането, би могло да се хване сърчицето с ехо, а и зависи дали гледа през корема или вагинално.
даде ли ти да пиеш фолиева киселина...или ти си пиеш и без друго...ако не - купи си.
друго не се сещам...

иди след 2 седмици примерно....но мисля, че трябва да влезеш в 3-тият месец или нещо такова беше за дате запищшат на ЖК и да ти пуснат вече и изследвания и т.н....
и  11-13 седмица е хубаво да се направи  "нухална транслуценция" ,"костиците на носа" и др.

# 33
Най-напред, честита бременност!

От тук нататък е добре да поговориш с лекарката, да ти обясни обстойно през кои етапи на бременността какво се прави, какви изследвания и прочее.

По принцип Angel_Dust ти е казала, трябва да си купиш фолиева киселина и да пиеш по една таблетка на ден. Тя се пие до към края на третия месец и е изключително важна за предпазване на плода от спина бифида. Звучи страшно, но не се шашкай, пускам ти го просто да се информираш.

Бременността, сигурно вече знаеш, се определя от първия ден на последния цикъл. Така смяташ в коя седмица си и съответно - термина ти за раждане.

По принцип в 5 седмица е доста трудно да се види сърдечна дейност. Обикновено това става след шеста, понякога и по-късно.
Аз лично ти препоръчвам да отидеш отново на лекар, да те видят на ехограф седмицата след сватбата, за да видиш как се развива плода. Тогава ще си спокойна, че всичко е наред и със сигурност ще се види сърдечната дейност.

# 34
  • София
Благодаря ви много за отговорите, много благодаря newsm20
Със сигурност съм вече много по спокойна) Информацията е страхотно нещо)
За фолиевата киселина ми каза, но аз я пия вече 2 месеца, четох че е хубаво да се пие преди забременяването, не че го планирахме много... но пък аз реших, че все някой ден... в близко или не много време... а то така бързо стана newsm03
След сватбата ще отидем на лекар (бъдещия ми съпруг е постоянно с мене и това е много приятно Simple Smile)
Как ли ще кажем на родителите... особено на майка му... Ние и намеквахме уж на шега, но тя все обяснява че сме още деца, а и тя е много млада да става баба, поне след 3-4 години...
А вие кога и как казахте на родителите?

# 35
Честито и от мен и лека бременност!Относно приказките на свекърва ти-не се тревожи щом сте решили да създавате семейство значи не сте съвсем деца Wink.А иначе както и да съобщите новината-все ще е голяма радост за всички.

# 36
Как ли ще кажем на родителите... особено на майка му... Ние и намеквахме уж на шега, но тя все обяснява че сме още деца, а и тя е много млада да става баба, поне след 3-4 години...
А вие кога и как казахте на родителите?
Това е доста деликатна тема,колкото бременни, толкова мнения кога да се каже и на кого първо!Обсъди въпроса с бъдещия татко и вземете решение заедно Wink
Ние лично на  най- близките ни хора и двата пъти сме казвали след 5гс, 6гс ,а на по далечни хора,приятели аз държах да казваме след 3м,не съм суеверна просто така усещам нещата.
Успех и ни дръж в течение.

# 37
  • София
колкото бременни, толкова мнения
Точно това е най хубавото на този форум! newsm10 Много са ми интересни мненията ви:)

При мен има един проблем, майка ми и баща ми са в Москва и ще дойдат само на 30 август и не искам да и казвам по телефона....
за сега съм сме казали само на най близките приятели, които постоянно са около нас и няма как да не забележат че нещо става)
Малко съм суеверна и не мисля че е хубаво да казвам за сега на много хора, дори на роднини.
Това е моето мнение и ми е много интересно вашето Rolling Eyes

# 38
Здравей.На следващата консултация трябва да отидеш 2 седмици след предната,понеже си още в началото.Сърд. дейност се улавя след 6-7 седмица,но понякога и по-късно може да се засече.Колкото това кога да имате дете ,си решавате само ти и съпруга ти,а не разни родители,баби, дядовци и прочие.

# 39
Отиди след сватбата пак на консултация...ако исакш за да не забравиш пак като идеш напиши си на едно листче въпросите които те вълнуват и му хвърли един поглед преди да влезеш в кабинета... Laughing
За казването-когато прецените тогава...ако искаш можеш да им кажеш веднага,ако искаш изчакйте...Това си зависи изцяло от вас..

# 40
Аз мисля че няма проблем да се похвалиш малко. Суевериата са странно и лошо нещо. А аз съм и чувала друго суеверие ако си бременна,то е : Не крий че си бременна,за да не крие детето от теб след това. Аз съм на мнение,че ако си испълнена с негативни мисли е вероятно нещо лошо да старне,но ако мислиш позитивно винаги тогава нищо няма да стане Simple Smile Много психолози са исписали книги по въпроса за позитивното и негативното мислене спрямо човека. Даже един от първите които съм чела е руснак. Казва се Лазаров Wink така че се радвай колкото можеш и не спирай да мислиш позитивно е моето мнение Simple Smile

# 41
  • Пловдив
И аз мисля, че най - важното е да не спираш да мислиш позитивно. И при мен се получи като при теб - мъж ми ми предложи и аз веднага реших, че искам да започваме да правим бебе, но не вярвах, че ще стане от 1 път, а то стана. Казахме веднага на роднините, аз казах и на шефката ми, за да ми оправи осигуровките и като чухме, че има сърдечна дейност в 7г.с., казахме май на повече и повече хора. Най - важното е, както  казват и другите момичета, да мислиш позитивно.  Hug

# 42
До 30 август има цял месец-аз лично не бих се сдържала да не кажа на родителите ми толкова време Simple SmileКазах на сестра ми и на майка ми още преди да отида на лекар за установяване.А след прегледа пък казах и на всички останали-колеги,приятели.Май не страдам от суеверия-излишно затормозяване ми се струва.А пък и ако започнеш да спазваш всички суеверия свързани с бременността-свят ще ти се завие.
А пък за свекървата-време и е да става баба,щом сте решили да я направите такава,и най-вече щом бременноста вече е факт Wink
Лека бременност ти пожелавам и само хубави мисли да минават през главата ти  bouquet.

# 43
честито,пожелавам ти здраво бебе на финала и лека бременост.Ние също мислехме да пазим тайна до 3 месец ама само си го мислехме Wink

# 44
  • София
Много психолози са исписали книги по въпроса за позитивното и негативното мислене спрямо човека. Даже един от първите които съм чела е руснак. Казва се Лазаров Wink
Аз по принцип уча психология smile3521
Ами както го гледам то наистина няма да се получи голяма тайна) Аз просто мислих че съм няква страна и че не може така да казваш и че сигурно всички казват само след 3 месец.... Но вие ме успокоихте) Ще казвам на който искам и когато искам newsm68

Общи условия

Активация на акаунт