Истината за Запряна или какво следва?

• 49 082
  • 1 206
  •   1
Отговори
# 345
Та сега е горе долу същото.
Изобщо не защитавам Мазнейкова, но не защитавам и Коледаров.
Жалко наистина за хубавото момиче.
изобщо не е същото , ама изобщо  Stop , там имаше решение на съд , а тук случая няма да стигне до съда и мазната Мазнейкова ще се измъкне , ясно е
толкова време да не овладее инфекция и да не си признае , че не успява да се справи със случая , обаче нали трябва да вземе повечко пари ....престъпна алчност  

Последна редакция: вт, 21 юли 2009, 10:25 от whois

# 346
  • Бургас
Добре де...Как така не разбрали какво и има? Нали на първо място трябва да се прегледат органите засегнати от секциото. Нали за това се наблюдава. Да беше нещо друго да не го видят, ама това....Ако е това причината де.
Недопустимо е да се случи. Че не са богове е верно. Ама да пропуснат инфекция на матката при положение, че е правено секцио... #Crazy
То логиката е желязна. Ако отида на доктор със зачервено гърло няма да ми правят ехография на стомаха.

# 347
  • Бургас
какво стана с писмото, някой щеше да го изпрати и после нищо. аз мога да го изпратя по имейла, но не съм много наясно и може нещо да объркам в министерствата като отида. но пък рано или късно човек трябва да се научи как да се бори със системата. така че казвайте какво правим?

освен това - моля подпишете писмото за поредния случай но смърт в тази болница, който ще бъде оповестен на медиите на протеста

http://bgpetition.com/Emiliq/index.html  В ПАМЕТ НА РОДИЛКАТА ЕМИЛИЯ ДИМИТРОВА
Това не е работа само на въпросната докторка. Жената е страдала и от отношение на други доктори. По - скоро от тяхното дори. Но ето пак.....Ако можехме да ги съдим и имаше наказания и приложими закони нямаше да се случва това.

# 348
Гледах запис от предаването на Венета Райкова. Д-р Мазнейкова се държа много професионално......

Не е ли редно да се изчакат резултатите от експертизата и тогава да се организира каквато и да е кампания?
Тук се задава въпроса - как момичето е било в болница и не са разбрали какво му има? Ами отговора е прост - лекаря е човек, не е бог. Очакваме от него помощ да, но не можем да очакваме да ни даде живот. За съжаление все още медицината не е на такова ниво......

И съвсем честно, никой лекар не би използвал израз "сварена" за матка.
Не се явявам защитник в случая, но бих желала да те попитам няколко неща, във връзка с поста ти:
Кое ти се видя професионално в д-р Мазнейкова? Боравенето с медицинската терминология, бялата престилка или нещо друго?

Да, редно е да се изчакат резултатите от експертизата, преди да бъде обвинена която и да е от страните? Но.... в България това може да отнеме години и през това време да си отиде още някое младо момиче, което никой не вярвам да иска. В този ред на мисли, кампанията е добра инициатива, целяща да "побутне" съответните институции. Ти какво точно против кампанията имаш?

Съгласна съм, че лекарят на първо място е човек и в никакъв случай Бог, но когато има грешка и не може да се справи, поне може да има доблестта да каже, че е сгрешил и да помоли друг колега за помощ. Сега ще кажеш сигурно, че това е и направила д-р Мазнейкова и донякъде ще си права. Остава въпроса обаче доколко правилно е преценила вторият специалист.

"Сварена матка" със сигурност може да бъде използвана от лекар, защото съм чувала какви ли не изрази от доктори. Може би няма да бъде използвана от конкретен доктор, но да обобщаваш...... Защо си толкова убедена?

# 349
  • Варна
Ох, пак започват старите страсти на нов глас! ooooh! Какви лагери, какви пет лева!? Не ми пука за частната практика на Мазнейкова, за парите и или за имиджа и! За мен е важно виновните за смъртта на момичето да си понесат наказанието. Прекалено много такива случаи има напоследък- и в частни, и в държавни болници. Важното е неадекватните и безхаберни действия на лекарите да не остават без последствия.

Да, лекарите не са богове и не винаги имат отговори на загадките. Какво прави в такъв случай, обаче добрият лекар? Загърбва егото си и търси помощ от колегите си, признава слабостта си и поставя живота на пациентката над всичко.
За мен най-голямата грешка на Мазнейкова е, че оставя почти седмица родилка с ужасяващи показатели без диагноза. На всичкото отгоре я оперира, за да спаси бебето, с ясното съзнание, че рискува живота и. Съмнявам се, че близките са били имформнирани за наличието на подобна дилема.

Изпускате момента, че момичето е постъпило при Мазнейкова със сериозна инфекция, нямаща нищо общо със секциото.  Peace

Последна редакция: вт, 21 юли 2009, 13:34 от Северина

# 350
За съжаление не следя случая от началото.. случайно попаднах на записа на Горещо
За мен лично останаха 2 въпросителени
- защо бременна с висока температура и в 9 месец не е оперирана веднага за да се извади детето и да се започне лечение със силни АБ
- защо е изписана от клиниката на Мазнейкова с температура.. Аз като раждала нормално знам, че родилка с Т (37.2 дори) не се изписва. Някой направил ли си е труда да я прегледа за гинекологичен проблем, не е ли логично прясната рана от секциото да е евентуална причина

За мен това е лекарска немърливост и отчаян опит да се спаси "реномето" на частна клиника като родилката се прехвърля в друга болница

Cry Cry Cry за теб прекрасна майчице, отишла си без да гушнеш своето детенце..

# 351
  • София - Рим и обратно
И съвсем честно, никой лекар не би използвал израз "сварена" за матка. И не може да се очаква по време на операция да излиза лекар от екипа и да дава информация, това го няма никъде.

Мога само да кажа, жалко за момичето.

Лекар нарече плацентата, която извадиха от мен "като сварена", вследствие на инфекция. Кое е толкова странното на израза? newsm78

# 352
още един случай, как не сме разбрали и за него???? потресена съм каква информация излиза където и да отвориш. какво става хора, къде живеем? ужас
Съпругата на бизнесмена Даниел Маринов е в Майчин дом, когато там докарват 26-годишната родилка Запряна, която почина малко по-късно след секцио в клиниката “Света София”. Общото между двете е това, че са поверили грижите по бременността си на лекарите от тази клиника и в частност на д-р Мазнейкова.
Семейството на Даниел Маринов са близките на Весела Нейнски, трагедията на които е една от причините тя да разкаже своята история.
В. “ШОУ” се срещна за разговор с Даниел Маринов, а не със съпругата му, защото тя още не е възстановила психическите си сили след загубата на бебето си в 6-я месец.
- Господин Маринов, със съпругата ви сте загубили бебето си в шестия месец? Бременността е следена в клиника “Света София”. Как точно се развиха събитията?
- В клиниката сме ходили винаги с предварително записани часове. Последно на 11 февруари съпругата ми беше на ехографски преглед при д-р Мазнейкова. Според нея всичко вървяло добре – е, имало някакво изоставане в развитието на плода, но щяло да се навакса?!
80 лева и – довиждане!
Следващият преглед трябваше да бъде през март, но всички часове бяха заети... Записахме се чак за 25 март.
Междувременно обаче жена ми получи стомашно-чревно разстройство с много силни болки, които наподобяваха контракции. Обадихме се в клиниката. Оттам ни отпратиха: “Обадете се на личния си лекар.” Вероятно точно тогава на жена ми са й текли водите. По мое настояване отидохме в клиника “Фемина”. Започна ехографския преглед и в един момент лекарката млъкна. След малко попита жена ми: “Къде следят бременността? Не сте ли имали някакви болки, някакви проблеми?”
Разказахме й какво е било заключението на д-р Мазнейкова при ехографския преглед на 11 февруари – че развитието на плода изостава, но ще навакса... Тогава лекарката ни каза, че плодът е в такова състояние, че може да изкара максимум седмица и ще умре. Оттам отидохме в друг частен кабинет. И там потвърдиха същото.
Изпратиха ни на преглед в Майчин дом. Там казаха, че жена ми незабавно трябва да влезе в болница, защото положението е критично.

- Не се ли опитахте пак да се свържете с клиниката, чиято пациентка е жена ви?
- Да, това и направих. Отидох в “Света София” при д-р Мазнейкова с една моя позната. Обяснихме какво се случва, че може би трябва да се прекъсне бременността на жена ми, която е техен пациент. А д-р Мазнейкова започна да увърта: “А, така ли, ами щом тя е в Майчин дом, по-добре да си остане там. Не мога да я приема тук, какво ще кажат колегите...” Аз и обяснявам: “Жена ми е следена от началото на бременността при вас, вие познавате състоянието й.” Но тя пак: “По-добре там да си остане, не че не можем да се справим, но...” Почувствах, че не искаше сложен, критичен случай да наруши PR-a на болницата й. Те там се смятат за най- перфектните, там се раждат само здрави бебета. А сега по всяка вероятност трябваше да се прекъсне бременност – на тях не им се искаше...
На тази жена и през ум не й мина да каже: Щом е наша пациентка, доведете я тук, ще я настаним, ще назначим комисия да разреши проблема – ще махаме ли бебето няма ли да го махаме... Нищо подобно! Гледаше да се отърве от нас!

Но всъщност Господ ни е пазил, че д-р Мазнейкова не ни прие.

Защото освен бебето, можеше да загубя и жена си... Точно, когато ние бяхме в Майчин дом, там докараха от нейната клиника момичето Запряна, което впоследствие почина. Беше в кома. Голям беше ужасът, който изживяха всички!
В Майчин дом разговарях с различни акушерки и те ми казваха: “Непрекъснато ни карат от “Света София” и бебета, и родилки. В момента, в който видят някакъв зор, някаква критична ситуация, директно с линейка ни ги изпращат тук. Така, че не се лъжи, не води там жена си!” Когато споделих с един професор, че в Майчин дом са по-лоши условията и затова искам да преместя жена си, той ми каза следното: “Човек докато не се опари няма начин да разбере, че е сгрешил.”

Едно интервю на Валерия Калчева

Последна редакция: вт, 21 юли 2009, 14:56 от Daikatana

# 353
Daikatana,нещо не се отваря линка.

# 354
какво стана с писмото, някой щеше да го изпрати и после нищо. аз мога да го изпратя по имейла, но не съм много наясно и може нещо да объркам в министерствата като отида. но пък рано или късно човек трябва да се научи как да се бори със системата. така че казвайте какво правим?

Холограма подплаши народа споменавайки, че изпратилия писмото ще трябва да има време и сили да движи нещата  Simple Smile
Мислех си да упълномощим някой от близките на Христо да го разпрати от наше име.  Може и ти, бидейки част от  потребителите на бг-мама. Не можах да намеря точна информация как точно се праща отворено писмо, досега съм мислела, че се праща до отговорните лица/институциите само чрез медиите. Холограмата разправя за деловодства,  вх. номера и пр..
Никой ли не го е правил досега? Освен да пусна нова тема с въпроса..  newsm78

# 355
На мен не ми стана ясно как през цялата и бременност всичко е било наред изведнъж Запряна дига температура и лекуващата я лекарката се уплашила и казала, че трябва да влиза в болница и да ражда??? После самият съпруг твърди че още в Петрич съпругата му има проблеми с урината ?? А после казва че след секциото е започнала да вдига висока температура с треска.
Защо ако е бил само проблем с температурата лекарите в Петрич не са се наели да направят секцио? И защо не се насочват директно към Майчин дом а отиват в Света София?? И защо човек от гранична полиция какъвто е господин Коледаров ще коментира смело медицински епикризи които даже самите лекари не се наемат да коментират преди експертизата на МЗ?

# 356

Не искам да споря,но това което мен ме шокира е изписването на родилка с температура,всичко друго е въпрос ,който медицински лица трябва да установят,но това не ми се стори нормално.

Де факто тя не е изписана, а е прехвърлена в друга болница, с цел лечението да продължи, тъй като Мазнейкова не открива гинекологична причина за високата температура. Което ме навежда на мисълта, че ако проблемът на Запряна беше гинекологичен, не вярвам когато е приета при Мазнейкови още първия път, да не са го забелязали. Инфекцията идва от друго място, най-вероятно. Кръвните показатели не се влошават току така изневиделица. А Запряна е била много зле, горката. Още в Петрич, според мен, е имало някакви симптоми, че нещо не е наред.След това всичко се е объркало.

# 357
1. И защо не се насочват директно към Майчин дом а отиват в Света София??

2. И защо човек от гранична полиция какъвто е господин Коледаров ще коментира смело медицински епикризи които даже самите лекари не се наемат да коментират преди експертизата на МЗ?

по първи въпрос - мислели са , че при Мазнейкови ще получат най-доброто лечение и обслужване

по втори въпрос - ами чисто човешки, Коледаров търси отговори за смъртта на жена си........

# 358
Минзухар идеята да пуснеш нова тема по въпроса как се изпраща отворено писмо до институциите и дали някой го е правил е добра според мен. Ако не се намерят разумни отговори до края на деня, утре ще изпратя по електронен път, както смятам че се прави и след това с принтираните копия тръгвам по министерствата. Всеки който търси истината тук - нека каже какво знае за процедурата, за да я изпълним правилно и да получим отговор от Министерство на Здравеопазването.

# 359
Де факто тя не е изписана, а е прехвърлена в друга болница, с цел лечението да продължи .........

Не е така.
Доколкото си спомням, съпругът й каза, че са изписани "да си ходят в Петрич", но той "не е посмял" да предприеме пътуване, и са останали да пренощуват при свои приятели в София.
 Thinking

Общи условия

Активация на акаунт