Истината за Запряна или какво следва?

• 49 098
  • 1 206
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Титина,не бих си позволила да използвам думата "сварена" ако не съм я чула с ушите си-пак казвам,явно не си навътре въобще в този случай и не си следила и всичко казано и написано по случая!

# 361
  • София
По въпроса за отвореното писмо....
Моето мнение е, че няма пречка и е желателно то да бъде внесено в деловодствата на съответниет институции-с входящ номер. Само така може да се разчита, че ще му бъде обърнато необходимото внимание.
Писмото затова е "отворено", защото може да бъде разгласено и чрез медиите.

# 362
Аз, доколкото си спомням,съпругът каза, че са правили консулт с хематолог и момичето е прехвърлено в онкохематология. Да не гадаем, не е това най-важното. Мазнейкова е направила секциото на фона на неизяснената висока темпаратура и оттам насетне всичко се обърква. Но каква е първопричината за състоянието на Запряна, това дали ще разберем....

# 363
Титина,не бих си позволила да използвам думата "сварена" ако не съм я чула с ушите си-пак казвам,явно не си навътре въобще в този случай и не си следила и всичко казано и написано по случая!

Според Коледаров "сварена" е думата която е използвал доц.Доганов. Не бих се учудила, ако тази дума е излязла от неговата уста. Моя близка беше пациентка на Доганов и мнението и за него е, че  е доста груб и цапнат в устата, независимо че е много добър специалист.

# 364
  • София
Защо ако е бил само проблем с температурата лекарите в Петрич не са се наели да направят секцио?

В женските консултации не правят секцио.

И защо не се насочват директно към Майчин дом а отиват в Света София??

Мазнейкова е преглеждала Запряна 2 пъти по време на бременността й. Не е нелогично да се обърнат към нея и за раждането, при положение, че предлага тази "услуга". А може да са имали такава уговорка, но това е само предположение.

# 365
  • София
Точно така!Коледаров използва тази дума,която доктора е употребил за матката й!

# 366
  • София
Аз, доколкото си спомням,съпругът каза, че са правили консулт с хематолог и момичето е прехвърлено в онкохематология.

А доколкото аз си спомням-от интервютата на съпруга-Запряна е изписана, Мазнейкова й е казала, ако има проблем да търси д-р Хрисчев. Нощували са при приятели в София и на сутринта са потърсили д-р Хрисчев, защото Запряна се е чувствала зле.
Не е била приведена от "Св. София" директно в онкологията.

# 367
  • София
Изписана е, мъжът и със собствената си кола я кара в Онкологията, където и хабер си нямали, че трябва да я приемат, правят консултацията и я връщат на Мазнейкова. Това е, което знам аз.

"Сварена" е напълно в стила на Доганов.

# 368
  • София
Ако в "Св. София" са преценили, че жената е мн. зле и няма да могат да се справят е трябвало да я прехвърлят в МД. Много болници така препращат изключително тежки случаи. В обръщението на Мазнейкова пише какви са били някои кръвни показатели на Запряна. Ако са я приели с такива лоши резултати е трябвало всичко възможно да направят за нея и да я следят, да не я изписват с Т. Съпругът не е лекар и вероятно прави чисто пациентски коментари. Разбираемо е. Но за мен също е странно една матка след раждане да е "като сварена", както е казал доц. Доганов на съпруга. Явно нещо не е било наред. На мен лично ми е странно, че съпругът с личния си автомобил е возил жена си не си спомням до коя болница...
Защо са отишли в "Св. София" - ми, нали Мазнейкови били от техния край и човек винаги при някой познат или близък на свой приятел ще отиде. Още повече са си мислели, че като си плащат ще получат качествена услуга. Само че не винаги става така.
Явно истината е някъде по средата и за този случай.
Обаче сигурно много от вас са чели тук във форума за случая на kalli със счупването на иглата при секцио и зашиване все едно всичко е ок. И то, защото не било нормално за д-р Мазнейкова едно секцио да продължи 2 часа. Трябвало да е ок. 45 минутки. Та, затова, аз, явно, ще си остана на страната на скърбящия съпруг на Запряна. Дано има сили да гледа детенцето си.

# 369
    По повод отвореното писмо на доктор Мазнейкова до медиите,има тема пусната.

Там тя пише,че приема болната на 5 март,а предприема секциото на 10 март,като през това време пациентката поддържа висока температура с неизяснен произход. За пет дни не успяват да поставят диагноза на родилката. Защо не са потърсили помощ през това време? Започнали са лечение с антибиотици "на сляпо",без да знаят каква и къде всъщност е инфекцията. Това е най-голямата грешка и оттук тръгва всичко.

Последна редакция: вт, 21 юли 2009, 15:42 от maraidara

# 370
  • София
В интерес на истината-потърсили са помощ. Направили са изследвания дали няма левкемия. Но само толкова.

# 371
   По повод отвореното писмо но доктор Мазнейкова до медиите,има тема пусната.

....... За пет дни не успяват да поставят диагноза на родилката. Защо не са потърсили помощ през това време? Започнали са лечение с антибиотици "на сляпо",без да знаят каква и къде всъщност е инфекцията. Това е най-голямата грешка и оттук тръгва всичко.

Потърсили са - извикали са хематолог за консулт. Но е трябвало вероятно и друг специалист да потърсят, може би инфекционист???

# 372
     Тя си е позволила да изпише тежко болна жена,родилка,без да и постави дииагноза на заболяването и без да назначи лечение. А това е престъпно,нека не си затваряме очите.
 Сега с това писмо иска да прехвърли оговорността за случилото се на другите лекари. Това пак говори за нейния морал.

# 373
  • София
 Когато имаш пациент с неясно фебрилно състояние взимаш посявки отвсякъде и след това започваш да лекуваш по принципа на най-вероятната причина. За съжаление има случаи, когато каквито и изследвания да направиш, ккавито и консултанти да повикаш, диагноза не може да се постави. И това за много тежки случаи, когато се хващаш  и за сламката, която може да ти даде отговор, но отговор не идва. Ако момичето е било с много ниски стойности на тромбоцитите, рискът от кървене е бил много голям и вероятно за това не са я оперирали веднага. А какви мерки са предприели за преодоляване на това състояние аз не знам.
Жената просто не е трябвало да бъде приемана в болница с малки диагностични и консултатавни възможности.
Жената в никакъв случай не е трябвало да се изписва с температура. Това е непрофесионално.

Колкото до Майчин дом, в него се изпращат проблемните бебета от всяка болница в София и страната. Но възможностите за активна и агресивна реанимация на самите родилки не са много добри. В рамките на Медицинския университет допреди няколко години съществуваше Дихателен център, където една велика жена правеше чудеса и връщаше хората от оная свят. Един министър видя сметката на дихателния център. Сега, дори университетските болници са зависими от глемите реанимации на Пирогов и Военна болница.
Това е моето мнение и последното, което ще напиша по тази тема.

# 374
    Тя си е позволила да изпише тежко болна жена,родилка,без да и постави дииагноза на заболяването и без да назначи лечение. А това е престъпно,нека не си затваряме очите.

Как да назначи лечение като не е била компетентна да постави диагноза? Пълна мистерия е какво му е било на това момиче, когато е постъпила в клиниката на Мазнейкови. Преди да оперира, Мазнейкова е трябвало да се изясни от какво е температурата, което не е направено. За мен лично това е фрапиращото в случая.

Общи условия

Активация на акаунт