Истината за Запряна или какво следва?

• 49 106
  • 1 206
  •   1
Отговори
# 150
Ами точно това е демокрацията- всеки може да изкаже мнение, различно от общоприетото. При комунизма, доколкото е бил някога налице у нас, далеч не беше така.
Подкрепям петицията, но това не ми пречи да изслушам нещо по- различно, напротив.

# 151
Мен пък от държавна болница ме изписаха в такова състояние, че мъжът ми трябваше да си ме изнесе на ръце.

# 152
Наистина е загуба на време и ресурс да се спори в насоката "частно- държавно", след като посоката следва да е обща- контрол върху здравеопазването и търсене на отговорност за виновните, независимо кои са, със създаване на работещи механизми.

# 153
  • София
Мен пък от държавна болница ме изписаха в такова състояние, че мъжът ми трябваше да си ме изнесе на ръце.

Невъзможно! Това се случва само при Мазнейкова!

# 154
@Daikatana: "но знайте че това е пътя и ми се струва, че усещам някакви наченки на гражданско общество."

Как е възможно да говориш за гражданско общество...на фона на тежкото комунистическото мислене, което струи от този форум, в коментарите към петицията и в мненията към статиите по случая със Запряна.

Вече съм наистина объркана, психолози ли сте или пациенти..  Thinking

# 155
  • София
Цитирам Мазнейкова в "Горещо": "Диагнозата й не беше, че е бременна. Диагнозата й беше, че е болна."   Shocked
Е-що за диагноза е това?
Някъде из интервютата тя или мъжът й-не помня вече-ще поровя за цитат, ако си налата-каза, че жената е изписана от болницата в състоянието, в което е постъпила. .... Ама Господ само знаел какво точно й е било.
Запряна е постъпила в многопрофилна болница.
След като Мазнейкови имат претенциите да лекуват по всички правила на добрата медицинска практика-това ли е най-доброто, на което са способни? Да извадят бебето и да оставят майката с диагноза "болна" да се спасява както може? Това ли е добрата медицинска практика?
И още има учудени, че Мазнейкова търпи негативи от начина, по който се "лекува" в болницата й!

# 156
Добре,да предположим,че ние грешим...
А вие,които не подкрепяте петцията как точно мислите,че трябва да се действа при такъв случай (същият който е  пореден)?

# 157
@Judy
Да де, но в "гражданското общество" свободата на словото не е единственият елемент.
А и свободата на частна инициатива.
Очевидно, българинът вече 20 години се дразни от нея, особено пък ако става дума за частна болница.
@Vivi
Ами ако наистина не могат да направят нищо повече по случая? Очевидно, че и още две болници не са успели да помогнат на момичето. Ами не всички заболявания са лечими, знаете.

# 158
Момичета,отклонявате се от доброто си намерение и някои започват да се държат неадекватно точно като Валентина Мазнейкова.

Ако някои иска да защити опетненото вече име на въпросната болница,може да започне с опити различни от опитите за проваляне на една инициатива.

Тук става въпрос за един конкретен случай за който се търси истината.
Да се разискват въпроси защо този или онзи не е направил протест някъде,няма да помогне в търсенето на тази истина.

за частните и държавни болници също не става въпрос тук

# 159
  • София
@Daikatana: "но знайте че това е пътя и ми се струва, че усещам някакви наченки на гражданско общество."

Как е възможно да говориш за гражданско общество...на фона на тежкото комунистическото мислене, което струи от този форум, в коментарите към петицията и в мненията към статиите по случая със Запряна.

Вече съм наистина объркана, психолози ли сте или пациенти..  Thinking

Има психолози, има пациенти, но има и най-обикновени злобили.

Добре,да предположим,че ние грешим...
А вие,които не подкрепяте петцията как точно мислите,че трябва да се действа при такъв случай (същият който е  пореден)?

Кой не подкрепя петицията?

# 160
  • София
....
Ако някои иска да защити опетненото вече име на въпросната болница,може да започне с опити различни от опитите за проваляне на една инициатива.

Тук става въпрос за един конкретен случай за който се търси истината.

...

Не си вникнала във въпроса.
Никой до тук не се е опитвал да провали протеста. И всички искаме да знаем истината. Някои от нас, обаче, не желаят да яхват тази трагедия, за да бълват неадекватно обиди, обвинения и прочее!

# 161
@Judy
Да де, но в "гражданското общество" свободата на словото не е единственият елемент.
А и свободата на частна инициатива.
Очевидно, българинът вече 20 години се дразни от нея, особено пък ако става дума за частна болница.
@Vivi
Ами ако наистина не могат да направят нищо повече по случая? Очевидно, че и още две болници не са успели да помогнат на момичето. Ами не всички заболявания са лечими, знаете.

Че кой е против частната инициатива тук? Това е друга тема. Ти направи някакви изводи, несвързани с нещо конкретно, обсъждано тук.
Въпросите не са свързани само с възможността обективно да е можело да се направи нещо по този случай. Хората искат да са наясно докъде е стигнало именно конкретното разследване и имат право. Никой не претендира, че е имало заболяване, което е било лечимо, изобщо не става въпрос затова.

Желая успех на инициативата! Дано имаме скоро отговори и то по същество, верни и обективни.

# 162
  • София
@Vivi

Ето това е могла да направи, примерно:

Хора,младото семейство Коледарови не са лекари,отиват при лекар,който поема раждането,как може този лекар след това едва ли не да ги изостави да се лутат сами и да не знаят към кого да се обърнат,като по този начин губят ценно време. Болничните заведения непременно трябва да бъдат свързани и щом д-р Мазнейкова не е успяла да помогне на Запряна не би следвало да я изпише,а да развтрти 100телефона на още толва колеги и да призове за помощ "Хей,при мен има родилка с 40 температура,дай да видим какво да правим имате ли идея от какво може да е"...а вместо това - айде изписваме те,пък се оправяй както намериш за добре. ...

А какво е направила тя? Изписала е Запряна и й е казала, ако има проблем, да звъни на лекарите в онкологията. Защо? Нали вече се е знаело, че левкемия няма.
След изписването Запряна и мъжът й са нощували при свои приятели в София. Жената е била зле и на следващия ден са се обадили на д-р Хрисчев, който пък е недоумявал защо отново търсят него.

# 163

Кой не подкрепя петицията?
Добре - изопачавате желанието ни за правда,като се хващате най-вероятно за думите на
хора,които или са казани в момент на силно възмущение от самият факт,че е починало
младо,току-що родило момиче, или пък на хора,които не са прочели дори текста на петицията?Не е ли по-добре да се съсредоточим в/у самата нея? След разбошувалите се първоначални страсти,мислите са подредени и оформени,какво има да спорим за конкретни имена?

# 164
Цитирам Мазнейкова в "Горещо": "Диагнозата й не беше, че е бременна. Диагнозата й беше, че е болна."   Shocked
Е-що за диагноза е това?

И аз не съм чувал за диагноза 'здрав' ! Оздравял - да ! г-жа Мазнейкова може би предпочита да 'лекува' здрави хора. Така всеки може  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт