Истината за Запряна или какво следва?

• 49 169
  • 1 206
  •   1
Отговори
# 480

Само на мен ли линка към историята на Весела ми излиза на забързан кадър?
При мен излиза нормално.

# 481

И нека да не забравяме това, че Запряна в постъпила в болницата в тежко увредено общо състояние, което няма как да бъде диагностицирано в нашата болница. Не защото сме некадърници, не защото не си гледаме работата, а защото това става единствено и само във високоспециализирани болнични звена, а такива звена се броят на пръстите на едната ръка в София.

Ето това е написал bixy.
На неговия фон въпросът ти звучи напълно логично.

Затова искам да чуя конкретно неговото мнение. Защото се получава сериозно противоречие - хем не са НЕкомпетентни и некадърни, хем не е било по силите им да диагностицират и лекуват адекватно жената. Тогава, какво сте правили със Запряна, д-р Биков?

# 482
  • София

И нека да не забравяме това, че Запряна в постъпила в болницата в тежко увредено общо състояние, което няма как да бъде диагностицирано в нашата болница. Не защото сме некадърници, не защото не си гледаме работата, а защото това става единствено и само във високоспециализирани болнични звена, а такива звена се броят на пръстите на едната ръка в София.

Ето това е написал bixy.

Затова искам да чуя конкретно неговото мнение. Защото се получава сериозно противоречие - хем не са НЕкомпетентни и некадърни, хем не е било по силите им да диагностицират и лекуват адекватно жената. Тогава, какво сте правили със Запряна, д-р Биков?

Не че съм Д-р Биков, но високоспециализирано болнично звено не означава да имат такова отделение.
Болниците не разполагат с такива звена по всички специалности и това не ги прави некадърници.

Обикновено с такива разполагат университетските болници (доколкото знам).

# 483
  Ами този клип показва само едната гледна точка. Къде е позицията на Весела Нейнски,пък тогава ще говорим.

# 484
Мноооого добра болница.  Sick
Многопрофилна, при това.
А по- точно АГ.
Без хематолог.
Чудо!
Чудо на чудесата!

# 485

Не че съм Д-р Биков, но високоспециализирано болнично звено не означава да имат такова отделение.
Болниците не разполагат с такива звена по всички специалности и това не ги прави некадърници.

Обикновено с такива разполагат университетските болници (доколкото знам).

Трябвало е да я насочат там, където биха могли да и поставят диагноза. Аз не отричам, че д-р Мазнейкова е положила усилия да овладее ситуацията. Смятам, че докторката е направила всичко, което е по силите и в рамките на нейната компетенция. Спасила е бебето.
По мое съвсем скромно и непрофесионално мнение, Запрянка са я разкатали окончтелно в Майчин дом. Може би, ако след изписването от Мазнейкови е била попаднала на точното място, където да я лекуват, било то Пирогов, било то Университетска болница, краят нямаше да е фатален. Но това отново означава, че е била насочена неправилно, не където трябва да се лекува. Тук има вина Мазнейкова. А постъпването в Майчин дом е било голяма грешка. Мое мнение, съвсем лаишко. Докторите може  да ми се смеят.

# 486
  • София

Ето това е написал bixy.

Запряна не само е приета в болницата на Мазнейкови.
Ето тук: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=54597 може да бъде прочетено това:

"- Какво предприехте?

- На 5-ия час след приемането имаме изследванията и започваме стандартна терапия. Включваме тройна комбинация антибиотици, вливания на системи и при качването на температурата следобед - антипиретик. Вземаме влагалищен секрет, стерилна урина, консултираме с интернисти да ни кажат има ли инфекция на белия дроб, на гърлото, на пикочните пътища. На 3-ия ден причините и огнищата на инфекция се отхвърлят, остава задълбочаваща се панцитопения. Какво можем да направим в този момент? Плодът е поставен в ужасна среда. Събираме целия консилиум. Всички ми казват: "Това е много тежък случай, нека не се занимаваме". Казвам на съпруга ми: "Христо, в моята 27-годишна практика това е първият случай, в който не знам какво му има на това момиче. Няма инфекция, но има катастрофална кръвна картина. Кажи ми, да се захващам ли?" Той ми отговори: "Това са хора от Петрич, моля ти се, поеми я". А и какво могат да направят по-добре от нас в друга болница?

Хр. М.: Вече бяхме навлезли много в случая. На ново място щяха да минат още няколко дни, за да разберат същото. През това време плодът щеше да загине и това бе моят аргумент да настоявам родоразрешението да се извърши тук."

Аз си задавам и следния въпрос: Няма ли практика лекарите да обменят информация и документация помежду си? Ако някой вече е направил маса изследвания-да ги предаде на следващия с надеждата, че ще се справи по-добре?

# 487
  • София

Ето това е написал bixy.

Запряна не само е приета в болницата на Мазнейкови.
Ето тук: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=54597 може да бъде прочетено това:

"- Какво предприехте?

- На 5-ия час след приемането имаме изследванията и започваме стандартна терапия. Включваме тройна комбинация антибиотици, вливания на системи и при качването на температурата следобед - антипиретик. Вземаме влагалищен секрет, стерилна урина, консултираме с интернисти да ни кажат има ли инфекция на белия дроб, на гърлото, на пикочните пътища. На 3-ия ден причините и огнищата на инфекция се отхвърлят, остава задълбочаваща се панцитопения. Какво можем да направим в този момент? Плодът е поставен в ужасна среда. Събираме целия консилиум. Всички ми казват: "Това е много тежък случай, нека не се занимаваме". Казвам на съпруга ми: "Христо, в моята 27-годишна практика това е първият случай, в който не знам какво му има на това момиче. Няма инфекция, но има катастрофална кръвна картина. Кажи ми, да се захващам ли?" Той ми отговори: "Това са хора от Петрич, моля ти се, поеми я". А и какво могат да направят по-добре от нас в друга болница?

Хр. М.: Вече бяхме навлезли много в случая. На ново място щяха да минат още няколко дни, за да разберат същото. През това време плодът щеше да загине и това бе моят аргумент да настоявам родоразрешението да се извърши тук."

Аз си задавам и следния въпрос: Няма ли практика лекарите да обменят информация и документация помежду си? Ако някой вече е направил маса изследвания-да ги предаде на следващия с надеждата, че ще се справи по-добре?

Има Виви, има. Ама не и вездесъщата госпожа. Нали ще се отрази на бъдещите приходи.

# 488

По принцип, изследвания, които са правени в една болница, а ги представяш в друга, не се вземат много на сериозно.
Държат да си направят "техни".
Но все си мисля, че при толкова тежък случай, поне щяха да имат някаква насока, въз основа на тези изследвания.

# 489
Доктор  Биков пише за "истинската страна на истината", както сам се изразява, а тя е , че Запряна е дошла в болницата на Мазнейкова много болна!
Ако жената беше дошла здрава, нямаше да има проблеми, нали доктор Биков. До там я е докарала българската медицина, че очаква в болниците да идват само здрави хора, а болните, те да са проблем на Здравното министерство.

# 490
  • София
Защо да е вендета,Ивонска?
Всички знаем за пословичната грубост и незаинтересованост на Мазнейкова...не може един фетоморфологичен преглед да е 5 мин.,по дяволите,като той трае най-малко 30 мин,всички знаем как реже грубо бременните жени с "тъпите ни въпроси",на които никога няма време да отговаря!
Ако така е била и при случая със Запряна и е обърнала толкова "много внимание",нямаме ли право да скачаме?
Тя е доктор и никой с нищо не й е длъжен,даже напротив,ние й даваме хляба в ръцете,така,че трябва да има много повече уважение към нас,пациентите!Тук е мястото да кажа със съжаление,че не само тя се държи така нахакано,много доктори злоупотребяват с нашето здраве,и с нашето безсилие в такива моменти!

# 491
  За съжаление не съм станала свидетел на такава практика-да се признават изследвания от други болници.Никой на никого не вярва.Всеки иска сам да си направи "проучването" грубо казано.Това донякъде е разбираемо,защото винаги може да са станали неволни грешки при изследванията и да подведат следващия лекуващ екип.Но жалкото е,че понякога хората заплащат с живота си за тях.

# 492

По принцип, изследвания, които са правени в една болница, а ги представяш в друга, не се вземат много на сериозно.
Държат да си направят "техни".

Точно така.
Затова съпругът на  Мазнейкова е казал, че ако отидат на друго място, ще се загубят още ценни дни в изследвания. Затова са рискували и са извадили бебето.
А това, което казва доц.Доганов за "сварената матка"  е следствие от общото неизяснено заболяване на организма, а не от секциото. И на фона на тази драматична кръвна картина в Майчин дом Запряна изтърпява още две операции.....Горката. Tired

# 493
  • София
Добре, ще перифразирам, защото смятам, че има пряко отношение по темата:

На мен всичко започва да ми прилича на война на журналистите с лекарите, като целта е една-единствена, а случаят далеч не е само благороден и обективен.

Не бих подкрепила публично разчистване на сметки, каквото този протест ще бъде!

# 494
  • Варна
И какво излиза? Весела Нейски водена от неистова злоба и желание за отмъщение, раздухва напълно неверни неща в не една и две медии търсейки справедливост. Тя трябва да е изключително тъпа, при такава публичност, да не може да докаже обвиненията си. И тук има нещо гнило, но не вярвам истината да излезе наяве.

Общи условия

Активация на акаунт