Истината за Запряна или какво следва?

• 49 106
  • 1 206
  •   1
Отговори
# 1 050
Нека вложим мисъл... трагедията не се знае по чия вина е... стига спекулации, противно е вече!--------знае се и още как...това не е първата жертва в ръцете на тази велика гинеколожка с перфектна автобиография Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

# 1 051
  • София
Нека вложим мисъл... трагедията не се знае по чия вина е... стига спекулации, противно е вече!--------знае се и още как...това не е първата жертва в ръцете на тази велика гинеколожка с перфектна автобиография Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Tired

Да... Само там някой някога е умрял... Никъде на друго място....

# 1 052
едва ли има толкова много случаи при които те изпращат да си ходиш с температура и неустановена диагноза.....нали има голям опит изродила е хиляди родилки....можем да спорим доста Peace Peace

# 1 053
  • София
Добре и да се въздържате малко. До колкото разбирам в интерес и на двете страни е темата да просъществува.
Напротив
Колкото по-бързо се забрави случая, плеснем с ръце и се прегърнем,
родилките към частната клиника ще завалят и единствените им проблеми ще бъдат достатъчно луксозно ли е, стаите самостоятелни ли са и колко мили и любезни са всички. Идилия.

Така е. А в "големите" болници ще умират и родилки, и бебета без да се чуе за тях!...

А защо смятате, че така трябва да продължи и че това винаги и занапред ще бъде приемано за нормално?
Според мен, едно от положителните неща на това, че Христо Коледаров огласи смъртта на Запряна и поиска публично истината да излезе наяве, е, че неговият пример ще бъде последван и от други. Пази Боже да има често причини примерът му да бъде следван.
Досега хората мълчаха, всичко се покриваше. Защо занапред това да не се промени?
Знам, знам...... на лекарите ще им удобно да не се шуми около грешките им.
Но пациентите защо да го правят?

# 1 054
  • Варна
Да се завърна към същността на темата...... "Истината за Запряна или какво следва?"
Хронологията е такава (основно към nadeto7): 10 март консулт с хематолог, на 13 март пункция, на 16 март изписват Запряна с препращане към Онкологията (Отново!?!?!)
Теорията, че са я препратили там, за да я диагностицират за левкемия издиша, защото още докато е била тяхна пациентка са били наясно, че такава няма.
Лекарите в Петрич...... Запряна отива на преглед след като два дни е имала температура. Веднага и се пускат изследвания и се виждат притеснителни показатели. Препоръчано е  постъване в болница, но близките тръгват към София в клиниката на Мазнейкова. Не виждам какво повече е трябвало да направят?
Факт е, че Мазнейкова е търсила причината за критичното състояние на пациентката си, направени са различни консултации. Но е неоспорим и факта, че след като изражда бебето буквално се отървава от нея. Това, според мен е главната и вина.
Дано всичко да излезе наяве в съда, защото от МЗ едва ли ще бъдат обективни.

Надявам се да се държим на ниво и да се опитаме да спазваме добрия тон в дискусията. Личните нападки идват на дневен ред, когато аргументите ни издишат. Това показва единствено слабост и няма никакво отношение към търсенето на истината.

# 1 055
Виви, на мен лично Мазнейкова ми се издигна до някаква степен в очите с този случай, не защото имам преки наблюдения от нея, всичко е от познати и почти само негативни, но все пак нямаш право да съдиш някой, за който нямаш лични наблюдения. Говоря за мен си.
Издигна ми се в очите, защото се е заела със случая.
Форумът е пълен с теми как в Токуда примерно отказали да приемат родилка с обрив, защото се съмнявали за шарка и нямали изолатор, не помня с точност случая... Или нещо си друго.
Частните клиники гледат всячески да се отърват от проблемните случаи, това го твърдя от личен опит.
Правят всичко възможно и усетят ли проблем, в прав текст ти отказват да те приемат, независимо че си плащат. Не ти искат парите.
Никога повече кракът ми няма да стъпи в такава.
А госпожата я е приела и е започнала лечение. За това трябва да й се даде уважение.
Какви са й били подбудите, не е ясно, може и да са били безкористни.
И ако се каже, че е било, за да прибере парите - друг път, този случай й струва стократно повече вече и всички са били наясно.
Непонятно ми остава защо я е изписала така безхаберно с температурата?
Наистина има неща, които се премълчават... И да излезе истината е в интерес на всички.

# 1 056
Ако истината излезе наяве няма как да е в интерес на всички. Тук става дума за човешки живот.
Съд трябва да реши, кой е виновен за това, че жена със здравословен проблем не получава адекватно лечение, поради липса на вярна диагноза и в следствие на това умира.
Да лекарите не са всесилни, но има и такива на които това трябва да се каже, защото са се самозабравили и си вярват, че са Богове, например сем Мазнейкови.

# 1 057
OFF
Виви, на мен лично Мазнейкова ми се издигна до някаква степен в очите с този случай, не защото имам преки наблюдения от нея, всичко е от познати и почти само негативни, но все пак нямаш право да съдиш някой, за който нямаш лични наблюдения. Говоря за мен си.

Аха ! Е сега ми стана  ясно защо съдиите оправдават повечето престъпници .... просто те не са техни жертви ...  Crossing Arms

п.п.. Черен хумор  Confused

# 1 058
  • в страната на чудесата

Едно от най-опасните усложнения при раждане е ДИК-синдромът.Получава се вследствие от някои състояния на бременната и родилката-високо кръвно-еклампсия.Тежка инфекция-сепсис.При бременност е нормално да има хемоконцентрация-сгъстяване на кръвта, както и намалени тромбоцити.
Всичко това, в крайна сметка може да отключи ДИК, състояние, което е крайно критично за една родилка и ако няма спешна и адекватна намеса, води до животозастрашаващи вътрешни кръвоизливи и в крайна сметка до смърт.
Предполагам, затова е преместена в друга болница, защото при тях е нямало начин да се влеят големи количества кръв, плазма Ново Севън и други жизненоважни за организма вещества, в големи количества.Когато това не се стори своевременно, се стига до нова операция -за отстраняване на матката-която всъщност е причината за голямото кървене.
Но ако ДИК-ът вече е отключил каскадата си-нарушено кръвосъсирване-обилно кървене отвсякъде-често и Господ не може да помогне....
Много малко жени са излизали от ДИК живи и здрави, за съжаление.

Ако е допусната грешка, немърливост или некомпетентност, тя трябва да излезе наяве и да бъде наказана.
Дано!
отвори пак книгите Simple Smile
с другото и аз съм съгласна...

# 1 059
  • Earth
Темата се опорочи много. А тя е истината за Запряна. Какво следва ?
Чухме гледната точка на Мазнейкова. Трябва да чуем и тази на лекарите, които са казали на  Христо, че жена му има остатъци в матката и за това е виновно секциото в клиниката на Мазнейкова. Трябва да излезе и официалният отговор на МЗ ( аз нещо не разбрах има ли го ).

Факт, е че Истината за Запряна ще бъде една за Христо Коледаров  и една за Мазнейкова.

От прочетеното си направих извода, че истината за Запряна е прехвърлянето на отговорности, започнало от гр.Петрич, където не е установено нищо сериозно в здравето й, после в клиниката на Мазнейкова при изписване с препоръка за изследвания. То е продължило и във Майчин Дом. Продължава и сега. Всеки прехвърля вината за другия. Накрая ще се окаже, че самата Запряна си е виновна. ....

# 1 060

А госпожата я е приела и е започнала лечение. За това трябва да й се даде уважение.

Тази Хипократова клетва за какво е? Това е най-нормалното и очаквано, реално и необходимо действие - да поеме случая. Това, че частни лекари не поемат тежки случаи е цинично, но обратното не е за адмирации. Уважението трябва да е точно толкова колкото към учителя. Един професионалист трябва да си върши работата. Нищо по-малко.

# 1 061
Anelia11, четох някъде, че Хипократовата клетва била отпаднала.
Иначе да, на мен лично ми е отказвана лекарска помощ точно в частна клиника с обяснението, че нямали апаратура, не можели да поемат отговорност. Истината е, че се пазят точно от случаи с фатален изход. Както се получи при мен.
Сега бебето ми е починало в държавна болница, а частната клиника е страхотна, невероятна и се препоръчва с пет ръце, крака и всякакви други крайници от всички и навсякъде.
Цинично е да.

# 1 062
Гиньо Ганев ще представи Становище на омбудсмана за правата на пациентите и акредитацията на
лечебните заведения

На 30 юли 2009 г.(четвъртък), от 11:00 ч. в сградата на националния омбудсман (София, ул. „Джордж Вашингтон” № 22) Гиньо Ганев ще даде пресконференция, на която ще представи Становище на омбудсмана на Република България относно въздействието на административните процедури за акредитация на новооткритите лечебни заведения върху правата на пациентите.

По повод постъпили сигнали, омбудсманът се самосезира по въпросите, произтичащи от текстове в Наредба №18 на министъра на здравеопазването от 20.06.2005 г. за критериите, показателите и методиката за акредитация на лечебните заведения. Гиньо Ганев проведе работни срещи с представители на професионални и пациентски организации, на държавни институции, с инвеститори в здравеопазването, експерти и граждански организации за проучване на техните позиции.

Вниманието в Становището на омбудсмана е насочено към правото на пациента на качествена медицинска помощ, правото на свободен избор на изпълнител на медицинската помощ и равнопоставеност на пациентите при ползването на здравни услуги, както и проблеми в действащата нормативна уредба.

Гиньо Ганев адресира своето Становище на вниманието на министъра на здравеопазването, директора на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), председателя на Българския лекарски съюз (БЛС). Становището ще бъде изпратено и в Министерския съвет, както и на заинтересованите граждански организации.

# 1 063
  • Варна
По достойно е да отпратиш пациент, на който не си сигурен, че можеш да помогнеш, отколкото да рискуваш живота му действайки самонадеяно.
Друг е въпросът, че някои частни клиники имат и други мотиви да го правят.

# 1 064
  • На земята, която е всъщност звезда.
По достойно е да отпратиш пациент, на който не си сигурен, че можеш да помогнеш, отколкото да рискуваш живота му действайки самонадеяно.
Друг е въпросът, че някои частни клиники имат и други мотиви да го правят.

Напълно съм съгласна с това мнение. По- добре да ме отпратят, отколокото да ми загубят времето и накрая пак да стигна там, където е трябвало да отида първоначално. Да не говрим, че мога да загубя много повече от времето си, и нямам предвид пари!

Общи условия

Активация на акаунт