Истината за Запряна или какво следва?

• 49 106
  • 1 206
  •   1
Отговори
# 1 065
  • Sofia
По достойно е да отпратиш пациент, на който не си сигурен, че можеш да помогнеш, отколкото да рискуваш живота му действайки самонадеяно.
Друг е въпросът, че някои частни клиники имат и други мотиви да го правят.

Напълно съм съгласна с това мнение. По- добре да ме отпратят, отколокото да ми загубят времето и накрая пак да стигна там, където е трябвало да отида първоначално. Да не говрим, че мога да загубя много повече от времето си, и нямам предвид пари!

Да ви кажа на мен все повече ми се струва, че тук става дума за тежко и бързо развило се заболяване, при което точно забавянето в диагнозата и премятането насам-натам се е оказало фатално.

# 1 066

Да ви кажа на мен все повече ми се струва, че тук става дума за тежко и бързо развило се заболяване, при което точно забавянето в диагнозата и премятането насам-натам се е оказало фатално.

А аз мисля, че всичкото това "премятане" насам-натам, ужасяващите "диагнози" (Запряна е била приета в онкологията след Св.София и най-вероятно си е мислила, че има рак, който крият от нея), проблемът с бебето и откъсването му от майката, последвалите операции и самият шок от тях (особено от последната), паническият страх от неизвестността, са основната причина състоянието да се влоши драстично и да стане неконтролируемо. Просто са я уморили. Дори и да няма фактическа грешка в конкретните действия (оперативни) на всеки един лекар по веригата, са я съсипали психически, от там и физически. Това мисля аз.

Иначе, Мазнейкова просто си вкарва автогол с тези нейни интервюта, участия, отворени писма и антипротести. Имам усещането, че се случва следният парадокс - хората започват да се замислят дали действително има някаква грешка в нейната болница, и същевременно тя става все по-нефотогенична и несимпатична с нападателното си поведение.

# 1 067
  • София
...
Иначе, Мазнейкова просто си вкарва автогол с тези нейни интервюта, участия, отворени писма и антипротести. Имам усещането, че се случва следният парадокс - хората започват да се замислят дали действително има някаква грешка в нейната болница, и същевременно тя става все по-нефотогенична и несимпатична с нападателното си поведение.

Не е баш така, защото иначе щеше да изглежда, че няма очи да застане пред хората... И пак щяхте да намерите за какво да я критикувате - щеше да се е скрила. А тя не се е скрила. И има какво да каже. В името на истината, Христо не беше убедителен при поставените ребром въпроси... Би трябвало конкретно формулираните обвинения, които тя поиска, да са кънтяли многократно в главата му... А той направи "засечка".

# 1 068

Това отдавна го казах и аз. Вероятно проблемът не е бил гинекологичен, но понеже е бременна, отива в АГ отделение. А ако е трябвало да отиде право в Инфекциозна? Там пък сигурно щяха да я отпратят, защото е бременна.И въобще толкова лошо стечение на обстоятелствата....
Не знам дали Мазнейкова изпитва вина по случая, но със сигурност жестоко съжалява, че се е заела със Запряна. В едно от интервютата тя казва, че е споделила със съпруга си, че има тежък случай с неизяснена диагноза и не е сигурна дали да се захваща. В това е основната и грешка - трябвало е, щом не е уверена, че може да помогне, да я прати в Университетска , Пирогов или друга голяма болница с повече диагностични възможности.

# 1 069
Интересно, Христо не се ли замисля, дали пък в Майчин дом не са объркали Запряна? Защото там отварят повторно жена му, която и без това е във критично състояние, с кръвоизливи, а накрая се оказва че матката е чиста, без плацентарни части, но пък "сварена"??? "Сварена", ама явно не от секциото при Мазнейкови....В МД както изглежда изобщо не са и допускали, че проблемите на жената може да идват от друго място, а не от матката и секциото.....

# 1 070
  • София
Интересно, Христо не се ли замисля, дали пък в Майчин дом не са объркали жена му? Защото там отварят повторно жена му, която и без това е във критично състояние, с кръвоизливи, а накрая се оказва че матката е чиста, без плацентарни части, но пък "сварена"??? "Сварена", ама явно не от секциото при Мазнейкови....

... и на 7-мия ден СЛЕД изписването отива да благодари на Мазнейкова и да почерпи за здраве... (7-мия ден, нали така каза тя???)

# 1 071
...

Не е баш така, защото иначе щеше да изглежда, че няма очи да застане пред хората... И пак щяхте да намерите за какво да я критикувате - щеше да се е скрила. А тя не се е скрила. И има какво да каже. В името на истината, Христо не беше убедителен при поставените ребром въпроси... Би трябвало конкретно формулираните обвинения, които тя поиска, да са кънтяли многократно в главата му... А той направи "засечка".

Точно за това казвам, че се случва парадокс - и на мен ми е ясно защо го прави и сигурно щеше да има недоволни, ако реагира по обратен начин. Но. Има нещо в поведението на тази жена... нещо отблъскващо може би. Не ми хареса при Гала, никак. Истината в такива случаи не се отстоява така, контра атаката не е начинът. Колкото и да си невинен, човекът отсреща е загубил близък, просто не се прави така. Излизането от равновесие, тва "господин Коледаров" нон-стоп, повишаването на гласа в лек фалцет...

Разбира се всичко това няма отношение към Истината, но има нещо общо с морала.

# 1 072
Интересно, Христо не се ли замисля, дали пък в Майчин дом не са объркали жена му? Защото там отварят повторно жена му, която и без това е във критично състояние, с кръвоизливи, а накрая се оказва че матката е чиста, без плацентарни части, но пък "сварена"??? "Сварена", ама явно не от секциото при Мазнейкови....

... и на 7-мия ден СЛЕД изписването отива да благодари на Мазнейкова и да почерпи за здраве... (7-мия ден, нали така каза тя???)

Да, но тогава все още е щастлив татко с жива съпруга.

# 1 073
  • Пловдив
viva_nova, и аз си мисля, че основната и грешка е , че е поставила диагноза рак и вероятно е решила поне да спаси детето. А тя все пак не е онколог, а гинеколог. Naughty Най-лошото е, че все големи "светила" правят такива фатални грешки. Sad
А как са я изписали като е имала температура?  Thinking

# 1 074
Grace', истината и Христо не я знае, но атакува Мазнейкова. Затова жената зае отбранителна позиция при Гала и според мен се държа достойно.

# 1 075
А как са я изписали като е имала температура?  Thinking

А какво да направят? Запрянка е консултирана и е изписана с препоръка да "продължат да търсят причината" за високата температура, защото при тях възможностите не им позволяватда намерят от какво е болна. Ако, примерно, родилка от варненската АГ болница получи белодробен проблем, как мислите, дали ще я държат при родилките, или ще я изпратят по други болници?

# 1 076
  • София

Да, но тогава все още е щастлив татко с жива съпруга.

Е, да... Ама извън обстрелваната с обвинения клиника.

# 1 077
Извън клиниката, ама не излекувана в клиниката на Мазнейкова, а изпратена да се лекува другаде!

# 1 078
Според мен, ок извадили са бебето, но носят отговорност и за майката.След като подържа висока температура и не могат да определят по каква причина е редно да преведат майката в друга болница/както са направили с бебето/.Тук аз виждам грешка на Мазнейкова.Следя темата с интерес, като майка и като, човек роден в Петрич/не живея там, за съжаление/, но за пореден път се убеждавам,че българите не сме единни.Ето, искаме истината-кой се изправи да я каже-никой.А ние само си подхвърляме реплики-кой крив, кой прав.Здравеопазването ни е под всякаква критика, но това е друга тема.

# 1 079
  • София
Извън клиниката, ама не излекувана в клиниката на Мазнейкова, а изпратена да се лекува другаде!

Да. И се обясни 100 пъти защо.

Общи условия

Активация на акаунт