Истината за Запряна или какво следва?

• 49 103
  • 1 206
  •   1
Отговори
# 1 110
Понеже гледах внимателно Горещо, пункцията или както се казва, е правена още докато е в Св. София, Коледаров си я кара с неговата кола и я връща. Излизат негативни резултати още докато е там момичето. Когато е изписана и пак вдига температура, се обаждат на дадения им номер, докторът казва ами, елате.
Отиват, приемат я, а друга докторка казва "защо го приемаме това момиче, то не е за тук". След разговор с доктора, все пак я приемат.
Това са думите на Коледаров от Горещо.
Не вярвам да излъже за нещо, което може да се провери много лесно.

Петицията си е много точна с точните въпроси.
Проблемът е че никой не се трогва да отговаря.

# 1 111
Съжалявам, че пише пак, но доста ме съмнява читав и опитен хематолог да разкарва фебрилен пациент през половин София само за да му направи стернална пункция. Тази манипулация може да се направи буквално навсякъде. Нужен е просто малък стерилен инструмент, който лекарят да носи. Т.е. не виждам причина пункцията да не е направена в "Св. София".
Много ме дразни  и думата "преведена". Когато пациент се "превежда", това става с медицински транспорт, ако е в тежко състояние го придружава медицинско лице, в епикризата изрично пише къде и за какво се насочва болният, датите, леглото са уговорени предварително.

Но някой лъже-кой? Христо Коледарав или лекарите от "Света София". Къде и кога е направена все пак тази пункция?
 Това е важно,защото ако се е знаело още на втория ден след секциото,както твърди съпругът на Запряна,че болната няма кръвно заболяване,нещата придобиват съвсем друг облик. А той твърди в интервюто си пред Венета Райкова,че резултатите от направената пункция на втория ден след секциото изключват левкемия или друго онкологично заболяване. И твърди също,че е возил в колата си жена си до онкохематологията и обратно!

Последна редакция: чт, 30 юли 2009, 08:31 от maraidara

# 1 112
  • София
...
Това са думите на Коледаров от Горещо.
...

Но Коледаров по време на разговора с Гала не можа да конкретизира грешките на Мазнейкова! Грешки, които би трябвало да е обмислял многократно в мъката си!

# 1 113
  • София
...  Каспър,не са били негативни резултатите от пункцията,напротив. Той каза,че са си отдъхнали,защото са се успокоили,че Запряна няма рак. Виж го пак.

Негативен резултат означава, че няма рак!

# 1 114
...  Каспър,не са били негативни резултатите от пункцията,напротив. Той каза,че са си отдъхнали,защото са се успокоили,че Запряна няма рак. Виж го пак.

Негативен резултат означава, че няма рак!

Да,извинете. Така е. И тогава защо пак я пращат в онкохематологията след изписването и от "Света София"?

# 1 115
  • София
maraidara, аз не мога да кажа кой и дали лъже, пиша си мнението и съмненията. Трябва да си много смел, за да позволиш на тежко болен пациент да се разнася из болниците с личен транспорт, ако не е изписан  и го пращаш за консултация, изследвания и пр. Ама наистина много смел. Защото от минутата, в която го приемеш до минутата, в която го изписваш, неговото състояние и живот е твоя лична отговорност.

# 1 116
maraidara, аз не мога да кажа кой и дали лъже, пиша си мнението и съмненията. Трябва да си много смел, за да позволиш на тежко болен пациент да се разнася из болниците с личен транспорт, ако не е изписан  и го пращаш за консултация, изследвания и пр. Ама наистина много смел. Защото от минутата, в която го приемеш до минутата, в която го изписваш, неговото състояние и живот е твоя лична отговорност.

Имелда,разбирам защо използваш думата "смел". Аз бих употребила в случая-трябва да си много безотговорен,за да постъпиш така,много смело безотговорен.  Не се съмнявам в думите на съпруга на Запряна,той казва истината.

# 1 117
Имелда Маркос, права си за пускането извън болница
аз съм се молила да ме пуснат за малко, въпреки, че състоянието ми е било леко и ми отказвано с довод, че носят отговорност и ако ми се случи нещо, отговорността е тяхна

# 1 118
  • София
Имелда, я ни кажи сега, ще се разбере ли някога какво е станало? (ти си безпристрастна страна и си в час)

# 1 119
  • София
Честно, не вярвам.
Но, според мен вероятността за някаква /щото те са бая видове/ хеморагична треска е много голяма. Неясните фебрилни състояния са много тежки за работа. И наистина може да направиш десетки изследвания и консултации и да не можеш да поставиш диагноза. Имала съм и в момента имам такъв пациент, който, слава Богу, прескочи кризата и от два дни  и е без температура. Щом няма бактериален сепсис, няма левкемия, няма огнище на инфекция в тялото /абсцес/, няма разпадащ се рак /аутопсията щеше да ги докаже/, общо взето кръгът от вероятни диагнози се разширява до инфекциозните болести и системните заболявания.

# 1 120
  • София
Добре, де, къде се завряха онези, които са оперирали Запряна преди смъртта и? Подметнаха това-онова, да се знае, че сами не са виновни и - до там!

# 1 121
Утре сутрин в Челюсти по Нова, гледайте новия Министър на Здравеопазването. Мисля че беше към 10?

# 1 122
  • София
Утре сутрин в Челюсти по Нова, гледайте новия Министър на Здравеопазването. Мисля че беше към 10?

Невъзможно! По-вероятно малко след 8.00 или 8.30

# 1 123
  • Варна

Невъзможно! По-вероятно малко след 8.00 или 8.30

След новините в 8 и прогнозата за времето започва "Челюсти"  Peace

# 1 124
  • в страната на чудесата
а системно заболяване на СТ изключено ли е? имелда знаеш ли нещо? бременна в трети триместър, левко и тромбопения, звучи малко като лупус...

Общи условия

Активация на акаунт