ЮНСКИ БЕБЕНЦА 2009(85)

• 13 451
  • 295
  •   1
Отговори
# 90
За повръщането и при нас се случва нещо странно - преди повръщаше, ако съм го сложила да легне скоро след ядене, без да се е оригнал. А през последните дни на няколко пъти ни повръща върху раменете, едновременно с оригването. Днес 2 пъти в рамките на 20 мин. го направи  Shocked  Или е от жегата, или просто съм му дала повече храна.

Допреди малко спа, стана, сука мъничко и ми заспа в ръцете. А аз през това време му четях "Малкият принц". Срам ме е да си призная, но тази книга не я бях чела, не знам защо  Embarassed  А е страшно сладка и същевременно тъжна. Не съжалявам, че не съм я чела досега, защото надали съм щяла да я разбера, ако съм била по-малка.

Като я прочета тази, ще мина на "Мечо Пух", защото и за нея нямам кой знае какви спомени...

Свалих си и сумати детски песнички и лека полека ще ги разучавам, за да му ги пея. Ако ви трябват, ето един линк, където има много такива:
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=409

# 91
За излагането на слънце-Еми винаги е под чадъра на количката,но понякога в колата я пече и е хванала страшен тен.Не я мажа с нищо,нека да събира витамин Д,полезно е.

На Еми едното оченце сълзи много от преди малко,като конюнктивид.Мисля че е от прахоляка вчера,вероятно са и се напълнили очичките с боклуци... Cry

# 92
набързо да кажа и за яденето, че малката заспа и ще използвам и аз да дремна. закусвам сутрин купичка прясно мляко с нескуик /много го обичм, като наркотик ми е и не мога без него!/, ям промишлени количества диня, пъпеш, ябълки и нектарини по- рядко, позволявам си и по кофичка кисело мляко с мюсли и каквото съм готвила за деня. ям по малко доста често, покрай кърменето ми се отваря апетит, но нямам много време покрай всичко, което върша. забелязах и че малката реве все толкова дали ще се ограничавам или не явно е без значение за нея, затова ям каквото ми се яде /е, без да прекалявам, де!/
айде, хубав и безревов ден!

# 93
  • В Европа!!!
Здравейте дружинка  Wink.
Набързо да ви пиша че трагваме за Турция с малкия.Ами то багажът му е повече от нашия  Rolling Eyes.Аз си приготвих скромно една торбичка.Ние ще бъдем на вилата сигурни около 2 седмици и ако не са ми спрели нета ще ви следя  Wink.Айде чаос от нас и ще ви разказвам как е минало първото пътиване на Дениз  Peace.

# 94
Близначковааааа, сватяяя, браво на вас, че тръгвате на път. Това е моята лелеяна мечта тия дни - да хвана някоя магистрала с бебките на задната седалка. Но съм здраво вързана за помпата, за котлона и преварената вода... На 1.08 сме канени на кръщене в Зарата и не мисля да го пропускам. Та ще сме с термосите в колата и с АМ.
Моите дами също правят фонтани понякога, но все по-рядко. Преди няколко дни Ники изповръща всичката кърма, която беше пила. Стана гьол на пода.

Толкова се радвам на мамите, които само кърмят. Прекрасно клипче, Айла!!!  Hug Благодаря за емоцията и за подкрепата. Нашите моми сучат от мен колкото да не ме обидят - дърпат 3-4 пъти и после се започва едно страшно ръмжене, придружено с ритане и юмруци по мен... #Cussing out  Свикнаха с гадните шишета и това си е! А аз така обичам да си ги гушна и да сучат. Понякога сутрин като е много гладна, а аз преливам от кърма, Сави се гушва в мен и суче и спи... Но не се наяжда и трябва да пие АМ задължително.

Гъди, четох "Малкият принц" на 18 и плаках много. А "Мечо Пух" го прочетох преди няколко години. Тези книги наистина са уникални и могат да се четат във всяка възраст. А и посланията са различни за различните възрасти :0

Раяяя, блазе ти Simple Smile Тия дни сутрин в София ми мирише на море. Гладна кокошка просо сънува Stuck Out Tongue

Kokitka, да ти е жива и здрава принцесата!!! Урааа, моето име май е най-срещаното юнско моминско име Simple Smile newsm44

Момичета, колко беше нормалната ректална температура на бебчетата??

За килата - аз замръзнах на 62 (забременях 57)! Винаги съм имала променливи килограми, но сега сякаш тялото ми каза : това са си моите кила и няма да мърдаш повече - ни нагоре, ни надолу. Иначе добре, че свалих 18 в болницата, иначе у нас нямаше да успея ...  Embarassed

За закуската - аз също закусвам попара с прясно мляко, мед и пълнозърнест хляб. Много ми е вкусно. Засега не се е отразило на малките. Понякога хапвам сандвич с пуешко и краставица.

За слънцето - не ги мажа с нищо още, но ще започна, защото слънцето тия дни е доста жежко. Нищо, че са зад чадъра и излизаме преди обяд и късно вечер. Имам едно рекламно кремче на Spirig, 25 фактор. Но май трябва да е нещо по-силно? Какво мислите?

# 95
След дългичко отсъствие, здравейте и от нас! Анито ви писа, че известно време нямахме нет, после пък лаптопът ми се прецака, та се стигна до преинсталация, та едва сега мога да пиша ...
Първо искам да честитя рождените дни на всички мами-раци: Ayas, Bellaa, Lionka, Gloria, Anyto, Фантазия, Aya (ако съм пропуснала някого, да свирка веднага!  Wink). Да сте живи и здрави, момичета, и лицата ви да са озарени с много щастливи усмивки!
Честити месечинки - първи и втори; погачи и именни дни! Да са ни здрави и послушни бебоците!

За коментираните напоследък въпроси:
Закусвам мюсли с кисело мляко или 1 Активиа с ананас. Обядвам следобедно - домат със сирене, понякога гарниран с 1 сварено яйце, парченце кашкавал и маслинки, вечеря - диня и пъпеш в промишлени количества (къде ги събирам, направо се чудя - явно коремът ми, макар че видимо е прибран, си е подобаващо разширен още, щом не усещам да ми става тежко  Joy). Като излизаме на следобедната разходка, си взимам по един сладолед. От време на време хапвам зеленчукова или пилешка супа, в къщи винаги има някакви сурови ядки и ябълков сок (100% на Флорина ми харесва). Това е - мнооого рядко ям нещо готвено. Засега не съм усетила нещо от храната ми да се отразява на Алекс.
Със слънцезащитен не мажа, гледам да е на сянка, и чадърче за количката му взех, а иначе педиатърката препоръча 50 фактор на Бюбхен.
Козметика - продължавам да ползвам само Себамед - доволна съм, засега и не мисля да я сменям.
Памперси и мокри кърпички - на Huggies, не съм пробвала с други.
Често коментирате акането - Алекс добре се справя, минимум по 3-4 пъти на ден пълни памперса, и то яко.  Mr. Green Днес за първи път, от както се е родил, не е акал толкова дълго (от снощи, преди банята), но за сметка на това сутринта пишка 3 пъти. Иначе добре качва (май бях писала - 1,3кг за 1 мес, а аз и го виждам - особено по крачетата, дупето и тумбачето.  Laughing
За погачата - той стана на 40дни във вторник (14ти) и поканихме 2 двойки приятели на ресторант. Човечето спа непробудно 2 часа и само ме питаха как съм можела да кажа, че ми е ревливо детето. Sunglasses А молитва и погача с бабите и дядовците ще правим в неделя (вдругиден).
Прохладен ден ви пожелавам с кротки дечица, отивам да разглеждам албумчетата.  Heart Eyes

# 96
Ееее, Аморе, толкова се радвам, че се завърна. Липсваха ми постовете ти.

И аз да кажа за килограмите - общо съм свалила 13, от които само 4 вкъщи. И това при положение, че ходя на аеробика два пъти седмично. Но аз смятам, че това си е в реда на нещата. Организмът ни все още се възстановява. Все пак сме качвали цели 9м. и не може като с магия да отслабнем само за месец. Чувала, че са необходими между 9 месеца и 2 години за пълното възстановяване на човек.

Аз винаги много съм се тормозела дали килцата не са ми в повече, добре ли изглеждам, привлекателна ли съм... Сега, след раждането на Павел, започнах да живея в хармония със себе си. Самата аз не знам как се получи. Това стана изведнъж. Всеки човек е уникален и неповторим. Винаги ще има някой, който да каже "Колко грозно/красиво е това момиче", но това не означава, че всички останали споделят неговото мнение. Чувствам се добре в кожата си, въпреки натрупаните кила. По-добре да бъда щастлива и да изпращам позитивна енергия на хората около мен, отколкото да се притеснявам от това дали всичко ми е наред. Нали всяка от нас има до себе си половинка, която да е безкрайно влюбена в нея - това е важното  Heart Eyes

# 97
На Еми едното оченце сълзи много от преди малко,като конюнктивид.Мисля че е от прахоляка вчера,вероятно са и се напълнили очичките с боклуци... Cry
И ние вчера бяхме така. И аз предполагам че точно от боклуците дето ги разнася гадния вятър. Звъннах на педиатърката снощи и каза да вземем капки тобрекс и да слагам по една капка три пъти дневно. Още тази сутрин нищо му нямаше на очето  Peace
Малкия успя да се изака преди час някъде newsm44 Ама само на какви неща съм тръгнала да се радвам  ooooh! Сега пак се напъва  ooooh!

# 98
полито, споделям напълно усещанията ти. Преди да забременея и аз бях луда на тема тяло и килограми, но сега се чувствам отлично - сякаш тези са си моите кила. Но подозирам, че като спра да кърмя, пак ще ме обхване същата лудост и вероятно пак ще си стана старите кила с някоя друга диета и спорт.

Хайде да си поговорим за адаптираните млека - кой какво ползва и доволен ли е? Аз съм с Аптамил и бебките го харесват, но съм чувала, че е много хранителен и вероятно затова Сави наддава така стремглаво. От друга страна Ники също е на Аптамил, но е фина и по-мъничка мадама. Дали е само до АМ или си е ген? И някой ползва ли Нутрилон?

Иви, ама как няма да се радваме  Grinning Че аз съм болна като се запекат нашите  Crazy Напоследък акат 1-2 пъти на ден (което е нищо с преди това - всеки памперс - с ако) и са омазани "до уши". Сега подканям Сави, тя се пъне, милата, ама нищо не излиза... тюх... Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 16:09 от KaterinkaM

# 99
Веднъж и аз да успея да поспя на обяд цели два часа, голям кеф Flutter

Катеринке , аз имам друго мнение за Аптамила, понеже знам, че по състав най-близо се доближава до майчиното мляко не  е чак толкова хранителен, съдя по Андреа, която преди от Фризото си спеше доволно по повечко, хем беше  и по-малка, сега на 2 ч се буди и си е доста гладна/яде не е ясно колко кърма, ако изцедя по 40-50мл и и 60мл Аптамил  или ако не и дам  кърма 90мл/  и се почва рев, докато не хапне Аптамилче и според мен изобщо не дебелее, само се издължава, тези 800грама дето  е качила за месеца, хич не ми се виждат много!! И се замислих дали да не го сменя с Лактана Био, то е на същия принцип,като Аптамила/пробиотик е/??!!!

# 100
здравейте и от мен и София тя днес става на 2 месеца .....все по послушна........

аз днес бях на профилактичен преглед и всичко и е наред ......нямам сраствания след секциото......

много на последък не пиша ама все навънка по градинките.......

Днес ще дойде и татко и майка дойде вчера и къщата е пълна......ще си пиинат за здравето на София днес......

Докато пиша я приспивах имам чуството че и на сън пея на нанананнинанианаиана и така.......и ви пиша имам чуството че цял час пиша до скоро че ще ходя да направя нещо за ядене .......целувки

И аз и давам Аптамил доволна съм от него ядохме от всички млека общо взето.....и  от птамила май съм най доволна

# 101
  • Germany

Хайде да си поговорим за адаптираните млека - кой какво ползва и доволен ли е? Аз съм с Аптамил и бебките го харесват, но съм чувала, че е много хранителен и вероятно затова Сави наддава така стремглаво. От друга страна Ники също е на Аптамил, но е фина и по-мъничка мадама. Дали е само до АМ или си е ген? И някой ползва ли Нутрилон?

И ние сме на Аптамил. Доволна съм много. Почнахме с Нутрилон, защото на баткото давахме от него, но бебчо се запече и решихме да сменим. Веднага му се регулира коремчето. Иначе и аз се бях засилила да купим Лактана Био и даже пуснах тема, но някой от мненията бяха че новата партида не засища много и се отказах. А за наддаването, смятам че е ген и мисля, че точно твоите две мацки го доказват Simple Smile

# 102
  • София
 За яденето- много обичам прясно мляко и гледам да консумирам до 1 чаша на ден- във фрапето и с мюсли евентуално. Много обичам да закусвам  кексче от овесени трици с фрапе, правя си го за 5мин. в микровълновата. не познавам лично друг на който да му харесва  Mr. Green
Иначе май още не съм яла яйца от както родих.
 Лосион против слънце не използваме. Имаше скоро тема във форума и повечето бяха на мнение, че се слага след 6 месеца.
 АМ имаме НАН1, какъвто им даваха и в Тина Киркова, но до сега съм и давала само три пъти, когато не мога да изцедя нищо от себе си. Открих му цаката де- вечер мноого диня, на мен не ми тежи, то нали до преди месец и половина съм била като глътнала цяла диня  Laughing
Аз вчера бях сигурна, че ми е дошъл цикъла, лохиите ми спряха преди десетина дни, а днес все едно нищо. На някой случвало ли му се е?

# 103
  • варна
 Hug здравейте и ние имаме снимка вече в колажите...ако може да ни сложите на първа страничка...

# 104
Здравейте!
По темата за яденето - ям всичко! Не прекалявам с млечните продукти - ограничавам се с чаша прясно мляко на ден, половин кофичка кисело. Задължително ям сирене и кашкавал - обожавам сирене с домати или сирене с диня. Също закусвам мюсли, но не с кисело, а с прясно мляко като го разреждам с вода - все пак да не прекалявам с количеството. Всеки ден ям и поне веднъж готвено. Ям и леща и боб и грах и незабелязвам да са се отразили зле на Ицко. А яйца ядох одеве  Simple Smile Плодове ям много - диня, пъпеш, нектарини, сливи, банани.
И нещо странно - ако аз съм със запек, той е с разтройство, а ако аз съм се изходила той не е акал цял ден Rolling Eyes
Козметика ползвам на Бюбхен като имам и крема за подсичане, но вместо него използвам Судокрем и съм много доволна.
Слънцезащитен купих на Мустела 50 фактор, 32 лв., но съм мазала само 2-3 пъти. Много е гъст и трудно се размазва и като го намажа стои целия бял. Купих този крем, защото не пише, че е за деца като на повечето, а че е и за бебета. Въпреки че и аз не го оставям на слънце и е под чадърче, смятам че слънцето е много силно и прониква и през козирката на количката и през чадърчето, а бебешката кожа е много нежна.
Гъди, според мен пъпчиците на Боянчо са от жегата, а не от храни. Ицко беше целия обринат по лицето с едни ситни червени пъпчици. Кожата му беше като шкурка. Сега като го кърмя винаги подлагам пелена, за да не му си опират бузките в моята кожа и да се попива потта. Като го намазах и три пъти с крема за лице и тяло на А-дерма - Дермалибур, изчезнаха веднага. Сега е с много чисто лице.

Общи условия

Активация на акаунт