ЮНСКИ БЕБЕНЦА 2009(85)

• 13 446
  • 295
  •   1
Отговори
# 240
Бихте ли ми казали какъв е ритуалът за чупенето на погачата?

В неделя ще е нашата и ми се иска само няколко роднини да поканя, а приятелки да събера следващата седмица, че не ми се смесват двете възрастови групи.

Знам, че нераждала жена трябва да я разчупи над главата ми, но гледам по снимките ви, че сумати народ я чупи и докато е време, да реагирам с поканите, за да не останем с пръст в уста!

Биха днес ваксината на Боян, плака точно 5 сек. и после пак заспа доволно  Mr. Green

# 241
Цветът на очите и аз знам,че докато се кърми бебето не се променя обикновено.Моите имат гълъбовосиви очи,но със съмнителен кафеникав отблясък на моменти.Сигурно ще станат кафяви.Баткото си се роди с кафяви и не се промениха-май само кафявите не търпят промяна. Grinning

Аз,ако не се намесват външни обстоятелства,ще си кърмя до естествено отбиване.Дори и учените не са съвсем наясно колко години е естественият кърмачески период при хората,но според мен е около три години и в никой случай по-малко от две.Дано до две годинки не ми се наложи да ги отбия,много е гадно за мен да взимам такива решения SadНо при баткото редица обстоятелства го наложиха и кърмих малко повече от година,а исках да е доста по-дълго.

# 242
Бихте ли ми казали какъв е ритуалът за чупенето на погачата?

Доколкото знам погачата се разчупва от 2 неомъжени момичета с живи родители. Също така не е хубаво един и същи повод да се празнува 2 пъти. т.е. ако погачата я правиш с роднини, когато решиш даж поканиш приятлки да им покажеш бебето не трябва пак да се прави същото , т.е. пак да се прави погача, да се разчупва и т.н., може приятелките да ги поканиш на сладки и торта, а пък роднините на погача, или обратното, както на теб ти харесва. Peace

# 243
azvasi,добавих Елена на първа страница Grinning

Феникс

# 244
  • Germany
Момичета пак с питане се включвам. Какви са изпражненията на вашите бебоци? Извинете за темата, но на бебчо от известно време са едни такива доста редички и пенести, а пък ака по 1-2 на ден и почнах да се притеснявам да не е някаква алергия. Всяко акане е свързано със страшно пъшкане и напъни и излиза с такова налягане, че се омазва целия. При Бобо не е имало такова нещо, но той пък беше все запечен от Нутрилона.. Ще се консултирам с педиатъра, но в петък, а до тогава кой знае в какви филми ще се вкарам..

# 245
Привет на всички мами и бебоци! От няколко дни не съм сядала на компа че все не остава време.Уж си имам помощник-свекърва ми , сякаш по-малко свободно време имам.Да се похваля,че днес Янитка става на 1 месец.Тя е добре след всичко преживяно покрай операцията,но засега сме на смесено хранене-кърмя и дохранвам с NAN 1,защото не й достига кърмата ми.Вече се консултирах с Aila и се надявам след нейните съвети нещата да потръгнат.Има малък напредък-беба вече не си изяжда цялата добавка от 60мл.Явно иэсуква повече кърма.Утре сме на контролен преглед в болницата и се надявам да я претеглят за да видим колко е наддала и дали ще увеличаваме добавката или не.
Честито на бебоците които също днес правят един месец newsm68 Да са живи и здрави,да папкат , спинкат и слушат мама.
Засега това е от нас,утре пак ще пиша след консултацията.

# 246
Poly_Poly, благодаря за отговора  Hug  А знаеш ли дали момичето може да е раждало и неомъжено?   newsm78

# 247
  • София
Аз знам, че момичето, което разчупва питката, трябва да е с живи родители. Добре, че не трябва да е девствено, че тогава не знам къде ще го търсим....  Laughing

# 248
Poly_Poly, благодаря за отговора  Hug  А знаеш ли дали момичето може да е раждало и неомъжено?   newsm78

Честно казано незнам, но основното да е с живи родители, май идеята да е неомъжено е свързана с това момичето да е девствено  ooooh!

# 249
Аз се поразрових и намерих малко информация за погачата:

http://www.az-jenata.com/?page=article&aid=7270

http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=155

# 250
Здравейте

Да дам отчет от консултацията - Стефан е вече 4.510 кг и 55 см - пораснал е 1.400кг от изписването и 6 см  newsm44 - само на кърма! Браво на моето голямо момче.

Дадоха ни Витамин Д - по 5 капки на ден. Явно тук дозата е по-голяма, т.к. няма достатъчно слънце. Но ми казаха, че няма значение дали е на гладно - важното е всеки ден да се дават. А за ваксините - почвали всъщност от 3-ти месец, което означва, че той няма да има никакви ваксини като си дойдем в БГ...Дано да няма проблеми, т.к. мисля да го запиша при БГ педиатър - нали му се полага, пък и ние ще седим цял месец, та не е зле да знам към кого да се обърна, ако се наложи (дано не се налага де!)

Иначе той все така си спинка по много, но има повече будни периоди - може би по 3-4 часа на ден общо. Иска да гледа и да го разнасяме. Заглежда се по въртящата се играчка над леглото, малко се кротва в люлката, но всяко забавление е максимум 10/15 мин, и след това мама и тате трябва да се правят на маймунки  smile3534 smile3533  love001 smile3501 Важното е, че не плаче, а е общителен  Wink

Днес му направихме и снимка с торта с 1 свещичка - отбелязахме повода така да се каже...

Да питам и аз за тази погача - ние няма да правим, но може ли да направим нещо подобно като се въренм в БГ след месец и половина? То ние тогава ще правим кръщене, та се чудя - сигурно ще минем само с кръщенето...

И още един въпрос - ние ще се приберем септември и ще сме в Дружба 2. Момичетата, които живеят в този район или около Плиска, да ми препоръчате добър педиатър? Важното за мен е да не е някой стресиращ, и да е на удобно място с градски транспорт...

Приятна вечер и спокойна нощ на всички!

# 251
Snowwhite, Нашият, на Феникс и на Гмаринова педиатър е точно до Плиска, никак не е стресиращ, казва се д-р Крайселски. Ако решиш, ще ти дам негови координати на лични.

# 252
Кате, благодаря за споделеното Hug Ти винаги намираш време да опишеш впечатленията си и с това да осветлиш и нас /аз лично не съм била при Драганов, но съм чувала хубави неща за него/.

Аз пък знам, че погачата трябва да я меси жена със здрави деца и че не се изнася нищо от дома /от нещата за ядене/. Знам също, че жените играят ролята на орисници и наричат по нещо на бебето докато пускат парички в кърпата, в която са и събраните трохи от разчупването на питата. Май има и вариации, но аз ще я правя като миналия път. Освен това се носи по нещо сладко за майката /смятало се е, че помага за кърмата - но предвид алергените аз съм носила компоти или плодове или бисквити Simple Smile/ и подарък за бебо. Ритуалът се нарича представяне на новороденото в обществото.

Докога ще кърмя? - не си задавам въпроса така, а по-скоро какво ще направя със захранването - то до голяма степен определя честотата и продължителността за този "процес", а той си е едно нежно преживяване, което не искам да изгубя...Да ви споделя, че е много мъчно да отбиеш детенце, което е привързано към кърменето, а така беше при мен - вярно една седмица-две, но ми беше тежко, докато около годинката беше по-податлив за отбиване по мое желание, ако имах такова.  newsm78 И аз не знам. Надявам се бебо да ми покаже. Изобщо не допускам мисълта, че няма да имам кърма  Naughty Wink

Честито на всички пораснали бебенца!

Аз пак ще ограничавам млечните, от които ядях само кисело мляко, сирене, малко кашкавал...На бебо му е излязла екзема на челото. Но съм се заредила със сусамов тахан и ща не ща започвам да го консумирам, че калций няма откъде да си набавям.

Спокойна нощ, мами и вие бебоци спете спокойно Simple Smile

Последна редакция: вт, 21 юли 2009, 22:22 от ayas

# 253
Мммммм, аз май известно време няма да имам нет...И да кажа, че се чудя да;и да правя погача, тъй като със сигурност няма да е както трябва. Пък и лелите на моята беба вече си дадоха подаръците, освен това не сме спазвали това  да сме затворени вкъщи 40 дни...май ще е много половинчато. Да си призная иска ми се да го направя, но не виждам как ще стане  newsm78
Спокойна нощ на всички Simple Smile

# 254
Poly Poly за  дни стават паспортчетата, и струва 16 лв. като отидох да подавам документите ме гледаха тъпо-явно не са виждали паспорт за двумесечни Wink на границата също бяха изумени.

Албена
бебата ти страшно ме кефи.Всъщност и другите ти деца са много красиви и евала ,че си се навила за още едно.
Аз нямам търпение да бременея и да раждам пак Simple Smile

Днес си стоим с една приятелка в градинката зад Сити центъра.Аз кърмя двата бебока.По едно време минава майка с близначета-бебета и естествено се почва разговор.И както си говорим и се появява още една майка с близнаци-момчета на 2 години,еееее такава среща на близнаци случайна беше невероятна направо.

Питах по колко време кърмите ,защото ние ядем по 10 минути в повечето случай и си викам брейй много кратко ,какво е туй нещо.Преди висяха по 1 час и кърмех през 2 часа,а сега по 10 мин през 3 часа,а вечер само в 10ч,после в 3 ,после в 6.Кой ми го дава толкова спане Wink Че по едно време почна да ми се вие свят и да ми е черно пред очите от недоспиване.

Забелязах ,че ви е харесал новия албум който създадох "Моя татко-най хубавия татко",хайде момичета-да го напълним  Simple Smile Да видим татковците с техните дечица bowuu  ylinfant

Последна редакция: вт, 21 юли 2009, 23:03 от Bliznachkova

Общи условия

Активация на акаунт