Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 44-та тема

• 78 603
  • 663
  •   1
Отговори
# 195

Някой може ли да ми каже как правите пицата да стане тънка, тънка.... newsm78

като си направиш първо тънък блат.
Сочната плънка да не те притеснява, изпича се добре блатчето, защото е тънко.
Включваш печката на мах Т* и едва тогава подготвяш пицата. Не оставяш да втасва - само предварително тестото е втасало.
Не намазваш тавата с олио, а поръсваш с царевично /или друго несладко/ нишесте.
Поставяш в загрятата фурна и за 10 мин. е готова.
Тънка, хрупкава коричка и сочна плънка.

А смокини има ли вече за сладко  newsm78 пропуснала съм, май трябва да погледна.

А как точно да я разточа тънка...като я разточвам и тестото се събира и пак става дебела  Embarassed

А смокините, баща ми ги донесе от морето....

# 196
При нас нищо интересно тези дни, хапваме навън или сме на гости.
Но пък ето 2 "прегръщащи" се мохито на фона на нощна София Wink

# 197
От мен в този горещ   Nature Sunny неделен ден,обичайните гризачки,но в друга форма

От вчера едни пълнени доматки с булгур и гъби

И един експеримент ръжени сиренки

Нямам думи просто какви красоти сте спретнали  Кремче Ванилия   nordina  и на двете ви хлябовете са чудни чак ми иде да се пресегна да си отчупя   chef
Пеп-чо изклщчително вкусно изглеждат тези произведения на изкуството.
Labrex много изкусителен кекс си спретнала   bouquet
Ася ще може ли рецептата и за лучената тарта и за питките изглеждат адски вкусни.
mari eta страхотно меню си спретнала   bouquet

Tari Tasartir
ще може ли линк към рецептата на тези сладки много добре изглеждат,пък и имам малко извара и незнам какво да я правя.
И всичко въобще изглежда адски вкусно,само майсторки сте се събрали.
Приятен неделен ден.

# 198
  • София
Пепчо, пилешкият джоб с боровинки и сирена е....ммм....фантазия. Crazy
felicidad17 , страхотна снимка, а и Мохито обичам. Simple Smile
Днес при нас имаше салатка,

мноооого вкусен бобец/отдавна му се каня/ ,

содени питки с домашен кашкавал

и домашен сладолед.

# 199
Ммм, Нелл@, тези домати изглеждат превъзходно Heart Eyes
Гелева, бобът ти с тези люти чушки и тези питки е неустоим Heart Eyes
Днес чушки с доматен сос и кутабът на Лабрекс. (със сирене, копър и магданоз). Лабрекс, благодаря за рецептата, стана изключително вкусен Heart Eyes Следващият път ще експериментирам и с други плънки Peace

# 200
  • На брега на реката
Гелева, твоите снимки са доказателство, че храната е не само вкус  Wink Такова простичко меню, а толкова вкусно и неустоимо изглежда!!!  eat
 smile3501 Браво за снимките   bouquet

# 201
nell@ уникални домати Peace
Велик човек е дал рецептата за бърканата пица,ако не се лъжа Рени55 newsm78  ,толкова лесно и вкусно нещо не съм правила,огромно благодаря newsm74 newsm51      и печени чушки с оцет и олио

# 202
  • На брега на реката
nell@ уникални домати Peace
Велик човек е дал рецептата за бърканата пица,ако не се лъжа Рени55 newsm78  ,толкова лесно и вкусно нещо не съм правила,огромно благодаря newsm74 newsm51    

Вече няколко пъти се споменава бърканата пица. Къде да я търся? Не ми излиза в търсачката.  newsm78

# 203

Мими, аз  ще я правя за първи път, но ми хареса идеята  Бъркана пица

# 204
  • На брега на реката

Мими, аз  ще я правя за първи път, но ми хареса идеята  Бъркана пица

Благодаря  Wink Точно като за мен, че не обичам много месене и точене Blush

# 205
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Ася ще може ли рецептата и за лучената тарта и за питките изглеждат адски вкусни.

какви питки?  newsm78
не съм правила скоро.
едното е снимка на цялата тарта, да не си помислила, че е питка? Thinking

тестото е вода, брашно, сол и по 1 с.л. оцет и зехтин.
меси се до меко тесто.
разделя се на 2 и се разточва тънко.

плънката е връзка пресен лук, 500 гр. извара, 2 яйца, кимион и чубрица.
слагам едната кора, трябва да излиза от тавата.
изливам плънката и слагам отгоре втората кора.
прихлупвам крайчетата на долната кора, притискам и пека.

за обед имахме буритос с наличното в хладилника  Mr. Green

# 206
nen-4o много ми хареса детския пилешки джоб.  Heart Eyes Можеш ли да кажеш как точно го приготви  Praynig  Hug

е то няма нищо детско в него, просто децата отказват да ядат такива смесици като  пиле с мед и пиле с боровинки...

Дълбок страничен разрез на пилешки гърди - пеперудата филе, срязано на две части.
Предварително мариновано в съставки по желание - аз слагам малко водка, малко соев сос, малко червен и черен пипер, майорана и чесън - счукан или на прах, каквото дойде.
След 2-3 часа /или повече/ изцеждам маринатата и ги пълня:
Резен кашкавал/или моцарела, резен филе или шунка,  1 лъж. нарязани обезкостени маслини /понякога специално за половинът слагам 1 пълна лъжица магданоз, стават много ароматни/.
Щипвам всеки джоб с по 2 клечки за зъби /или шишчета/, овалвам в галета и пържа/задушавам в тиган, който затварям с капак. Така няма шанс да остане вътре месото сурово.

А как точно да я разточа тънка...като я разточвам и тестото се събира и пак става дебела  Embarassed

Никога не ми се събира тестото за пица, откакто го правя по тази рецепта. Е тя е примерно, +- по малко от нещо си винаги варира, но това е основата.
Кората е винаги малко по-голяма от дъното на тавата и остава като борд, за да не се разтече плънката по ръба.

felicidad17 , обожавам чушки с доматен сос  Crazy аз какво ли не обожавам, освен треволяци  Blush

Ася, питките правиш ли ги или купваш? Много апетитно изглежда   bouquet

# 207
asyalein      моя е грешката ама нали все правиш вкусотии и съм останала с впечатление,че питките са твои,а те били на Роца,извинявам се за грешката.
felicidad17      страхотна маса си спретнала.

Гелева    като ти гледам бобеца с тая чудна питка ми иде да нападам през монитора и с тази люта чушка направо   Crazy ,приказка.

beniii      бърканата пица е един път ,и аз ще я пробвам скоро.

# 208
ох,тази бъркана пица май ще ме изкуши да я направя,като разправяте че е лесна и вкусна  Grinning

аз да си покажа тръбичките с вишни на Селма-не станаха кой знае колко красиви,но наистина божествено вкусни  #Crazy

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=13635789

Селма,за рецептата   bouquet

# 209
  • София-Младост
Фантастични неща отново, аз предвидливо хапнах... за н-ти път май днес  Embarassed
От мен пастицио по рецепта на mari_eta, аз много обичам паста, затова съм много доволна от рецептата, само следващият път количеството макарони ще е наполовина, предпочитам с повече сос.

Общи условия

Активация на акаунт