Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 44-та тема

• 78 621
  • 663
  •   1
Отговори
# 210
  • У дома !
Крем карамел от мен,но не в купички,а в тава:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=13637994
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=13637983

Някой да сподели, от къде да си купя купички, и кои са по-хубави метални,стъклени,а може би порцеланови newsm78

# 211
Eиииииий големи вкуснотии тук Crazyи бърканата пица трябва да направя и тези чушки felicidad17 изглеждат божествени.И Гелева тези домати с булгур ммм Crazy
felicidad17 как правиш мухито-то много освежаващо изглежда
При нас за обяд ориенталска кухня "Табуле"

# 212
Моите са метални и съм доволна от тях.  Peace Стъклените знам, че трябва здължително да са огнеупорни, а за порцеланови за първи път чувам. Не съм сигурна дали порцеланът би издържал на високите градуси...  newsm78 Металните купички си купих от Кауфланд. Сигурна съм, че и в магазините за домашни потреби също трябва да има.

Аз ги измислих накрая тези тиквички /дето вчера им се чудих/ и преди малко заформих една импровизация,   Mr. Green , като се опече ще покажа снимка, стига да прилича на нещо, де. Simple Smile

Мъжът ми като разбра, че ще пълня тиквички, заяви, че няма да ги яде. Идеята за мусака също отхвърли, никак не й е фен на мусаката от тиквички, макар, че аз никога не съм му правила. Незнам кой и какво му е готвил, но се надявам да хареса мойта измишльотина.

Правих я по същия начин, както правя лазанята, само че вместо кори - тиквички.  Simple Smile

# 213
Моите са метални и съм доволна от тях.  Peace Стъклените знам, че трябва здължително да са огнеупорни, а за порцеланови за първи път чувам. Не съм сигурна дали порцеланът би издържал на високите градуси...  newsm78

има, има  Laughing Laughing особено в луксозните  домашни  потреби и ТСМ-тата. На едни хубав ицени  Crazy
Огнеупорни от стъкло и метални /но не алуминий/ има в почти всички домашни потреби. 

# 214
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Ася, питките правиш ли ги или купваш? Много апетитно изглежда   bouquet

буритосите ли?
да, собствено производство са...

сдобих се с автомат за правене на фунийки за сладолед  Mr. Green
прави се тънка кръгла вафла и после се завива с един конус.
ама нас ни мързи, а и сладолед не ядем много и сега експериментирам здраво с новия уред.

с такива вафли правих и блатовете на шоколадовата торта, която показах в миналата тема, правих stroopwafels, за които умирам просто и заради тях си купих машинката Twisted Evil Blush, и сега буритоса правихме там... Mr. Green
стават бързо, не точа вече по половин час и не вися на котлона  Whistling

абе доволна съм Mr. Green
особено и откакто мъжът ми се почувства призван да прави вафлоподобни неща  Sunglasses

# 215
Ето я и моята импровизация - запеканка с кайма, тиквички и гъбки:

Стана вкусно.  Heart Eyes Мъжът ми я хареса.  Grinning И въпреки това част от тиквичките си останаха в чинията.  Mr. Green

# 216
  • пак на Рив Гош
с такива вафли правих и блатовете на шоколадовата торта, която показах в миналата тема, правих stroopwafels, за които умирам просто и заради тях си купих машинката Twisted Evil Blush, и сега буритоса правихме там... Mr. Green
стават бързо, не точа вече по половин час и не вися на котлона  Whistling

Тъкмо щях да те питам с уред за вафли ли прави буритосите, че гофрирани ми се видяха на снимката  Grinning А за строопвафел си абсолютно права - направо са разкошни, имам един приятел в Холандия и всеки път като се виждаме го тормозя да ми носи.  Wink

Пети, Кремче Ванилия, мерси за разясненията за плантаните  Hug. Ще знам за следващия път какви да ги търся  Laughing

Момичета, всички, които питахте - рецептата за питките е тук. Малко се забавих с писането, но вчера имахме гости, а вечерта бяхме да гледаме последния Хари Потър  Embarassed
От мен днес едни пълнени тиквички с ориз за гарнитура:

и кейк с Кока-Кола (рецептата за интересуващите се):

Bеrgkristall - чудесно решение за горещите дни с табулето Simple Smile.
Пепчо, сега ще правя твоите патладжанени ветрила, и вече съм хвърлила око на кордоните ти блю за възрастни  Laughing

Последна редакция: нд, 19 юли 2009, 17:06 от Роца

# 217
...

Някой да сподели, от къде да си купя купички, и кои са по-хубави метални,стъклени,а може би порцеланови newsm78

METRO мила, днес си купих бяха 8,17 лв. 40-50 бр. алуминиеви. Пробвала съм ги - добри са. Даже и по няколко пъти успявах да ги използвам Wink докато ги открия пак.

# 218
  • София
Моля заповядайте !

Много държа да ви почерпя с този хляб, защото го правих по рецепта останала от баба ми. Майката на моята майка е починала, когато аз съм бил бебе на един месец и не я помня, но нейните рецепти направо са незаменими.

Това е хляб с картофи. Много често го правят по сливенския край. Аз естествено малко съм модифицирал рецептата, но ви уверявам, че и с оригиналната рецепта хляба е с неповторим вкус.

[Снимките са линк към по-голями изображения]

# 219
  • София /Абсурдистан
дядо хаджия ще дадеш ли рецептата Simple Smile

# 220
Bergkristall кафява захар се размесва в хаванче с листа от мента (джоджен, ако няма мента), добавя се сок от лайм, бакарди или друг ром и се долива със сода (спрайт, който обича по-сладко). Сервира се с много лед и кубчета лайм Peace
Роца, страхотно меню Heart Eyes

# 221
За закуска мекици и с останалото тесто пица. Simple Smile

# 222
Моля заповядайте !

Много държа да ви почерпя с този хляб, защото го правих по рецепта останала от баба ми. .........Това е хляб с картофи. ............. но ви уверявам, че и с оригиналната рецепта хляба е с неповторим вкус.

Аааа, дядо хаджия, не така Naughty, на тебе ти стана навик да хвърлиш бомбата и да се оттеглиш. И се почва едно питане за рецептата............Я да вземеш да си направиш тема в Любими-те, да си пишеш там рецептичките, че да не те питаме непрекъснато. А тоя хляб го правеше и моята баба, беше страшно вкусен и мек, но ми е останало нещо от нея, че не е много траен, т.е., че не е траен като другия хляб. А тя печеше не помня на колко време хлябове в пещ на двора и имаше за по-дълъг период. Интересно, че нямам спомен да съм яла сух хляб при нея, режеше едни големи филии от кръгли хлябове, държеше ги завити с кърпи, мажеше с домашно краве масло.............мноооого има да си спомням вкусотиите и. Heart Eyes Grinning

Pety , много примамлива пица! Heart Eyes  bouquet

# 223
  • На брега на реката
дядо хаджия ще дадеш ли рецептата Simple Smile

Той метна този хляб в 3-4 теми и сега го следваме  пак от една в друга,  да видим къде пък ще метне рецептата.  Joy

# 224
  • София
Ми какво да правя като само в 3-4 теми е подходящо да се пише за този хляб.  Laughing

Ето я рецептата !

Значи месил съм на машина. Ама си мисля, че последователността би трябвало да е валидна и за месене на ръка. На нас ни трябваше голям хляб, че майка ми идва у нас на гости пък сме си и много хора.

Labrex ми значи тя майка точно обратното разправяше, че хляба си оставал дълго време мек. Ама ще видим. Аз съм отделил и скрил едно парче и ще дебна.

Общи условия

Активация на акаунт