Гука и се смее МАЙското дете, а мама е на седмото небе. Тема №9

• 13 845
  • 286
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Скъпи момичета, привет и от нас! KayRenn, не съм ви забравила, даже напротив, ужасно ми липсвате и се опитвам почти всеки ден да следя форума. За съжаление рядко пиша, защото останах без помощ вкъщи, мама си замина, тя живее в Швеция и не може да отсъства повече от два месеца от там, а мъжът ми е по цял ден на работа и отделно постоянно пътува командировки из Северна България. Като ви чета, се успокоявам много - и аз постоянно се терзая дали ми стига кърмата, защото особено вечер Яна ми прави същите номера, захапва гърдата, суче 5 минути и после започва неистово да рита с ръце и крака и да се дърпа, същото се получава и като я сложа и на другата гърда. Иначе я кърмя на поискване и нямаме никакъв режим, днес например, от обяд насам цока на всеки час, по малко, спейки....оказа се, че ми е много удобно да я кърмя легнала.
Исках да споделя нещо по повод алергиите и да успокоя Maria Chiara.  Яна се беше обринала страхотно по лицето, врата, гърдичките и свивките на ръчичките. Отделно в изпражненията й имаше доста слуз и бяха зеленикави. Това се проточи близо месец. Накрая отидохме на преглед в Токуда при детски гастроентеролог и тя отсече, че това е алергия към белтъка на млякото и ми каза, че трябва да спазвам стриктна диета. Започнах диетата, но резултат нулев, само дето кърмата ми намаля, аз и без това нямам много. Добре, че едни наши приятели ни препоръчаха да пробваме с хомеопатия. Не вярвах, но само с две давания на лекарството, обривът почти изчезна и акитата отново станаха нормални. Иначе от родилния дом си имаме стафилококова инфекция и сега ще попитам нашия хомеопат дали може да я лекуваме и нея, защото нослето й е ужасно запушено и особено нощно време много се мъчи милата. Ами това е от нас, ще гледам да се включвам по-често, много ще се радвам и да се присъединя към следващата софийска срещичка. Целувки!!!

# 61
  • София
waterlilia, на нас ни показа педиатърката, ама и аз позабравих някои от нещата  Embarassed Надявам се ортопедът да припомни, а аз ще споделя.
MINOLTICHKA, страхотни снимки!!
Бубче, радвам се, че се върна на линия! Ще се оглеждам!;)
А къде се загуби Бебз?

# 62
waterlilia - аз правя и масажи и гимнастика на Бо. След банята сутрин си играем и тогава ги включчвам в пълна сила.. хайде хоп насам, хайде хоп натам Simple Smile и бебо е много весел . Така, че даже си ги търся вече Simple Smile))  

Относно алергиите и аз имам какво да споделя. Бях си купила фъстъци един ден. Не обичам., но много ми се доядоха. Следствие на което вечерта Борис беше червен като домат. Ако се сещате едни червени чаршафи на офце. Много се доближаваше до това червено.. Понеже беше  в 11 вечерта извиках баща ми веднага. Човека като го видя вика, такова червено бебе не съм виждал .. Нахака му урбазон и май още някаква смес. Сега подобно зачервяване прави и от прясното мляко. Така, че и аз внимавам какво ям. Ама пусто  не всичкио можеш да знаеш. А как да се сетя, че  нещо дето по принцп не го ям, ще ми алергизира детето. Виж за прясното мляко ми е голям проблем защото много обичам.

Аз съм за ранната разходка, както се видя на старт съм даже в 7  и 30 Simple Smile)))) Навън е супер по това време... smile3521

smile3532 ето ви нещо за гимнастиката http://fishki.net/comment.php?id=54528  smile3532

# 63
KayRenn - Благодаря ти! Винаги си насреща! Hug Hug Hug
 Проблема ми е, че малката яде на 3 часа и яденето и продължава по 10 мин. , след което започва да се дърпа, и за това се тормозя. Ама явно докато не разбера дали е качила добре или не, няма да се успокоя. Ако качва добре значи се наяжда за толкова кратко време, иначе не знам. Иначе пък нощем не се буди често - към 4-5 едни път и после чак към 8-9, ама пък когато е сънена яде по 20 мин. , но все я побутвам тогава Confused Абе голямо сме чудо ooooh!

# 64
Момичета забравих да питам лекарката дали може да се къпе бебето след ваксината,  мисля че бяхте го коментирали ама не си спомням. Ние си го къпахме като му биха противохепатитната, ама сега незнам пречи ли?
Качил е 1100 и е порастнал с 5 см, вече е 5990, 63см.

Аз като гледам твоя младеж добре се движи. Родил се е 3300 ,51 см  а сега е  почти 6 кг. 63см ... Чак се сепнах за моя.. Роди се 3700, 52см  а онзи ден беше 5300, 59см - за два месеца и 6 дена е качил 1600 и е пораснал 7см... Брях, не, че не е в нормите.. ама дали му стига млякцето на тоз човек?!?! Да не би да плаче и от това  newsm78 newsm78 newsm78

Laughing Аз пък се притеснявах, да не е качил прекалено много, че с това кърмене на всеки 1.5 напоследък  Crazy, ама в норми си наддава детето. Всяко бебче си е различно, така че не е за сравняване, да са здравички и усмихнати само.
Страхотни снимки  newsm10 браво на вашия тати. Как искам и аз такава разходка по безлюдния плаж  Sad както и с вас в морската, ама още не зме за там  Naughty с тия 15 минутни разходки дет ги правим, иначе вие няма да ни искате в групата  hahaha

# 65
  • Велико Търново
Аз къпя след ваксина Peace

# 66
Luni4ka, на нас доки ни забрани да се къпем след ваксината. Можело само дупето Laughing

# 67
Милички Лецитин ли беше при запушен канал и зачервена гърда + температура? И в какви дози?  newsm45

# 68
хехехехехехххеееее......ще падна от смях  rotfImbo rotfImao

# 69
  • София/Варна
Валче, нормално е като е будна да действа по-експедитивно, а като е сънена да се помайва на гърдата. Ако имаш възможност, за твое успокоение, да идеш при педиатърката да я изтегли, не виждам основание да ти откаже.
MINOLTICHKA, ако успея да изритвам мъж ми в тия ранни часове, и аз ще се присъединя на ранните разходки към теб след 2-3 седмици. Обожавам да меря алеите из Морската Simple Smile.

# 70
MINOLTICHKA, ако успея да изритвам мъж ми в тия ранни часове, и аз ще се присъединя на ранните разходки към теб след 2-3 седмици. Обожавам да меря алеите из Морската Simple Smile.

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ това е приказка   bouquet

Ако знаете каква буря разминахме пак.. Точно се прибрахме и заваля..Ама едни вертове , хвърчащи колони, направоооо ужасТ smile3556 Пак бягахме кат диви псета, хората ни гледаха подигравателно...ама я да видим ся кой ша са смее последен.  Joy

Момичета смятам да си шия такъв слинг /"шарф"/но тъй като ширината на плата е достатъчна за два слинга, предлагам на някоя мама ако иска да си направим комбина. Цвета или шарките за мен нямат значение - стига да не са розови

Последна редакция: чт, 16 юли 2009, 20:13 от MINOLTICHKA

# 71
  • Sofia
Ех, тъкмо да се похваля, че моят Любчо не гъкна при пентаксима, пък то и другите двама герои имало тука  Crossing Arms Аз стоях не гледах и охках. Сестрата се заля от смях, а бебо изобщо не се обади  #Crazy Не се е метнал на майка си. Ние сме 6 кг и 61 см. , според мъжа ми  - 62 см

Тези дни бяхме само на кърма. Бяхме при баба ми с майка и имах време да се цедя на воля. И снощи се прибрахме в София, а резултатът е, че от пет хранения досега имам едно изцяло АМ, изобщо не мисля че и за последното ще събера достатъчно кърма. На какво се дължи сега това видимо намаление newsm78 Такива дни ме обезкуражават ужасно.

Някой питаше за ревността - аз съм ужасно ревнива. И аз хич не обичам да го давам на свеки Mr. Green А тя като каже- хайде вие се разходете, ние с бебо тук на сянка. И ти щеш не щеш тръгваш да се разхождаш Crossing Arms Добре, че не е на 100 м, а на 60-70 км.

# 72
  • София

Момичета смятам да си шия такъв слинг /"шарф"/но тъй като ширината на плата е достатъчна за два слинга, предлагам на някоя мама ако иска да си направим комбина. Цвета или шарките за мен нямат значение - стига да не са розови
  Ние с Кайрен още докато бяхме бременни си направихме такава комбина и сега имам два слинга шал за почти без пари. Слава богу освен първия месец сега почти не ми се налага да ги ползвам, защото бебка е кротка  Simple Smile

# 73
  • София
Милички Лецитин ли беше при запушен канал и зачервена гърда + температура? И в какви дози?  newsm45
   Лецитина е профилактично средство, основното е да се пребориш първо със запушването.  Преди кърмене топли компреси – кърпа с топла вода, бутилка с топла вода, горещ душ или директно под струята на чешмата. Желателно е да кърмиш по-често, например през 2-3 часа, като винаги започваш с проблемната гърда. По време на кърмене може да правиш масажи – поглаждащи движения от основата на гърдата към зърното, компресия на гърдата, с цел да се подпомогне бебето да ги изсуче. След кърмене може да опиташ да изцедиш малко и след това да направиш студени компреси – кърпа със студена вода или компрес със зелев лист /от прясна зелка взимате едно листо, измивате го, махате дебелата жила, надупчвате или намачквате леко да си пусне сока и слагате на мястото/.
Също е важно да пиеш достатъчно течности, поне 2 л дневно, да почиваш повече, ако може през деня няколко пъти да вдигаш краката на стената за подобряване на циркулацията.
Може да взимаш и Лецитин /от аптеката/ 3-4 капсули от 1200 мг за 24 часа. Това е хранителна добавка, която действа като емулгатор – разтваря мастните капки във водна среда до образуване на хомогена смес. Използва се в сладкарството. След преминаване на запушването, постепенно се намалява с по една капсула през ден. Профилактично може да продължиш да приемаш по 1 капсула дневно дълго време. С тези мерки би трябвало да почувстваш облекчение след 24 часа. Ако след прилагането им няма видимо подобрение в ситуацията, най-добре е  да се обърнеш към специалист мамолог, нещо до което вярвам няма да се стигне.

# 74
  • София
Да, Луничка!Лецитин се пие за такива случаи! Лично съм изпробвала това средство в началото, когато ми дойде кърмата и бях супер доволна. Пиех по 2 капсули. Гърдите ми бяха доста червени и втвърдени и се оправиха за 3 дни.

Днес макар и за малко успахме да се видим с Лято и много се радвам! Така че, Бубчепри първа възможност идвай към Борисовата градина.
Минолтичка браво, че сте се прибрали навреме, а слинг-шал аз си купих още в 9 месец и сега се чудя как да го ползвам...в началото заради операцията не можех, а сега е горещо лято и ще се сварим с бебчо, а и нещо ми е невъзможно да пъхна Божко вътре.

Общи условия

Активация на акаунт