Самостоятелно в тоалетната

• 6 832
  • 125
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте! Подробно изчетох темата т.к. и при нас случая е "класически".С тръгването на градина спряха да ходят по голяма нужда там, а вечер бягат от колата към къщи, че зора е голям! Дори на баткото му се случи "авария" месец преди да завърши градината - на 6,5 год.Голям резил ама случва се.Мислел, 4е ще издържи човекът ама....
Вината е моя сигурно, че не настоявам да го убедя, че не е задължително да постигне "съвършеното" избърсване.
Въпреки това абсолютно ПОДКРЕПЯМ ПЕНЕЛОПЕ във всиките и постове по темата!

# 106
  • софия
В градината още първа група попаднахме на подходящата леличка.Винаги някак намира времето да ги обслужи в тоалетната.А в Монтана ходи на ясла 4 месеца.Там дори им мият дупетата, получавала съм и изпрани гащи.Аз не съм разчитала на госпожите.Много ми е тъпо етикетчето "елитна детска градина".Ами ако е безотговорна леличката.От детската градина съм разчитала да се прибере нахранена , суха и с незачервено  дупе.За английски говоримо има време.Пожелавам на всички оправни и отговорни лелички .

# 107
Моето дете не може да се обслужва сам. Според мен преди 1 клас няма да стане

# 108
Ще опитам със съвета за проверка на гащите,дано да се получи.Благодаря ви.

# 109
  • софия
Моето дете не може да се обслужва сам. Според мен преди 1 клас няма да стане
Сега провеждам терапия, за да се справя с училищните условия.От септември е предучилищна.Тоалетната е на другия коридор в училището.Тя току-що разбра , че има мъжка и женска тоалетна.От един месец не я обслужвам аз, а тя ме вика да видя как е след голяма нужда.Добре се справя.Бърше се първо с мокра, после със суха кърпа.Дали ще се сети сама да си вземе и двете кърпи преди да отиде ..........Но и е обяснено , че е голяма и няма лелички след тоалетната.Каквото стане , стане.

# 110
О , това е болна тема и за мен . Другата седмица тръгва първа група и ще видим как ще се справи с бърсането на дупе. Пробвах да го уча с влажни кърпички , но проблема е ,че след избърсването на дупето почва и лицето , ръцете и каквото му падне със същата кърпичка.  Sick  Но не мисля да правя драми ако е с нацапотени гащи.

# 111
                     Цвети,ти ме разсмя вече с това бърсане!Не си мислете,че децата са сами в тоалетната ,винаги има човек при тях.В първа група децата се учат какво е тоалетна ,много от тях ползват само гърне,а други само памперси та...сетете се ,че и ние имаме деца и сме наясно.Никой не оставя децата , а ги водим и обясняваме поне един-два месеца докато разберат всички.Вярно е ,че има много деца ,които сами си казват и могат доста за възрастта си ,но това не значи ,че всички не се подсещат поне по 20 пъти на ден.Нали трябва да се изгради навик и това става лесно когато учителите и родителите си помагат и изискванията към детето се уеднаквят.Трудно се оправя детето ако мама иска едно , а госпожата друго.За това казах разговаряйте и обяснявайте особеностите на детето си,чуйте и съветите на учителите без да изпадате в шок от това ,че са ви казали да ги учите сами да се обслужват.

# 112
Благодаря за темата ! Те наистина са за да си сверяваме часовниците. Моят малчуган не желае да ходи на голямото гърне и аз досега не съм мислила, че е време не само за това, но и да се бърше сам. Засега не е приет на градина, но се надявам септемврийското класиране да ни огрее и явно трябва да поработим по въпроса с бърсането.
А как ги приучихте да ходят на голямото гърне? Моят просто не иска. Преди няколко месеца опитахме за пръв път и по невнимание аз не съм сложила явно детската дъска хубаво, та....не е паднал в тоалетната  hahaha, но се наклони и оттогава не ще да чуе за голямото гърне. Иначе навън си ходи прав по малка нужда на дърво.

# 113
...
Вината е моя сигурно, че не настоявам да го убедя, че не е задължително да постигне "съвършеното" избърсване ...

Не се обвинявай, до характер и чувствителност е, някои се стряскат повече, други не, аз колко съм приказвала и обяснявала за съвършеното избърсване, но на нея въобще не й пука, ходи навсякъде, без значение дори дали има т. хартия  Rolling Eyes

# 114
След като тръгнаха на градина на 3г не съм бърсала дупета.
Сами се оправят. Само все немога да ги науча да си пускат водата след това. Mr. Green

# 115
  • там от където съм
Уж се е научила,но понякога не е много добре избърсана и бърза да ги слага за пране за да не се компрометира.

# 116
Каката се научи почти на 4, а малкият още на 3 Wink
В градината сме нямали затруднения - лелята е била винаги в помощ!

Само все немога да ги науча да си пускат водата след това. Mr. Green
Peace

# 117
  • Варна
И ние тръгваме от септември на градина. До сега е била на ясла само за 2 седмици. Не може да се бърше сама, въпреки че прави опити. Надявам се лелката да полага някакви грижи все пак, но това ще разбера след като започне. Изобщо няма да ми е приятно да я вземам с изпоцапани гащи. Все пак това е едно от задълженията им докато детето се научи. Много ми е притеснено като знам, че на 32 деца е трудно да се обръща инидивидуално внимание. Нашата е много притеснителна, срамежлива...дано да свикне.

# 118
По горе някой написа,че лелята била с тях в тоалета,къде сте го видели това не разбрах.При нас нови стари сами се обслужват,има да се пулят не научените.Относно госпожата или лелята дето се изказваше по горе,че и те имали деца,тези хич не си ги говорете като виждам какво става в градините и само като се замисля как чакахме и ревахме за да сме приети на градина,не е истина хора дано да случите на персонал,иначе все така тъжни ще си ходите и ще мислите как ли е детето наакано,ударено или ревящо е в момента.

# 119
..еми, на добри хора се пада добър персонал... Laughing
питаш къде сме го видели ли?Аз лично съм видяла това първо в яслата на голямата, после в едната градина, където беше, после в другата, после в яслата на малката.Та съм видяла смятам достатъчно.Мога само да съжалявам, че Вие не сте.
...не за първи и последен път споделям, че е и въпрос на Комуникация.Вярвам, че там, където има проблеми липсва Адекватна такава...
Моето дете, като е наакано го преобуват, учат го на хигиена, пък когато се случи да са поизпуснали/което и на мен с едно дете ми се е случвало-да я оставя наакана 1-2 часа, докато се усетя/ не драматизирам.Ако се случи да има агресия и детето ми да бъде ударено-има кой да тушира и да успокои.Същото е и на площадките-реве се тук от всяка втора в куп теми, че не опазила детето си на пясъчника и то ревало гОрко....
Успешна година без болести пожелавам.И повече Комуникация. Peace

Общи условия

Активация на акаунт