МАРТенското ни детенце сладко хапва си пюренце!

• 14 308
  • 291
  •   1
Отговори
# 75
Катерина,на мен много пъти ми се е налагало да го оставя да плаче (мн често съм самичка ),като мия шишета,като ям и други работи,но той не млъква,а почва повече да се дере  Shocked,може би трябва повече време да се остави ли  newsm78

И ние мрънкаме като сме сами като го взема или люлям в шезлонга млъква, но има един момент от 8:15 до 9 вечерта всеки ден,в който ако не е навън почва неистов рев-нищо не помага-НИЩО- ни гушене ,ни люляне ,ни носене ,ни да му се правя на шут и не издържам,тъпанчетата ще ми се пръснат, просто го оставям тогава- Embarassed и след 20-30 минути млъква и заспива от преумора явно  Embarassed но товва е само вечер .

# 76
  • София
Зеленко, малката започна със сок преди месец и половина. От две седмици е на пюрета и започнах с броколи с ориз на ХИП. Реших да не почвам с плодоми пюрета, защото съм чувала, че после по-трудно ядат зеленчуковите. Иначе вече яде броколи, ориз, пащърнак, картофи. Тия дни почвам тиквичките.

Светланка е същата като Калин, сяда, набира се, но никакви признаци за обръщане Thinking

# 77
ДуМа, мен кръста изобщо не ме боли, но пък белега от време на време зверски ме сърби.
vanita76, имам питане на ЛС  Laughing

# 78
 Hug
Хайде да си похваля гарджето, днес се обърна от гръб по корем, точно на навършването си на 4 месеца, като по учебник вървиме май.
Досега беше го правил от корем по гръб, но ето, че днес ме изненада приятно, че все го мислех напоследък кога ще се случи. Много сладко го прави - първо се катурва някак си настрани и после с дупе и замятане на краче се опитвам да се обърне...много ме  зарадва.
Иначе ние сме добре, Мартинката е все така спокойно и усмихнато дете, всеки ден кръстосваме парка Света Троица, събрали сме се подобаващо голяма готина компания от мами а и татковци и ни е весело и обменяме често опит на живо  Wink.
Вече папкаме по 180 мл. АМ на хранене ала ми се струва, че и още няма да откаже ако му предложа. ooooh!
Другата седмица ще ни слагат Пентаксим и малко след това започваме със захранването с благословията на педиатъра ни, първо със зеленчуково пюре - морков, а после плодово та да не рискуваме да не хареса зеленчука след плодовото...за кашите съм чувала, че напомпват, та ще се консултирам с доки пък да видя и нейното мнение и ще видим... newsm78
Като започнем и има вече какво да споделя около захранването ще пиша.
Я да питам онези с форумското кенгуру на Чиполино доволни ли са, че ще купувам и правя проучване, споделете  добри отзиви и за други марки. Hug
Ами това е за сега от нас, лека вечер на всички. Peace

Последна редакция: чт, 16 юли 2009, 22:50 от dobro_nastroenie

# 79
  • Стара Загора
Е да кажа 2-3 думи и аз преди да съм легнала. Ние също сме от супер ревящите бебета особенно когато и се спи и не може да заспи ( може би от жегите - а може и от събите да е). Днес купих гела на Бочко за зъби и един Панадол, че имам само Нурофен.
Момичета обръщам се с една молба към вас и най вече към мамите с 2 деца. Никога за нищо на света не оставяйте децата си без надзор дори и за секунда. Днес точно когато излязохме пред входа към 17.00 часа в съседният блок до нас едно 5 годишно детенце ( колкоо моя Митко) се е хвърли от 5-я етаж. Долу пред блока имало 2 момичета и то започнало да вика от терасата "Ще се хвърля" но никой не му обърнал внимание. Майка му е учителка в детската градина на моя син и е била на работа, а баща му излязъл до магазина да си купи цигари заедно с по голямото им дете. Та мисълта ми е - Не оставяйте децата си сами. Не знаете кога къде какво и как ще се случи. Белята става за секунди.  Praynig

# 80
И стефан се набира и сяда, от 2 дни го слагам пове4е по корем и от корем по гръб се объща огато си реши, а обратното още неможе, но има желяние, на повивалника постоянно се напъва, стига до една страна и пери още главата - явно там като е твърдо му е по-лесно  Grinning

за анкетата - аз запо4нях с 4ист картоф.

за рева - ей днес слетобед ме изкара извън нерви, даже го 6ляпнах съвсем леко по голото дупе, ама той се разрева истери4но и ни6тооо не помогна, зор, накрая яде малко и заспа от преумора. ина4е вкъщи му действат дрънкалка-от по-6умните, шума на абсорбатора за известно време и пове4е сешоара  Whistling

Добро настроение - 4естита месе4инка на Мартиии Simple Smile))) много да те радва!

лека от нас

Последна редакция: чт, 16 юли 2009, 22:50 от беба

# 81
олее Слънце,наистина ли  Shockedужас,нямам думи,оцеляло ли детето  Cry ooooh!

# 82
  • Стара Загора
Русана незнам повече информация дойде ленейка и го закараха в болницата. Утре би трябвало да пише из Старозагорските сайтове. Ако науча нещо ще кажа.

# 83
Дано е добре детенцето  Praynig
Преди ден даваха по тв за едно детенце, което е ско4ило, искало да излезе навън  Cry

# 84
Русана незнам повече информация дойде ленейка и го закараха в болницата. Утре би трябвало да пише из Старозагорските сайтове. Ако науча нещо ще кажа.
дано се оправи детенцето Praynig

# 85
Дано е добре детенцето.
Тук в Испания пък една майка по път за работа забравила да остави 3 годишното си детенце в градината.Забравила го в колата  на жегата и като се върнала след 5 часа то вече не дишало.
Да почива в мир малката душица.

# 86
 Cry Много тъжни истории тези дни бе, а стига, аз голямата редовно си я оставях за по 5 мин до магазина сама като малка, дори на проста люлка закачена на вратата съм я оставяла да седи и си чакаше детето мирно и спокойно...дано детенцето от Ст Загора е добре  Praynig , онова от С-я мисля беше, което искало да излезе да поиграе, защото го оставили са го изписали от болницата, така казаха по новините и има вариант да се оправи при добро лечение.

Днес май всички бебоци са се разбрали да реват по никое време  Joy , щом и моята не заспа както обикновенно, ами и като се унесе и пак се пробужда с рев,  за зъби мисля, че ни е рано, ама знае ли човек.  newsm78

natsti, помня от разни четения, че преди да дойде време на бебцето за вечеря и сън вече е уморено и плаче от това без видима причина.

беба, 10х   bouquet за бънджи съвета.

Айде, спокойна нощ на всички.  Sleeping

# 87
Здравейте пак от нас!

Набелязах си няколко неща да пиша, ама да видим дали ще се сетя за всичките...

Кви са тия ужасии, направо настръхвам.Много се депресирам, като чета за такива случки и ме обзема невероятна паника, направо ми прилошава от притеснение  Cry

ДиМа, и аз ще се радвам да се видим, в Западен парк ли е срещата и от колко? Щото в тия жеги по принцип не ми се ще много да я завирам в колата и гледам само в нашия парк да стоим, а и се прибираме тия дни най-късно в 13ч., че ме е страх да не я претопля/че май от това и беше Т /

За реването - София ми е спокойна, обаче Никол беше голяма ревла - точно както описвате вашите бебоци сега.Ревала съм с нея от безпомощност, водила съм я на лекар да искам някакви успокоителни за бебе  Crazy и нищо.Просто го израстна този период/няма да ви казвам до кога  Mr. Green /Но сега всичко е спомен.Толкова бързо минава.Не съм я оставяла да реве, това за мен е абсурдно.Не мога да си го причиня нито на мен, нито още повече на детето. Въпреки, че до 1 година сме се носили и приспивали на ръце/е, казах си го  Laughing /, ако София ревеше, пак щях да я нося..После порасна и всичко си дойде на мястото, имах едно спокойно, послушно и добро детенце.И съм убедена, че това е било най-доброто, което съм могла да и дам, в крайна сметка това не са тамагочита, не е достатъчно само да са нахранени и преобути, трябва да усещат, че са обичани и че не са сами.Това дава отражение за цял живот - примери бол. По-рано пак бях писала по темата, не помня на коя мама беше, че детето наистина ще спре да плаче, когато се оставя и не се гушка, но не, защото е спряло да се "лигави" или сте го "превъзпитали", а от отчаяние, защото знае, че и да плаче-няма кой да го гушне.Аз лично не бих искала това за детето ми. В крайна сметка за това сега сме си вкъщи - да дадем цялата си любов и внимание на бебенцата, защото те в момента имат най-голяма нужда от това.После ще тръгнем на работа, децата по ясли и градини ...нещо се разчувствах, ама съм в някакъв такъв период странен  Confused
Та така, пиша Аз как ги чувствам нещата, не е задължително всеки да е така, само ви казвам да не се отчайвате от ревльовците, бързо ще мине и ще забравите  Peace

Зеленко
, София е така, набира се и без изобщо да я хващам и по няколко секунди седи така, аха да стане  Mr. Green, много ми е смешна, а като я хвана за ръчичките и сама си сяда, ако я дръпна леко се изправя на крачета, НО не се обръща.Няколко пъти се е обръщала само от корем по гръб, ама отдавна не е. Ама аз си мисля къде ли да се обърне, като е само или в количката или в ръцете ми  Grinning

Ето, вече забравих за какво още щях да пиша...ще се върна и ще дописвам после.

А, за "анкетата" на Зеленкото- аз май все повече клоня към оризовата каша, примесена с кърма, за да има познат вкус. Но първо ще я дам към обяд, докато свикне с нея и чак тогава може вечер, ама има време.
И друго се чудех, защо трябва да се замества млечното хранене изцяло?  newsm78 Аз мисля, че е хубаво да си пият мляко, независимо от другата храна. Никол си е пила АМ до към 2-3 години някъде, кога за дояждане, ако по-малко е яла, кога вечер за приспиване или сутрин, различно.Но повечето неща съм и ги смесвала с мляко.

Щях да пиша и за асансьора на Зеленото, ама те са го пуснали.Ние също сме на 3 ет., а в блока ни по принцип няма асансьор.През деня заключвам количката с тия кабелите за заключване на колелета и си седи долу.Вечер таткото я качва и сутрин като излиза за работа ми я сваля долу.Знам, че и други майки правят така, дори да имат асансьор.

Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 00:01 от *Nikita*

# 88
  • Варна
Nikita,   202uu
Нещо не ми се пише, но не можах да се стърпя да те поздравя.
И като съм се включила - тия дни и при нас има повече рев и  ............... крясъци, за мой ужас. Дребната откри гласовите си способности и сега пищи и от радост. А иначе да, плаче повече, но според мен е от глад, от скука (за да я взема на ръце да се пококори наоколо) и със сигурност ОТ ЖЕГАТА. Днес направо се побърка. Ама като я вдигна от количката да я гушна, тя цялата гори. И като няма как да й помогна ми става още по-зле, ама това е. Ще седим май повечко вкъщи, на климатик. Лошото е, че много си изпускам нервите  Cry Cry И после ми е много кофти и гузно от това.
Дума, ти ли питаше за упойката и кръста? Мен от седмица ме болят всички стави, сухожилия и мускули. Днес питах лекарката и тя отсече - преумора. Мислех, че е намаляване на калций или нещо друго от кърменето. Ама тя рече "гроги си, и жегата мори, щом се показваш достатъчно на слънце, нищо няма да пиеш". Иначе и мен ме боде понякога около белега или пък сърби. Кръстът си ме боли редовно, но при мен са си стари кахъри, едва ли има връзка.
ДесисHug Hug

Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 00:58 от Бухтa

# 89
  • София
Хайде да се включа и аз в темичката малко преди да заспим...

Аз да кажа, че напълно подкрепям *Nikita* за плачливите бебета и гушкането им. Аз съм се убедила, че всичко е на периоди (по-кратки или по-дългички) и отминава и нова мода идва. И аз съм имала кризи - една по-сериозна - бях я споделила с вас. И сега пак се случва Билянката да си плаче и да се дере... но усещам отношението си към нея като едно доста по-зряло и като да й е трудно да ме изкара от равновесие. Спред мен е важно ние майките да се нагласяме към дечицата си и да се учим да разбираме това, от което имат нужда. Сега си спомням, че и ние сме имали период, в който Биба си лягаше към 12 и от 10 и нещо до към 12 беше задължително - рев, държали сме я на ръце, при нас и т.н.... Като се замисля сигурно и тогава й се е спяло и е плачела от превъзбуждане - едва ли не от изнемога... ама тогава така съм/не съм го усещала...

Ох и аз нещо се отплеснах - ама днес и моите лагери малко се постопиха. Имах уговорка с кумата ни за разходка в парка Заимов и се надявах всичко да си мине придържайки се към що-годе установения ни режим - да, ама не. Детето си беше добричко, но огладняваше и спеше по-рано, че и за по-кратко. И така вместо да спи от 2 до 4.30 следобед, спа от 1 до 2.30  Thinking И после започна енда игра, която завъши с превъзбудено бебе и доволно плачене... е вярвайте ми не ми се излизаше изобщо... Но все пак... в момента, в който я сложих до мен в колата и заспа  Crazy После в парка пак се носихме на ръце, ама явно ние сме така, а на връщане и в колата се дра... Абе бебешка работа.

Иначе и мен много ме разстройват всички тъжни/трагични истории. Преди да родя май не бях такава, ама сега... Изчитах темите напоследък и гледах "Горещо" - ами да ви кажа държа ми влага няколко дни... и сякаш си преживях отново времето около Коледа и Нова година, когато бях в МД и се появи Билянката... все пак за десетина дни неподвижно в родилна зала пред очите ми бяхя минали какви ли не истории - мислех си че съм ги забравила, но ... уви... както и да е... нещо много носталгично стана този пост.

Исках да пиша и друго - нали май вървим една идея преди вас - все пак се опитваме да си догоним биологичните връстници Wink - та нашата Билянка напоследък е станала доста чувствителна към шумове - стряска се и изпада в истеричен плач от звъна на телефоните и от сешоара  Embarassed (май и от друго , ама не се сещам какво) Така че нищо чудно и при вас да се появи скоро

И другото ново - май креватчето скоро ще ни отеснее - ами тя нашата девойка се върти из него като шугава и вече прави някакви смешни опити да пълзи, ама не й се получава и се ядосва много и пищи... и малко се придвижва назад - абе интересно си е

Хайде стига толкова, че нещо прекалих Лека нощ от нас

Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 00:32 от TaniaR

Общи условия

Активация на акаунт