МАРТенското ни детенце сладко хапва си пюренце!

• 14 279
  • 291
  •   1
Отговори
# 150
на канпол стъклените имат разлика с тези на нук - 10мл  Shocked

# 151
  Embarassed Embarassed днес съм много активна  Mr. Green
Гери мур,страхотни принцеси имаш,а благородно ти завиждам за зеления кът,който се вижда от едната снимка  Heart Eyes
и аз да не остана по-назад ,ето ни и нас на 4 месеца  Mr. Green http://www.snimka.bg/album.php?album_id=387466&pid=13606757

# 152
Мисля и още как,само че тука ни искат 30 бурканчета от старите с винт и 60 капа4ки,нямам си и на идея от къде да ги намеря,сега това умувам,а за Събота и Неделя смятам да взимам от частна детска кухня,че готварските ми способности са под всякаква критика.. Mr. Green

тук си заплащаме по 10 стотинки за купичка,а купичките са от тези в които слагат храната в хранителните магазини,капачката не е на винт,а само се захлупва ooooh! искаш,не искаш,задължително всеки ден си заплащаш 2 или 3 купички,зависи коя група си ooooh!

# 153
Аз след половин час започвам да събирам багажа  ooooh! . Като се сещам, какво ме чака ми призлява  Crazy . В неделя се прибираме, но трябва да влачим поне един куфар и 4 чанти - нали сме с бебе  Mr. Green.

От нас приятни почивни дни и до нови виртуални срещи в неделя  Hug

За болките: в кръста вече писах, че нямам. Обаче като се започне от петите до коленете включително сутрин са чудовищни болки  Shocked . Едва стъпвам. Според мама е от ниските обувки. Трябвало да има поне 4 см ток, за да си почиват краката. Ако е така проблема лесно ще се реши, но не съм сигурна  Thinking

Вигантол все още давам!

Днес съм се заела да попълвам албум-дневника на бебка. Най-после извадих снимки  Embarassed

# 154
  • София
Здравейте и от нас. Я да ви питам за лапането на ръцете как реагирате?   

За миене на съдовете за Калин ползвам Бочко, много съм доволна.

Като спи, Калин е винаги заметнат с нещо поне на кръста - ако е горещо - нося тензухена пелена.

СОФИЙСКА СРЕЩА в събота, 18.07.2009 г., Западен парк, Централен вход - от 11 ч.
Записвам: зелено човече, Дума, (писах СМС на Вероники), Никита

Обобщение на организацията за МАРИНА (marina21andreeva) - МАРТенки 2009 г. - има уточнения и промени спрямо предното ми писане!

ТЕКУЩО:

* Изравнителни сметки за ток, вода, т.е. предимно имаме нужда от пари  ooooh! АМ?

ПРИНЦИПНО:

1) Който иска да праща пари, с които да напазаруваме неща, нека ми пише ЛС, ще дам данните за сметката, в която събираме пари, но да посочи и мейл за връзка, за да пращам отчети. Ще разчитам АЗ лично да пращам сметката, за да мога да коригирам списъците за отчетите както е редно и в тази връзка моля да не си я разменяте по между си, а просто да ми пускате ЛС.

2) Който може да се ангажира да купува неща, нека се обади:
- Вис Виталис (Тони_ст)
- Даяна и Ники - борса за дрешки (Вероники, Шу, Глафира може да дойде заедно с някого)
- Джъмбо (беба)
- аптеки Ремедиум за козметика и лекарства - най-евтини са! (беба - Тати)

Който (ще) пазарува за Марина - АМ, лекарства, да каже кога и къде да се видим, за да дам пари!
Може в темата, на ЛС или по ГСМ. Повечето софийски мами ми имат ГСМ, но ако го нямате, пишете ЛС.
Мога да пусна парите и по банкова сметка   Mr. Green

3) За адреса на мамата за пращане на колети: който го иска, да пише ЛС на Марина или на Глафира. Да не го публикуваме публично, а да си го разменяме само на ЛС - да не го пишем из темата, че четат всякакви хора.

4) Който желае да дава неща, а не пари: ще събираме накуп и един ще носи: благодарим на Глафира за ангажимента! На Вероники - също.

5) Примерен списък за неща, дописвайте и вие:
- памперси (номер 4)
- мокри кърпички
- АМ (25.05.2009: още 1 месец МАЛТОФЕР) АКТУАЛИЗАЦИЯ?
- прах за пране
- бебешка козметика
- алергично ли е бебето - за Пентаксим? - СЛОЖЕНА ВАКСИНА ПО ЗК
- бебешка аптечка - ИМА
- дрешки за бебето - 7 килограма и 200 гр и 63.5 см към 15 юли, без бодита, че има много
- лекарства за мамата: Пресинекс/Миринин (чакаме уточнение на точното описание, защото се оказа, че има различни видове)
Марина: Лекарството ми е Минирин таблети, но ги няма, казаха след края на месеца (май). Сега са ми дали "мостра" Пресинекс спрей, който има слаб ефект, но е по-добре от нищо
- дрехи за мамата (висока 147 см.) (Кремито е от Димитровград)
- шампоан, сапун, паста за зъби и прочие за мамата и  брата (Вероники)
- играчки за бебето
- дрехи и учебници за брата на Марина (Еди е 172 и е на 17 години. Слабичък е), раница

# 155
  • Варна
Гери мур,страхотни принцеси имаш,а благородно ти завиждам за зеления кът,който се вижда от едната снимка  Heart Eyes
Благодаря ви за милите думи! Мила Кикоикрис, за съжаление това със зеления кът не е у нас, а в едно заведение Heart Eyes

# 156
  • София
Зеленко, честит ви асансьор! Много е гадно да няма, аз нали съм на 14 ет. и съм закотвена, като нямаме. Аз мисля с каша или зеленчуково пюре, но още не съм говорила с педи!
Дума, и мен ме наболява кръста от време на време, но е търпимо... по-скоро ръцете ми изнемогват. За срещата, ще се опитаме и ние да се класираме, че да поревем малко на воля, навън  Mr. Green
Елг, педи каза, че сме съвсем здрави и че е период на развитие сигурно и ще отмине... кога ли?
Да ви питам, вчера без да се усетя вдигнах тежко и оттогава като че ли ме боли секциото... дали е възможно да съм направила някаква беля? не ме боли постоянно, по-скоро от време на време, като дърпане или щипене... много ме е яд, хич не се усетих за операцията (съвсем забравих за нея, демек) и преместих наведнъж 2 туби по 10 л. мислите ли, че може да е нещо опасно?
*Nikita*, мерси много, мила  Hug възхищавам ти се за търпението и спокойствието ти, страхотна майка си!  Hug както всички тук, де!  Hug Hug Hug дайте сами да се похвалим малко  Joy
Дивена, сигурно е кърмаческа стачка, дано бързо отмине...
Elwing, да ви е жив и здрав таткото и много се радвам, че сте в по-спокоен период... дай Боже съвсем скоро съвсем да се "стабилизират"  Joy и да се виждаме по-честичко и по-спокойно!  Hug
Алекс-мама,браво, айде да избива това зъбче бързо!
и аз изпадам в умиление и ми е жал, че Стела вече не е толкова малка, беше толкова хубавоооо  Blush
аз съм пуснала климатика  Embarassed че днес не се живее направооо

# 157
А знаете ли кво?
В понеделник една приятелка ще ме води на някаква борса за детски и бебшки храни ( май е на Ганчев, но не съм сигурна) някъде между Горнобански път и Охрид. Чували ли сте за нея? Там пюретата били с 20-30 ст по евтини , но трябва цял стек да вземеш от 6 бр. , та ние решихме да се комбинираме и да вземем различни видове и да си ги разбъркаме .
Само дето се чудя като почнем да се захранваме дали ще му харесат на моя принц? newsm78 (нали казвате ,че тези на Ганчев не са толкова хубави и някои бебета не ги харесват)
А детска кухня няма да взимам , то при нас и няма де , ама и да има едва ли ще се ангажирам посред зима да хукна  в студа да взимам всеки ден 3 бурканчета.
Баткото съм го изгледала с приготвени от мен пюрета и супа , та и сега така смятам да действам. Но нали първоначално било хубаво с купени да се захранва( не проумявам що, е да де заради съотношение , киселинност и дъра бъра , ама кво пък на баткото нищо му няма , а е вече 1 .70 висок и мацките припадат да врякат по оградата  всяка сутрин).

Оф и аз днес съм много активна , но ми е ден за почивка  от домакински задължения. Crossing Arms

Роска ще се радвам много да се видим  утре на срещата, та да се скъсаме от разтягане на локуми  hahaha.  Hug

Ивеееееееееее, ей ся ще ти се обадя. Видях те на балкона и се сетих че си ми звъняла (но се лакирвах и не можех да мръдна) Joy

Дез- писах ти мисля че на 4 ст. за люлките де , не е нещо много важно.  Heart Eyes

Мериииииии , хахахахахх получих ти съобщението. Ами така де.

Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 17:04 от dyMa

# 158
Включвам се набързо с едно предложение!
Тъй като утре няма да мога да дойда на софийската среща в Западния парк/защото ми е много далече/
Затова предлагам на мамите който са близко или около парка Займов да
 се видим на по кафенце!
Които има желание и възможност да ми пише на лични за да се уточним!

# 159
  • София
Хайде и аз пак да се включа Simple Smile

Ами днес пак ни се обърка режимчето и двата пъти като заспива детенце се буди принудително с плач... Сутринта по моя вина - бях си забравила гсм-а до главата й и като звънна и тя писна милата... ама нали си е добричка се успокои и заигра. Но следобед като заспа някакви съседи от горните етажи не знам какво точно правят - изолация ли що ли и падат разни парчета отгоре и тропат по прозореца и ... пак я събудиха... ама един киселяк ви казвам. То като се знам аз каква съм като не съм се наспала.... Та играхме, пяхме... ядохме и преди около час пак си заспа.. та вместо вече да сме на път за паркчето.....

Да не казвам голяма дума, но утре и ние може да се присъедим към срещата в Западен парк - последните пъти като се записвах, все нещо се случваше и не успявах, но утре имаме желание - с Биба и тате

DiVeNa - вчера и ние се разхождахме в парка Заимов - много хубави фонтани има и рибка и биричка....  Laughing

хайде след малко се стягаме за разходката, изглежда малко прохладничко - полъхва, поне тук при нас.. а имаше и прогнози за дъжд... май ще се размине

# 160
  • Ловеч
Нито снимки съм вадила, нито съм сваляла от телефона - много съм несериозна в това отношение.
Няма угодия - преди беше дъждовно - зле, сега горещо - пак зле, като настанат студовете - ... Тук е страшна жега и си седим вътре в апартамента на хладно - тухлен е и е на първият етаж. Прибавете Косьо към дългият списък с ревльовците, нито е за гушкане нито за подмятане или заиграване - все реве, а като му се приспи - нищо не признава, вече и цица не мога да му предложа/чат-пат го слагам на гърда само за мое успокоение, надали пуска повече от 5гр, станали са като акордеони/.
Талията съм си възстановила/горе-долу/, но какъв задник и баджаци съм отпрала - не е истина. Ходя си с бременните дънки и панталони, ама голяма жега - не издържам с тях, а пусти тлъстинки не се стопяват. Обикалям по магазините и не мога да се вмъкна в нищо, взех си само една пола - та днес ще се издокарам с нея.
Зеленко - благодаря че си сетила за нас, ние към края на месеца ще се върнем за малко в София за консултация и ваксина - та можем да се съберем заедно с Роси, Дума, Тедсан а защо не и Елвинг. Тази бобина крадат, също и таблото в асансьора и тези на етажите/били от алуминий или неръждавейка/ - ръцете им да изсъхнат.
Не знам дали ще се класираме скоро за среща в Плевен, че аз все още съм без кола тук - вчера се бяхме наканили да ходим на пазар, но ревльото цял ден беше вкиснат и ревлив и нямаше как да го взема и да се мотам из магазините. Иначе се буди сутрин в ранни зори и я го залъжа да заспи - я не, а на мен ми е трудно заспиването вечер без мъжа/въртя се до никое време/.
За яденето да пиша - колкото и да му дам си ги изяжда, а това което му е било в повече го връща при оригването - картинка.
Зеленко - не знам с какво ще захранвам, нито кога - те отсега му текат лигите като ни гледа как ядем.
Наскоро в Люлин взеха едно детенце на 3години, аз моите не ги оставям без надзор. Явно някои хора не им се занимава с раждане или осиновяване - ама защо не вземат циганета/поне да им осигурят по-добър живот/. Слънце пиши как е детенцето като научиш, дано да се оправи милото. Пазете си децата - страшни работи стават.
Елвинг - честит ти рожденик и да те слуша.
Аз ще си нахраня зверчето и отивам да се подстрижа, че е цъфнала като майска роза моята коса.    
Едит: мъжа също се оплаква от болки в кръста/от спиналните упойки/, ако чуете за лек споделете го, че не знам вече с какво да го мажа - ефекта е нулев.

Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 17:23 от Айрис

# 161
Леле как съм яхнала метлата..! afwitch

Обаждат ми се от офиса ОТНОВО,да ми кажат че тази декларация която попълних(по чл.50-51) и мъжа ми лично представи при тях още преди 2 мес., не била тя,трябвало и още някакви документи да попълня!Не стига че главната счетоводителка ми държа тон още преди 2 мес,защо не съм я подала,ами сега сливи(или най-вероятно нещо друго) ли има в устата,като не е сигурна какво иска да попълня,да каже объркала съм се,това и това трябва да подпишеш.Да ама не!Още бременна като ходих ми се разкрещя,че не съм знаела какви са правилата за подаване на Декларация 1(защото точно и ясно и цитирах сроковете,в които според закона) трябва да си размърда дебелия задник! smile3513
Та обадих се на мъжа ми,побесня!Пак го разкарвах до счетоводната къща,да вземе тия прословути документи и в понеделник да ги предава и да се свършва вече!Ясно е,че не могат да не ми изплатят тези суми,но и на слепия стана ясно че всичко това се прави умишлено!Аз претръпнах вече вечно да се уточнявам с тая фирма,вечно нещо не е наред!Други майки даже и не поглеждат в сайта на НОИ-знаят си кога-какво им се подава,и направо на банкомата!Писна ми ви казвам,9 мес.ме мотаят,веднъж не си получих овреме парите от болнините,и ако сега първото майчинство се забави по тяхна вина,ще им пратя проверка!! smile3515
Сега го чакам да видя документите,че умирам от любопитсво! Twisted Evil

Ние пак започнахме да пием по 200мл. АМ! И май ще отпада яденето в 10ч.,поне днес така направи-от 7 направо в 12 на обяд яде.Има ли бебета които да са на 4-кратно харнене..? Thinking

За болките в кръста-и аз ги имам,още от първото секцио.Но и килцата си имат значение,няма какво да се заблуждаваме.След счупването на крака(бременна),ортопеда ми каза,след като родя ако не мога да отслабна,то поне да не напълнявам.Всичко е в/у костите,не че кг.в повече не вредят и на сърце и др.органи.. От след раждането пия калции+вит Д.Няма смисъл да гледам прогнозата за времето-коленете ми до сега не са ме лъгали.. Mr. Green Tired

Еlwing ЧРД на половинката ти(на патерица)!   bouquet

Еlg честити ви подаръци!Много ми хареса термо-чантата,и ако не намеря малко по-малка(такава търся) ще си взема и аз като вашата!С каката ползвах двоен термо бокс като ходех за кухнята,върши и той работа.Да кажеш на Елия харесва ли и музикалното килимче,Ади много му се кефи! Peace

Роси споко мила-според мен нищо ти няма,поизсилила си се с двете туби,но предполагам не си ги носила надалеч. Wink

Gery Moore наистина са ти много хубави щерките! yesДано другите мами не се обидят. Всички дечица са хубави!! А твойта Симонка,много ми прилича на Адриана,ама същите ококорени очички,същите муцки прави! Heart Eyes Hug От де си приличат толкоз,като татковците им са толкова различни..? Mr. Green Joy Sunglasses

Честит имен ден на Марина!Като казахте изравнителни сметки,наща за тока е направо.. Money  ooooh!

Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 17:37 от БОДЛИВКА

# 162
  • София
Препарат- и ние сме със Surcare- и един път се наложи таткото ни да измие нашите чинии с него- и коментара беше, че Surcare мие по- добре от обикновеното веро!

Мънки, мале с тези количества манджааа..- освен да готвиш по 2 тенджери?
За коремните преси- си много права- наистина оправят кръст и гръб.

Мами, които сте на ти с ходенето в спортни зали- препоръчайте с какво да се захвана да спортувам. Опасявам се , че от фитнеса сега с тези килограми- да не ми се стегни цялата маса и да стана някаква грамадна, а не да сваля. Аеробика и такива скачаници- не искам. Мисля за спининг- нали така се казваше това с колелетата- някой пробвал ли е?

Ели- чантата много ми харесва!
Кикоикрис- пробвай другата седмица в май тойс- може би ще ги имат тогава липсващите неща.

БОДЛИВКА - нямам думи  за това с декларацията:2gunfire:

# 163
Ние пак започнахме да пием по 200мл. АМ! И май ще отпада яденето в 10ч.,поне днес така направи-от 7 направо в 12 на обяд яде.Има ли бебета които да са на 4-кратно харнене..? Thinking

ние пием по-малко мялко от вас,но има дни в които само спи и храненията му са 4,сега като го видя да спи повече и го будя да яде, до миналата седмица ми ядеше през час ooooh!
като яде повече-искам да яде нормално на 3 часа,когато има по-малко хранения-го будя за да яде #Crazy ама откачам и аз hahaha

# 164
  • София
Ох, полудях днес  Close Close
ама май премина кризата, звяра спи сега.

Аз използвам на Бочко препарата за миене, много приятно мирише и ми лъснаха шишетата...
Животинче, ние с малката в 11.30 вече си бяхме вкъщи. А излязохме 8.45 и пак беше топло

И ние така даже още в 8 и 15, но сутрин е супер,не е такъв мор,даже е прохладничко има слънчице и в 12 към вкъщи ,че на 35 градуса не ми допада идеята да вися навън..

Бочкото ми харесва,сега взех Шуркеър -като чистота е едно и също ,май Бочкото е по икономичен

Как успявате да станете толкова рано? Звяра дори и да се събуди в 6-7, както правеше редовно до скоро, преди 10 не мога да сколасам да излезем. Може би, щото таткото ни ходи към 10 на работа, та и аз нямам стимул.  ooooh!

Грях не грях и аз съм пуснала климатика Mr. Green
Какъв грях бе жена, грях ще е при наличие на климатик да не го пуснеш в тоя мор...
Искам и аз климатиииикккк

И аз ползвам Бочко за миене. Харесва ми и за сега не мисля да пробвам друго.

Дайте идея къде да се спасим от жегите събота и неделя? Някъде на близо, нещо пикник-микник?

А, за ръцете щях да пиша - не ми пречи да си ги яде, само да не си смуче палеца. Всичко друго позволявам, като гледам от време на време да ги позабърсвам по малко, че кой знае колко косми(от неговите си) е изял вече..

Последна редакция: пт, 17 юли 2009, 18:24 от jivotinche

Общи условия

Активация на акаунт