Отговори
# 165
  • Тук и там
Зори, Олимпия - силни прегръдки и дано бързичко да се оправят дечицата  newsm17

# 166
 Praynig Praynig За Джорджи

Зори, пиши как мина днес в Токуда Hug

# 167
   Здравейте момичета. По-късно ще пиша повече. Сега влизам да кажа, че много съжалявам, че има болни дечица. Бързо да се оправят всички, а Джорджи скоро да се прибира у дома.

# 168
  • София
днес пак повърна при опит да дам лекарство.Направих грешката да го сложа в яденето и сега отказва ядене - само като види лъжицата и реве.
Водих го в Токуда и казаха да спрем всички лекарства щом от тях повръща,да пие вода по литър на ден и ако не ги пие ,ще ходим в  болницата на системи.Той изпи само 100 мл. ,а сега спи,дано после пие повече,че не ми се ще да се тормози на системи милото.

# 169
Зори, Олимпия Praynig бързо да се оправят малките Hug

# 170
Ооооо, защо има толкова болни дечица. Моля се бързо да се оправят. Няма по-лошо от болно детенце  Cry

Зори, дано не ви се налага да влизате в болница  baby_neutral

А пък на Олимпия си представям какво й е в момента. Милата. Стискам палци положението при тях вече да се подобрява.

# 171
Направо не мога да повярвам, как можаха да се разболеят миличките дечица!

Зори, Олимпия, стискам палци още днес да напишете, че децата са добре! Praynig
Зори, казаха ли ви от какво са предизвикани повръщането и диарията? Вирус или е хапнал нещо мръсно, или пък друго? Питам, защото на наши познати детето е със същите оплаквания и са им казали, че най-вероятно се е заразило с басейн.

# 172
Зори, Олимпия, стискам палци да се подобряват дечицата. Силно ви прегръщам и двете. Много тъжно ми стана, миличките дечица.

# 173
  • София

Жорко и след събуждането не пожела вода,само 2-3 глътки с 300 зора.Отидохме в Токуда,но ни върнаха,защото не приемат там такива деца,можело само през деня в някаква си стая,но по това време нямало как.Тръгнахме към Окръжна болница ,там ни прегледаха и лекарката прецени,че още не е обезводнен и е по-добре за него да не остава там,било пълно с цигани (и ние ги видяхме ,държат болни навлечени деца и им пушат в лицата) и щяк кой знае още с какво да се сдобие.Ако продължава обаче ,да се върнем утре.
Сега го мъчим през 5 мин. поне 2 глътки да пийне.

Марги,вирус е от морето,в Бургас в болницата казаха,че е поредното дете и имало много болни.Там е толкова мръсно морето.

П.П.Постигнах малък успех,предложих вода от обикновена чаша и пийна няколко глътки,а после сложих и сламка и вече 200 мл. са изпити от как сме върнали от болницата,дано така продължава.

Последна редакция: пн, 03 авг 2009, 20:03 от angels_zg

# 174
 Praynig Praynig Praynig за всичките ни болни дечица по бързо да се оправят...!
 Hug Hug за Зори и Олимпия кураж милички..никак не е лесно да гледаш така детето си и да не можеш нищо  да направиш....
  тъжно ми е че тези малки душици страдат така....

# 175
   Здравейте. Току що изпратих Лили и баща й да се приспиват заедно и сядам да ви споделя това онова, че зачезнах за дълго, а Ивето ме призова.

Лили се събужда в 7.30 - 08.00 и заспива в 23.30-24.00ч. През деня спи по час и половина - два. Дивее, тича, скача, катери се навсякъде, качва се по витите стълби като се държи за стената и стига до половината (направо ми се изправя косата като я видя), отваря желязната врата и излиза на улицата, та сега вече я заключваме. В говоренето не сме много напред. Опитва се да повтаря след мен, но не винаги й се получава. Иначе си казва редовните неща - мама, тате, бабо, деде, како, чичо, цици    Mr. Green   , чиш, гол, дай, на, ис (искам), баи (беля), диа (диня) и разни такива. Показва как плаче, как се смее, как крещи, как се киха и как се кашля (тук слага ръка на устата). Танцува много добре като си върти дупето, а на народна музика слага ръцете на кръста и така играе.    Laughing

Гледам, че сте обсъждали храната. Сутрин яде попара, кус-кус, филия с масло и сирене или кашкавал или плодово мляко с меденка, на обяд нещо готвено и за десерт плод, следобяд пак мляко с филия с лютеница примерно, плод или кроасан., вечер преди да заспи АМ. Преди него си хапва нещо и от масата, когато ние вечеряме или солети и Пумбер. Салам, кренвирши и други такива не съм й давала и се чудя кога да започна и какви по-точно. Ако вие сте давали ще се радвам да прочета.

Вода пие все още много малко. По около 300мл. понякога стига и до 500мл., но в редки случаи.

Станала е доста лошичка. Дава играчките на децата и след няколко секунди ги дърпа от ръцете. Ако много се е съпротивлявало, след като измъкне играчката следва и удар с нея по въпросното дете. Забелязвам, че винаги търси по-големи деца за игри и с тях такива изцепки няма, защото й отстъпват, а с малките не става игра. Крещи и тъй като постоянно е в движение ми е трудно да я укротя понякога. Но най-важното е да е жива и здрава.

Нещо, което най-много ме вбесява и дори понякога съм я пляскал е да лапа камъчета и разни други неща от земята. И при вас ли е така? Това направо ме побърква.

Гърнето - през деня е само по гащички. Ако я хвана си чишка в гърнето, но има и издънки. Случвало се е на няколко пъти да си каже , че й се чишка, но това в повечето случаи означава, че има голяма нужда. Не различава още двете неща. Вечер все още спи с памперс, а понякога и на обяд, ако не се е изчишкала преди това. Не я мъча и не й се карам специално за тези неща.

Ето малко снимки от нас:

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=13975881

Зори, надявам се утре Жорката да е мноооого по-добре и да не се налага да ходите до болницата. Очаквам и някой да сподели радостни вести отнсотно Джорджиа.

# 176
  • София, Борово
Добро утро от мен.
Тинче, не се губи толкова време бе жена Hug Много е сладка Лили и е станала голямо момиче... ех, как неусетно минава времето...
Зори, не е ли по-добре да отидете на едно вливане за 10 минути? С моя племенник така правиха - 2 дни го водеха в инфекциозна за системи по 1 път. Според мен ще се възстанови по-бързо организма. Стискам палци вече да е добре милото Жори.
Олимпиа, надявам се, че и при Джорджи и Коки нещата се подобряват  Hug Желая възможно най-бързо стабилизиране и ви прегръщам силно Hug
Този ентеро вирус е много гаден, има го на всякъде не е само на морето.... Факт е, че и на хората не им пука и водят болни дечица по площадките, а не могат да вдянат, че обезводняването е толкова опасно... Много сме безотговорни в в  БГ...

# 177
  • Тук и там
Добро утро на всички и дано днешния ден донесе само хубави новини покрай болничките дечица  Peace
Тинче, друго си е да си кажеш как сте с Лили  Wink А мартенската кака е пораснала много и както казваш отсега си показва характер момичето - ми няма да се дава лесно на левентите Peace А за камъчетата... какво да ти кажа - и при нас играта с тях е по-интересна отколкото с пясъка например. Както се казва защо да си губи детето времето с дребни неща, направо на големите скачаме  Mr. Green
Дианче, относно майките, които пускат болните си деца на площадките - така си е и аз много се дразня на такива. Добрата новина е, че има и малцинство такива, които поне мене са ме предупреждавали и си говорим от разстояние, оставаме си в добри отношения, а и децата здрави  Flutter Дано такива майки стават повече  Wink
Хайде аз да поднеса поне една добра новина за деня - нали имахме разтройство, което борехме 3 дена, та все пак от вчера сме ОК Peace Само че сега съм в лееекинка паника като знам, че в четвъртък трябва да сме на морето  Thinking Май вече не го чакам с такова желание  Tired
Цвети-тата също се губят от темичките ни от доста време  newsm78
Хайде следващите да се отчитат, да не ви започвам една по една и да ви изкарвам от чата  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
/много съм лоша ей, чак мъж ми се чуди как съм го излъгала  Mr. Green Mr. Green/

# 178
Привет!
И аз както и другите майчета се надявам на Джорджия, Жоро и Коко днес да се значително по-добре, а Зори и Олимпия да се успокоят.
Иве, надявам се Галя да е напълно здрава и да изкарате страхотна почивка.
Тинче, наистина ни изостави за страшно много време. Лили видимо се е издължила и личицето и се е променило - не е вече с бебешко изражение. Хубавица ще бъде, пу-пу.
За салама и кренвиршите - тя много обича и ако види, че някой яде, веднага се присламчва до него. Даваме почти само колбаси на Тандем, но от време на време си хапва и от любимия й салам на Маджаров.
За камъчетата - и аз много се ядосвам, защото събира камънаци в ръцете си и после гледа всеки един да мине през устата й. А си ги избира да са големи поне колкото монета от 1 лев. Капачки от бирени бутилки или минерална вода също много я привличат.  И аз съм я пляскала по ръчичката, но няма ефект - тя обикновено ми се смее. Като ме види, че тичам към нея, пъха камъните в устата и почва да бяга и е много щастлива, че я гоня. Все пак това е по-малката беда. На моя приятелка детето се очароваше от счупени стъкла от бирени бутилки. Нали са зелени, проблясват на слънцето и голям кеф - като види стъкло, вдига го от земята и с невероятна скорост го пъхаше в устата. А по нашите люлински площадки до всяка читава пейка има по няколко счупени бутилки. Нали трябва да им е удобно на пийващите биричка.

# 179
  • София
ми Диди,ние точно за това го заведохме вчера,да мо сложат една банка ,но те ни върнаха от Окръжна.По добре било да не ни приемат сега,не бил още обезводнен (не знам и аз защо трябва да чакаме да припада),ако продължава - тогава.Не знам защо не ни сложат банка и да си ходим после ми трябва да лежи там.
Кофтито е ,че и татито ни е вече болен .

Камъни,пясък и всякакви боклуци яде и Жоро и аз полудявам,но оправия няма.Любими са фасовете. Close

Последна редакция: вт, 04 авг 2009, 14:03 от angels_zg

Общи условия

Активация на акаунт