Клуб "Парфюмен Ценител" 20 - Любими аромати Tom Ford

• 46 627
  • 325
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, помагайте, че нещо оплесках... ooooh! Embarassed
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=393433.new#new

# 181
  • Варна
Скоро и аз се запознах с Дейвид Юрман. Много луксозен парфюм, но имам усещането,  че ми звучи шанелски. Бубка, имаш ли подобно усещане? Аз като един не особено голям почитател на Шанел, останах леко разочарована като открих тази прилика.

Ми, може би по "луксозността", знам ли. Иначе ако свързваш Шанел с алдехиди, не ми идва много алдхиден, водят го модерен шипър, ама на мен не ми е и прекалено шипров, по скоро шипърът е само плътност под цветята... ох, как обясних само  Rolling Eyes ...

Забравих да споделя, че се чака и нова Прада скоро:

Не, не заради алдехидите. Ако трябва да съм точна, оприличих го на Коко Мадмоазел. С него не съм приятелка изобщо, та заради това и Дейвид Юрман не ме плени така, както ми се искаше  Sad

# 182
Аз съм почитател на Шанел и Коко Мадмоазел (въпреки че вече не го нося), но Дейвид Юрман не ме впечатли особено. Може би единствената прилика между двата е че съдържат пачули, но аз го усещам по различен начин при двата.  Аз намирам повече прилика между Дейвид Юрман и Chanel Beige точно заради цветята, които Бубка споменава. Като ноти може да са различни, но като настроение и асоциации намирам общо между Юрман и Шанел Бейж единствено.  Юрман още с нещо ми напомня Лалик (този в правоъгълната бутилка).  Впечатленията ми от Юрман са само от няколко пръскания, обаче.

Ще чакам новата Прада с нетърпение. 

# 183
Скоро и аз се запознах с Дейвид Юрман. Много луксозен парфюм, но имам усещането,  че ми звучи шанелски. Бубка, имаш ли подобно усещане? Аз като един не особено голям почитател на Шанел, останах леко разочарована като открих тази прилика.

Ми, може би по "луксозността", знам ли. Иначе ако свързваш Шанел с алдехиди, не ми идва много алдхиден, водят го модерен шипър, ама на мен не ми е и прекалено шипров, по скоро шипърът е само плътност под цветята... ох, как обясних само  Rolling Eyes ...

Забравих да споделя, че се чака и нова Прада скоро:

Не, не заради алдехидите. Ако трябва да съм точна, оприличих го на Коко Мадмоазел. С него не съм приятелка изобщо, та заради това и Дейвид Юрман не ме плени така, както ми се искаше  Sad

на мен пък дейвид юрман страшно много ми напомня на гучи бай гучи Thinking

# 184
Оффф нещо не ми се спи и само разглеждам сайтове с парфюмии се 4удя кои да са следващите ми попълнения.Ве4е набелязах няколко.Днес полу4их мини от Версус Донна и съм о4арована .Много ми харесаха виолетките с малините и сливата .Готин е и секси.Лек нощ на вси4ки!

# 185
  • Paris
Мацки, леко ще оспамя. Излезна филмът за Коко Шанел с Шърли Маклейн. Заповядайте!
 http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=181124&hit=1

# 186
а ако трябва да съм делова и работна Цветната раковина на Карон http://www.fragrantica.com/perfume/Caron/Fleur-de-Rocaille-1993--2918.html

би ли го описала, моля   bouquet;  аз имам Miss Rocaille - дали го познаваш и да ги сравниш?

# 187
а ако трябва да съм делова и работна Цветната раковина на Карон http://www.fragrantica.com/perfume/Caron/Fleur-de-Rocaille-1993--2918.html

би ли го описала, моля   bouquet;  аз имам Miss Rocaille - дали го познаваш и да ги сравниш?
Да и мен този парфюм ме интересува много. Отдавна търся някой ,който го има. Моля те да го опишеш.  bouquet

# 188
  • Варна

би ли го описала, моля   bouquet;  аз имам Miss Rocaille - дали го познаваш и да ги сравниш?
Да и мен този парфюм ме интересува много. Отдавна търся някой ,който го има. Моля те да го опишеш.  bouquet
M-такаа. Както загатва името му, това е доста цветен аромат. Много е женствен, строг, леко офисен дори. Поне за моите възприятия. Първоначално усещането сякаш си напъхал нос в току-що свит букет от пролетни цветя - фрезии, ириси, момина сълза, туберозии, лилии. Във фрагрантика е дадена виолетка във връхните нотки, но аз не я усещам / а би трябвало, защото никак не се спогаждам с виолетки/.
След като първоначалният флорален "откос" леко попремине, започва да се разгръща една пищност на букета, сякаш пред теб се повдига завеса и виждаш Тициановата Венера пред огледалото. За мен Фльор дьо Рокайл е точно като ренесансова жена - пищна, женствена, обградена от вода и посипана с цветни листенца, която се приготвя за среща с любовник. Женствена и любяща, без да е похотлива развратница.
Базовата нотка вече е обогатена с амбра, сандалово дърво и кедър. Сякаш любовната среща е към края си и доволните любовници се гощават с меденки. Има някаква сладост, която обаче не е натрапчива, а едва загатната.
Ароматът като цяло плътен, въпреки че се води флорален и се очаква една такава лекост и въздушност.
Такъв може би е Мис Рокайл - не го познавам, само мога да предполагам.

# 189
Mims-Mims, тази Прада L`Eau Ambree я чакам много, подозирам, че ще е омайна поне колкото Femme,при все, че виждам, че компоузер-а на парфюма е друг  Heart Eyes

Стайлинга на шишето комуникира вечерен аромат с това опушено в черно стъкло и очарователната винтидж помпичка, металната пластина на тялото в решена в злато, което говори за повече тежест и претенция на аромата, но пък забелязвам, че върха на пирамидата е моно цитрусов, което ми се струва странно  newsm78 Но пък в базата са заложени моите любими съставки- ванилия и пачули  Heart Eyes
Нямам търпение да го пуснат тук, че си обещах да не съсипвам баланса на Visa-та тоя месец  Embarassed

# 190
Здравейте! Нахлувам в темата ви с молба за описание на Elixir des Merveilles  Hug

Сдобих се случайно с Eau des Merveilles и на ММ ужасно много му хареса. Сега съм се замислила за този като вариант за по-студено време, но поради разбираеми причини трябва да го поръчвам на сляпо.

Ще съм ви много благодарна, ако ми помогнете с описание  bouquet

# 191
И за топло време става Еликсира ако се ползва умерено. Много ми харесва, смолист, горчив, няма грам фриволност в този парфюм.

О де Мервей е като по-лека и водниста версия, щом него си харесала, мисля че и другия ще ти допадне.

# 192
  • Варна
Здравейте! Нахлувам в темата ви с молба за описание на Elixir des Merveilles  Hug

Сдобих се случайно с Eau des Merveilles и на ММ ужасно много му хареса. Сега съм се замислила за този като вариант за по-студено време, но поради разбираеми причини трябва да го поръчвам на сляпо.

Ще съм ви много благодарна, ако ми помогнете с описание  bouquet

С удоволствие! И водата и елексира са ми много любими  Heart Eyes
Точно така, елексирът е за по-студено време. Преди време аз направих грешката да го поръчам в най-голямата лятна жега и като го пръснах направо се отвратих. Добре че не побързах да се разделя с него, оставих го да го пробвам зимата и тогава - о, красота  Crazy
Като цяло - водата и елексирът много си приличат. Водата е по-цитрусова в началото, но не типично, а някак меко. Водата е по-лека, нежна. Елексирът е плътен, смолист, дълбок и страшно нетрадиционен, което на мен най-много ми харесва. Ако си харесала водата, елексирът ще те плени, естествено в студено време. Така че - ако поръчваш, няма да е съвсем на сляпо.

# 193
Vilian, откъде ще го поръчваш? Аз само в Ягодката и ибей съм го виждала и цените са долу-горе еднакви.

# 194
Mims-Mims  и Рони Бо   bouquet  bouquet  bouquet

Смятам да гопоръчвам другия месец. Ако не се появи във Фрагрансекс, от Ягодката. В и бей не съм поглеждала, но изпитвам известни колебания относно произхода  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт