Юли 2009 - Тема 68

• 13 901
  • 295
  •   1
Отговори
# 210
Virginity, не знаех за кайсиите, аз ям чат-пат по една праскова... А защо соево мляко? На мен ми казаха да пия прясно мляко...

# 211
Видях, че обсъждате храните по време на кърмене и ми се ще да ви питам. Пиете ли КАФЕ?

# 212
Здравейте  Hug
Предпологам, че сте се досетили че вече не сме две в едно, ама кухата лейка си беще записала номера на Стеф с една цифра по-малко.
Искам да честитя бебчетата на всички, които съм пропуснала. Много да ви радват и преди всичко да са ви живи и здрави!
Моето раждане беше като на Мама Диди, но с малко повече шевофе, от които едните се отвориха и сега чакам да се повъзстанови кожата и пак на шев и кройка. Но заради малкото съкровище всяка една болка си заслужава!
Иначе бебка се роди омотана около пъпната връв, но сега е добре. Роди се на 11.07., 3250 грама и 49 сантиметра дълга. Казва се Дария.
 На всички, които им предстои раждане пожелавам много късмет и ще стискам палци всичко да мине много леко.
Аз не мога да седя, само лежа на ляво или по гръб и седя права и не мога да се включвам често, но пък като мога ще чета и пиша.

# 213
  • София
Тоничка, добре дошли с адашката Дария Hug

# 214
Благодаря момичета за пожеланията и за съветите за цеденето,малката преди малко така се наяде че повърна чак и после реши да кихне и и хвръкна мляко от нослето , така се притесних ...тя сега спи а аз не смея да мръдна от кошарата ...Дано не се повтаря че много се панирам и добре че таткото си е в къщи да ме успокоява,иначе незнам,,,
Тоничка честита ти малка принцеска,жива и здрава да ви е   bouquet !

# 215
  • София
Хей, здравейте!!!
Ние днес се прибрахме и всички сме много радостни. Каката е много ентусиазирана. Таткото много щастлив.

Честито на всички мами, които тези три дни, в които не си бях вкъщи са гушнали своите бебчета. Сега нямам възможност, но тези дни ще прочета как се развиват нещата при вас и ще се включа отново.

Успех на чакащите!!!

# 216
  • София
Mама Диди, то и аз не знам до кога ще е в къщи. Абе като цяло много е добра жената и аз си я обичам ама сега определено прекалява със съветите, много се бърка...ама ще трая, какво да се прави.
За Колиефа, доки каза в 30 мл. да добавям 2 капки макс 3 пъти дневно. В останалите хранения му давам Еспумизан 15на капки около 3-4 макс пъти дневно.
Аз да се оплача отново - сега пък ново 20 - или съм в лактационна кризи или от тея нерви кърмата изчезна...до снощи след кърмене доизцеждах по 20-30 мл от гърда и ставах на буци, а сега нито капка и Малчо май не се наяжда горкия. В този ред на мисли да ви питам: сега от двете гърди ли да кърмя или само от едната пък просто да увеличим продължителността на кърменето и честотата? А колко дълго а го кърмя? Айла и останалите който сте в час с темата ще съм ви благодарна ако дадете съвети
Ем, как сте с малката красавица? Папка ли?  Hug
Върджи, аз с едни сушени кайсии какви колики му докарах...ама не се усетих грам. Сега по препоръка на дока, разбира се, не ям доматки (а направо не мога без тях), разните "пръдливи храни", ограничавам шоколада, какаото, но по едно кафе сутрин пия Peace, разни плодове също избягвам и така. Както казваш ще се жертваме, заслужава си
Сиско, Тоничка, добре завърнали се    bouquet

# 217
Felicity, уж папка ама колко яде един бог знае. Днес гласа й не се чуваше само ядеше и спеше пупу, та чак се притесних да не е нещо болна и да няма сила  ooooh! Абе угодия няма.

За капак баща ми супер черногледо ми вика - гледай на консултацията да не се окаже 3 кг (изписана е 3280). Да съм си купела електронна везна и да съм я мерела всеки ден  ooooh! Много добре знае, че нямам пари вече, ама и не съм чула някой да тегли детето всеки ден, това ми се струва малко прекалено. Всъщност нашите нещо много са се шашнали и си мислят, че детето е на гладни пости и без вода - нали по препоръка на кърмаческия бях я спряла, но след като ме наплашиха я възобнових и вече дозата на захарта е четвърт, но бебка повече от 50 мл на ден не пие... Майка ми срещнала съседка и тя мед. сестра и онази казала на ден по 250 мл вода със захар да изпива, е много се ядосах, всеки се бърка.

Кафе аз пия 5 капки втора цедка  пльоснати в прясно мляко сутрин, а понякога и следобед. За доматите също не знаех, знам само за зелето. Давайте идеи какво друго НЕ трябва да се яде.

# 218
здравейте от ново от мен.А така milasara мерси за обяснението че как то трябва да знаем де е ти сигорно си споделила но аз дали помня Wink
на Тоничка и sisko_75  добре дошли милички и дано много да слушат бебетата   bouquet

# 219
Тан,какво чакаш още я бързо на разходка. Не съм спазвала никакви 5 мин. даже незнаех,че има такова правило  Laughing. Баща ми ми се обади преди няколко дни и ми каза " На Митко жена му родила"  Laughing То нали знаеш,че в нашия "голям"  град скрито покрито няма  Joy А днес майка ми звъни и ми съобщава,че Петя ходила само боса на разходки и научила всички деца да се събуват и да цапат " боси по асфалта"  Laughing Най-малка от всички а вече тарторче се вживява  Whistling

Диди, сега се връщаме от разходка. Голям кеф, добре че се престраших. Вече ще го давам по-смело.
Днес ги видях тримата на разходка, майка ти, татко ти и Петя. Тя верно шляпа боса и е много гот. Знаеш ли колко щастливи изглеждаха. Винаги съм им се радвала много. Представям си как ще им е мъчно за Петинка, така свикнаха с нея. Понякога като съм ги виждала по-разходки ми е минавало перз главата, че и аз искам някога когато вече имаме внуци да сме като тях. Много им се радвам. Hug

# 220
  • Силистра
Момичета, които вече гушкате сладки бонбони я кажете по колко пъти на ден къпете бебетата. Преди 5 г. бабите ме караха сутрин и вечер, сега каква е тенденцията?

За кърменето и диетите и коликите за съм чувала за зеле и лук и чесън пикантерии, ама за домати и кайсии, явно всяко бебче е индивидуално...

# 221
  • Велико Търново
син минзухар, честито бебе. Нека сте живи и здрави  bouquet  bouquet  bouquet
Момичета, които вече гушкате сладки бонбони я кажете по колко пъти на ден къпете бебетата. Преди 5 г. бабите ме караха сутрин и вечер, сега каква е тенденцията?
svetly_ , ние се къпем на мифката след всяко акане, иначе в легена сме се къпали с косата 2 или 3 пъти (утре ставаме на 2 седмици).

# 222
Ааа, svetly_ , трябва да е преди вторник, че става много неудобно, иначе си права, изоставиха ни, то не останахме за 22- ри.
Фелисити, милата, дано се оправите със свеки. Мен днеска така ми се сговни насторението, бях се подготвила, че някои хора ще си вземат 15- те дена бащинство и да си гледаме бебето без да ни се бърка никой, ще се учим, ще се разхождаме. Днеска ми се сервира, че щял да ги вземе септември, за да отидем на море или за да ходи на изпити. Така ми се дорева и така побеснях едновременно. Все си гледа себе си, аз пак ще се оправям сама newsm61. Ама то нямало да бъде така, майка му си е взела отпуска, тя щяла да помага. Той обаче пак няма да си мръдне пръста за нищо, а мислех да го погна отначалото да свиква да се грижи за бебето #Cussing out smile3515.
Мерси, Гичка. На мен термина даже не ми е минал, което е тъпото в случая.
Сърничка , едното е заради главичката, другото, че било голямо бебето, после пък съм затлъстяла прекалено много. Единствения доктор, който няма сметка от нищо и е неутрален и му имам доверие каза, че няма никакво такова нещо и да не слушам глупостите им, а да си ходя да си раждам нормално, а в понеделник моята си гинеколожка, от преди да забременея според мен ще потвърди това!!! Относно разходките в Борисовата ако стискаш палци по- усърдно, скоро може да се присъединя, че ми е най- близо Laughing.
Сиско, добре дошли.

Честито, Тоничка, да й се радваш много на малката Дария, а като можеш да разкажеш за раждането newsm51
Ама, днеска няма ли бебета,защо сте писали толкова малко? Мен днеска на тоновете ми засече най- накрая подготвителни контракции, аз разбира се нищо не усетих, каза, че можело с дни да е така, нищо не означавало това, аман вече Crossing Arms . Приятелят ми сега си включи единия телефон и имаше съобщение от един приятел негов, пунта мара, хич не мога да го търпя, да се похвали, че му се родило дете, той нямало да почерпи, ама ние трябвало, като родя да се обадим, ебаси изказването, щях да падна.

# 223
Мен днеска така ми се сговни насторението, бях се подготвила, че някои хора ще си вземат 15- те дена бащинство и да си гледаме бебето без да ни се бърка никой, ще се учим, ще се разхождаме. Днеска ми се сервира, че щял да ги вземе септември, за да отидем на море или за да ходи на изпити. Така ми се дорева и така побеснях едновременно. Все си гледа себе си, аз пак ще се оправям сама newsm61. Ама то нямало да бъде така, майка му си е взела отпуска, тя щяла да помага. Той обаче пак няма да си мръдне пръста за нищо, а мислех да го погна отначалото да свиква да се грижи за бебето #Cussing out smile3515.
Драга, доколкото знам тези 15 дни се считат от датата на изписването на бебето. Тогава дават документ от родилното на името на таткото. За целта се носи личната му карта. Но питайте за всеки случай  Naughty

# 224
  • София
Felicity, уж папка ама колко яде един бог знае. Днес гласа й не се чуваше само ядеше и спеше пупу, та чак се притесних да не е нещо болна и да няма сила  ooooh! Абе угодия няма.

За капак баща ми супер черногледо ми вика - гледай на консултацията да не се окаже 3 кг (изписана е 3280). Да съм си купела електронна везна и да съм я мерела всеки ден  ooooh! Много добре знае, че нямам пари вече, ама и не съм чула някой да тегли детето всеки ден, това ми се струва малко прекалено. Всъщност нашите нещо много са се шашнали и си мислят, че детето е на гладни пости и без вода - нали по препоръка на кърмаческия бях я спряла, но след като ме наплашиха я възобнових и вече дозата на захарта е четвърт, но бебка повече от 50 мл на ден не пие... Майка ми срещнала съседка и тя мед. сестра и онази казала на ден по 250 мл вода със захар да изпива, е много се ядосах, всеки се бърка.

Кафе аз пия 5 капки втора цедка  пльоснати в прясно мляко сутрин, а понякога и следобед. За доматите също не знаех, знам само за зелето. Давайте идеи какво друго НЕ трябва да се яде.
И аз така шокирам всички около мен за водата  Laughing .Всички ми казват,че бебето не можело без вода и да ми е чиста съвестта пробвах 3-4 пъти да и дам с лъжичка.Е не и харесва,мръщи се повече и от на мазните Биогая.С биберон не и давам,че се дави с него,голям ли и е,не знам.А това за захарта вече е супер отживелица.Дори и за жълтеницата казват,че няма смисъл,ако е кърмено бебето.Нали постояхме в болницата 10 дена  и там също вода не даваха.Знам,че сега всеки дава акъл,но родителите си преценяват кого да слушат.
Аз за меренето исках да кажа.Аз съм от тези,които мерят бебето всеки ден  bowuu ,не, ами и на всяко ядене.Нали педиатърката  каза,че не наддавала достатъчно и ние по препоръка на Айла се обадихме на Кабинета по кърмене .Те ни дадоха кантарче под наем,за 2 седмици сме предплатили пък ще видим.Не ми се искаше за няколко седмици да даваме толкова пари.София е наддала близо 600 гр за 2 седмици.Сега я меря преди и след всяко ядене и записвам,само да ми видите тефтера  ooooh!.
Тия домати и на мен са ми проблем.Това ми е основната храна лятно време,салатка от розови домати със сирене.Да ,ама вече и аз не ям,убедих се,че плаче повече.
За тия иглички ,като ви прочетох се поуспокоих.Май наистина с времето се свиква.Омръзна ми по цял ден да ходя омазана с мазния Лаксинох.И чаршафите съм омазала,и сутиените ,и всичко.
За погачата.Вие какво сте чували,преди или след 40 ден се прави?На чиста молитва се ходело на самата дата,но гостите не мога в работен ден да поканя.Понеже доста хора стават ,мислех на два пъти да ги събера,но в събота не се правела погача ми казаха.15 жени къде ще ги събера сега ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт