Жега навън е голяма,но смело наддава ОКТОМВРИйска мама!

• 10 295
  • 287
  •   1
Отговори
# 210
Честит рожден ден на Буба Катинка да си жива и здрава и много обичана а на есен ще гушнеш най големия и скъп подарък.Момичета изглеждате страхотно на снимките.И аз много се радвам че се разхлади малко че едвам дишах.Прегледах какво сте обсъждали доста интересни теми.За стерелизирането аз стерелизирах почти до 1 годинка като към края беше 1 на ден за да почне да свиква,но всяка майка си решава сама за своето дете никои не може да и наложи своето мнение.В момента повече ме интересува темата за новите цени в Тина Киркова и ще следя темата.Хубав ден на всички.

# 211
Честит рожден ден,Буба Катинка!!!!Да си жива,здрава, и късметлийка!!!
Честито на всички  именици щом е Илинден!!!!Да сте живи и здрави и вие!

Кой писа за задуха?На мен ми се е случвало няколко пъти като си легна.Обърнах се на една страна и ги подложих няколко възглавници,за да съм високо.Мисля,че е напълно нормално за бременните да имат задух,даже в една моя книжка имаше упражнения ,които да правим при задух.
Аз нещо не съм в кондиция,снощи ме боля корема,пих Но=Шпа,а днес усещам бебето доста странно от едната страна на корема и ми е лошо.Не знам дали не се обръща и да ми притиска органите.Ще полежа малко и после съм на ФМ.Като се върна ще пиша как е минало.

# 212
Аз пък не мисля, че стерилизатора е толкова важен и потребен уред. При положение, че се кърми!
С Ема съм използвала подобно чудо точно 1-2 пъти. Бибероните ги измивах с врела вода, или мнооого рядко преварявах набързо в тенджера. Шишета за вода не съм ползвала-кърмачетата нямат нужда от нея, тъй като кърмата в състава си има 99% вода в предното мляко. Peace

Здравейте мами,
да си кажа мнението по въпроса и аз. Кърмачетата от вода може и да нямат нужда, въпреки че аз съм предлагала, най-малкото за да свикне да пие вода, защото понякога е проблем в един момент като е малко по-голям бебчо, а не е свикнал с вкуса на водата, а и ако на мама по някаква причина не дай си Боже й спре кърмата, е добре поне с водичката да е свикнало. От друга стана е важно да се изплаква с глътка водичка устичката на бебето след кърмене. Така ще си спестите появата на гъбички от застояване на мляко в устичката, което е много неприятно за бебчо! Peace

# 213
Буба Катинка, ЧРД! Жеклая ти много здраве, семейно щастие и сбъднати мечти!  bouquet

Честито и на всички празнуващи днес!  bouquet

Каки, малко си говорим едно и също по няколко пъти, но няма нищо де. Ти казваш от личен опит, аз от собствен. Peace

Аз смятам повече да не взимам отношение по тези теми. За да няма разминавания и да им е по-лесно и на първескините. Да не се объркват. Както се вижда, вече има достатъчно източници откъдето да се вземе информация.
Гинчето ми прави впечатление...сякаш 3 деца е отгледала досега. Явно курса наистина й е полезен, а и няма начин, след като Бу изнася някои лекции за кърменето. Peace

# 214
Аз пък не мисля, че стерилизатора е толкова важен и потребен уред. При положение, че се кърми!
С Ема съм използвала подобно чудо точно 1-2 пъти. Бибероните ги измивах с врела вода, или мнооого рядко преварявах набързо в тенджера. Шишета за вода не съм ползвала-кърмачетата нямат нужда от нея, тъй като кърмата в състава си има 99% вода в предното мляко. Peace

Здравейте мами,
да си кажа мнението по въпроса и аз. Кърмачетата от вода може и да нямат нужда, въпреки че аз съм предлагала, най-малкото за да свикне да пие вода, защото понякога е проблем в един момент като е малко по-голям бебчо, а не е свикнал с вкуса на водата, а и ако на мама по някаква причина не дай си Боже й спре кърмата, е добре поне с водичката да е свикнало. От друга стана е важно да се изплаква с глътка водичка устичката на бебето след кърмене. Така ще си спестите появата на гъбички от застояване на мляко в устичката, което е много неприятно за бебчо! Peace

оппппс, чакайте, че не дочетох, пък то бая спор се заформил Rolling Eyes  Това е моето мнение, като на Ваня, всеки ще си вземе решение сам за себе, явно както за повечето неща няма универсална рецепта и си зависи от детенцето. Wink

# 215
Каки, няма проблеми. Спор не е имало, както вече казах, аз дискутирам. Нямам намерение да споря с никого. Wink
С Ема много се палех, много и четях и правех което сметнах за добре. Това обаче не означава, че не съм допускала грешки, разбира се, че съм. И съм далеч от мисълта, че знам и разбирам всичко. Просто гледам да се информирам за всяко нещо което в момента ме вълнува. След някой и друг месец ще започна да се информирам за пишките на момченцата, че и там има повече от 1 мнение как се третират. Simple Smile

# 216
  • Пловдив
Ронка, мерси за комплимента. В общи линии курса за бременни само добави някои финални щрихи към вече наученото от мен в течение на годините, през които чакахме това радостно събитие. А и доста дечица се завъртяха покрай мен (на приятели) и имам преки наблюдения както и за правилните неща, които правеха родителите им, така и за грешките, които допускаха. Също така мъжа ми ми е невероятна подрепа във всеки един анализ, който правим по въпросите за детето. Относно кърменето, имам приятелка, която Бу каза, че ще ми е невероятна подрепа, искала да я подготвя за Ла Лече Лидер, обаче моята приятелка я мързи да чете.
Относно пишките на момченцата - един от лекарите, който беше лектор, каза, че в никакъв случай не трябва да се насилва отварянето на кожичката на главичката, ако пишкането е без проблем и мястото не е нито надуто, нито зачервено и детето не плаче при уриниране - значи няма проблем, до 3-годишна възраст въпросната кожичка сама се отдръпвала назад. Ако обаче има проблем, задължително консултация с детски хирург (а НЕ с личния лекар!), който ще прецени до каква степен се налага намеса. Дано да съм била полезна Hug

# 217
Kaki,спор не е имало.Повечето момичета без дечица споделят какво са чували,ние ,вече минали веднъж през майчинството,споделяме опит и информация и така си става дискусия.Според мен това е много полезно,защото кара човек да рови за още информация и така намира полезни и нужни неща,които да послужат в бъдеще.Като се родят бебетата всяка от нас ще се напасва с дребосъка и със сигурност ще има чуденки,нищо че някои сме майки вече. Simple Smile Аз също предлагах вода на малкия като се роди,въпреки мнението на педиатрите.И на мен ми бе много странно как така цял живот съм виждала,че у нас бебетата пият вода,а испанските бебета-не.Реших да давам.Да,ама не-бебето ми отказа,оплези ми се десетки пъти,като му бутах шишето и накрая мирясах.Разбрах,че наистина,ако  има нужда,детето щеше да пие.Зарязах вода и всичко и продължих да си кърмя необезпокоявано Simple Smile Нещото,което обаче, смятам за изключителна глупост и невежество е даването на вода със захар и мнението ми там е бетон,нищо че в болниците го правят все още.Това е недопустимо,имайки предвид вредата от рафинираната захар.Ако е нужно на бебето се дава глюкоза,не вода със захар. Та така...Simple Smile

# 218
Ронка, за пишките ще се видиш в приключения  Joy Joy Joy... Аз лично не знаех как да постъпя, защото всяка теза си имаше върлите защитници и своите примери... Та на финала педито му помогна малко, като беше на годинка, защото според нея тогава бил най-добрия момент. Не е имало болки, не е имало драми, авно не е била и залепнала напълно... Оттогава я проверявам на по 2 месеца и няа проблеми... Абе минахме леко, както се казва, ама голямо шубе ме гонеше да о чакам до пубертета, а и приятели разни ме наплашиха как са ги мъкнели на стари години по болници за тоя проблем... Абе по тази тема мнения бол и всичките са правилни  Joy Joy Joy...

# 219
Здравейте и от мен,честито на празнуващите!!!
Днес трябваше да съм на работа,но нещо ме придърпва леко ниско долу... ooooh!не знам дали не е от неправилно седене,че вчера прекалих със седенето на спалнята с лаптопа и май съм се сгъвала повечко , но вече трябваше да е минало... Sad  Дано да е от това /като някакво схващанеили нещо такова  Cry/,звънях на лекарката ми,но днес не са и включени телефоните....Да ви питам на някоя налагало ли и се да ходи по спешност в МЦ Фемина,или е само с час???Бях чула ,че няма да те върнат...иска ми се там да отида,че е по- добра апаратурата и се вижда всичко.....ходих там на миналата фм и съм много доволна при др Цолова!Не знам какво да правя.....мислех утре да отида във Фемина без час пак ако ме вземат вземат,ако не на друго място....Днес да полежа...като съм легнала не ме боли,но ако тръгна да ставам започва леко от време на време.... Sick

# 220
Оф tsveti_дано да не е нещо сериозно и бързо да ти минава мила Hug

# 221
Здравейте момичета!

Аз няколко дни няах връзка, но днес след като се преборих да си сменя модема и се скарах с хората от БТК вече съм тук! Надявам се да имам настроение да пиша повечко....

Относно списъка с необходимите наща аз го бях качила в пощата, но явно някой го е изтрил, затова го качвам пак. Ще кача и един файл за кърменето и един за захранването на бебетата. Не са форматирани, но се постарах да посъбера информацията на едно място и мисля дори да си я разпечатам за бързи справки ако се наложи....

сега ще почета малко и пак ще пиша....

# 222
Здравейте мами  Hug
Прибирам се от консултация, с бебчо всичко е ок, мериха ни и казаха, че отговаря на 30-та седмица, едва го хванаха да мирува за минутка та му хванаха сърчицето и с него всичко е наред  Peace
Буба-Катинка, Честит Рожден Ден, да си ни жива и здрава  newsm59

Силве много си сладка  Hug

Цвети дано всичко да е наред, ще чакаме да пишеш после  Peace

Я, ама тук кога е имало спор  newsm78 Аз си мисля, че споделянето на опит и виждания не е спор, по този начин всяка от нас ще може да си просветли нещата  Peace

# 223
Да ви питам ако отида в някоя от големите болници...пр. Тина Киркова за преглед,искат ли направление?? Rolling Eyes че не помя как беше

# 224
  • София
Здравейте, мамчета.

Цвети, мила, надявам се да не е нещо сериозно. Мен така редовно си ме наболява и придърпва тук и там, но го отдавам на наместването на бебето и на седалищната му позиция. Досега на всички прегледи са ми казвали, че няма повод за притеснение. Все пак отиди да те погледнат за всеки случай. Пък и на теб да ти е спокойно. Не мисля, че където и да отидеш, макар и без час биха те върнали при положение, че имаш някакво оплакване.

Моят съпруг е хванал някакъв гаден вирус и снощи вдигна температура и не знам заради това ли или заради късно изпитото капучино вчера почти не съм мигнала цяла нощ Sad Сънувах някакви ужасни кошмари, само глупости ми минаваха през главата и в комбинация с постоянното пишкане просто не си намерих място до сутринта.
В тази връзка да ви питам при вас как е положението по отношение на ходенето по малка нужда? Аз съм много зле. През деня съм в тоалетната буквално на всеки 40-60 минути, а през нощта ставам през около час и половина - два. Ако случайно спя твърде дълбоко и се събудя след повече от два часа толкова ми се пишка, че направо ме боли и едвам се привлачвам до банята  Confused  Иначе оплаквания като парене или болко при самото пишкане нямам. Изследванията на урината са ми добри. Не знам защо е така, но още от самото начало пишкам много и става все по-зле.

Общи условия

Активация на акаунт