Жега навън е голяма,но смело наддава ОКТОМВРИйска мама!

• 10 301
  • 287
  •   1
Отговори
# 135
да питам нещичко и аз за стерилизатора - харесала съм този и се чудя в първоначалните покупки ли да пиша или да го оставя за след няколко месеца?! решила съм да кърмя и се чудя дали ще ми трябва още в началото?

Много хубав въпрос- и аз се чудя..... newsm78
Пък и съм решила ако се наложи да си взема стъклени шишета- те дали могат в електрическите/ за микровълнова стерилизатори са се ползват?
Момичета, ще ви трябват още от самото начало, защото в тях ще стерилизирате биберони, залъгалки, шишетата за вода, дори и да кърмите, а ако имате още кърма ще трябва да си стерилизирате и контейнерите за съхранение на кърмата, така че за мен този уред е в първия списък. Стъклени шишета може да стерилизирате и в електрически и в стерилизатор за микровълнова.

# 136
Здравейте маминки! Съобщение: Записала съм си час при д-р Спасов за фетална морфологиия във МЦ Фемина на 21 юли от 17,30 ч., но тъй като на 20-ти пътувам за морето вчера минах на ФМ и часът ми за 21-ви е свободен, ако на някоя от вас й трябва може да ми пише на лична!

# 137
Аз пък не мисля, че стерилизатора е толкова важен и потребен уред. При положение, че се кърми!
С Ема съм използвала подобно чудо точно 1-2 пъти. Бибероните ги измивах с врела вода, или мнооого рядко преварявах набързо в тенджера. Шишета за вода не съм ползвала-кърмачетата нямат нужда от нея, тъй като кърмата в състава си има 99% вода в предното мляко. Peace Кърма не съм съхранявала в контейнери. А дори и в контейнери, не мисля, че е жизнено важно да се преваряват.
Но това са моите виждания. И пак казвам не, че не съм ползвала, за да спестя някой лев. Имах го, но наистина не ми влезе в употреба.

# 138
Аз пък не мисля, че стерилизатора е толкова важен и потребен уред. При положение, че се кърми!
С Ема съм използвала подобно чудо точно 1-2 пъти. Бибероните ги измивах с врела вода, или мнооого рядко преварявах набързо в тенджера. Шишета за вода не съм ползвала-кърмачетата нямат нужда от нея, тъй като кърмата в състава си има 99% вода в предното мляко. Peace Кърма не съм съхранявала в контейнери. А дори и в контейнери, не мисля, че е жизнено важно да се преваряват.
Но това са моите виждания. И пак казвам не, че не съм ползвала, за да спестя някой лев. Имах го, но наистина не ми влезе в употреба.

Кърмачетата имат нужда от вода, стига да искат и когато искат да я пропият. желателно е след кърмене да им се дават няколко глътки вода, с които да преглътнат останалата от кърменето кърма, защото оставайки в устата тя е предпоставка за развитие на бактерии, с които трудно ще се справите /не е задължително да се превърне в проблем, но се случва понякога/.
По-голямата част от децата, които не пият вода от кърмачета, не пият и като порасднат, а това може да е проблем.
и не съм съгласна, че кърмата е 99% вода.
Като цяло не е жизнено важно да се преваряват шишета, биберони и т.н, но е силно препоръчително. Всяка майка сама избира как да се грижи за детето си в крайна сметка

# 139
  • Бургас
Момичета, много благодаря за милите пожелания! Hug Дано само хубави неща да се случват на всички ни! Hug Hug Hug

# 140
Ето ме и мен  Simple Smile и снимчиците ни от срещата ни в сряда, толкова много говорихме, че почти никакви снимки не сме си правили!
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=378629&pid=13628521
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=378629&pid=13628522
Това е от мен, на следващата среща още Simple Smile

# 141
Получих вдъхновение за снимките и си качих няколко от тази седмица  Simple Smile

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=336450&pid=13628757
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=336450&pid=13628769
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=336450&pid=13628774
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=336450&pid=13628793
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=336450&pid=13628925

Май се поолях, ама досега не бях качила нито една снимчица и сега като набрах скорост  Wink

# 142

Кърмачетата имат нужда от вода, стига да искат и когато искат да я пропият. желателно е след кърмене да им се дават няколко глътки вода, с които да преглътнат останалата от кърменето кърма, защото оставайки в устата тя е предпоставка за развитие на бактерии, с които трудно ще се справите /не е задължително да се превърне в проблем, но се случва понякога/.
По-голямата част от децата, които не пият вода от кърмачета, не пият и като порасднат, а това може да е проблем.
и не съм съгласна, че кърмата е 99% вода.
Като цяло не е жизнено важно да се преваряват шишета, биберони и т.н, но е силно препоръчително. Всяка майка сама избира как да се грижи за детето си в крайна сметка

Ваня, не искам да споря. Ни най-малко ми е до това.
Аз съм на напълно противоположно мнение от твоето, но това не означавам, че не приемам и твоето виждане. Всеки си гледа децата както иска. Ако искаш и вода със захар му давай на твоето бебе, нали няма да набуташ шишето на моето.
Има изключително много информация в кърмаческия! Ако се поразровиш там, ще видиш, че точно в предното мляко както съм се изразила и в поста който си цитирала, 99% е вода!!!

ПП. и малко отклонение, но не съвсем.
Дъщеря ми се отби сама на 2 години. До 1г. кърмата й бе основното хранене, вода пропи след 10- 11м. В момента пие водичка.
Също плакненето на устичката на бебетата след хранене не гарантира предотвратяване от млячница. Няма как майчиното мляко да предизвика развитието на бактерии, когато се поддържа хигиена. Още много мога да пиша по въпроса, но както казах има Библиотека в кърмаческият и който иска нека се информира, който не-здраве! Peace

# 143
  • Лавал-Пловдив
Поддържам мнението на Ронка за водата. При нас в Канада бебетата са само на кърма - никаква вода, никакво плакнене на усти. Не съм забелязала да имат и млечница. Преди години в България и на двете ми деца съм давала вода, но дъщеря ми си имаше млечница дълго време, независимо че всичко се стерилизираше.
То за някои и осоляването е нормално и препоръчително ама не значи, че всички го правят. Горките чужденци, как ли миришат  Outta Joint след като не са ги топили във сол като бебета  ooooh!  hahaha  Joy

# 144
Момичета- благодаря Ви, че коментирате тази тема- за такива като мен без предходен опит е хубаво да прочетем и двете гледни точки. На мен майка ми като ми разказва как ме е отгледала и какво съм яла ако го направи в днешни дни ще я обявят за ненормална- но тогава е нямало форуми, специализирани книги, интернет и тя е слушала педиатърката, чиито съвети  към днешна дата звучат повече от абсурдно (биберони с мед, захарна вода и кисело мляко вместо адаптирано, защото е нямало по аптеките Crazy)
Така, че разнообразитето на мненията само може да помогне всеки да намери своята истина  Peace

Варненските майчета- много сте хубави! А Коконата- много хубави снимки и модел, фотографът очевидно харесва бременността ти Wink

# 145

То за някои и осоляването е нормално и препоръчително ама не значи, че всички го правят. Горките чужденци, как ли миришат  Outta Joint след като не са ги топили във сол като бебета  ooooh!  hahaha  Joy
Горките чужденци, които поддържат мнението, че не е нужно бебето да се къпе всеки ден със сапун или измиващи гелове. Една водичка му е напълно достатъчно на новороденото. Именно затова и тук не бързат да изкъпят бебето след като се роди, а го оставят около 30 мин., за да попие секрета(не се сещам за наименованието в момента) с което се ражда бебето. Това е важно за него и нежната му кожичка. Peace

ПП. ако ми е малко остър езика, моля да ме извините. Просто доста ми се насъбра напоследък... Whistling

# 146
Привет! Вчера се видях с моя лекар и ме "зарадва", че в момента обсъждат нови цени на ражданията и вип услугите, които ще влязат в сила от 01,08,2009. Единственото, което си спомняше обаче е, че избора на лекар от 500 става 900. Т.е. сигурно и всичко останало ще е двойно - егати нещастниците...Предполагам, че другата седмица ще има повече инфо.
Ваня, моето дете не е пило вода... Имахме млечница на 2 години за учудване на педито... Иначе като се пробвах да дам за изплакване на устата и предизвиквах едночасов рев... Малкия си се роди с характер... След 2-3 опита престанах да го тормозя, а и той мене  Joy Joy Joy. Хапваше си кърма, а след това АМ и не е имал проблеми...

# 147
  • София
ДУБРУТРУУУУУУУУУУ
подкрепям мнението на Girl from Ipanema споровете около такива теми са ужасно полезни за нас първескините Peace
Ger4o по спомен ще раждаш в Тина Киркова нали? Rolling Eyes направо ми настръхна косата от тези цени #Crazy не знам ..... ама няма как колкото и филми да е гледало мъжчето кърпи и топла вода няма да ни спасят Joy Joy Joy ами да мислим как ще събираме парите Crazy
желая ви хубав и усмихнат ден и до скоро  bouquet

# 148
  • Пловдив
Добро утро и от мен! Сядам да ви изчета с кафенцето!
По повод млечницата - от училището за бременни зададохме точно същия въпрос и на двамата педиатри, с които имахме среща. И двамата са на мнение, че изплакването на устата с водичка след кърмене не е свързано с появяване или не на млечница. Едното няма нищо общо с другото, те били виждали и бебета с млечница, на които редовно им е изплаквана устичката, както и такива, които въобще не са близвали вода. Така, че по-скоро е друга причината за развитие на млечницата.
Новостите при кърменето са наистина да не се дава вода, единствено ни го препоръчаха (ама това по много бегли спомени) мисля след 6-тия месец, през нощта (вместо кърмене).
А за стерилизатора, и аз ще го купувам, но след 3-4 месец, в началото бибероните няма проблем да ги изварявам и в тенджерка.
И съвет относно бибероните (поне такъв ни дадоха в училището) - желателно е биберона да е с възможно най-близка форма до тази на зърното (май на NUK са такива) и да започне да се дава след като е урегулиран процеса на кърменето (за да не се получи ранно отбиване).

# 149
  Кърмата си е 99 % вода  Peace като чета Ронка , сякаш  слушам за Васето. Вичко еедно и също. Сам се отби на 2 години, пропи вода на 10-11 месеца. Нямал е и млечница, не съм давала вода за плакнене  Simple Smile . Стерилизатор имаме, ползваласъм до 4-5 месец за контейнерчетата, и за помпата   иначе събираше прах   Grinning

Последна редакция: нд, 19 юли 2009, 14:30 от kallii

Общи условия

Активация на акаунт