Лято, слънчице, море - играе и се забавлява Юнското дете ;)

• 15 762
  • 299
  •   1
Отговори
# 120
Между другото недаването на вода от първия ден дето се вика е една от грешките на съвременните методики според мен.

Аз пък с това не съм съгласна Mr. Green Примери, колкото щеш около мен на дечица, които са на АМ от самото начало и все още пият само чайчета и сокчета, защото не щат да пият чиста вода, а моето активно кърмаче, което до 6-я месец не е близвало друго освен кърма, изпива поне 300мл вода всеки ден Peace

И Йоана така. Peace Че и повече от 300 дори, сигурно стигат 500. Трябва да засека някой ден колко вода съм й наляла в шишетата. Wink

# 121
Цитат
Между другото недаването на вода от първия ден дето се вика е една от грешките на съвременните методики според мен.

И аз не съм съгласна с това, ние из начално си бяхме само на кърма, а в последствие и на АМ, според мен водата само раздува коремчето на бебето и от някои майки съм чувала, че и повече колики имат...  Peace Ние пропихме вода едва към 9-10 месец. Ама всеки си знае за себе си ...  Peace

# 122
  • София
Ами ние бяхме на АМ и аз не давах вода до 5-тия месец и си мисля, че това е причината сега да не я иска  newsm78

# 123
marvele не се притеснявй ще пропие, природата си знае работата...  Hug Една позната и тя така прави слага поне малко сокче във водичката колкото цвят да докара поне и детенцето и пие ...  Peace

Ние вече се учим да пием от чашка...  Wink

# 124
marvele, не се коси за водата  Peace Аз винаги, от раждането, съм предлагала вода, не съм я "крила", ама те самите деца не я искат! Някои си пият, други - не, само те си знаят защо Simple Smile И сокчета, и чайчета и каквото и да е, пие по 100-тина мл максимум за 24 часа (по настоящем, преди месец трудно се събираха и 50, а по-рано пък да не говорим) Peace

# 125
Мерси за пожеланията!Черпя ви виртуално по една бира,който иска-винце Wink

Вода Виан пропи отскоро,затова пък качествено-по 500мл,ей така отведнъж.Краставицата също е добър заместител,аз преди така давах-пасирана краставица вместо вода,диня също много,но щом не иска...

Ния получи много интересен подарък от една приятелка-декоративно зайче...сега ще се ровя в нета как,с какво се гледа...никога не съм отглеждала друго освен дете,та съм невежа Mr. Green

# 126
  • София
Ния получи много интересен подарък от една приятелка-декоративно зайче...сега ще се ровя в нета как,с какво се гледа...никога не съм отглеждала друго освен дете,та съм невежа Mr. Green

Simple Smile
Били, ми то най-трудно се отглежда човек на този свят,
щом човек можеш и цяло семейство зайци няма да те затруднят...(че и лисичеи лъвче да имаш - пак)
интересен подарък, Ния вероятно му се радва.. много интересно (ама не си пожелавам такъв подарък, де...то си е ангажимент)

# 127
За водата, Ясен е като жаба. Пропи към годинката, по много, от обикновена чаша. Може би съвпадна и със затоплянето.

# 128
Как я пиете тази вода от обикновена чаша,с ваша помощ ли?Ние си пием или от шише или от чашка с мек накрайник/изгризан вече/,също така си играем с нея,мокри се,може би се разхлажда Laughing
Аз досега сокчета само натурални/прясно изцедени/ съм давала и занапред не смятам да купувам от разните там измислени натурални сокове.

# 129
Да, с помощ пие от обикновена чаша. По друг начин не иска.
Той иска и сам да яде, но не винаги му се получава. С боровинките най-добре се справя -  с едната ръка си държи купичката, с другата си взима. Разни по-меки плодове иска да ги яде от вилица, не иска да му давам аз с ръка или да го храня с вилица/лъжица. Аз набучавам парчетата, давам му вилицата и така хапва.

# 130
Били, аз гледах зайче, до като не забременях, после го пратих при майка ми. Това е най-лесно за гледане животинче и е супер любвеобилно, стига да го обичаш и ти, разбира се, като всяко друго. Не го затварях в клетка, първите 3-4 дни го оставих само да си намери място да пишка и после там му сложих коритцето с талаша и оттогава 3 години нямах проблеми. А беше бебе на няколко дни. Иначе къде що има кабел, килим или шкаф, ще бъде изгризан. Ако нящо те интересува по-подробно, пиши ми.

Уф, как ми липсва, страшно се бях привързала, към 3-4 години го имах. Ако не е в клетка и си е винаги край вас, т.е. няма да го подарявате в бъдеще може и 10-тина години да живее.

# 131
Инче,а защо го махна като забременя?Нашият е в клетка,мнооого голяма-там спи,през деня се въргаля с Ния по тревата...по-спокойно ми е да спя като знам,че е вътре WinkМъж ми ме бъзика,че щял да ме подяде-нали и аз хрупам жито,ядки-овесени,ечемичени...

# 132
Щото бях получила хранително натравяне от едни замразени зеленчуци купени от "Европа", а доктора от спешното, който дойде да ме прегледа заяви, че е токсоплазмоза и веднага да махна зайчето, то ме било заразило, дрън-дрън. Ама на бремменна да го кажеш си е стряскащо. И така... Е изследванията после показаха, че не е бил прав, ама беше късно.  Иначе моя ми спеше на възглавницата, а първия месец, ми ядеше от косата като се пробуди. Хихихихихи. А ти си крий чиниите вече!  Laughing Няма за къде да слабееш вече, та да те подяжда зайко. Не му давай зеле и  моркови, както и пресни треви. Само сушена храна трябва да яде.

Извинете за спама....

# 133
Ехо-хо по никое време Sunglasses.

cveta3, забравих да спомена, че снимките на плажа са ви супер готини!  Heart Eyes

Морските лъвове Лъчко и Марти също са страхотни!  Heart Eyes

Ето да ви покажа през изминалия ден моята малка, вече самостоятелно ходеща звездичка  newsm76:

Дея все още пие водичка основно от шишенцето с биберона, от чаша с накрайник също, но често се задавя.  Tired
Засега от обикновена чаша пие само сокче от моркови  Mr. Green:

Joy

Спокойна нощ на всички!  Peace

# 134
Ние  бяхме  с  Т днес (мина) и  разстройство  което  още продължава  Sad ,дано се  оправи  по бързо  Praynig  че  откачам  като  си  гледам  детето  да   страда,а  и  вода  не  е пила ,при  положение  че  пие  по  600- 800 мл на  ден  (без   млякото) ,но  за  сметка  на  това  въвеждаме  накрайниците- бибероните мисля  да  ги  разкарам  вече, дано  да  ми  се  получи  замисъла  Laughing
Я  дайте  някоя  нет  страница  за  тези  накрайници  или  марки  на  шишета   там ,без   сламките, - от  тях  вече  имаме,  но  и  при  нас  служат  за чесане на  венци  ooooh!  поредните  зъбки май  са  на път и  от  там  и Т то....
Предварително   благодаря  за труда!
Иначе  вече  и  грозде и  боровинки  вече  ядем ,а  установих  че капризната  ни  котката  яде  маслини  Crazy ,сега  вече  е  борба  кой  да  се  докопа  първо  до  дадената  маслина  hahaha

Да  е  забравя  да  честитя  макар  и  на  патерица  на  каките  Маги  и  Ния за  хубавите  поводи   bouquet

Отново  впечатляващ  снимков  материал  и  от  морето  и   от  Столицата  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт