Лято, слънчице, море - играе и се забавлява Юнското дете ;)

• 15 762
  • 299
  •   1
Отговори
# 105
Айде ние пак сме тук!
Пооправихме запека, давам закуска овесени ядки със сини сливи, или пюре круша; два дни е добре малкия, засега отложих даването на лекарството, което ни изписаха (Лакто4); обаче и този антибиотик, който пие Митко, вероятно си има значение; Мисля следващия месец най-накрая да се доредя до хомеопата в Ст Загора, досега така и не успя да ни запише час;
Страхотни са бебоците по плажа  Heart Eyes всичките са големи сладури!
Иначе, аз тук търча през деня напред-назад, опитваме се с още няколко майки да организираме прояви за Световната Седмица на Кърменето, Казанлък е включен за пръв път в националната програма, та дано имаме успех с организацията!
И тъй; аз играчки кажи-речи не купувам, разчитам на подарените, понеже така или иначе Митко не ги отразява ама хич... виж да изкърти от стената лайсните е много зарибен обаче  Mr. Green

Поздрави!

# 106
Вери, връзката между щастието на детето и солетите и сладоледа беше съвсем друга - относно забраните; нямаше нищо общо с хранителната стойност на горепосочените.Wink Повече от ясно е, че нашите деца ядат това, което се яде вкъщи. Аз лично съм далеч от мисълта да се оправдавам пред когото и да било, съжалявам ако думите ми са прозвучали така. Grinning

Дани, ще има, ще има среща! Роси отправи предложение за делфинариума, хайде там да е, ако и другите са съгласни. Party

Цвета, Даника е голяма сладурка. Heart Eyes Личи си, че много се е забавлявала на плажа.Wink

Били, и Йойо няма любима кукла май. Играе си днеска с една, утре с друга. Сякаш най-много си обича лилавото конче, дори се научи да казва как прави то. Flutter Но пък заспива сама, мен и ме е малко страх да й слагам играчка в кошарата. Тя се върти като шило и най-много да й се пречка. Crazy

# 107
Вери, честит имен ден на Маги  bouquetДа ти расте здрава и щастлива,обградена с любов и хармония Hug

# 108
Здрасти .
Аз пак по нощите пиша , ама няма как.
Минавам само  набързо да кажа , че има някъкъв вирус . Не е страшен ,  минава за 2-3 дни . Симптомите са висока Т , а при някой и разстройство . При Валентин засега е само Т , надявам се до утре да мине . Покрай него и аз съм болна , но моето е друго .
Дано няма болнички , ви се размине  Hug.
Сладки сънища .
Вери - честит празник на твоето момиченце   bouquet.

# 109
  • София
Добро утро! Ние сме ранобудни  smile3507!

Вери,честита рожденничка! Много усмивки и щастие и желая!

За софийската срещичка не е ли малко късен часа? Майките,чийто дечица заспиват по-рано,няма да могат да се включат. В тази връзка на Даника едно спане денем  и е малко, а две са и много и един ден ми спи два пъти, един ден един път и общо взето не мога да си направя никаква сметка кой ден как ще я караме. Вечер заспива между 19,30 и 22,30,което си е доста различно и няма как да преценя точно в деня на срещата дали няма да заспи към 19,30 и дали ще мога да дойда  newsm78.

Гледам моята любима тема за здравословното хранене сте подхванали. Аз на Дани давам сухар или обикновена бисквита понякога,но мисля, че ако отделях време аз да изпека едни бисквитки например, би било много по-добре. Лошото е,че каквито и усилия да положи човек, детето ще следва примера на  семейството, а ние сме далеч от това, което бих искала.

Откакто почнаха жегите Дани яде много малко, доста пъти отказва изобщо. А от десетина дена насам пишка по-малко. Незнам доколко да се притеснявам. Съзнавам, че течностите явно не и достигат,но достигаме максимум до десетина глътки вода на ден. Просто не мога да я накарам да пие. И сок съм предлагала, макар и рядко, пак същата история.Иначе денонощно е на кърма,но явно в жегата не и е достатъчно. Някакви съвети? Биберона изобщо не знае за какво служи, чаша с накрайник ползва само да си чеше венците, пие от обикновена чаша или шише.

И вече си имаме кучешко зъбче (освен вече порасналите осем). Големи мъки са , много е раздразнителна и точи лиги като булдог, отпред блузката и е мокра.

# 110
Вери,честита рожденничка! Много усмивки и щастие и желая!
А, не беше рожденичка, а именичка.  Laughing
Рожден ден има обаче днес Ния на Били. Това пише форумът на началната страница.
Да е жива и здрава, щастлива и безгрижна, пълна с енергия!   bouquet

Цвета, а с диня пробвала ли си я? Хем плод, хем вода. Ясен с динята успява качествено да напълни памперса.

# 111
  • София
За софийската срещичка не е ли малко късен часа?
Иначе пък би бил ранен за децата, които вече са си изградили режим да спят от 2 до 4 ... А и би било голяма жега все още... Явно какъвто и да е часът, ще има недоволни....
Мен 17,30 ме устройва. Като ден май съм по-сигурна за четвъртък, но може и в петък да мога.

А може Дани да пишка по-малко просто, защото се изпотява повече в жегите. За водата не мога да те посъветвам нищо друго освен да си по-настойчива в предлагането. Динята също е добър вариант, както е писала Вери. Яна поне я обожава.

Честит рожден ден на Ния! Да е много здраво и щастливо дете!  bouquet

Хубав ден на всички  bouquet

# 112
  • София
Мен 17,30 ме устройва. Като ден май съм по-сигурна за четвъртък, но може и в петък да мога.
И аз съм така.

Сега в жегите Марина си хапва нормално. Виж котката доста по-малко яде Simple Smile

Чиста вода и беба още ми отказва. Затова слагам 1/10 сок и доливам с вода - така изпива поне 300 мл на ден. Усети ли чиста водица категорично отказва. Между другото недаването на вода от първия ден дето се вика е една от грешките на съвременните методики според мен.

Хайде лек ден.

И все се каня да питам Митко що е на антибиотик?

# 113
  • София
ДОбро утро и от мен!

Водата :и на мен Зари ми отказва чиста вода! Марвеле и аз съм на твоето мнение за недаването, за това и предлагам от бебе, но не и не.Сега си играе и изпива по малко водичка чиста, но общо взето пие и плюе. Пробвала съм със шише с биберон, меки, твърди накрайници, чаша, шише, спринцовка, лъжичка...и само в началото му е интересно и после само си играе с нея. Затова и разреждаме детските сокове и чайчета с много вода, пие и и изцедени плодове с много вода.. А по жегите сам си увеличава количеството.Сам пожелава да пие, дава си шишето да го напълня...и така изпиваме по около 500мл на ден, без да броим вечерното мляко.

(Уточнявам, че детето ми се отби на 3месеца и почти от самото начало е на АМ като добавка, тогава пиеше и чай от копър,който го облекчаваше, което по мое мнение го караше да ми отказва водата. Казвам това, защото разпавят, че при кърмените деца е по-различно)

А за пишкането по-малко, хубаво е да го следиш седмица- две по внимателно и да увеличиш по различните начини, които ти предлагат тук течностите, плодовете...и ще видиш.

Поздрави от мен!
и Честит празник на Били и НИЯ!!! Tada

Последна редакция: чт, 23 юли 2009, 10:05 от MaLe

# 114
Мараба, банда.  Mr. Green
Дея вече си пие чиста водичка (нарича я аба  Heart Eyes) и то доста често, което адски ме радва, аз самата обожавам вода и почти само това пия.
Е, не броя бялото винце през лятото и червеното през зимата, де.  Joy

С малко закъснение честит празник на Магдаленките и честит рожден ден на Ния!
Да са много весели и щастливи, здрави и с късмет!

Относно софийската среща виждам, че на всеки му е удобно по различно време. Това е абсолютно разбираемо. Аз съм твърдо за час около 17.30, както blue* и marvele, а май и Инчето. Мисля, че mishlence_, cveta3 и Atina_Eli предпочитаха да бъде по-рано, както и MaLe, ако успее да дойде. Предлагам следното: да направим срещата следващия четвъртък (30 юли) като мамите, на които е удобен по-ранен час се събират малко по-рано в Борисовата, а ние се присъединяваме към 17.30. Какво ще кажете?  Thinking Има ли други мами желаещи да се включат?

Хубав слънчев ден на всички!  dance
Ние утре заминаваме за Сапарева Баня!   Hands Clap

# 115
  • София
Благодаря за съветите, само че просто няма начин. Ако изобщо успея да и пробутам някакъв плод, то е банан или пъпеш, и то в минимални количества-няколко хапки. Диня все още не се е престрашила да опита, сокове -пак две-три глътки,вода -пак така. То е ясно,че е от жегата и потенето, но просто не знам как да я накарам да приема течности,явно само кърмата е малко, въпреки,че суче когато си поиска.

А идеята на  maristuta за срещата ми харесва.

# 116
Здравейте,
Ние сме от болните, вече 3ти ден се борим с температура и не пропуснахме антибиотика и този път  Sad

За храненето било то здравословно или не, няма да си давам мнението и то не защото нямам такова, а защото Иво 3ти месец вече е само и единствено на мляко  Tired  което за личната ни било напълно нормално в тея жеги и естествено пак включва оправданието зъбки  ooooh!
Та съм решила ако този колактив не помогне да го зъведа на хомеопат защото само там ми е надеждата вече.
Вода пие но само нея сок да не подуши, цедих му диня и като дръпна веднъж от шишето направи физиономия все едно лимон съм му цедила  Crossing Arms.

Честит РД на Ния , здрава послушна и много щастлива да бъде    bouquet

maristuta  блазе ви  искам и аз на прохлада някъде.

# 117
Привет!
За срещичката - по-рано щеше да ми е по-добре, имам предвид някоя сутрешна среща, но щом сте казали 17.30 - така да бъде  Peace
Ще дойдем, пък макар и за малко, защото сме с градския транспорт и така.
Ще се радвам да се видим колкото се може повече мами и дечица  Hug

Вода Ина също пие по малко, само когато е много горещо - към 100мл, иначе я кърмя, когато поиска.
Динята обаче се харесва, даже се напишква още докато я яде  Joy

# 118
  • Miami
Намерила съм си моя баланс и виждам, че има начин.

Ей това е най-важното, да се намери баланса за себе си и семейството си  Peace

Жорко пие много вода. Постоянно си търси шишето, маха му капачката и лочи  Grinning Изпива сигурно около литър на ден.

Последна редакция: ср, 29 юли 2009, 18:05 от Кори

# 119
Между другото недаването на вода от първия ден дето се вика е една от грешките на съвременните методики според мен.

Аз пък с това не съм съгласна Mr. Green Примери, колкото щеш около мен на дечица, които са на АМ от самото начало и все още пият само чайчета и сокчета, защото не щат да пият чиста вода, а моето активно кърмаче, което до 6-я месец не е близвало друго освен кърма, изпива поне 300мл вода всеки ден Peace

Общи условия

Активация на акаунт