Лято, слънчице, море - играе и се забавлява Юнското дете ;)

• 15 828
  • 299
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте бебета и мами  newsm53
Не ми се сърдете, че не пиша.... такава съм
Чета ви редовно и знам какво се случва с наборчетата  smile3503
Няма да обещавам нищо, само се включвам, за да ви кажа, че не съм ви забравила.
Поздрави на всички.  jumpuu  jumpuu  jumpuu  jumpuu  jumpuu

# 151
Здравейте, как сте в тези ужасни жеги?

Ние чакаме всеки ден да стане 19:00 и да излезем следобед да се поразходим, иначе не се живее навън; но пък е доста трудно постижима мисия тъй като Мирелка иска да излиза, взима си обувките и ми ги носи;)))Днес сутринта на сянка не се дишаше....
От вчера само ме "мамосва" и съм най щастливата майка-мислех си че скоро няма да каже "мамо", ама на дойде му времето!!!!
Мимче -Йо е много любвеобвилна както обикновено Heart Eyes; гледам сте на следващия етап -качена вече на пейката;)Честито колелце -ние го имаме същото от кака, но в жълто;), но без сенник:(
Алиса -ами тя количката за кукли не е наша, а на едно приятелче-момченце, нашата си я държим в къщи Mr. Green, защото извадя ли я навън няма да я погледне; но виж чуждите колички, колела, тротинетки и други подобни-види ли ги и Мирела е залепена за тях, а ако имат и музичка......не мога да я откъсна след това...голям зор!
Ето тук отново бута количката на едно момченце Simple Smile :
И един поздрав от Мирела - Simple Smile) Лек ден!

# 152
  • София/Севлиево
Здравейте!

Днес наистина е голяма жега.Сега сме в Севлиево и навън е 41 градуса-направо не се живее.

По темата за водата-моето дете също не иска да пие вода и аз почнах да му разреждам сок с вода и така пие по около 300 мл на ден.

За софийската среща-в четвъртък в 17:30 ще сме на линия.Тъкмо малкия ще се е наспал и няма да мрънка и да е сърдит.

Поздрави и целувки на всички бебета!

# 153
"Горещо"  здравейте и от нас....  Hug ох, днес направо беше ужас ... да е жив и здрав който е измислил климатика ей ...  Mr. Green Досега все се възпротивявах да пускаме климатик в стаята на Веси , но днес и го пуснахме на 29С  Mr. Green сложих и едно боденце да и е покрито гръбчето и едни тънки чорапки на крачетата, че много ме е страх да не се простуди ...  Praynig ама поне да може да спи, че снощи от жегите ли, от зъбче ли докато заспи стана 22:30 ...  Sad

Мимченце и miona големи са бонбонки малките принцеси ...  Hug Роси* Лъчко и той голям сладур е, все си мисля, че името си му е точно за него - толкова е лъчезарен и усмихнат ...  Hug Честито и на Дея за ходещите крачета  Heart Eyes ние все още се държим за ръчичка и така ...  Blush

Цитат
Решили сме като се установим да й вземем едно кученце, да расте с нея.
Ех, и аз как искам едно кученце, ама горката ми Мука немога да и го причиня ...  Blush пък и риби, котка и канарчета ... само куче нямаме  Mr. Green  Според мен и много хубаво малките деца да си имат домашен любимец ...  Peace Мимче на каква порода сте се спряли? /аз обожавам лабрадорите/
ето една усмивка "под мустак" от нас ...  Mr. Green

Хайде лека и мека от нас ...  Hug

# 154
Веси,всички така казват за името на Лъчко Heart Eyes Следващото съм решила да е Весела Hug

П.П.Малката е голяма бонбона с тези голеееми очи Flutter

# 155
По темата за имената, Диди хич не си отговаря на името Laughing, ама да е жива и здрава, пък рогчетата ще са й чара Twisted Evil
Ние днес бяхме на Камчия. Диди най-много се забавлява, като я заровихме цялата в пясъка. Помисли си, че е в шезлонг hahaha, а най-новото в менюто й е солети с пясък, както и вода с пясък. Пийна си и малко морска вода, ама няма как нали ще я прави плувкиня татко й Flutter. От водата нея е страх, когато е с мама и тати, даже се опитва да цапа с ръчичка, което според Дидо са първи опити за плуване Joy.
Ще ви пусна снимков материал по-късно или утре, че не отдавна не сме се показвали Crazy, да не ни забравите  Wink

на плажа с Марти

и какви физиономии правим, когато не искаме да ядем

и от днес

а, ето тук има още на когото му се гледа
http://galinavi.multiply.com/photos/album/14#

Последна редакция: нд, 26 юли 2009, 01:04 от Галче

# 156
При  нас  е  хладно , да  не  кажа  и  студено  Rolling Eyes но   си  е  така  по принцип...
 Нови  номера , от  няколко  дена  се  опитваме  сами  да  се  обличаме  и  обуваме, ако  няма  неприбрани  дрехи  с  които  да  се  прави  се  събува  чорапче  и  се  пробва да  се  облече  като  горна  дреха  Joy ,а  днес  бяхме   на  ти  - щерка  ми  ме  вика  на  малко  име вече  Whistling
освен  орис и  сухар  какво  бихте  дали  против  растройство  на  вашите  малчугани?

Лека  вечер!

# 157
Ето нещо за "актуалното" разстройство:

Здравейте, майки!

Искам да ви помогна малко с избора на лечение при разстройство при малки деца.

Първо, трябва да се направи разлика от какъв характер е разстройството - вирусен, бактериален или от настинка. Разстройство децата получават и след лечение с антибиотици, когато ние, медицинските специалисти, не сме съобразили много дозировките или пък сме прекалили твърде от даването на антибиотици.

Независимо от причината, първото нещо, което можете и трябва да направите, е да се консултирате с наблюдаващия ви лекар. Не ви препоръчвам "прегледи" по телефона - медицината е приложна наука, в която докторът трябва да види детето с очите си: как изглежда, какъв е цветът на лицето му, как се държи...

Независимо от това, при диарийния синдром има няколко важни неща:

1. При диария детето губи много течности и СОЛИ, затова трябва да се прави рехидриране. Това можете да правите, като давате на мъника течности - колкото повече, толкова по-добре. За предпочитане са пресни сокове от кисели плодове- кайсии, компот от дюли, моркови, джанки. От чайовете добра работа вършат чай от жълт кантарион,  чай от бял равнец, чай от джоджен, чай от дюлеви листа. В аптеките се продават едни прахчета - Хидратин алфа - те съдържат необходимите за организма соли и е редно да ги включите заедно с дажбата на течности. Няколко препоръки- не наливайте детето да изпива много течности наведнъж - децата имат малък обем на стомаха и това може да доведе само до повръщане - дава се на често по лъжичка или по колкото детето може да изпие само.

От готовите продукти можете да давате сока на ХИП - ORS, рехидриращите прахчета на Хумана, както и самата Лечебна хумана при по-малки деца.

Чайовете не ги варете - тези, които ви написах, само се попарват в порцеланов съд и след като изстинат, се прецеждат с тензух или пластмасова цедка- не ползвайте метални цедки.

2. При разстройство се спират всякакви източници на захар- мед, захар в чая, вафли, бисквити, сладкиши, бонбони и прочее. Обратно, преминава се на сухари, препечен хляб, солети, коричката на хляба. Много добра работа върши вареният ориз - давайте на детето варен ориз с малко сол. Можете да ползвате и детските каши с ориз, понеже са овкусени малко по-добре от простия бял ориз.

Също така, трябва да се изключат мазнините - маргарин, масло, олио, понеже те самите имат слабителен ефект.

3. По принцип, лекарства при  малки деца не ви препоръчвам, освен ако лекарите не решат, че е много наложително. Има една група препарати, които са практически безвредни за децата - Ентерол прахчета, Смекта прахчета, Био-гайа капки, Ентеросан таблетки, Лактофлор таблетки и капсули, Линекс капсули. Това са пробиотици- служат за нормализиране на чревната флора и по този начин регулират преминаването на храната през червата. Те са абсолютно-задължителни препарати, когато причината за разствойството се очаква да е от силни антибиотици.

4. При силни, воднисти разствойства, се включват и прахчетата Хидрасек - те са два вида - 10мг (за кърмачета и до 30 месеца) и 30мг - за по-големи деца. При доста по-силни състояния се включва лоперамид (имодиум, лопедиум, стоперан, диаростад). Последният препарат се дава само под лекарски контрол при малки деца!

Надявам се да съм ви бил полезен!

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

аз освен това давам и банани Peace

Диди пък има голямо желание да ме сресва Flutterи да ме храни с лъжица. Изобщо не мога да си изям сама закуската Laughing

# 158
За разтройство давам и картофи-варени, може и със сирене, препечени филийки или сухар.

Галче -страхотно лято, запечатано в снимки!!!

Веси-малкото Веси е голяма сладурка!!!

Радост -страхотен аватар!

Днес сутринта тук в Бургас се изля такъв дъжд и продължава, пак се разминахме с плажа Sad((((

Приятен ден момичета!!!

# 159
Благодаря моми4ета  Hug
И  малка  порция смях  от  нас  по отно6ение  на  дома6ните лÜббимци  Crazy

# 160
Маяяяяя, голям смях таз твойта Зара! Laughing

# 161
Мaya голяма скица Зара, а Спайки толкова спокойно се разположил в количката ... Нашата Мука неможе и една минута да седи така ...  Mr. Green Все се каня да те питам как се спрявяте с котешката тоалетна - Зара бърка ли там и вади ли "изненадите"?  Mr. Green Ние за сега удържаме положението защото в къщи сме с паяка и неможе да стига , ама като проходим незнам къде ще я денем ...  newsm78
Цитат
Следващото съм решила да е Весела
Хайде, де Роси още една Весела и веселбата ще е пълна ...  Hug
Галче гледам ви снимките на плажа и така ви завиждам все едно не живея на една крачка от плажа ...  Mr. Green ама дали ще се наканя това лято да направя поне една баня и аз незнам ...  Rolling Eyes

Хайде лека и мека и прохладна вечер ...  Heart Eyes

# 162
Фокси, тоалетната на нашата котка е на терасата. Ясен там не ходи. Зимата веце-то беше в банята. Но и Ясен не беше толкова подвижен. Макар че вратата на банята държим винаги затворена и той не ходи там.
Ние имаме проблем с храната на котката. Много му е интересно. Пробвах да сложа и нея на терасата, но котката се възмути.

Последна редакция: нд, 26 юли 2009, 19:29 от Вери

# 163
Фокси  и  на  Спайки  ВеЦе то  е  в  банята  откак  е  при  нас , Зара  само  дебне  да  си  играе  с неговия  пясък на  пясъчник и  го  е  правила  даже  ,но разбира  се   И  е  забранено  та като  види  отворена  вратата  на  банята влиза  застава  до  К.Т. вдига  пръстче  и  започва  Найн  Найн  Найн  Joy  сама  си  забранява ,котешката  храна - сухата особено -  за  нея  вече  няма  оправия, постоянно  го  подяжда  и  като  той  се  нахрани  се   вдига  всичко ,тя  като  заспи  му се  сервира  вечеря  и  сухата  храна  си  му  стои  за  през  нощта....
 С  подобрение  на  Зара  не мога  да  се  похваля- утре  сме  на  доктор  Confused   

# 164
Ехоооо, банда.  Party Включвам се за кратко от Сапарева Баня  Peace. Тук е просто райско кътче, не ми се тръгва, ще се включа утре като се приберем с богат снимков материал.  Wink

Страхотни снимчици разгледах! Да са ни живи и здрави прекрасните деца, ей!  Heart Eyes

Искам само да попитам мамите, които ще присъстват на софийската срещичка - има ли всяка една от вас възможност и желание да я направим не в четвъртък, а в петък?  Rolling Eyes
Оказва се, че почти със сигурност в четвъртък ще съм на работа, а не почивка, както бе първоначално запланувано, затова за мен ще бъде по-добре да я организираме за петък? Моля ви да ми кажете дали всяка една от вас може да дойде вместо в четвъртък, в петък?
Неудобно ми е да ви моля да сменим деня, но се надявам да можем да я променим за петък.  Tired

Спокойна нощ!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт