СЕПТЕМВРИ-09'32

• 11 570
  • 287
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте и от мен днес... Голям мързел ме е хванал, направо.... сутринта станах към 10 пих едно кафе и до сега се излежавам и придремвам в леглото. Не ми се прави нищо и не ми се ходи никъде. Добре, че пратихме детето на село че с тоя мързел не знам как ще се оправя. Мъж ми днес изчисти, пусна пералня, пооправи обяда ooooh! ooooh! чак ме е срам..
Относно храненето синът ми в момента в който се прибрахме от болницата си направи негов си режим и се хранеше на 4 часа и половина. Кърмех го и му давах вода. Не съм се притеснявала, че не знам колко е ял тъй като си наддаваше добре и си усещах гърдите след хранене като празни мехове..... Спря да яде нощно време към 1.5година когато тръгна на ясла. Колики е имал 1 вечер и това беше.... Така, че никого нищо не мога да посъветвам, то всяко дете индивидуално си се наглася и определено нито съм лъгала докторката, че съм махнала нощното хранене, нито съм се притеснявала, че нещо не е наред. Захраних си го по старите традиции и да чукна на дърво....до този момент не съм имала проблеми.

# 91
Здравейте,милички!

Аз днес цял ден мързелувам,гледам филми и не съм си показала носа навън.Ама и желание нямам в тая адска жега!!!А сега изпратих моите мъже на плАж и аз седнах да ви чета на спокойствие!!!
LaDiDa,тези бебефони са голямо удобство,особенно ако живееш в къща!И ние имахме такъв с камера навремето,донесен от Испания.Ползвахме го ,когато си бяхме в къщата в Царево,защото лятото винаги бяхме в двора,а малкия спеше горе.В тези случаи е незаменим!
За нощното хранене онзи ден се изказах-според мен бебето само си създава режим,според потребностите.Аз никога не съм се ръководела от книги и съвети от педиатри!Никога не съм имала проблеми с колики или безсънни нощи.Станислав беше изключително спокойно бебе,а сега между другото е и такова дете!Надявам се силно и второто да е такова!
Аз за разлика от LaDiDa пък имах много хубави зърна,но кърмих само 2месеца,защото нямах мляко.Иначе съм много ЗА кърменето!Няма нищо по-добро от майчиното мляко!
Киара,и аз съм в някаква постоянна еуфория,заради бебока!Може би си права за това,че сега всичко е много по-осъзнато.А мен ме заразява и ентусиазма на баткото.Постоянно ми целува и гали корема,носи ми покупките от магазина,за да не ми тежи,въобще -голяма радост!Като го гледам колко е щастлив от факта,че ще става батко и за миг не съжалявам,че се реших след 8 години да раждам пак.
Bibi4e,и на мен ми се случва да усетя тежест и натиск ниско долу.Мисля,че е нормално!!!

Ох,много се отплеснах!!!Само да поздравя и новата мамаKleopatra10 с добре дошла!!! Hug

# 92
Момичета, благодаря за топлото посрещане Wink И аз пожелавам на всички вас леко бременеене (остана още малко) и здрави бебета Simple Smile)
Тук при нас в софия пък днес въобще не е жега - 24-26 градуса е със силен и хладен вятър - разкош. Дано се задържи така по-дълго... Иначе вчера тука беше такава жега. Преди много обичах такова време, топло и слънчево. Но откакто съм бременна, ако е над 28-29 градуса и вече ми е топло и неприятно. Абе все някак ще трябва да устискаме, имаме още малко. Иначе не знам с какво да се похваля. Освен че ми се яде много, обаче мога да хапвам по 1-2 шепи храна, иначе ми става тежко. И така - често по-малко. Не знам как ще ги наддам тези килограми - доколкото знам сега последните месеци трябвало да се наддава по 300-500 г на седмица... Не знам за вас, но на мене отсега ми тежи вече коремчето Wink
Има ли някоя мама, която живее в софия?
Решили ли сте вече къде ще раждате (би трябвало досега)? Притеснявате ли се малко от раждането (ако ви е първо)?

Последна редакция: нд, 19 юли 2009, 19:10 от kleopatra10

# 93
  • София
desi_k84, една моя колежка се наложи да роди секцио точно поради тази причина. Доколкото си спомням при нея плацентата беше почти при родовия канал и това щяло да създаде проблем при нормално раждане. Дано при теб не се окаже така, щом си се настроила да раждаш нормално.

# 94
  • Варна
Здравейте и от мен!
Добре дошла на Клеопатра10!

В търсене на хладнина и ние бяхме на вилата, сред зеленина, но и там беше много горещо и се прибрахме с малкия в града, при климатика и компютъра:)
LaDiDa и аз гледам тук тия бебешки камери с вграден микрофон и мисля да си поръчам от ebay...Вие от къде си я купихте? Мисля че ще ми върши работа, нашата спалня е горе а бебешката - долу, пък и баткото мога да наблюдавам понякога, дали пише домашни или играе на компа...Simple Smile
За храненето през ноща - нищо не се заричам. Баткото се пробвахме да го отказваме,давайки му вода през ноща  месец,  два...Не ставаше. Детето гладно, иска мляко, не вода..Половин час след това пак се буди и пак реве...Лече Лига препоръчват да се храни на поискване, мисля този път да  пробвам така.

# 95
Здравейте.
Само да се запиша и аз и да кажа, че аз си хранех детето когато на него му се яде, то и без това все ядеше по=малко, отколкото трябваше, така че... Не знам това второто как ще е, само живи и здрави! Simple Smile

# 96
Добре дошла на новата мама Hug
Ние взехме бебефон от Ибей с камера.Доволна съм,хваща идеално отпървия на 2-рия етаж.
LaDiDa :много кофти опит с кърменето.Аз не съм сигурна дали ще издържа да цедя толкова време,браво на теб.Ако все пак решиш да се пробваш има доста начини жени с вдлъбнати зърна,да  кърмят успешно,аз познавам такава,която кърми с такива зърна близнаци.Тук във форума има доста майки в кърмаческия,които ще ти помогнат. HugА за това,какво трябва да се яде си права.Има доста храни,които се отразяват на бебоците и трябва да се избягват.Но при всеки е различно,трябва да се наблюдава детето.На Зоя не и понасяха цитрусите,мандарини,портокали и затова не си хапвах.Изприщваше се цялата.Ето с какви храни трябва много да се внимава:

Храни, които могат да причинят колики

Ако бебето ви има колики, причината може да е в някоя от храните, които сте консумирали. Премахвайте храните една по една, за да разберете, коя е причината за коликите на бебето. Имайте предвид, че за някои храни е необходимо да минат две седмици, докато организмът ви се изчисти от тях.

* Млечни продукти (особено прясното мляко);
    * Кофеин: кафе, чай, кола, някои газирани напитки;
    * Соеви продукти;
    * Фъстъци;
    * Ракообразни;
    * Шоколад;
    * Цитрусови плодове;
    * Пшеница;
    * Пилешко;
    * Телешко;
    * Яйца;
    * Ядки;
    * Царевица;
    * Витамини за бременни или кърмачки (желязото може да дразни храносмилателната система на бебето. Ако то е причината, попитайте лекаря си за алтернативи.)
    * Зеленчуци, които предизвикват образуването на газове: броколи, карфиол, зеле, лук, зелени чушки, домати.

Преди няколко месеца ви споменах,че тук във форума имаме прекрасна библиотека,посветена на кърменето.Момичетата са се постарали да преведат чудесни статии.И понеже като дойдат бебоците,няма да ви остане време,хубаво е да я прегледате още сега.Ако имате въпроси свързани с кърменето,питайте.Ние майките с опит с радост ще помагаме Wink:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1844.0

# 97
  • Варна
Мдаа...по този повод - кърменето и аз първия път имах толкова проблеми, че като дойдеше време за него ми се дореваваше...
Вдигах температура повече от месец заради задържана кърма, после беше толкова много че подплънките подгизваха за 1/2 час,разранени зърна...много още мога да се оплаквам...Този път отидох да слушам Ла лече лига лекция и разбрах че съм правила много грешки, не знаейки и следвайки съветите на акушерките и докторите, да изцеждам докрай и да храня в определен час само...така че, подкрепям arllina Peace прочетете всичко още сега..После няма време...  Simple Smile

# 98
И аз набързо да се включа.
Ползвах бейбифон на Филипс и съм много доволна.
За нощтното хранене сам се отказа първите месеци, никога не съм спазвала тричасовия режим когато поискаше тогава. Късно захранване му направих и не съжалявам. Сега мисля да постъпя по същия начин, въпреки че докторката все ми казваше от третия месец сокчета да давам много вода и други подобни. Ходих на консултации при една доцентка от която съм много доволна всеки път оглеждаше малкия обстойно и даваше съвети  и за кърмене и за отглеждане. Който е гледал момченце знае за проблемите с пъпчето и бубата. Ако някой от Русе се интересува мога да и дам координатите.
Иначе и аз се позамислих за чантата за родилното и тази седмица мисля да я постегна за всеки случай.
Лека вечер от мен  Hug

# 99
здравейте на всики мами  Hug днеска времето бешпе страхотно и се надявам е всики сте се възползвали и сте се поразходили  newsm68

desi_k84 ,ниската плацента е предпоставка за секцио по медицински прини,все пак до 33-35 седмица е възможно да узрее,
секцио се налага от факта,че при раждането тръгва първа плацентата и пречи на бебето-това ми обясни моята докторка,защото аз също съм с ниска плацента/пъва степен-твчота коя степен е newsm78 / и сега ще гледаме дали се  качила на следвщия преглед,но не се притеснявай-има време  Peace

dundito 2 ,не се притеснявай мила,аз също не можех да азбера дали е достатъно нахранен малкия /понеже той все плачеше/ и затова ходих още първата седмица на пробно къмене при педиатърката и се оказа че се храни достатъно  Peace то сеа всики ходят май на пробно кърмене задължително  newsm78 иначе ако имаш излишни парички ,може да купите електонен кантар за бебета и така хем да видиш колко наддава след всяко кърмене,хем да следиш теглото му-ако ти е интересно,някой приятелки си бяха купили и бяха много доволни  Peace  -ето нагледно  http://www.pazaruvaj.com/kantari-c3190/tefal/bh4150-p14452780/

Последна редакция: нд, 19 юли 2009, 21:32 от nahodkata

# 100
  • Бургас
Не знам в другите градове как е било времето, но тук днес бе адската жега. Направих грешката да изляза уж на разходка в Морската градина с една дружка, е, щях да колабирам ви казвам! То въздух нямаше! Термометъра в колата показваше 36,5 градуса в 18 и нещо.  Shocked Не ми се мисли какво е било по обед. Ако продължава така и през седмицата май няма да ходя на работа. Определено с този тумбак вече ми идват нанагорно движенията. Явно съм здраво атрофирал човек!Ужас, възмутена съм от себе си.  Sad

Бебефона също като повечето от вас го купих от Английския Ибей: http://cgi.ebay.co.uk/Safety-1st-High-Clarity-Colour-Digital-Vid … _trkparms=65%3A12|66%3A2|39%3A1|72%3A2136|293%3A2|294%3A50
само, че аз го издебнах на много по-добра цена. Определено е много качествен, няма никакви шумове и е компактен- като GSM. Дадохме малко повече пари, но за мен ще е от изключително значение звука и картината да са качествени, тъй като спалнята ни е на горен етаж и бебето ще спи една стая под нас.

Ако все пак решиш да се пробваш има доста начини жени с вдлъбнати зърна,да  кърмят успешно,аз познавам такава,която кърми с такива зърна близнаци.Тук във форума има доста майки в кърмаческия,които ще ти помогнат. Hug
При мен явно проблема е сериозен- идва и педиатър у дома на няколко пъти и какво ли не пробвахме- без резултат. Така или иначе аз в един момент свикнах и  сега вече  пак искам да се цедя- още повече че си имам електрическа помпа- тоест този път ще съм по-подготвена. И проблема ми наистина е в това, че искам да знам, колко е яло бебето. Знам, че звучи налудничаво, но ....  Embarassed

Иначе пожелавам на всички тук да могат да кърмят безпроблемно!  Hug

Сега отивам да чета в леглото! Целувки на всички по тумбаците и лека вечер!  Hug

# 101
Момичета някои знае ли от каде в София да си купя бахтрени и памучни пелени- търсих на няколко места и даже в един магазин един чичко ми каза че " с наредба номер еди кой си  били забранени за повиване и ползване" Joy Стана ми смешно и нямаше какво да му обяснявам че няма да ги ползвам за повиване  Simple Smile.... този продавач беше мн смешен. Беше мъж и обясняваше на една друга клиента( по разговора им разбрах че  родила в 7- ми месец) как сега като излезе от болницата да го кърми, пък как точно да го спостави на гърдата, че какво можело да и причини неправилното кърмене.... Grinning . Няма лошо- всичко което каза беше почти вярно, ама ми ми стана смешно че беше на околко 50-60 години и толкова запалено се обясняваше- малко ми приличаше на Дядо Стефчо( "тв звездата ") smile3532
та,... все пак ако някои знае нека сподели де.... Hug

# 102
dundito:едва ли ще намериш.По-добре намери магазин за платове,където продават бархет,има и такъв на детски фигурки,купи си на метър и дай на някоя шивачка да ти го нареже и поръби по размери каквито ти трябва. Peace

# 103
  • Испания и Стара Загора
Добър вечер и от мен,
тъкмо се връщаме от детски рожден ден. Wink
Гледам обсъждате кърменето и нощното хранене.Аз не съм отказвала Алес от нощно хранене,той сам се отказа на 10м.
LaDiDa аз едва ли бих издържала на това,през което си минала.И мен много ме боляха гърдите през трите месаца ,през които кърмих.И ако и сега се получи същото,не мисля че ще продължа да кърмя.Предпочитам да дам АМ и да съм спокойна,от колкото изнервена от болката и да не мога да обръщам небходимото внимание на децата си.Мое мнение. Peace

# 104
Днес при нас беше адска жега дано утре е по добре че как ще изкарам на работа направо не ми се мисли Sad. Надявам се поне до края на месеца да се понасят жегите пък после вече ще съм си в къщи н на климатика hahaha newsm10 и ще ми е много добре  love001 Лек нощ на всички и приятни сънища Hug

Общи условия

Активация на акаунт