СЕПТЕМВРИ-09'32

• 12 049
  • 287
  •   1
Отговори
# 225
  • around the world
Здравейте момичета,
относно кафето аз пия всяка сутрин в голяма чаша много мляко с малко кафе Laughing. Не издържам просто  съвсем без кафе Mr. Green
Чифлигарова, преди 2 седмици и аз бях със същите ужасно болки ниско долу, като пред мензис, но много болезнен....След като продължиха няколко часа се обадих на д-р и той ми каза да си почивам повече и да пия 3x2 магнерот и нош-па. Постепенно болките при мен след това за 2-3 дни отшумяха. Дано и при теб да минат бързо.
За мамите, които все още не са пазарували сериозно и имат желание да поръчват от mothercare: с помощта на LaDiDa   bouquet поръчах доста неща през емпреса, които живот и здраве ще ми доставят пратката до БГ. В момента в mothercare има доста намаления, отделно на определени неща, ако купиш 2 второто ти е на половин цена. Отделно за поръчка над 150 лири доставката до Англия ви е безплатна и успях да ползвам допълнително и един купон за още -10% и съм много доволна.
Както беше споменато вече от една от мамите системата за използвани памперси в момента е намалена –50% и струва около 10 лири и 3 пълнителя за нея в момента са също 10 лири.
Помпата на Medela, която си харесах излиза с поне 100 лв  по-евтина от цената в БГ както и един пълен комплект на Avent който с  излиза  около 90 лири:
http://www.mothercare.com/Philips-AVENT-essential-solutions-set/ … 4041&mcb=core

Ако на някоя от мамите и се занимава може да разгледа  и да си хареса неща. С тези безумно завишени цени тук много се ядосвам  #Cussing out и вече каквото мога отказвам да си купувам от БГ.

# 226
  • София
Здравейте, момичета! Аз много трудно пиша на мъжа ми на компютъра и затова рядко се включвам.
Честита малка Борислава на Розалина!
Shammi, за нашето раждане  питах и ми казаха, че няма да се плаща, ще ти трябва само Направление 7 от личния лекар.

Atrakcia,  на нас не ни искат лигнин,  но за сметка на това трябва да си носим течността за клизмата Whistling

# 227
Atrakcia,  на нас не ни искат лигнин,  но за сметка на това трябва да си носим течността за клизмата Whistling
Това ме посъветва една позната-да си купя комплекта за клизма и да си го нося, че не се знаело какво ще ми сложат там ..... А на мен малко ми трябва да ми се подпали фитилът на лудостта и параноята  Crazy
Вписах имената на който си е дал на 1 стр.

# 228
Момичета, някой получил ли си е вече поръчката от Мадъркер?
Това за комплекта за клизмата направо #Crazy Важното е ние да се занесем в крайна сметка  Joy

# 229
Момичета какъв е този комплект за клизма. Офффф това мие  най- ужасното нещо... ooooh!, трябва ли ние да си го купим ?????

# 230
На предното раждане не носех.Това май са излишни подробности.
И да кажа,че клизмата беше едно от поносимите неща при моето раждане,а ме беше страх от нея.Другото е по-страшно и болезнено.

# 231
  • around the world
Момичета, някой получил ли си е вече поръчката от Мадъркер?
Това за комплекта за клизмата направо #Crazy Важното е ние да се занесем в крайна сметка  Joy
Ами аз съм получавала вече няколко поръчки от тях, но досега поръчвах направо от сайта им с доставка до Бг. Посредническа фирма за първи път ползвам. Теб какво те интересува?

# 232
  • around the world
Момичета какъв е този комплект за клизма. Офффф това мие  най- ужасното нещо... ooooh!, трябва ли ние да си го купим ?????
Мисля че в Шейново не трябва нищо да купуваш специално за клизмата. При последното ми лежане там преди седмица клизма правеха на всички мами преди да ги свалят в пред родилна, но никоя от тях не носеше нищо.

# 233
  • София
Чифлигарова и аз преди две седмици за 2-3 дни бях с постоянни болки ниско долу като пред цикъл. Болеше , а нямаше контракци. Доктора каза, че е от натоварване и че бебетата вече си тежат. Почивка му е майката. И аз като теб много се бях изплашила. Полежах повечко и сега всичко е о`к. ПОЧИВАЙ ПОВЕЧЕ Peace
Атракция нали 36 седмица е първата на 9-ти месец? Аз се надявам да изкарам поне до тогава. А на всички мами пожелавам  да държат до термин Peace

Момичета ,какви комплекти за клизми, бе?! Shocked  Откъде се купува това чудо?! Бях виждала еднократни чаршафи, еднократни гащи, лиглин и още незнам какво, ама сега и това newsm78 На мен никой не ми е казвал, но ако мамите дето са раждали ми подметне , че има риск да си лепна нещо - ще си купя. Naughty Я кажете по-подробно

За списъка на Миранда - Ели, София, Надежда

# 234
Миринда, не знам дали ще мога да дойда утре. Откриваме изложба в памет на един приятел и ще видя на момента дали ще мога да дойда по-късно. Затова, не ме чакайте.

Кафе си пия всеки ден, даже вчера бях на ЖК (бебата вече е 1680г. Mr. Green) и лекарката се учуди, че ме е шубе да пия кафе. За dundito - казах на лекарката, че искам тя да ми води раждането и тя каза ОК, не сме говорили за пари, тя не си каза нищо, но доколкото съм чувала за нея освен таксата на болницата която така или иначе се плаща не искала пари. Все пак когато ходя другия път ще я питам направо Crossing Arms.

За списъка - Виктория, гр. София, Дружба 1

# 235
Здравейте мамчета!

На първо място да честия на мама Розалина малката бебка! Да ти е жива и здрава и много да те радва душичката   bouquet
Неки, много хубаво, че така добре се справяте и съвсем скоро ще си се приберете и ще се гушкате!

Момичета, благодаря на всички за подкрепата! В петък много се бях шашнала! Съжалявам че не писах по-рано, но имах проблем с компа, а вчера така бях затрупана, че приключих работния ден в 20:30  #Crazy В крайна сметка реших, че задължително ми трябва второ мнение и сега се връщам от консултация при д-р Диков в Токуда. По случайност се оказа, че мой близък е негов приятел и ме свърза с него (типично за БГ май е да трябва да намериш близък на познат, за да получиш нормално отношение). Та доктора се оказа много мил (може би поради горепосочената връзка Crazy ) и ми проведе една доста подробна лекция, от която извода беше, че няма как, без да имам някакви здравословни проблеми, някой да определи в 33 седмица, че няма да мога да родя нормално  Mr. Green Каза ми, дори че дори и като ме погледне с просто око му изглеждам със структура подходяща за нормално раждане, което както ви казах и аз винаги съм си мислила (просто, ако не за раждане, не виждам защо ми е тоя широк таз, или по-скоро гъз  Mr. Green ) Та така, казаха ми, че ме будалкат и то вероятно с комерсиална цел  #Crazy От което никак не ми стана лекичко защото варианта доктора, на които трябва да имам доверие, да се окаже че май не заслужава това доверие  ooooh!
Голямо мъдрене ми предстои... да не говорим, че другия понеделник трябва да измисля как да му кажа, че нямам намерение да си избирам дата за секцио за момента  Whistling
Та такива ми ти работи...
За обсъжданите теми: кафенце ако не пийна, така ме цепи главата, че се побърквам направо. Разреждам го с тонове мляко и дори понякога след обяд се залъгвам с мляко с безкофеиново нес кафе. То май е по-вредно дори от нормалното, за това гледам да не прекалявам. Количката почти съм я отказала  Sad макар, че спасява от киселини. Но откакто един ден изпих 3 чаши и след това се шилех като надрусана или пиана, си дадох сметка колко силно нещо е колата и сега се въздържам.  Е пийвам по чашка от време на време  Rolling Eyes
За покупките и гнезденето - абсолютна мания ме е обзела! В събота се счупих от чистене и подреждане. Да не говорим, че в детската само е боядисано и има едно не сглобено легло и не е ясно кога ще сме готови с другите неща изобщо! Това направо ме побърква. За пазаруването също съм до никъде и само се чудя какво от всички списъци ми трябва и какво не! Чакам си доставката от mothercare и след това ще мисля какво още ми трябва Tired
Май все пак трябва този weekend да си по накупя нещата за болницата, за да се чувствам по-подготвена  Mr. Green
Ами това е за сега...
За списъка: Кристиана (Кристи), София, Руски паметник

# 236
Атракция нали 36 седмица е първата на 9-ти месец? Аз се надявам да изкарам поне до тогава. А на всички мами пожелавам  да държат до термин Peace
Ми по мои изчисления е така. Помня,че родих 1 седмица преди термина.

# 237
  • София
Ех, с тези клизми разбуних духовете Joy
Вчера разправям на майка ми и се заливам от смях, а тя не можа да проумее как може да ми е смешно. Ми не е, ама за съжаление това е реалността, пък върви се осигурявай после!

# 238
Първо да честитя на новото мамче. Розалина пожелавам бебка да ти е жива и здрава и мнооого да те радва.
За първата страничка - Ванина - София, Дружба2
Аз бях зя 3дни на Доспат и си починах екстра. Исках да кача малко снимчици така че пак ще помоля за паролата защото я нямам. Гледам вие сте доста подготвени. Аз нищо почти не съм купила само няколко нещица който съм харесала. Нямам много време да влизам защото по цял ден съм на работа а вкъщи сме в ремонт и е една лудница ooooh!
От другата седмица съм болничен и ще имам повечко време за вас. Peace

# 239
  • София
Как сте,бремелинки?
За списъка на Миринда-Александрина,София,Света Троица.

За пръв път чувам за такъв комплект за клизма.
На мен в Тина Киркова не са ми искали.
И аз да кажа на нераждалите мамчета,че клизмата
не е толкова неприятна,колкото звучи.
Иначе Евгени Минчев нямаше да изчерпи
лимита в Пирогов! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Да питам някое мамче,което е бременно с второ,а още в
отпускза отглеждане на първото-за да получавам същите
болнични и майчинство,какво освен болиничен лист 45дни
преди раждане,е нужно?
Бързам да кажа,че имам 12 месеца осигурителен стаж.
Едни ми казват,че не ми трябва друго освен болничния,
други ми казват за приложения 4 и 12,
трети,че трябва и изрична молба да пижша,че искам
да ми се изплаща като с първото.
Много се оплетох.

Общи условия

Активация на акаунт