Отговори
# 120
  • Добрич
Утре като отидете на работа и ще се разпишете, знам аз. Laughing

Така е, чакайте утре повече включване от мен. Wink
Добре, че поваля снощи, да разхлади малко, не се траеше иначе!
спинки
, пази се!

Цоци, дано всичко вече е наред и при теб!

# 121
Много ми е смотан нета, стана няколко дни се ядосвам  #Cussing out
Янева, тук пейзажи на  вървят  Laughing всеки иска да намокри устни

По едно за отмора и сили за началото на работната седмица.

# 122
Добро утро!
Аз се скрих от жегите в Стара планина. Изкачихме връх Богев. Много съм горда bowuu...Дано има планинари, че да ме разберат Laughing. Снимки - по-късно Wink
Пък каква мускулна треска ме тресе, не е истина  Tired Crazy

Нели Simple Smile, приветсвам инициативата на ЛЛГ, особено срещата ви в МБАЛ-а..Успех! Hug

# 123
Нели Simple Smile, приветсвам инициативата на ЛЛГ, особено срещата ви в МБАЛ-а..Успех! Hug

Hug Hug Hug

# 124
Момичета, нашият доктор ни вика за извънредна имунизация против морбили. Нищо, че децата имали Thinking...Всички на възраст от 13месеца до 30годишни трябвало да се реимунизират....

Последна редакция: пн, 27 юли 2009, 09:43 от МамиБлю

# 125
  • Добрич
Момичета, нашият доктор ни вика за извънредна имунизация против морбили. Нищо, че децата имали Thinking...
О, гадно е това. Sad
На мен не са ми се обадили още.
Това е идиотизъм с тези извънредни имунизации, според мен.
Ужасно се притесних сега..

И все пак, забравих да кажа: Добро утро!!!  bouquet

# 126
Това е идиотизъм с тези извънредни имунизации, според мен.
Ужасно се притесних сега..

Бяхме в планината като се обади доктора. Каза, че инфекциозното е пълно с болни от морбили деца. Стиска ли ми сега да не ги заведа за реимунизация...Tired

Малко за разведряване едни красоти да ви покажа Wink

По пътя към х.Рай
Райското пръскало
Връх Ботев
Кончета
друго водопадче

# 127
На мен още не са ми се обадили за извънредна имунизация, но ако трябва ще отидем. Лек и успешен ден на всички Hug

# 128
  • Добрич
Е, аз първо ще проуча дали една извънредна реимунизация не е по- опасна в случая..
Дъщеря ми така или иначе догодина подлежи на реимунизация, т.е. може и да е оправдана реимунизация 1 година по- рано.
Но за малкия.. трябва да проуча добре въпроса.

# 129
  • гр.Добрич
Добро утро.

Боре и аз се канех да ви питам за тази ваксина. Карпузов се обадил на една приятелка да вика децата за имунизация и тя ми каза. Морбилито го има от 2 месеца в нашия, Силистренски и Шуменски регион, но сега явно е бум. Ние вече не слагаме ваксини и сигурно пак няма да сложа. Как става тая работа, уже децата да ваксинирани на 13 месеца и после пак на 7г. ,пък  сега и трети път. Ние като я сложихме първата такава ваксина и на Ивчо му се надуха лимфните възли и после....... Направо не ми се говори.
Искаше ми се да не ваксинирам и бебетата, но четох, че на едно момиче от Пловдив и поискали 440лв. в болницата ако не ваксинират роденото бебе, защото иначе нямало кой да поеме пътеката. За 2 ваксини толкова пари ooooh!

Нели Simple Smile , бих искала да дойда на тези мероприятия, но ако може подробности на Лични.

# 130
  • Добрич
спинки, на 7 години няма реимунизация против морбили, паротит и рубеола, чак на 12 е по нашия календар.
Немците например имат: 1 доза на 13 месеца, 2-ра доза 4 седмции след първата, или на 5-6 годинки, сега им проучих календара.
Но, аз много, много се боя от тези ваксини по принцип...

# 131
  • гр.Добрич
Ани, явно се бъркам за втората имунизация, но така или иначе нали уж вече имат по една доза децата ни.

# 132
  • Добрич
Ани, явно се бъркам за втората имунизация, но така или иначе нали уж вече имат по една доза децата ни.
именно, затова и съм много-много притеснена...
А пък защо Германия например прави по 2 дози през 4 седмици? Значи имат нещо предвид..
Уфф...

Ето цитат от новините на Нова Добруджанска трибуна:
"..Не бяхме имали пациенти с морбили от 1985-1986 година, сподели д-р Борисова. Тя посочи, че пациентите са предимно от малцинствен произход и вероятно нямат имунизация. Началникът на Инфекциозно отделение обясни, че имунизацията срещу морбили е задължителна. Ваксината "Тримовакс" се поставя на 18-месечна възраст, на 12 години се прави реимунизация. Всеки, който не е ваксиниран и не е боледувал от морбили, задължително се заразява при контакт, допълни лекарят. ."   

Последна редакция: пн, 27 юли 2009, 12:13 от anuschka

# 133
И аз събрах информация. Принципно развитието на епидемия е условие, при което пак се прави имунизация. Такава извънредна е имало преди години за полиомиелит. Направо и аз не знам.  Rolling Eyes
РИОКОЗ пращали писма на личните лекари да си привикват децата....Мен ме притеси това, че докторът ми каза"Доведи ги", а не"Ако искаш...". Щото за незадължителните ме е информирал, но не е изисквал...

# 134
Бори,нагледала си се на красоти Laughing

Ани,на мен също ми предложиха да сложа ваксината на Теди сега,а не догодина.При нас е малко като застраховка,защото на Ивка не слагаме ваксини.Често казано не знам какво да правя newsm78

И да ви се оплача CryТеди падна в четвъртък.Разби си устата,разклати два зъба от постоянните и си пукна ръката Cry
Сега на сред лято се разнася с гипс Cry

Общи условия

Активация на акаунт