помощ-оси около басейна.Как да се справя с тях

• 36 848
  • 47
  •   1
Отговори
помощ-оси около басейна.Как да се справя с тях.
Сложих надувен басейн в двора и все едно извиках всички оси в селото на водопой.
Кошмарно е. Изобщо не мога да се доближа до басейна,а камо ли да пусна малкия да се къпе там. Cry Cry Cry
Някой имал ли е подобен проблем?

# 1
Да. Веднага се събират покрай водата. Селските баби препоръчаха шишенце със захарен сироп. Влизат там, но на тяхно място май идват нови.

# 2
Не знам, при нас много рядко се появяват оси, а басейнът ни е голям- 13/6м. е.
Появяват се понякога по 1-2  за малко и  заминават. Виж да не би да има нещо друго около басейна- цветя например. Ако е сложен на тревата... чудно ми е, че при нас не есе е случвало за 15 години . По много ли са?

Последна редакция: сб, 18 юли 2009, 12:05 от monda

# 3
При нас на вилата е същото. Няма спасение. Сгъвай басейна.... Confused

# 4
И ние нямаме подобен проблем с басейна. Да не би причината да е в нещо около него?

# 5
Остави им някъде из градината нещо, което да им отвлича вниманието. Половин пъпеш с малко мед вътре, нещо такова. Може басейнът да ви е твърде шарен  или вие да сте твърде сладки  Laughing

# 6
Не е на трева. На пясък е. Специално направена голяма пясъчна площадка ooooh!.Басейна е най обикновен син на Интекс.
Вчера им изкопах на осите и езеро на около 7-8 м от басейна да ходят там да пият вода,но не помогна -сега има и на двете места Joy.Казаха ми, че трябва да им махна гнездата, но как да ги намеря при наличието на 2 къщи и на 2 декъра двор.
 Благодаря ви за отговорите

# 7
  • густо майна Филибето
Темата ме интересува, защото смятам да сложа басейн, а виждам, че на езерото се събират доста гадини. Цитирам от един друг форум:

аз пробвах като бях скепитично настроен,но действа много добре вече няма оси.
метода е следния вземаш отрова за мишки на гранули и в консерва от риби заедно със сока разтваряш малко отрова.осите идват да пият и отнясат и в гнездото и умира всичко за няколко дни.

# 8
Аз нещо не разбрах това с отровата за мишки Thinking
Консервата от риба трябва да е пълна, тъй ли? ...какъв сок? Thinking

# 9
  • густо майна Филибето
Цитирах отделно мнение Simple Smile  ,съвета е да ползваш консерва копърка, защото привличала осите (рибата де), това със сока не ми стана ясно точно какво е, може би отровата се разтваря в сок и се добавя.

# 10
да не би да става въпрос за соса от рибата?

# 11
да не би да става въпрос за соса от рибата?
Най- вероятно.... Thinking
Дали наистина ще се зарази цялото гнездо? newsm78
....хммммммм, това ще го пробвам със сигурност.

# 12
  • густо майна Филибето
Да се зарази няма да може, но може да се изреди да пие Rolling Eyes

# 13
Аз по скоро го разбрах в смисъл че просто използваш консерната кутия като съд, а разтваряш отровата в обикновен сок. Нали е сладък, би трябвало да привлича осите.

# 14
Аз по скоро го разбрах в смисъл че просто използваш консерната кутия като съд, а разтваряш отровата в обикновен сок. Нали е сладък, би трябвало да привлича осите.
Май консервата си е съсе рибите
" консерва от риби заедно със сока"
Иначе що консервата да е от риби? Thinking
Монда е права, че авторът е имал впредвид не соК, а соС Thinking

Общи условия

Активация на акаунт