помощ-оси около басейна.Как да се справя с тях

• 36 859
  • 47
  •   1
Отговори
# 30
  • Абсурдистан
Резултат-около 100бр умрели оси в езерото и още хиляди живи около басейнчето Crazy

Shocked ау това не е никак хубаво.
Ще изчакам още преди да го тествам.

# 31
  • густо майна Филибето
грешка

# 32
Грешка, че са 1000 ли? Повече ли са? Shocked Joy

# 33
И аз имам птдтбен проблем и пригтових  тази примамка   Копирам :

Оса

Извадки от Пчеларския форум за унищожаване на осите

200 гр.захар + 300 мл.оцет + 100 мл.бира+ 1-1.5л вода.
Разливам в шишета PET от минерална вода с по-широките капачки.Пълня ги 1/3-1/2 и поставям между кошерите на земята. Може и вързани за дървата, но на първо време трябва да има и при кошерите. Само днес не съм прецеждал. Труповете на осите хвърлям на страни,където има храсти с врабчета. Би трябвало да заравям осите, но аз не го правя. Тази година нападението на оси е неимоверно голямо. Без бира може, но не е така атрактивна примамката. Особено леко прокисналата. Без оцет не може-той привлича осите и ги мори. Не заменяйте захарта с мед. Ще напълните шишетата с пчели.

Дтпълнение

Това беше много полезен съвет.
Тия гадини - осите са голяма напаст.
Мога да ви предложа една хитринка за да си улесните работата.
Бутилката се отрязва напречно до 10 см. от отвора и. Отрязаното парче се обръща и се поставя пак в бутилката, но с отвора надолу.
По този начин в горния край се образува фуниеобразен отвор, който по-лесно увлича осите към отвора. След като влязат в бутилката, осите не могат да се върнат обратно, защото се образува клапа като на винтер за риболов и така всичко остава вътре. Тези оси, които не са се удавили вие ще си ги удавите. За да излеете сместа заедно с осите - просто махате фунията и изливате.
Успех !

# 34
а ако не се знае къде им е кошера?

# 35
Аз четох някъде,че не понасяли аромат на лайка,и някой хора пръскат с отвара от лайка,но дали е ефективно незнам.

# 36
Днес пръсках с Райд ("златния"-както каза аптекарката) върху питите на осите в двора. Пръскам и бягам  Laughing и затварям всички врати и прозорци. И така няколко пъти. Които оси напръсках моментално падат на земята и умират (каква ще да е тази отрова-представа си нямам), но е убииствена Peace Утре ще пръскам пак пък дано се отървем от гадинките, че ни изпохапаха и мен и щерката Peace

# 37
има и ултразвукови, които ги прогонват, но варианта с отровата ми се струва по-удачен.
Това което бих направил е да ги уморя с отровата сега, но след това да сложа устройство против насекоми. Виждал съм два типа - единия ги "плаши" с ултразвук, но ако е голям двора, не знам какъв му е обхвата на действие, действа по подобие на тези за мишки и къртици. Другото изглежда като печка с реотани- привлича ги по някакъв начин и като попаднат върху "реотана" се пръскат.
Универсалната отрова за насекоми се казва пиретрин, но в концентрация може да повлияе и на хора, затова много внимателно с употребата й. Ако пръскате в гнездото, измислете начин да го запушите след като сте пръскали, за да можете да избиете всичко вътре. След това обача трябва да унищожите кошера/гнездото и да запушите отвора, за да не се настанят пак там индивиди, които са избегнали "трепането".

# 38
ОХХХ и ние имаме този проблем с осите Twisted Evil
Изчетох цялата тема и от всичко ще пробвам....
Но при нас цялата ни къща под керемидите май е в гнезда  Mr. Green Отпред на верандата/ където може да стигне мъжа ми/ последно ги изгорихме с горелка питите и понамаляха, но вчера, като простирах на терасата на втория етаж се загледах, че горе на покрива има страшно много оси..... излизат и си влизат, като у дома си Mr. Green
Там на тавана мисля да сложим това с консервата или на тераса освен, едва ли биха скокнали котките до там  newsm78, че остава и котките да съберем на селото  Shocked

Мога да дам и още един съвет за осите пробвахме го и има резултат, но за видими пити..... пълните едно шише от веро с нафта и пръскате или слагате по един парцал натопен в нафта, май бягат от миризмата....

Нека някой сподели повече за тези уреди за насекоми, че плочника ни пред верандата е готов и вече вадим масата отвън, но не се стои от тези гадини  Close

Ще следя темата с голям интерес

# 39
Това с отровата за мишки и консервата е много ефикасно.Многооо оси измряха.Пороя който се изля онзи ден обаче обърна консервата в езерото и сега цялото е заразено.Трябва да го чистя и пак ще заложа.
Къде ги има тези устройства ??? Аз съм виждала само за комари.Ще се радвам такова устройство да прогони и мухите.
Гнездата няма как да премахна ,защото могат да бъдат навсякъде,както в нашия двор така и в къщите на съседите,които са едва ли не у нас Joy

# 40
  • густо майна Филибето
Ооо, това с езерото е много лошо Sad Може да отровиш и птиците, които пият от там, ако се получи по-силна концентрация Sad

# 41
Това с отровата за мишки и консервата е много ефикасно.Многооо оси измряха.Пороя който се изля онзи ден обаче обърна консервата в езерото и сега цялото е заразено.Трябва да го чистя и пак ще заложа.
Къде ги има тези устройства ??? Аз съм виждала само за комари.Ще се радвам такова устройство да прогони и мухите.
Гнездата няма как да премахна ,защото могат да бъдат навсякъде,както в нашия двор така и в къщите на съседите,които са едва ли не у нас Joy
каква отрова им сложи, как се казва

# 42
Някакви розови гранулки.От практикер ги взех.
Една чаена лъжичка на една консерва.
Вече по целия двор има умрели оси,въпреки ,че не съм залагала капана от една седмица.
Ооо, това с езерото е много лошо Sad Може да отровиш и птиците, които пият от там, ако се получи по-силна концентрация Sad
да , да, лошо е, но по лошо ще стане ако ме ужили някоя оса,защото съм силно алергична и мога да издам богу дух за няколко минути.Децата не са жилени и не знам дали и те не са алегични.
Вече ми писна да се чудя как да спасявам уличните кучета и котки ,които влизат в двора ни/още е с паянтова ограда/

# 43
  • София
Ние опитахме няколко варианта на нашия балкон:

- консерва с копърка ( в доматен сос) с 2 ч.л. отрова за мишки
- вода с бира оцет и захар в бутилка
- пак същия коктейл само че и с отрова и в по широк съд

но нашите оси не проявяват никакъв интерес към нито едно от тези неща... дори не ги кацат да не говорим че не ги ядат...

какви са тия оси нямам идея - нито са жадни нито са гладни...

# 44
Ние опитахме няколко варианта на нашия балкон:

- консерва с копърка ( в доматен сос) с 2 ч.л. отрова за мишки
- вода с бира оцет и захар в бутилка
- пак същия коктейл само че и с отрова и в по широк съд

но нашите оси не проявяват никакъв интерес към нито едно от тези неща... дори не ги кацат да не говорим че не ги ядат...

какви са тия оси нямам идея - нито са жадни нито са гладни...

Моля, дайте други идеи. И аз пробвах всичко изписано до тук и нищо, осите не проявиха никакъв интерес. Сигурно се прививат от смях като ме гледат какви им ги бъркам

Общи условия

Активация на акаунт