помощ-оси около басейна.Как да се справя с тях

• 36 851
  • 47
  •   1
Отговори
# 15
  • густо майна Филибето
Открих подобно мнение в един пчеларски форум:

Един лесен начин за унищожаване на гнездо с оси заедно с пилото им.Взема се консерва риба"Копърка",отваря се и се сипва отрова например за мишки или "Карате".Осите страшно си падат по рибата за разлика от пчелите .От отровната риба носят и на пилото си,и така за кратко време се унищожава цялото семейство на осите Wink Единствения проблем са котките, затова отровната риба се поставя на недосегаемо за тях място Sign Exclamation

# 16
Благодаря, Любознателна Hug

# 17
  • София / Пловдив
Любознателна, златна си  Hug

Миналата година ходихме на басейна в едни приятели, но си тръгнахме след 15 мин. заради гадините. Сега ще им кажа за този метод.

# 18
  • Абсурдистан
Открих подобно мнение в един пчеларски форум:

Един лесен начин за унищожаване на гнездо с оси заедно с пилото им.Взема се консерва риба"Копърка",отваря се и се сипва отрова например за мишки или "Карате".Осите страшно си падат по рибата за разлика от пчелите .От отровната риба носят и на пилото си,и така за кратко време се унищожава цялото семейство на осите Wink Единствения проблем са котките, затова отровната риба се поставя на недосегаемо за тях място Sign Exclamation

Благодаря за съвета.
Но още се чудя къде да оставя тази консерва, така че да се спася от котките. newsm78
Дайте някаква идея.

# 19
  • София / Пловдив
....Но още се чудя къде да оставя тази консерва, така че да се спася от котките. newsm78
Дайте някаква идея.

Ако имаш балкон, можеш да я закачиш да виси във въздуха, така че осите да я стигат лесно, а котките не.

# 20
Темата ме интересува. Хубави идеи! Hug

# 21
Вчера сложих примамката/консерва с копърка/ в центъра на езерцето върху няколко камъка.Котките не могат да я стигнат.Сега остава да чакаме резултата

# 22
  • Абсурдистан
Вчера сложих примамката/консерва с копърка/ в центъра на езерцето върху няколко камъка.Котките не могат да я стигнат.Сега остава да чакаме резултата

Не се бях сетила за центъра на  водата.
А няма ли опасност котките да пльоснат в басейна?  newsm78

# 23
....А няма ли опасност котките да пльоснат в басейна?  newsm78
Тц, не са толкова тъпи Wink
....иначе и аз чакам Ани да каже какво се случва  Crazy

# 24

....иначе и аз чакам Ани да каже какво се случва  Crazy

И после - бегом на копърката. Отсега да взема да се запася, че да не изчезне или да не й вдигнат цената.

# 25
а случайно някой знае ли от къде мога да купя репелент против пчели/оси?в нета виждам,че съществуват няколко вида,но вече в около 20 аптеки проверявам и не са чували за подобен репелент,има само за комари.
моля ако някой е ползвал и знае от къде може да се купи,нека сподели. Peace

# 26
Резултат-около 100бр умрели оси в езерото и още хиляди живи около басейнчето Crazy
Явно действа, но утре ще се чудя как да закрепя тези консерви и на други места, че да не могат котките да ги стигат.

# 27
Резултат-около 100бр умрели оси в езерото и още хиляди живи около басейнчето Crazy
Явно действа, но утре ще се чудя как да закрепя тези консерви и на други места, че да не могат котките да ги стигат.

не може да е истина. Дори не мога да си представя 100 умрели оси, камо ли 1000 живи! Те на рояци ли  са у вас? Shocked

# 28

не може да е истина. Дори не мога да си представя 100 умрели оси, камо ли 1000 живи! Те на рояци ли  са у вас? Shocked
Ужасно много.
След като полея тревата ужаса става  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes..............Не мога да стъпя там.
Лошото е, че поливам през деня защото само тогава съм там и е толкова горещо , че осите буквално идват да се разхлаждат.
В Русе е 35-40 градуса на сянка и е някакъв ад.
В комшиите обаче няма такова нещо.Чудя се дали да не се обърна към някоя инстанция newsm78

# 29
  • София / Пловдив
...
В комшиите обаче няма такова нещо.Чудя се дали да не се обърна към някоя инстанция newsm78

Ако откриеш къде е гнездото им, можеш да звъннеш в Гражданска защита. Има и специални отрови, но е доста рисково да пръскаш сама, защото могат да те подгонят осите и тогава става ужасТ!

а случайно някой знае ли от къде мога да купя репелент против пчели/оси?.....

Ако намериш такъв в Пловдив, ще съм ти мноооооооого благодарна, ако споделиш!

Общи условия

Активация на акаунт