Притеснението ми обаче е че не свързва много изречения.В смисъл че не говори всичко.Има неща който все още не може да казва.Ако иска близалка показва с пръста че иска да ближе,Правя се че не я разбирам,но все намира начин да я разбера
Иначе ако иска да купим пуканки казва "ишам кроко".Иначе си говори някакви нейни неща,не млъква,по цял ден намила.Ако я питаш как се казва,отговаря"Кол"/Никол/Но не винаги.На моменти си мисля че я е срам прекалено много.Може би на някой ще му се струва смешно,но аз се притеснявам.Когато гледам деца на възрастта и как говорят, и чак глупости говорят и някак си ми става притеснително.Не знам имам ли място за притеснение.Изчела съм много за проговарянето.Никъде не е упомената на каква възраст точно едно дете трябва да започне да говори,но в мен притеснението си остава.
Иначе проходи на годинка,не е пълзяла,но да стой стабилно сама започна към 7ми мес.От легнало положение да се върти във всички посоки и да се обръща от гръб,по корем,мисля че почна към 3ти мес може и по рано да е било,забравила съм точно.Единствено не може и още от гръб да стане и седне.Но това дали е някакъв фактор,защото и аз не мога
Аз имам дете с проблем, но имам и здрави деца, имам наблюдение и върху съседските, според мен може да изчакаш още малко. На тази възраст с децата се работи много трудно и трябва да попаднеш на много опитен и знаеш специалист, за да можеш да очакваш резултати. Аз заради проблема на детето ми съм получила някаква деформация вече