Любители на кучета-9

• 60 802
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
И аз щях да питам подобно нещо.

Защо търсиш коя да е женска при условие че до сега селекцията, както казваш, е строго контролирана?
Ако гена наистина си заслужава то тогава същите тези селекционери трябва да те насочат към женска със подобни данни и качества. Иначе се губи смисъла и този така прехвален ген ще отиде по дяволите.

Такива специални селекции е хубаво да се правят но наистина, обърни се към хората от които си взела кучето  Peace

# 556
Ами в момента всички кучета там са му рода. И не търся коя да е, просто питах. Аз тепърва започвам, пък и не съм си наумила да стане веднага. По принцип ветеринарят ми има също задачката да следи за подходяща женска, защото бидейки ветеринар и на фондацията, доста голдъни са му минали през ръцете и им знае проблемите и т.н.

# 557
Heltah, кучето защо не е било включено в програмата? Ти ли си го гледала до една годинка? Не се заяждам, просто съм любопитна.

# 558
Heltah, ако кучето е с доказан произход, минало е задължителните медцински прегледи, изпити за социализация и развъдна годност според правилницте на БРФК и клубните такива, не виждам какъв е проблема. Обърнете се към главния селекционер. Понеже като ви чета, мисля, че нямате никакъв опит, такъв разговор би ви бил от полза.
Ако не членувате в съответния клуб на породата, не мисля, че някой ще си пусне женската на вашето куче. Задължение по клубен правилник - не се допускат извънклубни връзки на кучета, допуснати до разплод и включени в развъдна програма.
Подходяща женска не се търси в интернет.
Ако не сте го изкарвали на изложба досега, би следвало да го направите. Трябват му оценки и за екстериор. Трябва ви нещо, с което да заплените стопаните на женските  Simple Smile

# 559
Heltah, желая ти успех и повярвай, никой тук не цели да се заяжда и подценява качествата на кучето ти. Послушай съветите и поговори с хора занимаващи се изцяло със селектиране.
Щом всички са му рода, то тогава може да се намери нещо в чужбина  Wink

# 560
Не съм казала, че моето е най. Дори да го мисля. Вие като стопани, знаете, че е като дете. Кучето беше в програмата за водачи на слепи хора, а за да е било там, значи не е взето току така. Родителите му се гледат специално, за да имат хубаво и здраво поколение. Както и да е. Прави сте, всеки има гледна точка.
Кучетата от тази програма или се кастрират ако останат в нея, или ги дават на други стопани преди края на програмата защото не са се справили с изискванията за нея - неподходящ темперамент за породата най често. Така че Вие имате или кастрирано куче или такова което не отговаря на необходимите условия за водач. При двата случая не би могло да се развъжда.

# 561
Да, той вече е извън програмата, защото не мина звуков тест. Но това трябва ли да значи, че не може да има поколение? Wink

# 562
Да, той вече е извън програмата, защото не мина звуков тест. Но това трябва ли да значи, че не може да има поколение? Wink
Имаш в предвид тест с изстрел, предполагам.
Да това значи. Кучетата от породата голден ретривер трябва да са преминали успешно този тест/както и няколко други/ за да бъдат допуснати до разплод. Можеш да прочетеш правилника за развъждане на породата.
Той може да има поколение, но НЕ трябва. Най малкото за да не се предава в поколенията му тази психика/не издържала звуковия тест/.  Защото голдените трябва да имат определени качества за да могат да се използват като водачи на слепи например, или като ловни кучета. 
Точно това е отговорността на този който развъжда/в случая ти искаш да развъдиш своя любимец/. Да създава кучета които да отговарят на изискванията на породата си и да не допуска разпространението на недостатъците които някои от тях имат.
Дори прякото поколение на твоето куче да не носи неговите недостатъци, възможно в някое от следващите те да се проверят. и някой друг да вложи година в отглеждането на някой негов наследник с благородната цел да подготви куче водач. И при една проверка на "звуков" тест да се окаже, че е изгубил времето си напразно, вместо да е отгледал друго куче, чиито предци успешно са преминавали този тест.
Мисля че не е нужно да казвам защо куче водач непременно трябва да е устойчиво на такъв тест и защо би било опасно за този на когото помага.
Извинявай, не искам да те поучавам. Между другото не е ли все пак кастриран? Бих могла да уточня това и в организацията която подготвя водачите. Доколкото съм запозната би трябвало да е кастриран.

# 563
  • Варна
Ето го новото ни таласъмче:

Снощи си я взехме и още не сме й избрали име  Crazy (това по родословие не ми харесва - Виста). Дайте някакви предложения! Hug

На 5 месеца е, нямам представа колко тежи в момента, но, като порасне, ще стане около 2 кг. Party

# 564
chockolina
Ето го новото ни таласъмче:
Тами Heart Eyes

# 565
Heltah, напълно подкрепям elndim. Ако не е издържал теста с изстрела, автоматично отпада от разплода, защото този страх е вроден.
Това не значи, че не може да пуснете кучето си, но няма да е по правилниците за развъждане (което значи, че приплодите нямат право на родословия, няма да бъдат заведени в племенната книга и т. н.).
elndim, не разбрах, ходи ли на световното?

# 566
  • Пловдив
chockolina, честит ви бонбон Grinning
За име на момента ми хрумват: Лейзи, Съни, Абра, Пуфи  Peace

# 567
arcana
канех се, но заради раждането на Ксю не можах да ида. С черната ни териерка Каприза Катеринка замина Елена. Бяхме я записали в клас Шампиони. От 20 кучки там имаше 2 светони, 2 европейски шампионки и млада европейска шампионка. За наша огромна радост попаднахме във финалната шестица и на практика тя е  V5, тъй като последна излезе от ринга преди определяне на местатат от 1 до 4 място. За не руско куче в нашата порода това си е огромен успех Blush

# 568
  • сусурлево
chockolina, честит ви бонбон Grinning
За име на момента ми хрумват: Лейзи, Съни, Абра, Пуфи  Peace
ФИФА

# 569
chockolina честото много е сладка малката топка да ви е жива и здрава много да ви радав и още повече да ви радва .Моерто предложение е Тара  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт