Любители на кучета-9

• 60 757
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Можеш да отидеш още сега да я сложат. Най-добре попитай вашия вет защо е решил да се слага отделно и защо не ти е казал все пак Simple Smile
При нас беше в отделно шишенце, не знам за останалите марки ваксини как е.

# 616
  • Варна
Нашият вет нищо не ни е казал, защото клиниката, в която ходехме досега с предишното ни куче (не че се е налагало много), не е специализирана за йоркита и жената, от която купихме Пепси, ни препоръча и даде визитката на друг доктор, при който да ходим. Rolling Eyes

# 617
kiara, ще те поправя - бебешко мляко се дава до към втория месец, втория месец вече кутрето спокойно може да премине изцяло на твърда храна. Преди това (от отбиването от майката), кутрето се храни с гранули, накиснати в топла водичка.

Аз го сложих групо 3 месеца  Wink.
Нашия бебок сега навърши 3 и е спрял да пие мляко от поне 2 седмици. Сам го отказа. Ние му даваме всяка сутрин и вечер, но той не го и близва дори и така докато стопаните му, сиреч ние, не се сетихме че вече е голям мъж и такива бебешки работи като мляко не му трябват  Grinning

# 618
Нашият вет нищо не ни е казал, защото клиниката, в която ходехме досега с предишното ни куче (не че се е налагало много), не е специализирана за йоркита и жената, от която купихме Пепси, ни препоръча и даде визитката на друг доктор, при който да ходим. Rolling Eyes

Ваксината не е специално за малките породи а е универсална, че и за котки.
Ние утре сме на доктор където ще ни слагат последна ваксина + бяс.
За котките първата против бяс е при навършени 6 месеца.

Провери си картона или каквото имате от лекаря, може и да ви е сложена без да знаете.

# 619
  • сусурлево
RS ето тук си водя всички кучета
Ветеринарна клиника “Джаф и Мъри”
Д-р Албена Пенева
Работно време:
Понеделник - петък: 10.00 до 13.00; 14.00 – 19.00
Събота - неделя: 10.00 – 14.00
За контакти: тел. 02/856 21 95
Аз съм много доволна .

# 620

Тук е като малък.

Тук вече е красавец.Роден е на 08.05.2008г., в Сливен.Казва се Ричи и е много послушен и сладичък.

Още снимки тук - http://kameloot.snimka.bg/family/semeyistvoto-ni.434895.15550788

# 621
bebo6474  много е сладък Ричи има голяма разлика от бебешкия период и сега . Heart Eyes

# 622
bebo6474, много ти е хубав пекинеза  Grinning Сладурче  Heart Eyes

Днес ни боцкаха. Лелеее, такова чудо не сте виждали  ooooh!, целия персонал се струпа да гледа какво му правят на бебока. То не беше квичене, пищене, скимтене... все едно го колиха. Лекарая реши да го гушне за да го успокои... голяма грешка! опикахме престилката, бомбандирахме пода.... Той човека се видя в чудо, куче ли да успокоява, себе си ли да бърше, пода ли... Децата умираха от смях....  А милото кутре се чудеше на къде да се завърти, къде да се завре и какво по-напред да направи от ужас и болка. Третата инжекция щипела и парела за това вдигнахме клиниката на крака  Confused
Като награда получи медальонче, а като се прибрахме му дадох бисквитка (как не се сетих да му занеса в клиниката).
Сега сме добре и май не го були надупченото дупе  Grinning

# 623
  • София
bebo6474, добре дошли с твоя приятел Ричи Wink
kiara, страхотно преживяване  Mr. Green Ние бяхме така, когато Бела имаше разстройство - след изследвания всякакви, включително за корона вирус, се оказа, че нищо й няма - а разстройство цяла седмица, не минава ни от ориз, ни от нищо; боцнаха й един антибиотик "за всеки случай" по думите на ветеринаря. И тя стоя мирна, тиха и кротичка на всички процедури - подстригване на лапичка за взимане на кръв, само на слагането на ластика пищя малко, но той скубе, после й взеха кръв - нито гък! Боцнаха й инжекцията, слязохме от масата и тя като се тръшна и като почна да пищи и да се чеше, аз си мислех "Край, кучето умира, какво му направиха, олеле", и тотално в паника. Цялата клиника се показа да види какво става, никой обаче нищо не ни обясни - и след като ни подминаха няколко пъти медицински персонажи, аз реших, че явно е нормално и взех, че попитах. Ами да - можело да щипе или да сърби, ама нямаше кой да ми каже и аз се побърках, че и горката Белана, и тя се ошашави. Но пък сега като се сетя, си се хиля Mr. Green

# 624
 Joy и вие като нас значи.  Е, мен поне ме предупредиха, но не помогна особено, пак си изкарах акъла

оххх, я да питам нещо. Сега докато се опитвам да пиша малкия е до мен с една плюшена играчка която много ловко е яхнал и упорито язди  Crazy
Направих му забележка да спре, после пак почна, побутнах го и пак спря... И, кв'о да го правя сега този момък newsm78 Да му правя ли забележки или да го оставя да "се упражнява"?  Нещо не ми харесва тая работа  Naughty Дали да не го кастрирам още сега  hahaha

Последна редакция: нд, 25 окт 2009, 10:08 от kiara

# 625
Joy и вие като нас значи.  Е, мен поне ме предупредиха, но не помогна особено, пак си изкарах акъла

оххх, я да питам нещо. Сега докато се опитвам да пиша малкия е до мен с една плюшена играчка която много ловко е яхнал и упорито язди  Crazy
Направих му забележка да спре, после пак почна, побутнах го и пак спря... И, кв'о да го правя сега този момък newsm78 Да му правя ли забележки или да го оставя да "се опражнява"?  Нещо не ми харесва тая работа  Naughty Дали да не го кастрирам още сега  hahaha
хич не бива да го оставяш да се упражнява,напротив,коригирай! Mr. GreenИначе ще стане един мнооого лош навик,от който оттърваване няма. Peace
Хубаво,че нашият е малко баноразвиващ се,още не се сеща за такива дейности. Mr. Green

# 626
  • София
Този.... навик да го наречем Mr. Green , освен сексуален акт, е и начин да покаже, че доминира. Прави забележки, карай се, а ако почне и на вас да си... упражнява навика, още повече.

# 627
  • Пловдив
Здравейте!
Нямам куче,но скоро мисля да се обзаведа с мопс.Но проблема е,че моите вкъщи не искат и да чуят за пишкане,акане и т.н у дома.Затова се принудих да сменя тактиката и ще търся поотраснало кученце над 6месеца,което да е с изградени навици и да може да стиска ве4е.Мислите ли,че ще го намеря трудно?В интернет намерих няколко обяви,но още чакам паричките,които ще дойдат до края на седмицата,затова не съм се обаждал по обявите.Все пак мопса е по-скъпичка порода и ми се иска,когато купувам да взема ЗДРАВО куче.Това е най-важното.
С една дума,пиша,за да видя дали случайно някой не може да ми помогне да си намеря мопс над 6м,който да е дружелюбен с деца и да пика и ака само навън.Но най-ве4е да е здрав.
Бих била благодарна на всякакви съвети,защото никога не съм имала къче и незнам въобще НИЩО!   ooooh!

# 628
desinkata, и аз заради лошия и некрасив навик си мисля и   Crazy  Ама другото ми куче не правеше така  Tired

Малко Сладко Коте, ма какво доминира  ooooh! плюшена играчка  hahaha   ooooh!  Не е истина просто.
До нас не е стигнал и няма да му мине номера  Naughty
Ама така странно ме гледа като го плесна по дупето "какво? клатушкам си се! преча ли ти?"  Crazy
Има ли някъде четиво по кучешка психология? Да не го повредим с това каране и пляскане  newsm78
Ама как пък такова куче ни се падна  ooooh!
Помня, че в един епизод на Сизър Милан коригираха точно такова поведение на куче ама пусто не се загледах щото "мойто куче не прави така!" и сега, на ти не прави  Mr. Green Ей за това исках женско  Crossing Arms

Desert`Rose, хубаво си решила да смениш тактиката, поздравления и успех с намирането на куче.
Защо не питаш ветеринари, биха могли да помогнат. Също се сещам и за приюти, но не знам какво е положението в Б-я и не мога да кажа повече по въпроса. Хубаво си се ориентирала и за форума, но ще те посъветвам да намериш и специализиран само за кучета или домашни любимци където имаш повече шанс за успех.

Дано скоро се похвалиш с бебе

# 629
  • София
Бих била благодарна на всякакви съвети,защото никога не съм имала къче и незнам въобще НИЩО!   ooooh!
Моят съвет е да изчетеш всичката информация тук, преди да вземеш мопс.
kiara, ми плюшката, то от де да знае, че е плюшка това Mr. Green Whistling

Общи условия

Активация на акаунт