Юли 2009 - Тема 69 :)

• 13 230
  • 298
  •   1
Отговори
# 150
Честита дъщеричка на Кейт! Да е здрава, красива и щастлива! Бързо възстановяване на мама!   bouquet

Аманита, добре завърнала се! Явно си изкарала много тежка депресия! Дано вече си я преодоляла!  Hug

Тан, нас като ни изписваха от болницата ни посъветваха да не сменяме млякото докато не минем първа консултация, за да сме видели как му действа. Но вкъщи той се запече и заедно с педиатърката решихме да го сменим като тя предложи да вземем НАН Сенситив, поне да е на същата марка. Взехме, на третият ден от приема се изходи, но докато го чаках да свърши тази жизнено важна работа, аз вече бях взела решение, че ще е на Аптамил Комфор. И точно тогава минахме на него. Моето мнение е, че Аптамила пъти по-добър от НАН Сенситив. За Аптамил Комфорт дават, че облекчава коликите.
Иначе Мишо има слаби колики - поплаква съвсем малко около19 ч., дали тепърва започват или млякото ги облекчава не мога да кажа, но още потрепервам като се сетя колко трагично беше положението с каката.

# 151
Деянова да те разцелувам ли Hug.... една дума понякога оправя майчинските  страхове. Hug

# 152
Аманитка, разплака ме. Hug
И аз като Amy81 мога да кажа, че ще бъдеш и си една прекрасна майка. През толкова много неща мина за да стигнеш до тук, само едно истинско майчино сърце може да мине през всички тези перипетии. Hug От тук нататък може сълзи, но само от радост и щастие, нали? Wink
Ох, Safo постоянно съм в дилема. Като започне да се мъчи си казвам минаваме на НАН, не мога да я гледам така. В спокойните дни си мисля, ще издържим до края на месеца, може пък стомахчето до тогава да се нагоди и да започне да си работи. Аз също по принцип съм доволна от Аптамила. За мен то е едно от най-добрите млека на пазара. Каката я изгледах с него.

# 153
  • София
ЧЕСТИТИ БЕБОЦИ НА ВСИЧКИ НОВИ МАЙЧЕТА И МНОГО СТИСНАТИ ПАЛЧЕТА НА ТЕЗИ, НА КОИТО ПРЕДСТОИ ТЕЗИ ДНИ ДА ГУШНАТ МЪНИЧЕТАТА СИ!

Kote Dani, толкова хубаво звучи раждането ти! Да ви е жив и здрав мъника.
Миме, да кажеш има ли ефект от Инфакола, че в чудо съм се видяла с тези колики.Относно удостоверението за семейно положение: на мен не сам ми искали... Искаха ми само акта за раждане, удостоверение за роднинска връзка, една две декларации и номер на банкова сметка
Иначе Калоян ни взе здравето. Не реве само докато яде. Заспива докато папа и в момента, в който го сложиш в леглото се почва (дори и когато няма колики, наяден, изкъпан...) Просто не знам какво да го правя, вече не ми издържат нервите на моменти...Мисля си, че милото усеща всичките тея нерви дет имаше тези дни у дома. Сега, когато сме си сами (свеки си тръгна обидена, че само била пречела и нямаме нужда от нея...) ще вземе да се кротне. На всичко отгоре вчера педи беше у дома и се оказа, че не наддаваме (само 70-80 грама за седмица)....
Фортунче, Саб Симплекса според мен наистина може да е причината за запека. Давахме на Калоян от него в началото, за 2 дни се запече, а капките дори не му действаха. Сега минахме на Еспумизан (който е кажи речи същото) и бебока се оправи. Kраен вариант е да пробвая с термометър да помогнеш на бебка, но най-добре обади се на педи-то.
Сиси, Гале и аз имам ужасен апетит. По време на бремеността дори ядях наполовина от това което сега мога да изям..плаша се просто
Мамите със секцио, да ви питам аз нещо. Горе долу колко време ви тормозиха лохиите? А дали е нормално толкова време след операцията да ме боли корема все едно ще ми идва. Мислех си че е нормално (матката се събира), ама така по цял ден...
Юлско бебе, мисл А4 е мнооого права за свекитата. Ние с моята много се обичаме, но сега като дойде да помага за 5 дни успя да ме докара до такава нервна криза, че не мога да ти опиша за какво иде реч...
Тани, нормално е. Взимат си въздух, почиват си, грухтят..и нашия ги върши същите..

На всички голямо  Hug от мен

# 154
  • София
Честито на Кейт,Бон тони и Румка!Да са ви здрави и усмихнати сладкишчетата!

Нямах време да пиша,затова се загубих.Иначе всичко върви по план(с леки изменения)-вчера фризьор и преглед,а вечерта на ресторант;днес-маникюр и запис.Доктора каз,че вече ни е време-водите са понамалели,плацентите поостарели,но иначе всичко е наред.Апарата премери бебетата по 3300гр.,но доктора каза,че не му се вярва да са толкова,но най-вероятно ще са над 3кг. LaughingГоворихме с анастезиолога и ми съобщи,че моят доктор няма да може да дойде и ще бъде Григорова.НООО-имам компенсация-ще се раждаме на 23.07 newsm44 newsm44 newsm44 Живот и здраве,ще си имам още 2 лъвчета newsm68
Lennyh,по този повод-утре ще трябва да отида пак на запис и т.к. нямам записан час мога да дойда когато и ти си там и този път да пиемм кафе.Пък ти може и да имаш нужда след днешната среща Laughing beer cheers

# 155
Дейзи - Честит Рожден ден! Един мноого голям букет от мен, че не знам как се качват
БОН ТОНИ - ЧЕСТИТ ТИ МЛАДЕЖ. МНОГО КЪСМЕТ В ЖИВОТА КЕЙТ - ЧЕСТИТА ТИ РОЖБА
ЧЕСТИТО И НА МАМА РУМКА   bouquet
Юлско бебе - имам същата музикална играчка
Стеф: 1. Тези налепи се получават от млякото. Ако слес всяко хранене дааваш по малко вода, колкото да си изплакне устичката, няма да е така. Но не се мешам, защото знам, че повечето отричат даването на вода.2. И при нас понякога е трудно уригването. Като го подържиш - аз вече на рамото си го слагам - и не се уригне го поразмести и така няколко пъти. Всигни си матрачето под ъгъл на главичката, така и да повърне няма опасност. 3. Първата консултация е в края на първия месец. Тогава се ходи и на ортопед - от първия до четвъртия.
tan  - ние ме на Нан ХА - хипоалергенно - доволна съм от него.
АМАНИТА -  Hug

И СЕГА ОТЧЕТ ОТ ПЪРВАТА КОНСУЛТАЦИЯ:
Килограми - +1,100, Сантиметри - +3, Дихателна гимнастика - сутрин, упражнения при всяка смяна на памперса, масаж - вечер. Вигантол по 1 капка. По 5 мл. на ден сок от ябълка или морков, като с всеки ден се увеличава с по 5. Тук бях изненадана. Биха втората ваксинаа.За третата каза, че се поставят две, отпуска се от ЗК.Но ако искаме да си купим 1, която е по-хубава и включвала още 1 съставка - струва 60 лв. Поставя се втори трети и четвърти месец. Иначе се държа много мъжки при поставянето моят голям мъж. Сега обаче заспива на ръце и като го оставим в креватчето - заспал - след 5 мин. се буди и плаче. Какво е това?

май се улях...

# 156
  • София
Аманита,добре дошла HugПреживях почти същото след раждането на малкия.Не се притеснявай-от хормоналната буря и ще отмине бързо.Аз ревях за всичко-включително и за това,че слънцето грее LaughingДобре,че беше мъжа ми,че мойта майка не е като твойта.Мъж ми стоеше в болницата по цял ден до 12ч. вечер.И сега се е нагласил да е така.Дано да те пусне по-бързо депресията.Вярвам,че като си си у дома и с близкита ще бъде по-лесно.И не се притеснявай да ревеш на нечие рамо-независимо от това дали е нашето или на майка ти Hug Heart Eyes

# 157
milasara   Hug Hug Hug от 9.45 съм утре. А и след това ще трябва да почакам докторката, ако е заета защото иска да ме прегледа и да видим какво ще правим!!!
Така, че с удоволствие ще пием кафе.
Аманитка  Hug Hug Hug добре дошла у дома миличко   bouquet  bouquet  bouquet
Всичко ще е наред ще видиш! Heart Eyes
Гушни съкровището и просто мисли само колко го обичаш.

# 158
  • варненка от София
Ужас, още ли има педиатри, които да изписват от първия месец сокове, просто не се сдържам... ами тези хора не четат ли бе, не си ли ъпдейтват информацията от преди 45 години.....  Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick
Тове вече ме потресе тотално. Тани, аз сокове не бих дала сега, но все пак решението си е твое. Можеш да прочетеш по темата доста във форума. Захранването на бебето не е състезание, кое по напред ще се даде. Най-много с тези сокове да си докараш колики на детенце и след години един прекрасен гастрит, но ти си знаеш най-добре какво решение ще вземеш.

Иначе сърдечни поздрави на новите мами от днес, Бони Тон, мама Румка и нашето момиче Кейт. Бъдете живи и здрави, с много щастие дарени и късмет!  newsm30 newsm18

ЧРД и на Дейзи!   bouquet newsm59

Ние сме с двата крака в криза на растежа, колики ни мъчат и изибщо през час е на цицата. Не толкова да суче, ами да ми ползва за биба. Съответно на моменти ми избиват ангелите и ми иде да я хвърля, но добре, че пия арника, та да си успокоявам караканджолите.   261uu newsm19

# 159
Тани, честита ви първа консултация. Все така да растете. И аз все броя дните до първата консултация. За захранването  аз съм против ранното захранване. За мен е просто издивателство толкова рано да му се дава нещо освен мляко. То горкото все още се учи да преработва дори и него, а да не говорим за друго. Но тук всеки сам си решава кое е най-добро за детето му. За ваксините - сигурно става въпрос за Пентаксима. Аз съм решила всички, които имат алтернатива на тези по ЗК да си ги купувам, вкл. и Превенар.

Сега обаче заспива на ръце и като го оставим в креватчето - заспал - след 5 мин. се буди и плаче. Какво е това?[/b]

Ох, и при нас е така. Така беше и каката почти до 1год. И сега направо изтръпвам при мисълта, че и Мони тръгва по този път.

# 160
Докато ви изчета и станало време за другото кърмене  Sunglasses А ми се ходи и до WC, ама на -форума си е наркотик.

Честито на keit, bon_toni и Румка!

Тани80, Сафо, Драга, да след консултация с лекар пих аналгин, след него температурата спадна, почуствах се човек, изкъпах се - че то мърлява история с това втрисане, и повече не я вдигнах, но и днес с компресите и доизцеждането - не докрай разбира се.
Миме не ми беше идвало на акъла за упойката, но да ти кажа може би има нещо защото ме боли много странно отзад на едно определено място.
Драга, как може на тебе все такива неща да ти се случват, ти направо си магнит за криви хора  Joy

Стеф, ползвай силиконовото зърно или помпа, за да издърпаш твоето...

Противно на вчера днес ми е чуден ден - отидохме на уговорения преглед - бебка е наддала нормално - 350 гр за 10 дни и направо ми падна камък от сърцето! Изписа и дактаринче за гъбичките та вече се успокоих.

Аманитче, специално за тебе ще пиша по-късно аз какви ревове имах в болницата от същите притеснения, но сега бебка се събуди като часовник и ставам да я храня.

# 161
  • Canada
Здравейте момичета,
А4, знам че са на една и съща основа тези капки, обаче колкото и странно да звучи при Кари бяхме пробвали първо Еспумизан и не помогна, а после Саб симплекса й отряза коликите от раз. Засега ще се пробвам със Саб симплекс, после мисля Колийф да пробвам и ако не подействат ще ги чакам да минат.
Тани80, напълно нормални са звуците, които описваш. И при нас е така, даже вчера като го чух да хърка помислих че може да има хрема. Но пък на другата гърда го нямаше този звук.
Драга, за съжаление на Кари количката е напълно амортизирана, но пък днес ни се обадиха от сервиза и поискаха веднага да им пратим дефектната ос и обещаха утре дани дадат отговор какво ще правим. Радвам се че реагираха така бързо и ако оправят бързо проблема мисля да напиша писмо до немците да похваля представителството им тук.
Звездица Уранова, това с дългия ръкав аз лично не го разбирам и слава богу получих подкрепата и на акушерките в болницата. От раждането си Нико е по къс ръкав или потниче и без ританки или гащи - само памперс. Аз лично се притеснявам повече от претопляне отколкото от настинка при бебетата.
Днес излязохме за сефте на разходка (7 ден) четиримата. Голям кеф - вярно, без количка но пък и коша за кола върши добра работа за момента. Сега мислим привечер пак да поизлезем...
Честито бебче на Бон Тони! Да е жив и здрав малкия Георги!

# 162
През втория месец храненето е 6 -7 пъти през около 3 часа. Към края на месеца може да се започне даването на 1-2 чаени лъжички прясно изцеден плодов сок например от ябълка или морков.
През третия месец схемата на хранене е същата като през втория. Плодовият сок се увеличава до 30-40мл

# 163
  • Canada
честито на мама РуМКа !!!
Малко сладко момиченце - 3кг. 49см.
  bouquet  bouquet  bouquet Да е жива и здрава малката принцеска!

# 164
  • София
Да се включа и аз

Първо честитките Mr. Green. Честит рожден ден на Дейзи newsm38 newsm67 smile3510 bdbaloni Да си жива и здрава и всичко да ти се сбъдва  Peace
Честито бебче на bon_toni smile3525
Честита дъщеричка и на Румка newsm51
Стеф явно доста бебета ги хващат тия гъби. Ние вече се пооправяме, но още има какво да се желае. Особено като хапнеме и после пак се появяват. За оригването го дръж много изправен, да не му се свива коремчето и го гали по гръбчето.
Честита дъщеря и на Кейт. Да й е жива и здрава и да радва много мама  bouquet
Аманита добре дошла Hug и оттук нататък само хубави мисли  Naughty
Фелисити днес ми е 15-ти ден от операцията и още имам кръв по превръзката Sad. Дано скоро да спре, че вече ми е некомфортно
Днес вече ми махнаха конците, всичко е наред с раната, но съм направила алергия към лепенката. Сега трябва да се мажа с алергозан  Cry. Взех си и акта за раждане и удостоверението за пред социалните, само трябва да ги посетя въпросните и да ми се маха вече от главата. Утре иначе сме канени на вила с бебката, така че цял следобед ще си спинка на прохладничко. Mr. Green. Айде да забегвам, че ще се храниме Peace

Общи условия

Активация на акаунт