Юли 2009 - Тема 69 :)

• 13 230
  • 298
  •   1
Отговори
# 165
Бон_тони,Румка,,Кейт,  честити рожбички!Преди всичко здрави дечица и много щастливи за радост на мама и тати!
Аманитка добре дошла миличка! HugКошмарно си изкарала в болницата!Ще видиш сега като си си у дома как всичко ще си дойде на мястото постепенно и ще бъдеш най-добрата майка за мъничкият Габриел! Hug
Тани,нормалниса тези звуци при бебчетата!Те нали хапват,спират почиват си после пак продължават!
Опс,имам повикване от Ради!Отивам да се кърмим!

# 166
Ем, много кофти с това главоболие...добре че е минало! Браво за качените грамчета Hug Иначе - и силиконово зърно ползвам, и помпа - амо второто помага...ей днеска пак го мъчих да го сложа на гърда да суче, акто бях приготвила шише с кърма - е, няма такова чудо, блъскане, ритане, рев...предадох се бързо и му дадох да цока от шишето ooooh!
Фелисити - миля, че са нормални тези усещания,ти ако знаеш аз какви неща усещам по корема...имам чувството, че ще ми изпадат карантиите, че червата ми са леш, че пикочният ми мехур се е сбъркал нещо, въобще - чувствам се ужасно. даже не знам дали е нормално...
Тани - водичка давам, защото давам АМ...не бяхме много редовни първо, но сега след всяко хранене с АМ ще давам водичка за изплакване. По принцип - лошо е да се дава между храненията, че пълни стомахчето ненужно и излишно, като може да повлияе на следващото хранене.
Зори - писах ти в скайп...само искам да кажа на всички тук, че същите емоционални кризи преживях и аз, както го е описала Зори Confused Поне болницата беше супер...

Много благодаря за съветите ви за оригването!

Момичета, пак да питам - на колко градуса държите вкъщи и как обличате бебето? Много досадно, знам, но ние вкъщи сме цирк в това отношение - охлаждаме с климатик от другата стая, бебчо е с боди с къс ръкав и ританки, от днеска само по чорапки и боди...завит с пеленка..майка ми постоянно ми намила на главата, че ту е студено, ту е топло, мери му температурата, били му студени краченцата, после пък било топъл - полудявам!!!

И за коликите да питам - има ли смисъл въобще да се дават капки? Така като чета, май само здрави нерви и гушкане помагат Rolling Eyes По какво да ги позная, ако ни споходят и от кога да чакам включване?

И последно - тези, които давате от шише - всичките ви шишета и биби са еднакви (от силикон, или от каучук) - шишетата ни са на НУк, каучуков биберон, но пък имам и едно малко силиконово...формата е еднаква, но не знам дали е хубаво да се ползват различни материали..
Божеее, ако съм мислела, че ще опра до шишета...ама така е, отраканите мами хубаво си викаха да не се пренавиваме, че нищо се не знае...аз с това кърмене така се бях психясала и вманиалича, че сега лека полека почвам да си вкарвам филми, че не съм пълноценна майка, щом не мога да дам на детето си да суче от гърда, а го мъча със шишета Cry

# 167
Здравейте,мами!!!
Влизам само да ви кажа,че днес се прибрахме.Но са ми объркали кошетката и сега нямам време да ви разказвам-утре.

# 168
Да се похваля такъв сън му ударих, като пън, явно вчерашното обикаляне и днешното ставане в 7 часа си оказа влияние, даже не съм чула телефона ми е звънял два пъти.
Napetia,определено на друга маса!!! На мен ми беше супер смешно в началото, абсолютна кукувица, но после като се оказа, че не е бременна ми стана мъчно, а като се замислих над въпросите й, над това как тичаше след лекторите и пишеше усърдно направо ме побиха тръпки.
Сафо, 5 кила бебе Shocked, ето на това вече му се вика наистина първолаче или хипопотамче.
Фортюн, бая далече са го пратили, нищо нов свят Grinning. Падна тъпата тапа, то можело доста време да мине до раждането, ако другите условия не са налице, като скъсена шийка, контркции и тн., а при мен липсват разбира се.

Честито бебче на мама Кейт, жива и здрава малката принцеска newsm51
Лени и ние чакаме, дано и ние си заковем термина, майче е последния ден на рачетата, но няма да е зле да се подготвя за лъвче Grinning. баща ми сега ме зарадва, че няма да е раче.
Пъзел, да пратиш снимки да видим количката с бъги пода, мен ми е много любопитно как изглежда.
В тази връзка Мама Диди, ти намери ли си алтернатива за вашата Петя?
Аманита, не го мисли за тогава, радвай се на това, което си получила след толкова трудности. Поведението ти в болницата според мен е нормално, след като родим  казват, че с хормоните в началото е още по- зле от колкото докато сме бременни, като прибавим и човек, който определено си сбъркал професията и ето го и резултата. Много сте сладки, гледай си го и всичко ще си дойде на мястото Hug
Фелисити, ще й мине на свеки и дано Калоян се успокои. Иначе и аз не съм искала да ми помага, исках да сме си само двамта, но не би, ще видим какво ще става. За лохиите моята приятелка, познаваш я, роди на 16- ти юни и каза, че още има по някоя и друга капка все още.
Миласара, за вас края на месеца ще е лудница всяка година, един след друг са Laughing. Баща ми сега ми каза, че 22- ри пишело във вестника, че си е лъв. А бебоците явно ще се родят супер тегло, всички майки с близнаци ще ти завидят.
Емили, радвам се, че е минало главоболието. Иначе си ги привличам от малка, нямам как, свикнала съм Laughing.
Карелиа, дано бързо да оправят проблема, аз с моята мания за колички бих ги удушила, че не мога да излезна да се разходя като хоата. Оня ден вече от нетърпение бутах на моята приятелка бебето, кукувица, какво да се правя Crazy.

# 169
  • София
 Emily_ поздравления за наддаването  Simple Smile

# 170
  • Силистра
Бон_тони,Румка,Кейт,честити бебчета, да са ви живи и здрави, послушни, а на вас бързо възстановяване!

Миласара, супер за 23.07, освен че е лъв последователни роженници, супер

Аманитка, darka_jivko, добре сте се завърнали   bouquet

Ами аз съм на линия фризирана, маникюрирана, педикюрирана, с прически навсякъде в очакване...какво сега ще се борим за последно място ли?
Днес се запознах с една стара акушерка, вече пенсионерка, много добра била, та като ме видя и вика:"А още месец имаш, не е слязло бебето ...", а аз милата гледам и невярвам на ушите си  Shocked

# 171
Стеф-Според критериите на Wessel, 1954,  коликите представляват плач, продължаващ 3 и повече часа на ден, наблюдава се 3 и повече дни от седмицата, продължава най-малко 3  седмици (правило на „трите тройки”);предимно в късния следобед и вечер.

Епизодите са продължителни, неутешими, пози на присвиване, напъни, почeрвеняване, балониране на корема, гримаси на болка; придружават се  от регургитации и флатуленция; появяват се спонтанно, без  връзка с околната среда
Аз и не смятам да рискувам да проверявам без Колийф как сме-сега си спим спокойно,давам си и 4 капки преди всяко ядене и ми е мирна главата-скъпички са,но говорим за 2 мекеца колики-аз съм твърдо за овладяването на коликите,защото плачът може да маскира сериозен проблем-все казваме от коликите плаче,а то може да си е от друго,а и защо да си предизвиквам някакъв рефлукс от силния плач

# 172
  • София
Светли, моят доктор пък ми каза , преди 2 седмици де, като го питах, дали е слязло бебето, че второто можело да слезе чак като тръгне раждане. И моето си седи горе, макар , че като цяло корема ми си е виснал  Grinning
Миласара, голямо празнуване ще е при вас , 3-ма рожденника през ден, ще трябва да пестите от Коледа до лятото  Laughing

ох забравих какво друго щях да пиша, ама толкова съм разсеяна, направо не мога да се позная  Embarassed

# 173
[i]Бон_тони,Румка,Кейт,  честити рожбички! Да са ви живи и здрави![/i][/color]
 Виждам че има вече смели майки който излизат с бебенцата си,  карелиа  много си смела.Аз още не съм излизала на разходки - изкарвам я но на терасата за кратко.
Вие майчета  за колко време излизате с бебчетата си на вън и къде се разхождате. Защото около нас няма близка градинка и е само натоварени кръстовища, а морската градина ми е далече.

# 174
Честита радост на Кейт,Бон тони и Румка! Да ви радват и слушат бебоците!   bouquet
Добре завърнали се на всички майчета!   bouquet
TANI80 каква е тази вашата педиатърка  ooooh! И аз съм изумена, как все още има лекари, които се водят по старата школа  Shocked Бъди много внимателна, не е шега на толкова малко бебе да се дава сок. В този ред на мисли, аз до 6 месеца независимо дали ще е на кърма или на АМ бебето няма да го захранвам  Peace
milasara, браво големи бебоци си отгледала  Hug
Felicity81 първия път лохиите ми продължиха повече от 40 дни. Този път ще видим колко, но мисля, че отново си е до организъм  Peace
.:.Stef.:. На Елин езичето също е бяло, но след като не го боли си мисля, че всичко е наред. Не мисля да го мажа с нищо, даже и с водичка не му изплаквам устичката  Peace
За оригването четох, че ако бебета не искат, значи не са погълнали въздух. Но след като връща бих те посъветвала да повдигнеш малко матрака  Peace
На ортопед ние ще ходим след като направи 1 месец, не за  друго, ами няма по ранен свободен час  Rolling Eyes А първата консултация е когато ти каже личната лекарка. Би трябвало да е на 15-я ден след раждането  Peace
Дейзи честит рожден ден! Да си жива и здрава!   bouquet
keiti аз започнах да го извеждам след 10-я ден, не посмях по рано. За лятно бебе няма нужда от адаптивен период Wink Можеш като решиш директно да излизате.
На Йоан давах първо Саб, но той много го запичаше. После минах на Еспумизан, но никакъв ефект. Затова ги пропускам този път и чакам д ами донесат Инфакола  Peace
Днес купих Колийф, как може за 7 мл. да искат 27,50 лв.(ама като чета на други аптеки и по скъпи били)  ooooh! Дано поне имат ефект, че много започна да мрънка миличкото  Praynig

Варненски майчета хайде скоро да се организираме и да се видим някъде с бебоците  Hug

Последна редакция: вт, 21 юли 2009, 17:02 от Radina

# 175
keit, честита дъщеричка. Нека Диана има щастливо детство!
PyMKa, честита малка прицеса! Много да ви радва и расте здраво и усмихнато дете! Чакаме да разберем и името. За протокола - Румка е преносила 8 дни, ако разбира се днес се е случило събитието, че не става ясно!

kote dani, и аз благодаря, че сподели, между другото явно заради твоя разказ сънувах снощи, че раждам така и точно момента с гушкането и прерязването на пъпната връв, ама нали и аз много го исках..
Lennyh, ти всъщност говори ли с Григорова?
Fortune, аз обичам такива промени, мисля, че и на вашето семейство това неочаквано приключение ще ви е полезно във всякакъв аспект и ще остави следа за цял живот! Намери ли Казахстански мами? Знам, че тези капки запичат, но може и да не е от тях, 4 дни не са оптимални за кърмено бебе, но ти хапвай разхлабващи неща.
Драга, ти поне все още имаш оправдание да си похапваш. Wink И налягай го наистина твоя човек, казват, че с кекс ставало. Simple Smile Нищо че очевидно бебка е решила да бъде лъвче. Поздравления за решението! Много е хубаво с 4 килограмово бебе, не се тревожи! Hug Аз нали имам опит и с двата вида категории. Колкото до болката тук малко не съм съгласна - според мен възстановяването и евентуалните много шевове от нормално раждане на голямо бебе са в пъти повече, за секциото забравяш почти веднага, докато дискомфорта от нормалното раждане може дълго да го усещаш.
А във връзка с големите бебета, които се раждали напоследък, някой беше изказал предположене, че е от медикаментите, които се приемат по време на бременност. За сведение аз освен фолиева киселина и то не до края, никакви витамини и пр. не съм пила.
И аз пак да обърна внимание на увлекателното ти писане, замисляла ли си се да си направиш блог? Очевидно има с какво да го пълниш!
kali 61, само заради размерите (които ми се виждат нормални, а и не се знае дали всъщност са такива) на бебчето ли насрочихте секцио? Аз въпреки, че имам вече две операция, все повече се ядосвам, защото наистина се правят безразборни такива!
Safo, много гуш! Hug Разбирам те напълно за Лили и аз така бях, но честно казано вчера с удоволствие я изпратих пак на море, че Влади малко да си отдъхне от нейната лбов. Simple Smile Да, в Пазарджик сме, много ни е добре, аз освен да обгрижвам Влади друго не правя, никаква домакинска работа, има жена, която се занимава с това, също майка е при мен за компания, докато другата баба е с Юлиана. Георги ми липсва, но си идва всеки петък, тръгва си в неделя късно вечерта, или в понеделник, понякога отскача и през седмицата, не е далеч. Но искам вече да сме си за постоянно заедно, дано успеем октомври, чче се стопираха нещо нещата!
karelia79, успех с коликите! Много кофти това с количката, жалко, че не сте го установили по-рано! Честита първа семейна разходка!
Jillian, и аз съм ЗА - напр. Cacao beach. Wink Какво стана на прегледа днес? Дано не се налага предизвикване!
pazza, напротив най-добре е точно със самолет!
A4, много добре си го решила това с подаръците на питката! Peace Дано гостенките спазят желанието ти.
TANI80, нормално е, но провери и да не му е запушено нослето. Браво за наддаването! Гимнастика и масажи и аз смятам да започвам, може и сутрин да е масажа. Вигантол и на нас така ни казаха, но не давам. Ваксина - Пентаксим. Peace За сока, аз съм ЗА късното захранване, така съм отгледала и Юлиана, но независимо дали детето е на кърма или АМ. Но както и Марулка е писала - ти си решаваш, ако искаш почети и опитай! Но имаш право на избор за твоето дете, не е нужно сляпо да се доверяваш на лекарката..
Валерия, браво на Здравко!
чочо-сан 1, дано бебка изчака новата дата, браво на шефа на мъжа ти, вероятно е баща! Ще се справиш, но може да помислиш и за вариант за жена, която да ти помага почасово, ако имате финансовата възможност.
Стеф, за млечницата не мога да се изкажа, нямам опит. На Влади езичето винаги е леко бяло, но гладко, не с релефни налепи. Как оригваш Ивайло? Аз го изправям, главичката му се пада на рамотоми и задължително потупвам гръбчето, винаги се оригва. Ортопедът при момченцатта не е толкова спешен. Преглед, някои ходят и на 10-15 ден, обикновено да се види как наддава, но задължителен е при навършване на 1 месец, тогава има и ваксина. Колкото до "карантиите" дано е само внушение! Температурите, така е в жегите, но и аз лично се притеснявам повече от претопляне! За кърменето, все си мисля, че не още не е късно, но както и преди писах, това, което правиш за момента също е най-доброто за твоето бебе и по-добра майка от теб няма как да има! Heart Eyes За коликите са ти писали, дано никога не ги разпознаеш, аз и с Юлиана не разбрах какво е това, а и сега, макар че казват, че момченцата имали почти винаги и много, ние все още нямаме, така че винаги има изключения! Пожелавам и ти никога повече да не се чувстваш така емоционално смачкана, да са все повече усмихнатите мигове! Hug
tan, дано се успокои бебка! Hug
EliG, твоето момиче е голямо, ще видиш, че много ще те слуша и помага, това също е част от времето ви заедно, децата са щастливи да се чувстват полезни за мама!
puzzle, честита ви първа разходка, добре е, че каката си харесва и ползва приспособлението!
amanita, добре завърнала се! Жалко, че толкова те е боляло, на явно наистина си е до праг на болката, аз и с двете операции веднага станах и забравих, чак ми е странно като чета, но не си единствената, а явно е и до обезболяващи.. А за другите изживявания, ти си по-чувствителна, също не си единствена, но в никакъв случай не си заслужила това отношение.. гледай напред сега, но не е срамно да потърсиш помощ! Прекрасно слънчице имаш, не спирай да му се усмихваш и ти!
Фелисити, определно бебчетата усещат когато и мама е нервна, неспокойа, дано нещата се променят. За съжаление точно в такива ситуации, събития се разбират, а и променят много неща в семейните отношения, дано при вас се нормализират нещата, важно е с мъжа ти да сте едно! За наддаването, мъничко е наистина, но пък има време, какво ви препоръча и как се храните последно сега? За апетита, често е така с кърменето, някой свалят, а други няма как.. но здарве да е и да папкат децата е по-важно. Относно другите ти притеснения, според мен по-добре намери време да отидеш на профилактичен преглед още сега!
milasara, много ти се радвам!! Още повече за датата! Heart Eyes
Марулче, дано караконджуите ви напуснат трайно. Wink Какво стана с юлския конкурс за торти?
Emily_, радвам се, че си по-добре! Браво за наддаването!
darka_jivko, добре дошла, чакам с интерес да пишеш повече.

# 176
Светли, те къде познават, къде не познават. Мен нали една акушерка ми каза, че като гледа корема ми как върви, ще е голямо и ще родя по- рано. Е, ние продължаваме да сме напред с материала и назад с излизането Laughing
Сиси Hug. За блога може, една приятелка от кога ме навива да пиша, защото имам много саркастичен стил, но тука са ни други темите, не подхожда Grinning. За раждането ще видим, както дойде на момента, отивам на късмет, ако в процесе се наложи клъцни срежи, така да е, но поне не съм лишена от избора. За възстановяването мисля, че наистина си е до праг на болката, както си писала на Аманита. Който я понася ще стане и след двата вида, все пак дано са по- малко шевовете и не ми смъкне карантиите нашето хипопотамче Laughing.

# 177
Мили мами , аз качих една снимка на моята малка  София в албумчето ( снимката е последната), но не успях да я надпиша- така и не видях къде е тази опция.
Ако може някой да свърши това вместо мен ще съм му много признателна.  bouquet  bouquet  bouquet Hug

марулка- как е Стефи, как е яслата свикна ли вече?

# 178
  • Варна
Виждам че има вече смели майки който излизат с бебенцата си,  карелиа  много си смела.Аз още не съм излизала на разходки - изкарвам я но на терасата за кратко.
Вие майчета  за колко време излизате с бебчетата си на вън и къде се разхождате. Защото около нас няма близка градинка и е само натоварени кръстовища, а морската градина ми е далече.

Keiti, ние излизаме вече почти всеки ден, за по 2, 3 часа в Морската. Излизам след като се е наял и гледам да се прибера преди да му е дошло времето за следващото ядене, че то един рев, едно чудо... ooooh!
Аз да попитам майчетата, които дават АМ - педито ли ви съветва какво АМ да давате? Как да разбера кои с какъв състав са? Едва ли девойките в магазина са много компетентни? И ние сме с колики, по-активни са вечер и нощем. Взех Колиеф, но се чудя как да ги давам- според упътването 30мин преди ядене се слагат в АМ. Е, ние още нямаме точен час на ядене...не мога да остава бебо да реве 30мин да му дам АМ-то  Sick

# 179
Честито на Keit, Bon Toni и Rumka! Много да ви радват малките съкровища!
И ние имаме бели налепи по езичето, но след ядене бебка упорито отказва да пие вода. Пие само когато е гладна.  Laughing
За уригването и аз не винаги успявам , но е възможно понякога да не поемат въздух бебоците, докато се хранят.
Аз имам един въпрос - будите ли бебчетата , когато наближи часът за хранене или ги чакате сами да се събудят? На мене понякога ми е изключително трудно да събудя Мария - толкова дълбоко спи , че нищо не е в състояние да я събуди - пробвам с леки пощипвания, потупвания, нося я на ръце /така ни съветваха в болницата/, но се буди тогава, когато тя си реши Laughing
 И аз отвреме навреме имам болки от секциото и все още ми е леко подута раната от едната страна. И аз допреди известно време се чувствах така, особено когато ходя, че ще ми изпаднат вътрешностите, но това вече започна да отшумява. А когато съм с колана за стягане  всякакви такива усещания изчезват и все едно не съм раждала със сецио.
Да попитам и аз нещо мамите със секцио - твърди ли са ви белезите от операцията и дали мислите да мажете  белега с някакъв крем за заличаване?

Общи условия

Активация на акаунт